- 2 Şubat 2017
- 3.372
- 3.509
- 133
eger calismaya devam etseydim esim benimle evlenemezdiSelamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
Kadın erkek eşit değil. Eşittir diyenleri anlamıyorum eşit olsaydı herşeyin aynı olurduBurada bunu yazmaktan parmaklarım aşındı :) İnsanlar sırf para için çalışmaz, topluma karışmak için, statü için de çalışırlar. Çalışan insanın kendine saygısı vardır. Erkekler de böyle bir kadınla evlenmek isteyebilir.
Ayrıca bu devirde, tek maaşla aile mi geçinir? Siz işsiz bir adamla evlenir misiniz? O neden işsiz bir kadınla evlensin?
Hani eşittik?
Benim erkek arkadaşımda kendi ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini söyledi sebep olarakta öyle güzel bir şey söyledi ki eğer herkes böyle düşünüyorsa çok haklı.
Aldı beni karşısına, bak ristretto ben sana çalış demiyorum ama iş güç sahibi ol ki, ileride evlendiğimizde ve çocuğumuz olduğunda bana bir şey olursa şayet içim rahat olsun. Olur'da allah korusun ben vefat edersem o çocukla sen ser sefil kalma. Benimde içim rahat olsun. dedi.
Bana çok haklı geldi. İleride fani dünya istenmeyen bir durum olur ya da boşanacak durumda olursunuz, kendi ayaklarımızın üstünde durmayı bilmemiz gerekiyor. Kimse 40 yaşında ki 15 sene çalışmamış kişiye yani tecrübesiz bir orta yaşlıya çırak muamelesiyle iş öğretmez. Biz kadınlar olarak, çalışıp; kendi ayaklarımızın üstünde durmamız gerekmekte.
Bence hiçbir çocuk annesini statüsüne göre sevmez anne evlat arasındaki sevgi koşulsuzdur karnında taşıdığı an başlar ölene kadar da devam ederBen de tam olarak bundan bahsetmiştim aslında. Annem çalışırdı, bize güçlü olmayı o öğretti. Arkadaşlarım da imrenirdi annemin öğretmen olmasina. Sadece çalışmak değil, kadın hicbir anlamda geri kalmamalı. Çalışmalı, maddi olarak müsaitse ben arabadan anlamam vs dememeli . Çocuklar kendilerini okuldan arabayla alan anneye, çalışan anneye, her şeyi bilen, yapan kısacası toplumda statüsü olan anneye bayılıyor. Bunu 14 yıllık bir öğretmen olarak gözlemlerim sonucu söylüyorum.
Bence hiçbir çocuk annesini statüsüne göre sevmez anne evlat arasındaki sevgi koşulsuzdur karnında taşıdığı an başlar ölene kadar da devam eder
Ancak eşi etkileyebilir kadının statüsü evlat ise annesine her koşulda sizin tabirinizle bayılır zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?