Aşılama Ekim ayında aşılama olacaklar buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
evet canım kafamızı başka şeylerle meşgul etmemiz lazım hep her zaman çocuk var beynimiz artık oda yoruldu düşünmekten biraz rahat bırakalım dimi kendini toplasın zavallı beynimiz:bbo:

Küçük mucize...

Kuzum, benim güzel boncuk kızım,

Sana hüzün dolu anılar anlattım belki bugüne kadar ama senden önce yaşadıklarımızı da bil istedim. Yaşanmış acılar, hüzünler bizi bir yandan yıprattı, üzdü, bir yandan da değiştirdi, olgunlaştırdı.

Bunlar belki de yaşamamız gereken sınavlardı ve çok şükür ki babanla biz bu sınavlardan birbirimize kenetlenerek çıkabildik. Sabretmeyi de bir kez daha öğrendik, şükretmeyi de güzel kızım.

Aylarca konuştuk, düşündük. Yeniden denemeye, yaşayabileceğimiz hayal kırıklıklarına hazır mıydık bilemedik hemen. Ama bir gün yeniden deneme cesaretini bulduk içimizde babanla.

Yine kolay değildi hiçbir şey.

Günler, aylar geçti ama her ay ümitlerimiz boşa çıktı.

Hep bir sonraki aya sakladık içimizdeki umudu, demek ki vakti hala gelmedi dedik, ta ki günün birinde doktorun biri bizden bir hormon tahlili isteyene kadar.

Çok emindim, kötü bir şey çıkamazdı, ben hamile kalmıştım, hem de iki kez ama yine de emin olmak istemişti doktor. ıyi ki de ısrar etmişti. 2 ay üst üste yapılan test ve 2 seferde de aynı sonuç: Yumurta yetmezliği.

Artık bu da olamaz dediğimiz noktadaydık bebeğim. Bu hormon değerleri erken menopozu bile gösterebilirdi ve de bu değerlerle doğal yollarla hamile kalmam imkânsızdı. Hemen aklımıza gelen ilk soruyu sorduk, "Peki ya aşılama ya da tüp bebek?" Ne yazık ki bu değerler düşmeden o da mümkün değildi.

Hiç çocuğumuz olmayabilirdi.

Bu en beklemediğimiz haberdi.

Hayal kırıklıkları, acılar içimdeki ümidi alıp götürmemişti, hep hayalini kurduğumuz bebeğimiz bir gün olacaktı ama bu son haber birden bir boşluğa düşürmüştü bizi.

Melankoliye kapılıp çaresizce beklemektense bir doktora daha gitmeye karar verdik. Madem konu hormonlarla ilgiliydi, en iyisi bir endokrinologa gitmekti.

ışin uzmanını bulduk ve yalvar yakar bir randevu alabildik. Muayeneden ve testlerden sonra teşhis Haşimato hastalığıydı. Yani bilinmeyen nedenlerle ortaya çıkan tiroit bezi iltihaplanması.

Şaşkındık çok, hep beklemediğimiz haberler alıyorduk. Ama doktorumuz çok sakin ve çok da bilgili bir doktordu. Bana 2 ilaç verdi, gün aşırı kullanmam gereken bir tane, 15 günde bir almam gereken bir tane...

Mutsuz, çaresiz, üzgün ve ümitsizdim.

Bak o zamanlar sana yazdıklarım güzel kızım:

Yazmazsam içimi boşaltamayacağım. Anladım. Sana kavuşmam için gerekli yol bu kadar uzun, bu kadar çetrefilli miymiş, ben hiç bilememişim. Şimdi de hormon değerlerim anormal çıktı. Erken menopoz bile olabilirmiş. Moralimi bozmamam lazım, buna da şükretmem lazım biliyorum ama bir yandan da gözlerimin dolmasını engelleyemiyorum işte. Tutamıyorum bir türlü kendimi, atamıyorum kafamdan o hormon değerlerini. "Neden?" diye sormak istemiyorum, çünkü biliyorum herkesin şu hayatta bir sürü sınavı var. Bana verilen hediye baban, imtihanım da sana böyle zor kavuşmak olacak herhalde. Oysa zor elde etmeseydim de sana verecek öyle çok sevgi vardı ki içimde. Bugün bir arkadaşım bir çocuğun senin için arkadaşım demesi ne zor biliyor musun dedi, ama ben artık bana anne diyen biri olsun istiyorum. ıçim çok yanıyor çook…

Günler sonunda anladımki yapmam gereken tüm bunlara boş vermek, bebek konusunu artık düşünmemekti.

