Eksikmişim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boyle seyler telefonda ve siz dinliyorken konuşulmaz. Birak anneyi nebileyim bir kuzenim, cooook yakin dostum telefonda pat diye bosanmiş biriyle evlenecegim dese ben de "ne alaka" derdim bir anlik.

Anne sonuçta bu yani, siz hiç evlenmemiş olsaniz ve annenize boşanmiş bir adamla evleneceginizi soyleseniz bir an olsun irkilebilirdi belki.
Ne yapmaya caliştiginizi anlamadim cok gereksiz olmuş.

Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm
Hiç kendini gaza getirme. Önemli olan erkek arkadaşının tutumu.
Benim babamın da birkaç aylık evlilik geçmişi var (kendi ayrılmış ama şiddet middet yok). Annemin ailesi kesinlikle istememiş. Eğer o yıllarda telefon olsa da babam 'hadi yanimda ara' dese şu lafların bin beterini duyardı eminim ama evlililer 35 sene olacak gayet de mutlular. Annem ailesini hiç katmadi araya,kimse de laf söyleme cüretinde bulunamadi .
Bence önemli olan bu.
Ama ben olsam yanımda ve telefonla söylemesi için ısrar etmezdim. Çok saçma bir hamle. Bunun haber verilecek bir şey haline getirmeniz kadına yorum yapmak için fırsat vermiş . "Anne ben kaza yaptım" gibi kötü haber telefonuyla değil, evlenme teklif ettiği müjdesini verirken senin hakkında 'kizcagiz iki aylık kötü bir evlilik yapmış, ama ben ona söz verdim. Artık her şey güzel olacak dedim. O mutluluğu hak ediyor' falan deseydi tepkiler çok daha farklı olurdu.
Bence sen de işleri biraz zora sokmussun.
O ailesiyle konuşup, aile istemese de bir orta yol bulup sana guleryuzle gelmelerini saglamaliydi.
Boşu boşuna ipler gerilmiş. Ama dediğim gibi, hemen kendini doldurma. Bazen bazı insanlar ilk an saçma sapan tepkiler verebiliyorlar. Benim annem de çok fevri , bir anda parlayan,ağzına geleni söyleyen bir kadındır. Ama onun fikri beni bağlamaz, kendi bileceği iş:)
Sevgilim yanımda ara diye tutturup telefondaki harareti duyunca tutup 'annen beni sevmedi,bana kötü söz söyledi,ben ayrılıyorum' dese bence bu bana haksızlık olur. Çünkü annemin tepkisinden ben sorumlu değilim. Bunu duymuş olması üzücü ama madem evlenecek kadar seviyor ben ortayolu bulana kadar beklemesini talep ederdim heralde adamdan.
O yüzden size önerim incinen gururunuz ile fevri tepkiler vermemeniz. Önemli olan eş adayının bu süreci nasıl yönettiği. Belki de aile sizi bu ya da başka nedenlerle hiç sevmeyecek ama oğullarına duydukları saygıdan (ya da oğullarını kaybetmemek için belki bit tık korkudan) size iyi davranacaklar. Bu kötü bir şey değil ki. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, yuzune kötü davranmasin yeter. Sen de onları çok sevmezsin zaten bu saatten sonra. adam orta yolu bulur da ailesini tanıştırmaya getirirse,ailesi sana karşı nazik ve kibar bir tavirda bulunursa bence konuyu fazla uzatma.
Bu arada eş adayına da sinir oldum
derler ya 'biliyorsun midenin huyunu, niye içtin turşunun suyunu' diye. Adam annesini biliyor, neden aramış yanınızda. O da ayrı hikaye

Allaj askina siz bekar olsaniz es adayi evlenip bosanmis. Annenize deseniz ilk bir tepki vermez mi kadın. Verir kim olsa bi tepki verir sonra tanır ve iyi biriymis yanilmisim falan der. Insanlara şans verin. Ben bilmiyorum bekar ve bosanmis birinin evliligine ilk bir sasırmayacak anne baba. Zamanla alisirlar. Kinlenecek ayrilacak birsey yok. Ha ilerde yine tutturursa kadin olmaz diye salla gitsin o ayrı

Devam edemem kafamda bu cümlelerle ama çok üzgünüm eksik demesi. Başka kız mı yoktu anlamında konuşması ..

.
Ne diyin evet eksiğim var çünkü ben şiddeti normal bukmayanlardanim susup kocamdir diyip oturmadim valla eksiklikse budur kabul ediyorum asla başka düşünüp kendinizi üzmeyin

Eğer erkek arkadaşınızın ailesi görece muhafazakar ise bence sindirmeleri için biraz zaman verebilirsiniz. Belli olmaz bu işler, kadının ilk tepkisine göre hareket etmek ne kadar doğru bilemedim.
Ya bu nerenin muhafazakarlığı ya? Kadın evlenmiş iki ay sonra boşanmış şimdi tekrar evlenecek bunu sindiremeyecek ne var? Bir de sanki oğluşları kurban seçilmiş gibi konuşmaları yok mu...

