ben de tedaviyle yaptim cocugu, ayni sebepten igne kullaniyorum ama benimki hergun. O yuzden kollarim ve gobegimde artik yer kalmamaya basladi, doguma kadar nasil idare edecegim bilmiyorum.
Tetanoz asisiyla ilgili bir sey soylemedi bana doktorum, 10gun once gittim en son. 20gun sonra yine gidecegim ama asi icin belli bir zaman kisitlamasi varsa daha erken de gidebilirim. Durduk yere tetanoz asisi yaptirmak gerekiyor muymus?
Gunun ilk yarisinda enerjim oluyor, o sirada yemek yapmak yurumek gibi aktiviteleri yapabiliyorum ama ogleden sonra sadece ayagimi uzatip oturuyorum baska hic bir seye mecalim kalmiyor.
Benimkide kesin kizoldu canım kızmış :) şükürler olsun:) öğrenince sen de yaz merak ederim :)
Hayırlı olsun canım. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsinBenimkide kesin kiz
Benimkide kesin kiz
nerde gidiyosun canim dr kimBeni ay sonu çağırdı doktorum, 19. haftam oluyor.
Canim bana dr hic bahsetmedi herkes oluuormu 15. Haftada bu tetonozu??ben 15. haftamda tetanoz aşısı oldum olmak gerekiyormuş 2si hamileyken diğer 3 ü de doğum snrası olmak üzere toplam 5kere olmamız gerekiyomş.doktorum hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben de yaptırdım.
nerde gidiyosun canim dr kim
ben tetanoz aşısının 20. haftada ve bebek hareketlerini tam anlamıyla hissettiğinde vurulacağını biliyorum.Canim bana dr hic bahsetmedi herkes oluuormu 15. Haftada bu tetonozu??
Canim bana dr hic bahsetmedi herkes oluuormu 15. Haftada bu tetonozu??
Hee anladim canim erken demek ki daha bana.yok hayır öyle bir şart yok yanlış anlaşılmış.şöyle açıklayayım,sağlık ocağındaki hemşire 19-20 hafta arası çağırmıştı beni.benim de 15. ci haftada elim yaralandı dikişlikti nerdeyse.mikrop kapar korkusuyla doktorumu aradım şuan yaptırsam olurmu diye sakıncası yok dedi.ilk 3 ay zararlı diye biliyorum.
Sara veya selmin yani kız olursa..haftaya belli olcak cinsiyetkız beebek anneleri isim düşündünüz müüü? meryem ilayy istiyorum ben ama, yine de düşünüyorum siizn var mı fikirleriniz
bende yaptırdımMerhaba kızlar,
ben tedaviyle hamile kaldım çok şükür 17+5 olduk. kısmet olursa kızımız olacak :) elevit ve folik asit dışında pıhtılaşma için iki günde bir iğne kullanıyorum. ikili test yerine harmony testi istedi doktorum çok şükür o da temiz çıktı. tetanoz aşınızı yaptırdınız mı? ben 20. haftadayken yaptırıcam. çok fazla sabit duramıyorum, yürüyüş yapamıyorum çünkü çok fazla yoruluyorum. henüz bu haftalarda aynı sıkıntıyı yaşayan var mı kızlar?
Pardon ben hepatit B yaptırdımbende yaptırdım
Bana ilacla tedaviden sonra asilama onerdiler ama asilamada sansimin dusuk olduguna karar verip tup bebege gectim, ikinci denemede oldu cok sukur. Bu gebeligimden once iki tane basarisiz gebeligim oldu, 10.haftaya gelmeden karnimda öldüler. Benim hem tup bebek merkezindeki doktorum hemde gebelik takibi icin sonradan gittigim doktorum igneyi 12.haftada birakmami istedi. ben birakmadan once bu igneye gercekten ihtiyacin olup olmadigini gosteren bir test yaptirmak icin istat ettim. Sonunda kabul ettiler gebetik test yaptirdim, ve ogrendik ki dogurana kadar kullanmak zorundaymisim. Simdi ikisi de bu testi yaptirmakta israr ettigim icin tebrik ediyorlar beni.kaçıncı tedavide kaldın cnm? ben 2 aşılama sonrasında 4. tüp bebekte çok şükür sağlıklı bir gebelik geçiriyorum. 12. haftaya kadar bende her gün yapıyordum iğneyi ama sonrasında doktorum gerek yok diyip iki günde bire düşürdü iğneyi. defalarca söyledim her gün yapayım yetersiz kalır diye korkuyorum diye ama en son sözü doktor söyledi. tetanoz aşısı içinde sağlık ocağı arayıp bilgilendirdi. doktorunuza danışıp bize dönüş yapın dediler. doktorum en az 2 doz yaptırabileceğimi söyledi. 20. haftada gidip yaptırıcam. normalde 16. haftadan sonra aşı yapılabilir dedi sağlık ocağı ama tüp bebek dediğimde 20 de gelin dediler. nettende çok araştırdım kızlar hep 20 de yaptırmış :)
bende senin gibiyim sabahları çok rahatım ama öğlen yemeğinden sonrasında perişanım. birde ben çalışıyorum eve kendimi zor atıyorum :)
Bana ilacla tedaviden sonra asilama onerdiler ama asilamada sansimin dusuk olduguna karar verip tup bebege gectim, ikinci denemede oldu cok sukur. Bu gebeligimden once iki tane basarisiz gebeligim oldu, 10.haftaya gelmeden karnimda öldüler. Benim hem tup bebek merkezindeki doktorum hemde gebelik takibi icin sonradan gittigim doktorum igneyi 12.haftada birakmami istedi. ben birakmadan once bu igneye gercekten ihtiyacin olup olmadigini gosteren bir test yaptirmak icin istat ettim. Sonunda kabul ettiler gebetik test yaptirdim, ve ogrendik ki dogurana kadar kullanmak zorundaymisim. Simdi ikisi de bu testi yaptirmakta israr ettigim icin tebrik ediyorlar beni.
Saglik ocagi bana cok uzak oldugu icin ben hic ugramadim, gebelik kaydim onlarda yok. O yuzden beni bilgilendirmediler ama doktoruma soracagim bu tetanoz asisini.
Calisan kadin icin daha zorlayici bir donem, allah yardimcin olsun. Benim sanirim en buyuk sansim su an calismiyor olmam, ogleden sonra uzanip dinlenebiliyorum.
Igne yapma sikligini azalttiktan sonra girdigin ultrasonda bir terslik gorselerdi soylerlerdi, belkide gercekten gerek yoktur senin test yaptirmana. Ben yaptirmasaydim ve ilaci biraksaydim bir sonraki muayenede allah korusun bebegimin yasadigini goremeyebilirdim. Ultrasonda gelisimine dair bir sorun gormedilerse bosver.Bende çok söyledim testi ama gerek yok dediler. Dün başka dr gittim bebeği ultrasonda görmek için ordaki doktorda test yaptırmana gerek yok dedi. Acaba gidip kendim mi yaptırsam?
Ever cnm çalışırken zor oluyor aslında beni yorum iş değilde yolum çok uzak yol yoruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?