ekimde cocugunu kucagina alacaklar

ben 15. haftamda tetanoz aşısı oldum olmak gerekiyormuş 2si hamileyken diğer 3 ü de doğum snrası olmak üzere toplam 5kere olmamız gerekiyomş.doktorum hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben de yaptırdım.

kaçıncı tedavide kaldın cnm? ben 2 aşılama sonrasında 4. tüp bebekte çok şükür sağlıklı bir gebelik geçiriyorum. 12. haftaya kadar bende her gün yapıyordum iğneyi ama sonrasında doktorum gerek yok diyip iki günde bire düşürdü iğneyi. defalarca söyledim her gün yapayım yetersiz kalır diye korkuyorum diye ama en son sözü doktor söyledi. tetanoz aşısı içinde sağlık ocağı arayıp bilgilendirdi. doktorunuza danışıp bize dönüş yapın dediler. doktorum en az 2 doz yaptırabileceğimi söyledi. 20. haftada gidip yaptırıcam. normalde 16. haftadan sonra aşı yapılabilir dedi sağlık ocağı ama tüp bebek dediğimde 20 de gelin dediler. nettende çok araştırdım kızlar hep 20 de yaptırmış :)
bende senin gibiyim sabahları çok rahatım ama öğlen yemeğinden sonrasında perişanım. birde ben çalışıyorum eve kendimi zor atıyorum :)

Canim bana dr hic bahsetmedi herkes oluuormu 15. Haftada bu tetonozu??

Canim bana dr hic bahsetmedi herkes oluuormu 15. Haftada bu tetonozu??

yok hayır öyle bir şart yok yanlış anlaşılmış.şöyle açıklayayım,sağlık ocağındaki hemşire 19-20 hafta arası çağırmıştı beni.benim de 15. ci haftada elim yaralandı dikişlikti nerdeyse.mikrop kapar korkusuyla doktorumu aradım şuan yaptırsam olurmu diye sakıncası yok dedi.ilk 3 ay zararlı diye biliyorum.

kız beebek anneleri isim düşündünüz müüü? meryem ilayy istiyorum ben ama, yine de düşünüyorum siizn var mı fikirleriniz

Hee anladim canim erken demek ki daha bana.

Kizlar bana o aşıyı hic soylemediler bu gun doktora gitim doktor hic test falan yapmad i ulturasyona koydu sadece

bende yaptırdım

Bana ilacla tedaviden sonra asilama onerdiler ama asilamada sansimin dusuk olduguna karar verip tup bebege gectim, ikinci denemede oldu cok sukur. Bu gebeligimden once iki tane basarisiz gebeligim oldu, 10.haftaya gelmeden karnimda öldüler. Benim hem tup bebek merkezindeki doktorum hemde gebelik takibi icin sonradan gittigim doktorum igneyi 12.haftada birakmami istedi. ben birakmadan once bu igneye gercekten ihtiyacin olup olmadigini gosteren bir test yaptirmak icin istat ettim. Sonunda kabul ettiler gebetik test yaptirdim, ve ogrendik ki dogurana kadar kullanmak zorundaymisim. Simdi ikisi de bu testi yaptirmakta israr ettigim icin tebrik ediyorlar beni.
Saglik ocagi bana cok uzak oldugu icin ben hic ugramadim, gebelik kaydim onlarda yok. O yuzden beni bilgilendirmediler ama doktoruma soracagim bu tetanoz asisini.
Calisan kadin icin daha zorlayici bir donem, allah yardimcin olsun. Benim sanirim en buyuk sansim su an calismiyor olmam, ogleden sonra uzanip dinlenebiliyorum.

Kizlar bana o aşıyı hic soylemediler bu gun doktora gitim doktor hic test falan yapmad i ulturasyona koydu sadece

Bende çok söyledim testi ama gerek yok dediler. Dün başka dr gittim bebeği ultrasonda görmek için ordaki doktorda test yaptırmana gerek yok dedi. Acaba gidip kendim mi yaptırsam?
Ever cnm çalışırken zor oluyor aslında beni yorum iş değilde yolum çok uzak yol yoruyor.

Igne yapma sikligini azalttiktan sonra girdigin ultrasonda bir terslik gorselerdi soylerlerdi, belkide gercekten gerek yoktur senin test yaptirmana. Ben yaptirmasaydim ve ilaci biraksaydim bir sonraki muayenede allah korusun bebegimin yasadigini goremeyebilirdim. Ultrasonda gelisimine dair bir sorun gormedilerse bosver.
Otobuslerde sana koltuk vermeye basladilar mi? Ya da baska turlu gidiyorsan bile sirf yolun kendisi bile yorabilir insani. Az kaldi dogum iznine, dayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…