Babanla sanki yeni evlenmişiz, henüz bebek düşünmüyormuşuz gibi davranmaya, düşünmeye çalıştım.

Bu gerçekten işe yaramıştı, artık eskisi kadar kafama takmıyordum.

Bebeğim, boncuğum, küçük mucizem…

Sadece haftalar sonra 30 yaşıma girdiğim gün, bir sürü arkadaşımla kutladığımız doğum gününde, pastanın mumlarını üflerken, her şeye rağmen aklımdaki, kalbimdeki tek dilek sendin. Nerden bilebilirdim ki, sen çoktan içimdeydin, benimleydin. Hem de bu ay hamile kalman imkansız dedikleri bir ayda, annenin, babanın en çok ümidi kestiği zamanda…

ışte bu yüzden sen benim küçük mucizemsin boncuk kızım, biricik yavrum.

Seni kollarına alacağı günü sabırla bekleyen annen...

arkadaşlar merhaba,
ben yeni üye oldum aranıza beni de alır mısınız?
geçen ay klomen ve çatlatma iğnesinden sonra aşılama yaptırdım, ama haftasonu hastalandım
dün dr. a gittik kistoluşmuş o yüzden bu ay aşılama yapamayacakmış, bu ay kendiniz çalışacaksınız dedi.... 3 adet yumurtlamışım tutsaymış hepside 3üz olurmuş ....benim aşılamada 4 yumurtam vardı eşimin de motilitesi %88 çıkmıştı nie olmadı offff....

ay eminem ne guzel bişey bu ya inan çok dugulandım gözlerım doldu huzunlendimç Allahım nşallah bizlerede beklemediğimiz bi anda bu duyguyu yaşatır .

hoşgeldin canım aramıza kendinden bahsetsene biraz bizlere.

canım hoşgeldın aramıza hayırlısı olur inşallah hakkında hepimiz bu yolda ilerliyoruz Allah tez vakıtte hayırlısını verir inşallah. ilk aşılamanmı olcaktı yaşın kaç kendinden bahsedermısın

arkadaşlar herkese merhaba...
ben martın 8in de 2. aşılamamı oldum. 2 tane yumurtam vardı. doktorum progestan verdi vajinadan kullanıyorum.
bugün aşılamadan sonra 15. gün. aslında tahlil günüm ama yaptırmaya korkuyorum.
acaba hala kullanmaya devam ettiğim progestan adet gecikmesine sebep olurmu?

olmaz diye biliyorum ama tahlil gununse yaptır nereye kadar bekliycen bekledikce daha .çok kötü oluyor insan inşallah olumlu sonuç alırsın bence bekleme ve tahlılı yaptır

bence hemen yaptır ama kan tahlili yaptır kesin çıkar 15 gün olmuş çünkü.

32 yaşındayım, haziranda evliliğim 3senesi dolacak. 4 aydır kendimiz çalışıyoruz. Geçen ay dr. a gittik, benden FSH, TSH, PROLAKTIN testleri istedi hepside min. iile max. arası çıktı, eşim 2000 senesinde varikosel ameliyatı olmuş bunu dr. a söylediğimde eşimden spermiogram istedi. Sonucu pek beğenmedi hatta kendiniz bile çalışsanız bişi olmaz dedi ve beni yumurta takibine aldı 5 gün klomen verdi, sora çatlatma iğnemi yaptı, ertesi gün eşimin spermleri yıkama sonucunu görünce %50 şansınız var dedi, ama eski teste göre %20 şansınız var demişti, 4 yumurtam vardı, olmadı işte, haftasonu regl oldum ama aman allahım nası sancılı, sanki rahmime bıçak sokularmış gibi, dün de dr. a gittik o da kist oluşmuş o yüzdeen bu ay aşılama yapmayalım dedi, kendiniz çalışın dedi....
benim gibi olanlar var mı acaba?:a015:

kızlar o zaman yarın gidip kan testi yaptırıyorum.
olumlu yada olumsuz her neyse ortaya çıksın bakalım!
tabi o zamana kadar regl olmazsam

canım benım eşimde de sorun var sayı iyi fakat spermlerde hareketsizlik var bizde aşılama yaptık tutmadı erkekde sorun olduğu zaman aşılama tutma oranı düşüyor. geçen ayda kist oluştu ilaçlarla düşürdük anlıycan beklemedeyız yazı bekliyoz tüp için istersen 2. kez yaptır aşılamayı ama oda tutmazsa bi daha yaptırma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…