• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksik hissetmek

Bende kendimi uzun yillar eksik hissetdim, çünkü benim kronik bir hastaligim var. Bizim toplumda bazi insanlar böyle durumlarda sana ikinci sinif insanı muamelesi yapabiliyor maalesef.. Uzun zamam bu yüzden hastalığımı kabul edemedim.. Lakin gün geldi anladım ki bu hastalık da benim bir parcam, benim Hikayemin bir parçası. Cok acıda çektim. Ama bu beni eksik, daha az değerli yapmaz. Önce kendimi kabul ettim oldugum gibi. Diğerlerini bu konuda söz hakkı tanımıyorum bile.
Sizim tüp bebek yapma şansınız yok mu hic? Çocuğunuz olmuyorsa evlat edinmeyi düşünmezmisiniz? Elalemin bu konuda maalesef cenesi durmuyor. Ama önemli olan sizin ve esinizin mutluluğu
Cok gecmis olsun..Nickinizden anladigim kadariyla bir evladiniz olmus allah onu size bagislasin..Tup bebek sansimiz var tabiki,yumurtalarim iyi durumda.Suan icin ameliyati bekliyorum.Tuplerim acilamaz ise tup bebege baslayacagiz.

Cok gecmis olsun..Nickinizden anladigim kadariyla bir evladiniz olmus allah onu size bagislasin..Tup bebek sansimiz var tabiki,yumurtalarim iyi durumda.Suan icin ameliyati bekliyorum.Tuplerim acilamaz ise tup bebege baslayacagiz.

Sagolun. Cok şükür iki evladım var.. Insallah sizde evlat sahibi olursunuz. Kuzenime de hep normal yoldan anne olamazsin dediler.tup tedavi ile ikizleri oldu. Sonra normal yoldan hic beklenmedigi halde bir tane daha. Darisi size insallah

Kizlar simdiden imla hatalarim icin af diliyorum sizden,affola belki size göre ters ama iki üç kadeh şarap içtim ve duygularım depreşti..Şimdi tek ricam bana ayıp günah vs gelmeyin zira herkesin inancı kendine ve ben böyle rahatlıyorum.Baştan bilin uzun uzun ic dökeceğim.Benim tüplerim kapalı. Yani doğal yolla hic bir zaman çocuk sahibi olamayacagim.bugun arkadaslarlaydik aramizda bir hamile...allahim affet ben neden bu duyguyu tasiyamiyorum.cirkin yada guzel dogurgan her kadini deli gibi kiskaniyorum....allahim neden ben? Bu mucizeden yoksun?? Kendi ayaklari uzerinde durabilen guclu bir kadinim calisiyorum.ama hep kendimi eksik yarim hissediyorumm.nedensizce hep bunu kapatmak istercesine esimi memnun etmeye calisiyorum...? Ona karsi hep bi borçluyum hissi
.. Bana cocuk olmasin sadece sen iyi ol demesine ragmen... bu asagilik psikolojisi degil mi? Onun baba olma hakkini elinden aliyorum..boyle guzel boyle iyi bir kocanin...boyle cocuklari seven bir adama haksizlik degilmi? Ben kendimden nefret ediyorum,,kendimden kaciyorum....allahim bu vicdan azabini kimseye vermesin...yorumlarinizi merak ediyorum.
Not:Laporoskopi olacagim.Tupler acilmazsa tek care tup bebek.
Sansim cok az...
Ben de zor bir tedavi sürecinden sonra tüp bebekle çok şükür hamile kalmış bir kadınım. Bana da eşime de hiç probleminiz yok dedikleri halde. Hayatta sadece sizin başınıza gelmiş birşey değil öncelikle kabul edin. Bu tedaviyi yapan doktorlarda boş randevu bulunmuyor, düşünün kalabalığı. Hastaneler muayenehaneler hınca hınç dolu. Hergün bir sürü mucize oluyor. 10 yıldan fazla süre uğraşıp eli boş kalanların bile birgun yüzü gülüyor pozitif sonuçla. Bence iyi sonuçlara yoğunlaşın. Bu olayda en çok psikolojinin sağlam olmasi onemli. Evini koli koli gebelik testiyle doldurup her ay 5-10 tanesini kullanan tuhaf kadınlar tanıdım, yada kirpiklerim çapraz oldu sizce hamile miyim diye konu açan kadınlar okuyoruz burda. Kendini saldın mı kaybedersin. Tüplerinin açılma ihtimali de varmış, tüp bebekle anne olma ihtimalin de. Şimdiden niye bu arabesk yenilgi triplerin? Bunlar sana çok zarar verir. Eşine hele asla ama asla ezik psikolojiyle yaklaşma. Evliliğine büyük darbe vurursun. Herşey Allahtan. Umutlu ve savaşçı ol.
İnsan istediği halde bebek sahibi olamayınca etraftaki hamilelik haberlerinden nasıl yara alıyor çok iyi bilirim. Hele de peşinden gelen eee artık sıra sende hadi sen de doğur artık demeleri yok mu :( Ama bunlara da göğüs germelisin. Emin ol hemencecik hamile kalanlar üstün yeteneklerle donatilmis 10 numara kadın filan değil, Allahın takdiri böyle. Rabbim inş sana da vericek hayırlısıyla. Ama bizlerin biraz mücadele etmesi yorulması gerekiyormuş demek ki. Herşeyin bir sebebi var. Allah isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın inş.

