Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

ben eşim benimle param için mi evlendi hep muallakta kalmışımdır hee öyle çirkin bir kadında değilim ama yine de ?????aklımda deli sorular.

Valla çalışıyorsam kendime çocuğuma. Eşimin herhangi bir talebi yada bu konuda söz söyleme gibi bir durumu olmadı. Çoçuğum olunca ücretsize çıktım eşim istediğin kadar çık sorun yok dedi ama bana maaş alamamak eşten para istemek ağır geldi tek avuntum çocuğumla vakit geçiriyor olmak.

Bana göre değil başkasının parasını harcamak eşimde olsa doğurduğum çocukta olsa. Kendi paramı sormadan çekip istediğim şeyleri kendime çocuğuma eşime acaba eşimin parası var mı diye düşünmeden harcamak çok güzel.

Maaşım kanatlarım gibi bişey resmen :)

ben evlendiğimde öğrenciydim..şimdi iyi bir işim iyi bir gelirim var ama bu seviyeye gelmem yaklaşık 6-7 sene sürdü (doğumlar kpss vs) bu mantıkla hareket etseydi eşimin benimle evlenmemesi gerekirdi o zaman..ticari anlaşma gibi olmamalı evlilikler

siz bin lira maaş alan adama razı olur musunuz? şu halde adamın da çalışan kadın tercih etmesinde bi yanlış yok bence.iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. hastalık var ölüm var. herkes kendi başının çaresine bakabilmeli, en azından bakacak durumu olmalı bence.

Biz esimle ikimizde issizken çıkmaya başladık. Çok sevdik.yeri geldi bankta oturduk kafeye gitmedik.once onun ataması çıktı ardına benim çıktı...Sonra döndük vay be neler yaşamışız dedik....hep beraber olduk birbirimize sarıldık. Fakirliği de.gorduk zenginliği de.....çalışıp çalışmamam önemli değildi onun için çünkü atandığında hemen evlenmek istemişti. Ama ben istemedim. Kaç yıl emek vermiştim. Okudum ailem emek verdi.evlensem atanamazdim kesin. O yüzden evlenmedim çalıştım çabaladım çok şükür atandım.. çalışma demeye hakkı yok.ancak ben ne zaman yorulur çalışmayı bırakmak istiyorum dersem bırakma demez

eger calismaya devam etseydim esim benimle evlenemezdi

esimin gorevi icin istifa ettim ve yurt disina geldim.

Tanistigimizda ben hem okuyor hem calisiyordum. Nisanlanmadan once okulu bitirdim ve ise basladim. Ortalama olarak maaslarimiz nerdeyse ayni. Benim gelirimi yoktan sayiyor. Ne yaptin nereye harcadin demez. Aylik masraflarimi hep ustlendi. Yani ben hic birsey odemiyorum. Hafta ici yorgun olunca istersen isi birak veya daha az calis diyor. Yani bu erkekten erkege degisir. Nisanliyken bile sormadi nekadar kazaniyorsun diye. Hep senin maasin benim icin yok derdi ve gercektende yok gibi davraniyor.

ben evlendiğimde çalışmıyordum.1 sene sonra kendi isteğimle işe başladım. eşim çalış demedi. ama şu anda çok sıkıldım istifa etmek istiyorum ama eşim razı değil. istediğini yap demiyor işe başlamasaydın o zman sana ben mi çalış dedim diyor. bana güvence vermiyor.

maalesef yeni nesil erkekler için para önemli.

ben çalışıyorum çalışmak kendi kararımdı. eşimden herhangi bir tepki almadım. 6 yıl bir özel şirkette çalıştım birgün çok canım sıkıldı işim ağırdı. eşimi aradım ben istifa ediyorum ne diyorsun dedim borçların falan altından kalkabilirmisin dedim. sen bilirsin dedi nasıl mutlu olacaksan öyle yap borçları düşünme hallederim dedi. ve istifa ettim. 1 sene sonra da kpss den atanıp memur oldum. kocam illa çalışacaksın diye diretseydi herşey çok kötü olabilirdi.

ben eşimle tanıştığımda çalışıyordum. eşimin idealindeki hatun çalışmayanmış. herkes hani çalışanla evlenmezdin falan diye eşime söyleniyordu. o da kısmet dedi. velhasıl şu anda işten çıkma gibi bir lüksüm yok ona göre borç yaptık, belirli yatırımlar yaptık. velev ki ayrılmak zorunda kalsam eşim bişey demez ama zorlanırız hem de çok. zaten Allah'dan bir şey olmazsa ben de kolay kolay işimden vazgeçmem.

Eşim fabrikada calissaydim çalışmamı istemezdi memurum isim de rahat o yüzden çalışmama bişey demiyor çalış diyor zorlamyor beni su an doğum izindeyim ücretsiz izine ayrılcam bı kaç ay sora 1 yıl sonra ise başlaycam inşallah o konuda bişey demedi herşey planli bizimki çok şükür çocuğuma kendim bakacağım için mutluyum. Evimde olmak çok güzel. :)

Kadın erkek eşit değil. Eşittir diyenleri anlamıyorum eşit olsaydı herşeyin aynı olurdu

Ben calısmasam gecınmemız bıraz zor, hemde onca egıtımı bosuna almadım.. Harcamalarımızdan birbirimizin haberı var muhakkak butce kontrolu ıcın ama ızın almıyoruz.Sadece uygun zamana erteliyoruz gerekırse...

erkek arkadaşınıza kocaman alkış :)

Çok şaşırdım biz öyle bir konuyu hiç konuşmadık bile. Belki de hata. Ben zaten çalışıyordum doğal olarak devam ettim.

Benim eşim de çalışma der ama ben çalışacağım dedim. Sen bilirsin dedi . Karşılamak birşey değil bu zaten. Kadın calismakine isterse çalışır. İstemezse gezer tozar.

Bence hiçbir çocuk annesini statüsüne göre sevmez anne evlat arasındaki sevgi koşulsuzdur karnında taşıdığı an başlar ölene kadar da devam eder
Ancak eşi etkileyebilir kadının statüsü evlat ise annesine her koşulda sizin tabirinizle bayılır zaten

Tabi ki her koşulda çocuklar annelerine bayılır ancak iyi egitimli, güzel meslekli, araba kullanan, kendi basına var olabilen bir anneye daha cok bayılır, saygı duyar, örnek alır emin olun.

Kadın erkek eşit,o yüzden ikisi de çalışmak zorunda söylemlerine katılmıyorum..

Kadının sorumlulukları daha ağır,erkek çocuk doğuruyormu?
Vücudu bozuluyormu?
Emzirme görevi var mı?
İşten gelip,bir de evde ev işleriyle yoruluyor mu?
Çocugunun yada çocukların ruhen ve bedenen ihtiyaçlarını ne kadar karşılıyor?
Geceleri uykusuz kalıyor mu?
Karısının sülalesini memnun etmek için uğraşıyor mu?
Gelin namzetini taşıyarak,kaynana dırdırı çekiyor mu?
Erkeğin tek yaptığı para kazanmak,onu yapmasa ne yapacak?
Kadın tüm bunların yanında,ben aynı zamanda çalışıp kendi paramı kazanıp harcamak istiyorum derse eyvallah..
Ama bir erkeğin para kazanırsan evlenirim senle diyerek yaptığı evlilik de,insan nasıl beni ben olduğum için seviyor diyebilir ki?
Nasıl inandırabilir kendini?...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…