- Konu Sahibi Oyledeguzel
-
haklsıın affetmek insanı hafifletiyor..ama bazılarıda varki gerçekten insanı can evinden vurup pişkin pişkin yaşıyor yaptıklarından utanmıyor böylede oldumu insan haliyle kinlenebiliyor en güzeli Allah bildiği gibi yapsın demek..
ben o olgunluğu gösteremiyorum malesef..
ben nasıl çektiysem, keşke diyen de çeksin ki, bu dünyada adalet olsun...
Ne güzel yazmışsınız.
Çocukluğum gitti,genç kızlığım gitti.
Öyle şeyler yaşadım ki yazsam cilt cilt roman olur.
Bana bunca acıları ızdırabı yaşatan insanlara hiç kızgın yada kinli değilim.
İyiki sevgilim olmuşlar,iyiki komşumuz olmuşlar,iyiki arkadaşım olmuşlar..
Onlar sayesinde büyüdüm,onlar sayesinde öğrendim hayatı.
Keşkelerim yok iyikilerim var...
Onların keşkeleri varmı bilemem ama olsada olmasada canları sağolsun.
Ben de çocukluk, ergenlik,saflık içeren en hassas yaşta yani 17 yaşımda tecavüze uğrasam,o kişinin evlendiğini duysam ben de üzülür yanına kar kaldı diye düşünürdüm.Evet yanına kar kalmış.Bazen hayatta yaşanılan acılar,öyle basit bir keşke yapmasaydım demekle affedilmiyor.Evlenmiş anne olmuş mutluluktan havalara dahi uçsa,o en temiz yıllarının adice katledilmesini unutamaz kimse.Keşkelerle geçiştirilecek bir durum değil.Kimbilir ne psikolojik travmalar yaşamıştır..hala da izlerini taşıyordur.He tabiki hayatını kendine zindan etmesin karamsar bakmasın dünyaya,zaten arkadaşın yuva kurduğuna göre fazla karamsar değil.Ama ben de duysam o şerefsizin evlendiğini,bırak keşke demeyi,köpek gibi özürler bile dilese affedilemez.Allah'ın dan da bulacaktır.
Tecavuz eden adamla kendi mi evlenmek niyetindeymis, anlayamadim ? Kendisiyle evlenseydi, adamin yaptigi sey suc olmayacak miydi
Bu adam bir suc islemis ve ceza cekmeden elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bu is ah vah etmekle olmaz. Arkadasiniz ya dava acmali ve sikayette bulunmali (bu konuda bilgili degilim ama Turkiye'deki kadin haklari malum, dava zaman asimina ugramis olabilir). En dogrusu ise evlendigi kadina, ve bu adamin ailesine gercekleri anlatmak, bu kadin bir tecavuzcu sapikla evlendigini bilmeyi hakediyor bence. baska birine boyle bir dehseti yasatan biriyle ben evli olmak istemezdim acikcasi.
Hayır arkadaşım onu zamanında çok sevd,iği için biraz histerik bi üzülme yaşıyor.
Duygusal hala bazı konularda.
Evet tecavüz gerçekten çok kötü bir durum ama, yine de o nefretin kime ne faydası var ki?
Nefretle birlikte hele de hala bir zaaf varsa neden yani.
Allah layığını versin dersin de evlenmesine üzülünmez bence.
Ki zaten gerçekten mutlu olmayı hakeden biri değil ki bir kere bundan emin olmak lazım.
Siz düşünün evlendiğiniz adam bi kıza tecavüz etmiş bu gerçekle yaşamak daha mı kolay sizce?
Ya da bir gün eşininizin böyle bir günahını öğrendiniz napardınız?
Biraz daha mantıklı olmak lazım bana bunu yapan insan mutlu olamaz ki demek lazım.
Kimsenin ahı kimsede kalmaz.
Bu manada affetmek bence tevekkül demektir.