Ben de zor bir tedavi sürecinden sonra tüp bebekle çok şükür hamile kalmış bir kadınım. Bana da eşime de hiç probleminiz yok dedikleri halde. Hayatta sadece sizin başınıza gelmiş birşey değil öncelikle kabul edin. Bu tedaviyi yapan doktorlarda boş randevu bulunmuyor, düşünün kalabalığı. Hastaneler muayenehaneler hınca hınç dolu. Hergün bir sürü mucize oluyor. 10 yıldan fazla süre uğraşıp eli boş kalanların bile birgun yüzü gülüyor pozitif sonuçla. Bence iyi sonuçlara yoğunlaşın. Bu olayda en çok psikolojinin sağlam olmasi onemli. Evini koli koli gebelik testiyle doldurup her ay 5-10 tanesini kullanan tuhaf kadınlar tanıdım, yada kirpiklerim çapraz oldu sizce hamile miyim diye konu açan kadınlar okuyoruz burda. Kendini saldın mı kaybedersin. Tüplerinin açılma ihtimali de varmış, tüp bebekle anne olma ihtimalin de. Şimdiden niye bu arabesk yenilgi triplerin? Bunlar sana çok zarar verir. Eşine hele asla ama asla ezik psikolojiyle yaklaşma. Evliliğine büyük darbe vurursun. Herşey Allahtan. Umutlu ve savaşçı ol.
İnsan istediği halde bebek sahibi olamayınca etraftaki hamilelik haberlerinden nasıl yara alıyor çok iyi bilirim. Hele de peşinden gelen eee artık sıra sende hadi sen de doğur artık demeleri yok mu :KK43: Ama bunlara da göğüs germelisin. Emin ol hemencecik hamile kalanlar üstün yeteneklerle donatilmis 10 numara kadın filan değil, Allahın takdiri böyle. Rabbim inş sana da vericek hayırlısıyla. Ama bizlerin biraz mücadele etmesi yorulması gerekiyormuş demek ki. Herşeyin bir sebebi var. Allah isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın inş.
Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim.Cok cabaliyorum kabullenmek icin :KK43:

Rahim nakli olup gebe kalan varken sizin durumunuz da umutsuzluk yakışmıyor kendinize acımayı bırakın tedavinizi olun inşallah en kısa sürede güzel haberlerinizi verirsiniz
Biz kadınlar dünyaya sadece doğurmak için gelmedik bunu da unutmayın

Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim.Cok cabaliyorum kabullenmek icin :KK43:
Akışına bırakın. Ne güzel yuva kurmuşsunuz seven bi eşiniz var. Kimisi evladını berbat bir evliliğin içinde dünyaya getiriyor. Kimisinin maddi gücü yok bebek bezi almakta zorlanıyor. Kimisi evlenemiyor bile. Hepimizin sınavı farklı. Eşiniz ne güzel elindekilerle mutlu olmaya bakıyor siz de öyle yapın, kafa rahat olsun gerisi gelir

