• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekransız çocuk büyütme / tavsiyeler

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
4.328
12.005
208
Merhaba.
Bebeğim 7 aylık olmak üzere. Çevreye ilgisi çok arttı, sürekli kitap ve oyuncaklarıyla oynatıyoruz yoksa canı çok sıkılıyor.
Beğendiğiniz, çocuğum bununla güzel vakit geçirdi, güzel oyalandı dediğiniz ürünleri paylaşır mısınız?

Bizimkide 6 buçuk aylık sürekli dışarı çıkıyoruz evde sıkılıyor oyuncaklardan çok çabuk sıkılıyor oturma odasını oyun odası yaptık ama çocuk sürekli farklı şeyler görmek oynamak istiyor valla tavsiye olursa sevinirim

Bizimkide 6 buçuk aylık sürekli dışarı çıkıyoruz evde sıkılıyor oyuncaklardan çok çabuk sıkılıyor oturma odasını oyun odası yaptık ama çocuk sürekli farklı şeyler görmek oynamak istiyor valla tavsiye olursa sevinirim
Instagramda miniklericinonerilerim isimli bir sayfa var, güzel ürünler paylaşıyor bakabilirsiniz

Biz de ekransız çocuk büyütmeye çalışıyoruz.

3 yaşından sonra haftada bir pazar günü 10 dakikalık çizgi film izliyoruz hep beraber o kadar.

Onun dışında tüm gün evde şarkılar söylüyoruz,resim yapıyoruz,balkon yıkıyoruz,bisküvili pasta yapıyoruz vs…

Öğlene kadar okula gidip geliyoruz. Öğleden sonra asla sokağa çıkmıyor. Evde aklımıza ne gelirse onu yapıyoruz işte.

Geçen ınstagramda bir reels görmüştüm, ekransız çocuk büyütürken ekran ben oluyorum diye :)) ben de öyleyim sürekli şarkı ve garip hareketler, yoksa baş edemiyorum çok sıkılıyor.
Aynen aynen ben de uzun bir süre bunları yaptım.

Merhaba.
Bebeğim 7 aylık olmak üzere. Çevreye ilgisi çok arttı, sürekli kitap ve oyuncaklarıyla oynatıyoruz yoksa canı çok sıkılıyor.
Beğendiğiniz, çocuğum bununla güzel vakit geçirdi, güzel oyalandı dediğiniz ürünleri paylaşır mısınız?
Benimki 6 aylık en çok ilgisini çeken şey kedi ablası😂
Onun dışında ben mama sandalyesine vantuzlu oyuncaklardan aldım onu yapıştırınca oyalıyor biraz. Bir de elle çaldığı piyanosu var onunla beynimizi şeyyapıyor saolsun😂
Kitap olarak da en verimli olan kitap yıkanabilen çiğnenebilen kitaplar buruş buruş yaptı ağzına sokup ses çıkartırken.

Geçen ınstagramda bir reels görmüştüm, ekransız çocuk büyütürken ekran ben oluyorum diye :)) ben de öyleyim sürekli şarkı ve garip hareketler, yoksa baş edemiyorum çok sıkılıyor.
Bizde de durum bu.. her zaman ilgi bekliyor

anakucağına koyuyorum ve her yere peşimden götürüyorum 😂😂 her yaptığımı anlatıyorum, sohbet ediyorum. çok sıkılmışsa şarkı söyleyip dans ediyorum.

çok çok bunaldıysa kucağıma alıyorum mecbur 😂 onun dısında özellikle sabah kalktığında keyifli olduğu için birlikte hareketler yapıyoruz, piyano halısında oynuyor, ellerimizi ve ayaklarımızı keşfediyoruz bu ara 🙄😂 değişiyor bu gelişimine göre. gece banyodan sonra da kitap okuyoruz.

ve en az iki günde bir dısarıya çıkıyoruz. çok sevmiyor dısarı çıkmayı ama çıkıyoruz mecbur 😂

öyle her an etkinlik yapmaya calismiyorum ben. eğer keyfi yerindeyse bırakıyorum kendi kendine oyalansın. ilgi istemediği sürece almıyorum kucağa. bizimki bu düzene alıştı. çok şükür mesela yemek yerken bizi izlemeyi çok seviyor. o yüzden kendimize de çok güzel vakit ayırabiliyoruz. sadece onunla konusmamız lazım. çok fazla farklı bir sey istemiyor 😂

Çocuklar çok saçma şeylere dikkatini veriyor. Mesela oyuncaklardan sıkıldığında temiz kaşıkları verebilirsin yanında gözetim altında. Hiç yapmadım ama şimdi aklıma geldi nerden geldiyse 😅

anakucağına koyuyorum ve her yere peşimden götürüyorum 😂😂 her yaptığımı anlatıyorum, sohbet ediyorum. çok sıkılmışsa şarkı söyleyip dans ediyorum.

