Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

En azından ayrilmissin
Bu sözleri yiyip,birde üzerine evlenenler var
Bir kadın çalışmasa dahi hesabını bildiği müddet kimseye hesap vermemeli
Ne o öyle çocuk gibi
Hele birde çalışıp halihazırda parasını kazanırken hesap vermek
Utanç verici olsa gerek

Ne kadar saçma bir kıyas yaptığınızın farkında mısınız? Herkes öyle mi yAni? Adam sevmiş almış ilkokul mezunu diye görgüsüz balık kokan iki kelimeyi bir araya getiremeyen mi oluyor? Pes yani ancak bu kadar ayrıştırılır. Adam belki kadının ahlakını çok sevdi, belki onu geliştirdi, belki çok güzeldi, kusura bakmayın da sözleriniz kıskançlıktan başka bir şey kokmuyor. Ayıp.
Burada tonlarca ilkokul mezunu kadın var. Belki de bir doktorla avukatla evliler, sırf mezuniyetleri sebebiyle başka bir kadını yeremezsiniz. Kimse doktor oldu diye yüce, ilkokul mezunu oldu diye de balık kokan cahil olmuyor!
Merak ettim anneniz ne mezunuydu acaba? Benim annem ilkokul mezunuydu babam da memur, bir güne bir gün annemin balık koktuğunu, cahillik yaptığını, bizleri kötü eğittiğini görmedim. Ki balık koksa ne olur ben o kokuya kurban olurum! Babamın da annemin fotoğraflarını millete gösterip namussuzluk yaptığını görmedim, namus şeref rütbeden daha önemli emin olun! Bakın siz kendi ağzınızla söylemişsiniz, adam doktor olmuş ama namussuzluk has safhada ki karısını teşhir edip p.....klik yapıyor!
Ve işin ilginç tarafı siz de bunu normal buluyor savunuyorsunuz ve hepsinin de öyle olduğunu sanıyorsunuz! Bu dünyada namuslu insanlar da var emin olun!
Ayıp!

Not: sizin üzerinizden böyle konuşan herkesedir mesajım.

Siz bunları yapabilmişsiniz eşi çalıştığı halde eve yardımcı alınmasını istemeyen hala tasarruf yatırım diyen kocalar da var dışarda yemek yemeyi lüks gören kısacası karısını bankamatik olarak gören

Ben çalışmıyorum, öğretmenim.
Eğer eşim ille çalışacaksın dese evlenmezdim, netim.
Farklı sebeplerle çalışmıyorum.

Evet, kadın erkek farketmez çalışmasına engel bir durum yoksa çalışıp kendi kendini geçindirebilmeli. Ben babamdan para isterken gözlerinin içine bakamıyorum, utanıp sıkılıyorum kaldı ki elin adamından(her ne kadar eş de olsa) para istemek çok daha zor. O yüzden biz de çalışmalıyız. Sadece para için de değil evde neden oturup,eş bekleyelim ki. Biz de üretelim. Ha karşılıklı halden memnunsalar da kendileri bilirler tabi..

Yani eş aramaya çalışan kadınlardan başlamak iğrenç. Bunun dengi koca aramaya zengin erkeklerden başlamak. İkisi de eşit olarak mide bulandırıcı bence.

Gönlün sever gider evlenirsin, beraberce yapabildiğiniz kadar en iyi şartlara sahip olmaya çalışırsın ama hayatı paylaşırsın evlilik budur. Maddiyat üstüne evlilik kurmak mide bulandırıcı geliyor bana. Ne sevgi ne sıcaklık var. Para gidince, taraflardan biri işsiz kalınca ne oluyor, tabi ki kavgalar başlıyor yorgan gitti kavga bitti hesabı. Bu şekilde çıkar ilişkine evlilik denemez.