Olmazları olduran Allah'a sonsuz şükürler olsun.Belki bir gün bir mucize gerçekleşecek yeter ki içten dua edin dualarimiz sizinle ve tum evlat sahibi olmak isteyenlerle.Inşaallah Rabbim hayırlı sağlıklı evlat verir size de.Bu aşamada üzülme demek çok hafif kalır tabi.Eşinizden de Allah razı olsun kirmiyor incitmiyor sizi.Bakın eşinizden yana şanslisiniz burda onca eşinden şikayetci kardeslerimiz varken.Umarım bir şansınız nasibiniz de evladınız-evlatlarınız olur.

arkadaşlar çok güzel yorumlarda bulunmuş.
ben sadece şunu söyleyeceğim, bu psikoloji ile hamile kalsanız bile, örneğin bir sağlık sorununuz oldu Allah korusun ya da eşinizle bir anlaşmazlık yaşadınız hemen geçmişe bağlayacak kendinizi suçlayacaksınız. öyle bir psikolojide gördüm sizi. bu hem size hem evliliginize hem de bebeginize zarar verir.
çocuktan önce mutlaka bir psikolog desteği alın, geçmişle barışın kendinizi iyileştirin, eşinizle dengeli bir ilişkiniz olsun.
bu çocuk olsun ya da olmasın tüm ilişkilerde olması gereken birsey.
Allah sağlıkla kavuşmayı ve büyütmeyi nasip etsin yavrunuzu.

Lütfen üzülmeyin, Rabbimin bir bildigi vardir elbet, hayirda şerde ondandir..

Göklerin ve yerin hâkimiyeti Allah’ındır. O dilediğini yaratır. Dilediğine kız evlat, dilediğine erkek evlat verir. Veya erkek ve kadın olarak onları evlendirir de onlardan dilediğini kısır bırakır. O her şeyi en iyi bilir, dilediği her şeye kadirdir.”(Şura, 42/49-50)
Bu ayeti anlamaya calisin lütfen

Hahaha sende iyice yerin dibine soktun :)) ama dogru yani millet bunlari psylasmiyo uykusuz kalip portleyen gozleriyle foto cekinmiyolar:)) ancak en guzel kareleri hazirlayip.. bebisimle banyo keyfisi, park keyfisi diye gosteris yapiyolar. :)

napiyosunuzzz benden mi bahsedionuz. oglan sabaha kadar kustu agladi. simdi ise gidiyorum :hasta::KK50::kızgın:

İyi de tuplerinin acik olmasi da bir anlam ifade etmiyor ki.. Bak benim tuplerim acik hicbir sorunum yok ama bebegim olmadi bende gittim gururla tup bebek yaptirdim. Hic senin gibi de karalar baglamadim. Esim koskoca adam cesaretime sasirdi. Hepsi bebegim icindi Yanlis yapiyorsun. Kendine yazik ediyorsun tup bebek caresizlik degildir ! Tup bebek en zahmetli ama en guzel hamilelik bicimidir. İgneleri her vurdugunda bebegine bir adim daha yaklasmanin veridigi mutluluk pahabicilemez ! Hicbir zaman tup bebek yaptirmak zorunda kaldim diye uzulme Allahin gucune gider. Sukur et ki ilerlemis bir tibbimiz ve doktorlarimiz var. Artik herseyin cozumu var her yolu denesen, emek verip yine de olumsuz sonuc alsan bir nebze uzul diyecegim ama daha yolun basindasin. Bir cok arkadasimiz 6-7 tup bebek denemesine ragmen umudunu yitirmedi senin gibi kendine kusmedi ve dua ve emekle bebeklerine kavustu. Madem bebek cok istiyorsun sirasiyla tedavini ol tup bebek annesi olmak inan cok gurur verici birsey. İnsanlar bir kan aldirmaya cesaret edemezken sen igneni basin dik bir sekilde kendin vuruyorsun. Neden ? Hepsi bebegin icin, kendin icin, esin icin, yuvaniz icin. Bu yuzden tup bebek anneleri hep ozeldir ! Emeksiz yemekte olmuyor artik oyle bir iki iliskiye girip hoop bebek karnina gelmiyor. İnsanlari dusunup neden ben diye sorgulamak yerine bir yerden baslayip tedavini olmalisin. İnsallah en yakin zamanda saglikla bebegine kavusursun Hoppa

Son düzenleme:
Ben tam 14 yıl sonra oğluma kavuştum çok şükür rabbime
Üç tüp bebek denemem oldu rabbim sonuncuda nasip etti ve biliyomusun bir arkadaşım 12. tüp denemesinde bebeğine hamile kaldı
Ümitsiz olma Allah'a sığın dua et
Yaşadığın bütün bu şeyleri çok iyi anlıyorum ama asla umutsuz olma

