ekimde cocugunu kucagina alacaklar

Rabbim izin verirse bende 15 Ekim de bebeğimi kucağıma alacağım inşaAllah.
Herkes bişeyler yazmış ben hepsini toptan yazayım dedim :)
Hamile olduğum adetime 1 hafta varken rahatsızlığım sebebiyle hastaneye gittiğim zaman yapılan testlerden anlaşıldı.
Yaşım 40 ve bu 3. Gebeliğim.
Mesleğim gereği böyle durumlara yabancı değilim ve ne yapmam yada yapmamam gerektiğinin bilincinde olsam dahi çok pimpirikli ve hevhamlıyım.
Gebelikte salgılanan hormonlar dolayısı ile davranış bozuklukları ve panik atak davranışlarda bulunmak çok normal.
Ben doktorumun gazına gelip ikili test yaptırdım keşke yaptırmaz olaydım sonuçlar tırt yani riskli çıktı sonra amniyosentez senaryoları vs derken kabus dolu 15 gün geçirdim.
SONUÇ? İkili test sonuçlarını unuttuk amniyosentez yaptrmadık bebeğimiz Allah teâlânın emaneti bizim sınavımız neyse razı olduk.Beni en çok rahatlatan eşim oldu. Onun desteği olmasaydı kesin kafayı sıyırırdım düşünmekten.Neyse.
Bebeğimin cinsiyetini hiç merak etmedim Fl ölçümü yapılırken şak diye bacaklarını açtı önce ben gördüm oğlumun pipisini ağzımız açık kaldı ne kadar rahat bir oğlan bu dedik.
O zaman 14 haftalık falandı. Tabi ileri yaş gebesi olduğum için haftada 1 gün doktor kontrolündeyim ve bu arada her doktora gittiğimiz de utanmaz oğlum açıp açıp gösteriyor Doktorumuz cinsiyet belirlerken dakikalarca uğraşırım böylesini hiç görmedim dedi
Vitaminlere gelince; Gebeliğimin ilk 3 ayında kendi kendime alıp kullandığım foldoce ve progestan 100 dışında hiçbir ilaç kullanmadım bir de hergün 1 tane coraspin 100 içiyorum çünkü bir önceki bebeğim 4 aylıkken karnım da kalbi durup ölmüştü. Coraspin çok faydalı bir ilaç.
Benim 3 ay bitti ilaç faslı da bitti çünkü doktorum gebelikye ilaç içilmemesi ve doğal beslenişmesi taraftarı.Bende yaşadığım yer dolayısı ile gayet doğal ve organik besleniyorum.Yapılan Kan tahlillerim de herhangi bir demir eksikliğine yada kansızlığa rastlanmadığı için bişey içmiyorum.
Haftanın 3 günü taze deniz balığı yiyorum enginar brokoli süt ayran yoğurt hergün iki tane iyi pişmiş köy yunurtası taze sebze ağaçtan kendim koparıp yediğim meyveler kendi çiçeklerim vs. hepsini tükettiğim için doktorum bana ilaç vermedi. Zaten bende içmezdim herhalde.
19 yaşında kızım var ona hamileyken de içmemiştim zaten.Maşallah sağlıklı doğdu. Şimdi boyu 1.75 ingilizce sayısal okuyor bölüm birincisi yani gebelikte vitamin içmeyen bir annenin normal doğan bir çocuğu.
Nasip olursa oğlum da ablası gibi sağlıklı doğar inşaAllah.
Burada ki tüm annelerin ve anne adaylarının ALLAH TEALA kucağını boş bırakmasın.Hepiniz evlatlarınızı sağlıkla imanla kucağınıza alın inşaAllah.
Allah teâlâ hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın canlarım

Amin sizide
Peki sizce on ikinci haftada cinsiyet beli olurmu tam anlamiyla

Amin sizide
Peki sizce on ikinci haftada cinsiyet beli olurmu tam anlamiyla
Canım bebeğin gelişimi pozisyonu doktorun tecrübesi kullandığı Usg aleti vs hepsi bir etken elbette.
Örneğin bebeğin 12. Haftada cinsiyeti oluşmuştur ancak bunu görmek epey zordur fakat bebeğin kafası duruşu itibariyle cinsiyetini ancak tahmin edilebilir ki bu da çok sağlıklı bir sonuç olmaz.Erkekler kızlara göre daha çabuk cinsiyet belli eder derler ancak bunun tek bir sebebi var o da erkekte ki cinsel organ çıkıntısı
Ben hiç cinsiyetlerini merak etmedim kızım da kız olacak demiştim
Şimdi de oğlum olacak demiştim o kadar. Tersi de olabilirdi ama dediğim gibi cinsiyet bizim için 2. Planda kalıyor.
Sağlıklı olması tek temennimiz.

Arkadaslar karniniz tuylendimi benimki cok asiri olduda
tüy mü artık kıl mi diyeyim bilmiyorum, önce orta kısımdan başladı şimdi kenarlara doğru ekstra tüylenme oluştu. hep vardır tabi ama belli olmuyordu, omzumda ne kadar tüy varsa karnımda da o kadardı. şimdi karnım koltuk altı gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…