Seridina en hassas olduğum şeyden bahsetmissin. Arkadaşımın komşusu da iki aylık bebeğini bırakıp ev alacagiz diyerek işe başladı çok sinirlenmistim. Yahu daha iki aylık bebe yaa. Kırkı yeni çıkmış dünyaya alışmaya çalışan minicik ve anneye çok ihtiyacı olan bir beden.
Ikı aylık bebeği biraktiracak kadar para düşkünü adam olamamış adamlardan Nefret ediyorum.
Ama kadın elbette çalışmalı. Ben de iki çocuğumu arka arkaya yaptım onların bana en çok ihtiyacı olduğu yıllar onların yanında olacağım. Ama en fazla iki yıl sonra çalışma hayatına geri dönmeyi düşünüyorum tabi ki. Ama öncelik çocuklarım. Onların bana ihtiyacı var

Onlar adam değil.Dr olsalar ne olmasalar ne karakteri bozuk olduktan,eşeşeklik baki kaldıktan sonra.

Ben calismayan erkekle evlenmem dolayisiyla adamda ben calismayan kadin istemiyorum diyebilir. (Hastalik, isten cikarma gibi istisnai durumlar haric)

erkeklerden neyimiz eksikki calismayacagiz, uretmeyecegiz?

Elbette, ama gitsin para getirsin diyen , kadını bankamatik gören erkekle; ben sosyal hayata katılan, çalışan üreten bir bireyle evlenmek isterim diyen erkek arasında dünya kadar fark var. Konu sahibesininki 1 numaralı çeşitten.

ben varım
eşim evlenmeden ben çalışacağım eşim mi yiyecek benim paramı derdi
şimdi boşanırken biraz maddi hak bırakarak boşanabiliyorum
dini imanı para olan erkeklerden uzak durmalı

B.k ye deseydiniz keşke zamanında
Evlilik bir beraberlik, kimin parası varsa onunla ev geçinir bunu para yemek gören erkeklerin ağzına ....yım paragöz itler

1.cinsten kosarak uzaklasmak gerekir. Erken kalkip, zamanimi, zihnimi bir ise verip emeğimin karsiligini adamin eline saymak istemem. Giderler tabiiki ortak olmali ancak giderden artan kisim gonul rahatlığıyla harcanabilmeli

Çalışıp çalışmamak kadının kendi isteğine kalmıştır. Çalış/çalışma diye dayatma yapan erkeklerle evlenmeyin ha evlendiyseniz de ağzının payını verin. Sizin hayatınızda kimsenin söz sahibi olmasına izin vermeyin.

Yuzume karşı direkt böyle bir şey söylemedi ama düşününce çalışmıyor olsam benimle evlenmezdi diyebilirim. Ama bu benim için hic sıkıntı değil o çalışmasaydi ben de onunla evlenmezdim.

Çalışmayan kadın mı var? Bir kadın dışarda çalışmıyorsa evde maaşız sigortasız ev hanımlığı yapar. Erkekler çalışan kadın istiyor da "hayat müşterek ev işlerini de beraber yapmalıyız" diyor mu? Yok. Çalışıp eve geliyorlar biri yayılıyor diğeri ev işi , çocuk , yemek. "Onun eve getirdiğinden ne olur" muşmuş evde ev işlerini paylaşıyor sanki bunu diyen. Onun hakkını nasıl ödeyeceksin? Her kadın çalışmalı amaaaa maaşını kocasına verecek , tek kart kullanacak , çalıştığı halde evin bütün yükünü de üstlenecekse çalışmasın o adamın elini avucunu yesin daha iyi.

Eşitlikse her konuda her zaman!

B.k ye deseydiniz keşke zamanında
Evlilik bir beraberlik, kimin parası varsa onunla ev geçinir bunu para yemek gören erkeklerin ağzına ....yım paragöz itler
keşke deseymişim
zamanında uyardılar kendı de aılesı de cok paracı dıye
ıyınıyetlı sandım yanlış kelime kullandı sandım
tam da demek ıstedıgını soyluyormus aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…