Çocuk doğuranların başı göğe ermiyor. Bir büyüğüm demişti; olmayanın bir derdi var olanın bin derdi diye.
Olmuyorsa vardır bir hikmeti.
Ayrıca tıp ilerledi. Artık çocuğu olmayan yok gibi. Modern tıbbın imkanlarından faydalanın.
Hayatınızı bu derece dramatize etmeye hiiiççç gerek yok.
Baktınız her türlü olmuyor, çocuk esirgeme kurumu sevgiye muhtaç çocuklarla dolu.

tüp bebek son çare demişsiniz demekki hala bir çare var. baktınız o da olmadı evlatlık edinebilirsiniz eşinizde çocukları çok sevdiğine göre bu fikire karşı çıkmaz muhtemelen. en azından bir bebeğin hayatı kurtulur yuvası olur. bu durumu şahsen ben yaşasaydım bende çok üzülürdüm fakat kendime şunuda söyleyebilirdim, ‘böyle bir dünyaya çocuk getirmemek gerekiyordur belki, sonuçta her şeyin bir nedeni var bu hayatta’

Evet bana göre eksiklik.. herkes dogurdugu cocugun ilk geceden ilk aydan oldugu ile gurur duyarken...herkes hergun evliligimde 4.yila girerken cocuk sorarken benim icin cok buyuk bir eksiklik...!

Yorumlari simdi okudum da e be guzelim bak o imrendigin kadinlar var ya ilk geceden zahmetsiz hamile kalan. Gecmiste o kadinlar gibi sende kalmissin ama kurtaj olmussun demekki kendiliginden hamile kalabiliyorsun. Biz napalim hic kendiliginden olmadi atalim mi kendimizi asagiya :) Dua et Allaha birak ve biran once tedavini ol lutfen. Bos yere kendini yipratiyorsun

Peki ben bittim bu psikoloji nasil toparlanacak? @honey bunch bu eksiklik yarimlik.. bu ese yaranma cabasi..eksik olan taraf olmak..
siz dogurmanın tam olma hehh aranılan insan tipi oldugunu mu zannediyorsunuz?
işte bana göre burda yanılıyorsunuz.
bakınız; doğurup sahip çıkmayanlar çöpe camiye kapıya bırakanlar.
eşinizin saglık problemi olsaydı terk mi edecektiniz?annelik hakkı mı elimden mi alıyor diyecektiniz?aslaaa demezdim diyorsunuz dimi..
inancınızı sorgulamıyorum ama benim inancımda ALLAH size ve tüm isteyenlere çocuk sahibi olmayı hayrlı eylesin tez zamanda saglıklı çocuklar versin.
diye dua ediyorum.
kendinizi eşinize etrafınıza şu sözü YARIM demeyi bırakın lütfen ama lütfen.
baş edemediginiz duygularınız için destek alın.
maddiyatınız yoksa bile devlet hastanelerinde ki doktorlar da bu egitimi almışlar şart degil 300/400 tl vermek sizi anlayacak egitime sahipler

Bir insanı insan yapan doğurganlığı mı ki, kendinizi yarım hissediyorsunuz? Evlat sahibi olmak istemenizi, umutsuzluğunuzu, hüznünüzü anlıyorum ama bunu bir tamlık, yarımlık meselesi gibi değil, üstesinden gelmeniz gereken bir sorun olarak görün yalnızca.

Tüplerinizin kapalı, peki neler yapılabileceği konusunda doktorunuzla konuştunuz mu? Bazı insanların HSG çektirirken bile açılıyor o kapalı tüpleri, bazılarının operasyon geçirmesi gerekiyor. Hadi hiçbir türlü açılmadı diyelim, bu yumurta üretmediğiniz anlamına gelmiyor sonuçta. Eee aşılaması var, tüp bebeği var ki, eğer başka bir sorununuz yoksa, hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek. Benim de ilk kızım tüp bebek.

Bunları bir siz yaşamıyorsunuz inanın ve bir çok şeyin çaresi var. Algıda seçicilikle şuan herkes çatır çatır doğuruyormuş gibi sadece hamile insanlara odaklanmışsınız. Oysa hamile kalmak için uğraşan insanlar da en az o kadar var.

Back
X