Çok güzel yazmışssın, çok erdemli bir davranış..
bi yanım diyo ki eed doğru kendi hayatına bakmalı insan ama ya hazmedemediklerini napıcaksın ? ben şu olaya sinir oluyorum bi insan (tecavüz,aldatma vs vs ) bi şekilde karşısındakinin canını yıkıyo onun hayatını kısa bi süre veya uzun bi süre alt üst ediyo, içini darmaduman yapıyo eee sonra dicemki ama 'keşke' dediyse mutlu olsun.. olmasın arkadaşım neden oluyo. ben o acıları çekip olgunlaşırken o keyif çatsın sonra mutlu olan gene o olsun.. ben karşıyım bu düşünceye..
Canım valla hiçbirimiz peygamber değiliz.Nefis diye de bir olay var.İnsanız.Kolay birşey değil yaşanan.Kız arkadaşının içinde kalan aşk maşk değil başka bir duygudur.Ama ifade şekli aşk gibi hissettiriyordur.Biz şurda basit şeylere kızıyoruz ki 17 gibi bir yaşta TECAVÜZ e uğramak ne demek ya.Bırak kendimizi,evladımızın başına gelse tevekkül gösterebilirmiydik.Şeriatta bile hırsızlık yapanın kolu kesilirken,bunu affetmek tevekkül olmuyor.
Daha basit olay,eşin sana vursa heryeri kırsa sonrasında da keşke yapmasaydım dese,affetsen dahi unutabilir misin.Tecavüzün affı olamaz.İki dakkalık bir zevk uğruna bir insanın hayatını hayallerini elinden alıp,yıllar sonra keşke yapmasaydım diye birşey yok.O keşkesinde boğarım onu.Hazmedilip unutulacak şey var,hazmedilemeyecek şey var.
Çok güzel yazmışssın, çok erdemli bir davranış..
bi yanım diyo ki eed doğru kendi hayatına bakmalı insan ama ya hazmedemediklerini napıcaksın ? ben şu olaya sinir oluyorum bi insan (tecavüz,aldatma vs vs ) bi şekilde karşısındakinin canını yıkıyo onun hayatını kısa bi süre veya uzun bi süre alt üst ediyo, içini darmaduman yapıyo eee sonra dicemki ama 'keşke' dediyse mutlu olsun.. olmasın arkadaşım neden oluyo. ben o acıları çekip olgunlaşırken o keyif çatsın sonra mutlu olan gene o olsun.. ben karşıyım bu düşünceye..
mesela o pislik herif evlenmiş neden evleniyo neden mutlu, nasıl bu sistem böyle diye düşünmeden kendimi alamıyorum. ben bazen tanımadığım bi iki kez muhabbet ettiğim insanı bile kırmamak için uğraşırken insanlar neler neler yapıyo ve sonucu hiç bişey.. ozaman bende herkesi kırıyım üziim nasılsa ah etsede hiç bişi olmuyo die bakıyorum olaya bianlıkta olsa. bu tip pisliklerin bu tarafta ya da öbür tarafta acı çekicek olmasını düşünmek rahatlatıyor beni, sadece böyle sindirebiliyorum ben
affetmek mutlu olsun demek değil asla böyle düşünmüyorum ama, nefret hayatını mahvediyor arkadaşımın.
Sürekli melankolik bir şekilde duygusal tepkiler veriyor.
O acıları yaşatıyor.
O hayvan evlenmiş ama, sence ne kadar gider ki evliliği?
Zaten 35 yaşında kimse kız vermedi ona bu yüzden.
şimdi güç bela evlenmiş onun da yürüyeceğini sanmıyorum.
affetmek mutlu olsun demek değil asla böyle düşünmüyorum ama, nefret hayatını mahvediyor arkadaşımın.
Sürekli melankolik bir şekilde duygusal tepkiler veriyor.
O acıları yaşatıyor.
O hayvan evlenmiş ama, sence ne kadar gider ki evliliği?
zaten 35 yaşında kimse kız vermedi ona bu yüzden.
Şimdi güç bela evlenmiş onun da yürüyeceğini sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?