En başından beri ılımlı yaklaştı, asla tepki vermez saygı duyar dedi.
Benim de dilim yandı ya bi kulaklarımla duyayım dedim demez olaydım. Bu boşanma konusu iki yıla yakın zamandır aramızda hiç açılmadı. Çok güzel bi uyumumuz var hiç olumsuzluk yaşamadık diyebilirim. Yaşadığımızda da sonrasında ne yaşadığımızı bile unutuyorduk. Sabah tartışsak mesai sonrası normal gülüp geçiyorduk.

Ben bu da öyle olur zannettim. Yurt dışında evlenmeyi isteyen bir adamın annesinden gayet ılımlı bi yaklaşım bekledim ama “ yakısmadıgımızı bile söyledi” hadi boşanmama tepki gösterdide yakışmamak neden. En başından beri içinde sıkıntı varmış, çıkmış.

Ben şu ekonomide ayrı ev tutmaya karşıydım. 3 yıllık eşyalarım var. O konuşmada anladım ki bunlar benim hiçbir düşünceme saygı duymaz. Ne bekar evime ne yurt dışı isteğime.

Baban gibi değil yenGEnC on beş dk aramayınca mesaj ğzerine mesaj atan her gün me yedin ne içtin muhabbetini eksiksiz yapan inanılmaz düşkün birisi.

Benimkinde de kriz yönetimi yok. Hayatında stres kriz görmemiş maalesef. Stres anında yalan söyleyebiliyo.

Herkes senin annen olsa ne yapar demiş. Annem saygı duydu. Benim ilk evliliğim 2. Evliliğini yapan biriyleydi. Ne eksik dedi ne kusurlu. Herkesin başına gelebilir dedi en başta.
Annemde suç yok ama ben göremedim onun nasıl biri olduğunu.

Hayır vermedi. Ben 2. Evliliğini yapmış biriyle evlendim . Zamanında ilk tanıştıklarında herkesin başına gelebilir dedi saygıyla yaklaştı o konuda bir kere eleştirmedi .

Ha sonrasında kötü biriydi kötü bi seçim yaptım ama o benim hatam göz göre göre yaptım o ayrı.

Beceriksiz olduğu doğru. Kriz yönetemez. Eli ayağına dolaşır. Yok ya yanımda olduğu iyi oldu. Yüz yüze dese bana sorun yok diyecekti. Anlayışla karşıladılar diyecekti eminim. Kadın çok net anne babanın rızası olmadan olmaz dedi. Evlenme teklifi Etmen önemli değil nişan yok ortada dedi.
Ben babasız büyüdüm. Aile bağım yok. Beni seven sayam bir aile istiyorum.
Eski eşimin annesi oğlunu doldurup üzerime salardı. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum

Aslında bi nefret değildi. Erkek arkadaşım yaptığım esprilere taklitlere çok güler. Bende arkadaş ortamında normalde çok enerjik esprili biriyim. Arkadaşımla konuşur gibi yazmıştım yani o minvalde yazılmış bi konuydu. Ama yazım dilinde öyle anlaşılmıyor tabi onu hesap edemedim.

Cok yanlis yapmissiniz. Anne sizin degil. Bu konuda sizin dahil olmaniz sacma. Anneler evlatlarina filtresiz olabilirler. Ama geline damada daha temkinlidir. Yaninda oldugunuzu bilse elbette ona gore konusurdu. Ama zaten bi kez bu yolu denemis darda kalip cikmissiniz cendereden. Ben olsam kendimi ayni cendereye sokmaz hic evlenmemis biriyle devam etmezdim. Cunku ulkemizde butun erkekler annesinin ogluşu.

Benim anlamadigim şu sizin evlenip bosandiginizi ailesi niye bilsin ki ? Es adayi bilse yeterli. Onlara ne gerek vardı. Yıllar gecer bir sohbet arasinda öğrenirlerdi olur biter.

İşte sorun yok deseydi. Kendi anasının gazını kendi alsaydı, bunlardan habersiz mutlu mutlu yaşasaydınız. Zamanla kabullenir, belki normal bir ilişkiniz olurdu. Ama işte, bunu yapacak adam lazım. Eldekinin dizinin bağı çözülüveriyor. Allah vere de çok sorunlu olmasa ailesi, bu şekilde işiniz zor gibi.

Benim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.
Valla helal olsun yapabilen yapıyormuş demekki

Konuya gelince çok acele ediyorsun

Her anne gibi o da çocuğu için hayırlısını ister ama önyargısını bozarsan senide kızı gibi bağrına basar

Bir akrabamda oğlunu dedikodusunu yapardı dul kadın alıyor Aslan gibi yetiştirdim ben kimleri kimleri istedim o ne istiyor bilmem ne sonuç can ciğer oldular

Kadının ilk evliliğinden olan çocuguna torunum diyor

Yani demem o ki bir tanışın

Üçüncüsü sizin yanınızda araması çok yanlış annesini tanımalıydı cevabıda az çok tahmin etmeliydi

Sizde yanlış yapmışsınız daha şimdiden telefon dinlemeler yanlış .

Mutluluklar dilerim her şey gönlünüzce olsun.

