ekimde cocugunu kucagina alacaklar

güzel geçti bi sorun yok dediler ama benim idrar tahlilimde enfeksiyon çıktı hap verdi ona moralim bozuldu

Ben gecen dokuz ekimde aldım kızımı kucağıma :) Malesef sezeryandı

özel hastane zaten sürekli gittiğim yer. USG ultrasyondu bu 2 li ultrasyon dedikleri bebeğin organlarına suyuna bakıyolar. Muayene de oldum 50 tl ödedim

Kizlar benim dun kontrolum vardi, her sey yolunda dedi masallah. Haftaya radyolojiye yonlendirecekmis beni, orada detayli ultrason yapilip rapor yazilacakmis. Ne fark ediyor diye sordum; hem ikinci bir goz daha incelemis olsun diye gonderiyoruz, hem de oradan alacagin rapor sonradan baska hastaneye gidersen de lazim olacak dedi.
Ablamin dogumu zamaninda ogrendim ki kontrollerini yapan doktordan baskasina dogum icin gidersen saglikli bir gebelik olduguna dair raporu gormeden hastayi pek kabul etmiyorlar. Ablami hastane hastane gezdirmistik birisi doguma alsin diye, onun kontroller icin gittigi duzenli bir doktoru yoktu tabi.
Sanirim bu rapor o tur durumlar yasanmasin diye cikartiliyor cunku rapor yaninizda olsun baska hastaneye giderseniz isterler dedi. Detayli ultrasonun fiyatini sormak aklima gelmedi ama dogum ucreti sskliya 1250liraymis, odalar tek kisilikmis.

Kızlar tetanoz aşısı ne zamana kadar yapilmasi gerekiyo bilen var mı saglik ocağı yanlışlıkla 1 ay geç kaydetmiş gebeligimi sistem aşı için izin vermiyor ebe bi sıkıntı olmaz 36. Haftaya kadar yapılabilir dedi ama içim pek rahat etmedi

sen kaçıncı kaftadasınki

Tetanoz asisi gebelik boyunca 1ay arayla 2kere yapilmaliymis. O yuzden daha 35lere gelmediysen ilk asi icin gec kalmis sayilmazsin. Onemli olan her iki asinin da dogumdan once yapilmasi ve arasinda en az 1ay olmasi. Tetanoz asilarinin kalani dogumdan sonraki donemde yapilmaya devam edilecek.

Merhaba bayanlar konu açtım ama bi dönüş alamadım aşağı yukarı aynı haftalardayız ekim anneleriyle belki sizden fikir alabilirim ?
geçen hafta üçlü testimi yaptırmıştım.Bu hafta sonucumu aldım, sonuçlar temiz ama uE3 değeri düşük çıkmış ama oranların hepsi risksiz gözüküyor.
eski gittiğim dr hiç bir problem yok herşey normal dedi,
yeni dr um araştırılması gerek dedi,
başka bir dr perinatoloğa gönderdi ayrıntılı ultrasonda allah korusun bişey varsa mutlaka gözükür
dün ayrıntılı ultrasana girdim çok şükür bebeğimde hiç bir problem gözükmüyor ama aklımda KOSKOCA bir ????? kaldı
bir dr um uE3 seviyesi düşüklüğü tek başına hiç bir anlam ifade etmez sonuçlarında da risk yok diyo neyi kafana takıyosun diyo
diğeri aklımızda soru işareti kalmasın genetiğe git bu değer niye düşük çıkmış araştırılsın diyo
en son dr 3 lüyü tekrar et sonuca göre bakalım olmazsa amniyosentez yaparız diyo
yeni dr um ayrıntılı ultrasonun temiz çıkmış daha hiç birşeye gerek yok diyo
noluyoruz ya anlayamıyorum,ne yapmayalıyım hangisine inanmalıyım moralimin içine ettiler,sağlıklıda düşünemiyorum farkındayım ne yapmalıyım??

Cnm benim doktorum bana dedi ki iki lin temizse üçlüye gerek yok

amniyosentez yüksek risk görünmedikçe yapılmaması gereken bir şey, düşüğe sebep olma ihtimali var çünkü. ayrıntılı ultrasonda bir sorun gözükmediyse bence de dert etme. bir doktorun söylediği diğerini tutmuyor anlıyorum seni,strese sokma kendini de bebeğini de. perinatologlar bir problem olsa görüyorlar ve hiç acımadan söylüyorlar, onların işi riskli gebelik sonuçta. bence hangi doktor sana daha çok güven verdiyse onunla devam et, ikisi de vermediyse başka bir doktora geç ve kalıcı doktorunu bulana kadar aramaya devam et.

perinatolog hiç bir bulguya rastlamadı çok şükür ama ue3 düşük çıktığı için testi tekrar et ve genetiğe git onlar ne derse onu yapalım dedi genetiğe hiç gitmek istemiyorum biliyorum ki oraya girince çıkamayacağım

diyo ki senin bebeğin sağlıklı hiç bir problem yok ama bu değerin de neden düşük çıktığını bulalım
gerçekten keşke yaptırmasaydım bir sürü sıkıntı

eğer o değerin düşük olması bir risk teşkil ediyor olsa anlarlardı, bence o değerin neden düşük olduğunu bilmiyor çünkü daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamış, araştırtıp öğrenmek istiyor:) sadece tıpla bitmiyor bir de uzmanlık için sınavlardan geçip uzun süreler çalışıyor bu doktorlar, onların bilmediğini biz nereden bilelim dimi ama. ne olduğunu anlayana kadar test üstüne test yaptıralım iyice denek olalım, oldu canım. gerçekten bir riskten şüphelense bence bu şekilde söylerdi, bir problem yok ama sorunu bulalım ne anlama geliyor bilemedim. önemli olan bir problem olmaması, zaten allah korusun ilerleyen günlerde bir terslik görseler bile eğer sebebi bu test sonucundaki değerse bile haberleri olmayacak çünkü bu sonucun ne anlama geldiğinden bihaberler. şu an sağlıklıysa bence buna odaklan boşver gerisini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…