çok çok bunaldıysa kucağıma alıyorum mecbur 😂 onun dısında özellikle sabah kalktığında keyifli olduğu için birlikte hareketler yapıyoruz, piyano halısında oynuyor, ellerimizi ve ayaklarımızı keşfediyoruz bu ara 🙄😂 değişiyor bu gelişimine göre. gece banyodan sonra da kitap okuyoruz.

ve en az iki günde bir dısarıya çıkıyoruz. çok sevmiyor dısarı çıkmayı ama çıkıyoruz mecbur 😂

öyle her an etkinlik yapmaya calismiyorum ben. eğer keyfi yerindeyse bırakıyorum kendi kendine oyalansın. ilgi istemediği sürece almıyorum kucağa. bizimki bu düzene alıştı. çok şükür mesela yemek yerken bizi izlemeyi çok seviyor. o yüzden kendimize de çok güzel vakit ayırabiliyoruz. sadece onunla konusmamız lazım. çok fazla farklı bir sey istemiyor 😂
Seninki daha küçük tek başına bırakıp diğer odaya gidebilirsin kendisi oyalanabilir.

Büyüdükçe sanki anneleri yurt değiştiriyormus gibi hissettikleri için tek başına duramiyorlar 🤣

Bizde de hafta içi ekran yasak. Sadece haftasonları izlemesine müsade ediyorum. Okuldan gelince ya parka çıkmak istiyor ya evde boyama, etkinlik vs yapıyor ya da beni darlıyor😆

Benimki 15 aylık olacak. Kesintisiz 5 dakika bile ekrana bakmıyor istemiyor. Onun yerine bişeyleri bozmayı yaramazlık yapmayı tercih ediyor. 🤣

Seninki daha küçük tek başına bırakıp diğer odaya gidebilirsin kendisi oyalanabilir.

Büyüdükçe sanki anneleri yurt değiştiriyormus gibi hissettikleri için tek başına duramiyorlar 🤣
bizimki de öyle ya. odadan çıktığımızda ağlıyor. her yere beraber gidiyoruz. tuvalete gitsem kapının önğne oturtuyorum anakucağına. konusarak yapıyorum tuvaletimi 😂😂 komşum çok gülüyordur bana eminim 😂😂

zaten tam dönme dönemi. geniş yatakta bile bırakıp gidemiyorum döner de düser diye 😩 uyurken bile yanındayım bu yüzden 😔

Bence ekran izletmiyorum aman onun yerine şunları bunları koyayım çabası da yanlış. Bu defa anne/baba çok yoruluyor aman bu ne böyle deyip ekrana başvurmak zorunda kalabiliyor. Çocuk sıkılmayı da tatmalı diye düşünüyorum sürekli onu meşgul edecek bir şey bulmak zorunda değiliz. Böyle bir görev edinirsek çocuk da buna evriliyor ve hadi beni memnun edin edasında takılıyor evde. Çok odak noktasi olmasını doğru bulmuyorum çocuğun. Sıkılınca yaratıcılıklari gelişiyor hatta. Ben 3 yaşına kadar dikkat ettim ekrana. Bu esnada ne yaptık oyun oynadık, sohbet ettik, mutfağa dahil ettim, dışarı çıkardım, oyun kurdum geri çekildim o oynadı vs. Zaten uykusu yemek saatleri vs.oluyor zaman geçiyor bir şekilde. Ben bu kadar saat ekrana baktırtmadan nasıl oyalayacağım diye paniklemeye gerek yok hayatın akışında zaten başka meşguliyetler çıkıyor çocukla yapılabilecek. Bir su şişesine bile uzun uzun oyalanabilorlar yani etkinlik kurmak zorunda değiliz her dakika. Gündüz TV açmamak faydalı yani yetişkin biri izlerken sana yasak sen izleme olmuyor en güzeli hiç açmamak. Yetişkinler çocuk uyuduktan sonra açıp rahat rahat izleyebilir. Gün içinde açık olmayınca çocuğun da dikkatini çekmemiş oluyor zaten TV. Evin içinde var olan şeylerle oyalaniyor TV varlığından haberdar olmadığı için.

bizimki de öyle ya. odadan çıktığımızda ağlıyor. her yere beraber gidiyoruz. tuvalete gitsem kapının önğne oturtuyorum anakucağına. konusarak yapıyorum tuvaletimi 😂😂 komşum çok gülüyordur bana eminim 😂😂

zaten tam dönme dönemi. geniş yatakta bile bırakıp gidemiyorum döner de düser diye 😩 uyurken bile yanındayım bu yüzden 😔
Kaç aylık oldu daha küçük değil mi ya senin bebiş. Daha dün gibiydi doğum haberi verdiğin gün 😁. Bu bebeler çok çabuk büyüyor.
Bide sen 7. Aydan sonrasını gör

Back
X