Ben olsam biri bana anlatsa ben de telefonu yanında konuşması yanlış derdim ama işin içinde olunca öyle olmuyor.

gazını alacak olan bu şekilde de alır. Ben bu konunun eksik görülmesine karşıyım. Kendi kızının eşi rahmetli olmuş.
Telefonla kızının eşi için konuşurken onu da istememiştim demişti. Şok oldum. Adam rahmetli sonuçta. Bazen detaylıca her şeyi bilmek lazım.
Keşke ilk evliliğimde de annesini konuşma tarzlarını yaşam tarzlarını bilseydim gözümü kulağımı kapamasaydım.

E tamam ozaman iki yol var ya ayrılacaksı veya bir şans verip tanışacaksın .

Boşanmış kadına iyi gözle bakılmaz meselesi değil bence bu tam olarak. Süreci biraz yanlış yönetmişsiniz. Şimdi gitsem annemi arayıp anne ben evleniyorum bu da yüzüğüm buarada erkek arkadaşım daha önce evlenmiş boşanmış desem annem de sorar niye boşanmış diye hatta ufaktan trip bile atar tanıştırmadan etmeden ne evlilik kararı diye.

Ki teklif eden için teklif kısmının bir planlama süreci var, bu süreçte kadıncağıza kız arkadaşıma evlenme teklif edicem eğer kabul ederse getirip en kısa zamanda sizinle tanıştırıcam diye bir çıtlatmayıp direk anne ben evleniyorum diye telefonla aradıysa bozulmuştur kadın normal.

Sizi tanımıyorlar etmiyorlar sizin illa yanımda ara diyip bu konuşmayı hoparlörden dinlemeniz de çok tuhaf bence. Şu durumda verecekleri tepki sizin şahsınıza yönelik bir tepki değil ki. Resmen hazırlıksız yakalayıp olumsuz tepki almaya çalışmışsınız insanlardan gibi olmuş.

Hayır hayır haberleri olmadığını nereden çıkardınız. Konumda öyle bir şey yazmıyor . Teklifi hangi şehirde yapacağına kadar öncesinde biliyormuş anlatmış konuşmuşlar. Tam olarak teklif sonrası tanıstırıcam kısmındaydık.

Öncelikle bunca zamandır zaten erkek arkadaşınız söylememesi hata.
Ailesini karşısına alıp böyle böyle durum nedeni de bu deseydi durumu zaman içinde kabullenip alisirlardi.
Bunca zaman gizlemenin gereği yoktu ayıp bir şey değil çünkü bu.
Benim kardeşim ablam vs boşanmış biriyle olsaydı bende neden bosanmis diye nedenini merak ederdim bu çok insanca.
Keşke sizde ilk eşinizin bosanma nedenini iyice arastirsaydiniz .
Ki sevgilinizin niye boşandığınizi açıkmamasi falan çok absurd kadın da kendince haklı neyi gizliyorsunuz ?
Kadın soruyor neden bosanmis diye erkek arkadaşınız napican sen orasını diye cevap veriyor aa ne ayıp şey bu ya elbette merak edecek.

Ayrıca anne oğul telefon konuşması yaparken sizin olmaniz çok yanlış.
Bu kapı dinlemek gibi bir şey.
Bunun açıklanacak bir yanı yok.
Sevgiliniz zamanla ailesini ikna etmeyi düşünmüş olabilir bu da çok insanca ben anlıyorum sevgilinizi.
Ama kriz yönetemiyor demişsiniz işte esas sorun burada.
Sorun aile gibi görünse de genelde burdan kaynaklanir.
Bu konularda sevgilinizi ilişkinizi sınayın derim.

Not:Ben de boşandım sevgilim hiç evlenmemis biri ailesine en başından söyledi.
Önce hiçbir şey dememişler olabilir demişler.
Sonra sevgilime kız kardeşinin attığı mesajı gördüm.(Adim geçtiği için üstten gördüm karıştırma niyetiyle bakmadım)
Abi annem babam böyle bir şey beklemiyordu çok uzulmusler gibi şeyler yazmış.
Sevgilim öyle net cevap yazmış ki kız kardeşi özür dileyip konuyu kapatmış.
Asla ailesine kırılmadim bu arada beni tanıdıkça önyargılari geçecek diye düşündüm.
Ha geçmezse kötü bir yaklaşım görürsem noktayı koyarım elbette.

Ben boşanmış olmadığım halde oğluna layık görmedi beni kayınvalidem :))) tutturdu istemem de istemem.. etnik kökenlerimiz farklıymış, mezheplerimiz farklıymış, olmazmış.. Aklımızda evlilik yokken öyle bir zorlaştırdı ki her şeyi evlenesimiz geldi, evlendik :)

Konu sahibi, bir dur bakalım, gözlemle. Sevgilin ne yapacak, nasıl yaklaşacak.. Bu sorunu nasıl çözecek.. hepsini görmen için bir fırsat bu. Kestirip atmadan iyice ölç tart.

Bu arada şu an kayınvalidemle aramız çok iyi. Çok severim, kendi isteğimle karşı apartmanına taşındım falan :) O zamanki tavrından konu açılır bazen, hala mahcup olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…