- 10 Ekim 2014
- 33.174
- 149.411
- 798
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Hiç kendini gaza getirme. Önemli olan erkek arkadaşının tutumu.Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm
Allaj askina siz bekar olsaniz es adayi evlenip bosanmis. Annenize deseniz ilk bir tepki vermez mi kadın. Verir kim olsa bi tepki verir sonra tanır ve iyi biriymis yanilmisim falan der. Insanlara şans verin. Ben bilmiyorum bekar ve bosanmis birinin evliligine ilk bir sasırmayacak anne baba. Zamanla alisirlar. Kinlenecek ayrilacak birsey yok. Ha ilerde yine tutturursa kadin olmaz diye salla gitsin o ayrı9 10 saatlik uzaklıkta oturuyorlar gelince söylese emrivaki olacaktı. Ve ben duyamayacaktım.
Anne çok önemli bi kriter. O kadar dilim yandı ki zamanında.
“Aman oğlum herkesin başına gelen bir durum” da diyebilirdi ben bakış acısını görmek istedim. Gördümde.
Layık görmedi oğluna ses tonundaki imadan bile belliydi.
Ne diyin evet eksiğim var çünkü ben şiddeti normal bukmayanlardanim susup kocamdir diyip oturmadim valla eksiklikse budur kabul ediyorum asla başka düşünüp kendinizi üzmeyinDevam edemem kafamda bu cümlelerle ama çok üzgünüm eksik demesi. Başka kız mı yoktu anlamında konuşması ..
.
Ya bu nerenin muhafazakarlığı ya? Kadın evlenmiş iki ay sonra boşanmış şimdi tekrar evlenecek bunu sindiremeyecek ne var? Bir de sanki oğluşları kurban seçilmiş gibi konuşmaları yok mu...Eğer erkek arkadaşınızın ailesi görece muhafazakar ise bence sindirmeleri için biraz zaman verebilirsiniz. Belli olmaz bu işler, kadının ilk tepkisine göre hareket etmek ne kadar doğru bilemedim.
Hiç kendini gaza getirme. Önemli olan erkek arkadaşının tutumu.
Benim babamın da birkaç aylık evlilik geçmişi var (kendi ayrılmış ama şiddet middet yok). Annemin ailesi kesinlikle istememiş. Eğer o yıllarda telefon olsa da babam 'hadi yanimda ara' dese şu lafların bin beterini duyardı eminimama evlililer 35 sene olacak gayet de mutlular. Annem ailesini hiç katmadi araya,kimse de laf söyleme cüretinde bulunamadi .
Bence önemli olan bu.
Ama ben olsam yanımda ve telefonla söylemesi için ısrar etmezdim. Çok saçma bir hamle. Bunun haber verilecek bir şey haline getirmeniz kadına yorum yapmak için fırsat vermiş . "Anne ben kaza yaptım" gibi kötü haber telefonuyla değil, evlenme teklif ettiği müjdesini verirken senin hakkında 'kizcagiz iki aylık kötü bir evlilik yapmış, ama ben ona söz verdim. Artık her şey güzel olacak dedim. O mutluluğu hak ediyor' falan deseydi tepkiler çok daha farklı olurdu.
Bence sen de işleri biraz zora sokmussun.
O ailesiyle konuşup, aile istemese de bir orta yol bulup sana guleryuzle gelmelerini saglamaliydi.
Boşu boşuna ipler gerilmiş. Ama dediğim gibi, hemen kendini doldurma. Bazen bazı insanlar ilk an saçma sapan tepkiler verebiliyorlar. Benim annem de çok fevri , bir anda parlayan,ağzına geleni söyleyen bir kadındır. Ama onun fikri beni bağlamaz, kendi bileceği iş:)
Sevgilim yanımda ara diye tutturup telefondaki harareti duyunca tutup 'annen beni sevmedi,bana kötü söz söyledi,ben ayrılıyorum' dese bence bu bana haksızlık olur. Çünkü annemin tepkisinden ben sorumlu değilim. Bunu duymuş olması üzücü ama madem evlenecek kadar seviyor ben ortayolu bulana kadar beklemesini talep ederdim heralde adamdan.
O yüzden size önerim incinen gururunuz ile fevri tepkiler vermemeniz. Önemli olan eş adayının bu süreci nasıl yönettiği. Belki de aile sizi bu ya da başka nedenlerle hiç sevmeyecek ama oğullarına duydukları saygıdan (ya da oğullarını kaybetmemek için belki bit tık korkudan) size iyi davranacaklar. Bu kötü bir şey değil ki. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, yuzune kötü davranmasin yeter. Sen de onları çok sevmezsin zaten bu saatten sonra. adam orta yolu bulur da ailesini tanıştırmaya getirirse,ailesi sana karşı nazik ve kibar bir tavirda bulunursa bence konuyu fazla uzatma.
Bu arada eş adayına da sinir oldum
derler ya 'biliyorsun midenin huyunu, niye içtin turşunun suyunu' diye. Adam annesini biliyor, neden aramış yanınızda. O da ayrı hikaye
Allaj askina siz bekar olsaniz es adayi evlenip bosanmis. Annenize deseniz ilk bir tepki vermez mi kadın. Verir kim olsa bi tepki verir sonra tanır ve iyi biriymis yanilmisim falan der. Insanlara şans verin. Ben bilmiyorum bekar ve bosanmis birinin evliligine ilk bir sasırmayacak anne baba. Zamanla alisirlar. Kinlenecek ayrilacak birsey yok. Ha ilerde yine tutturursa kadin olmaz diye salla gitsin o ayrı
Bu konuşma sizin yanınızda üstelik telefonda geçmek zorunda mıydı? Anasının karşısına çıkmaya cesaret edememiş mi? Daha işin başında içiniz bulanmış, kaynana adayı ile ne kadar normal bir ilişkiniz olabilir ki artık? Kendi halletmeliydi bu işi, size duyurmadan. Sevgilinizin beceriksizliği ondan çok sizin başınızı ağrıtacak.
Günahına girmek istemem. Ama gayet olabilir bir ihtimal. Ben iyi huylu sevgilisini, ondan nefret edercesine çakal feyzo diye aşağılamasından hoşlanmamıştım. Bir de bu son aldatma konusundaki kahramanlık şovundan hazzetmedim. Genel olarak garip biri.
İşte sorun yok deseydi. Kendi anasının gazını kendi alsaydı, bunlardan habersiz mutlu mutlu yaşasaydınız. Zamanla kabullenir, belki normal bir ilişkiniz olurdu. Ama işte, bunu yapacak adam lazım. Eldekinin dizinin bağı çözülüveriyor. Allah vere de çok sorunlu olmasa ailesi, bu şekilde işiniz zor gibi.Beceriksiz olduğu doğru. Kriz yönetemez. Eli ayağına dolaşır. Yok ya yanımda olduğu iyi oldu. Yüz yüze dese bana sorun yok diyecekti. Anlayışla karşıladılar diyecekti eminim. Kadın çok net anne babanın rızası olmadan olmaz dedi. Evlenme teklifi Etmen önemli değil nişan yok ortada dedi.
Ben babasız büyüdüm. Aile bağım yok. Beni seven sayam bir aile istiyorum.
Eski eşimin annesi oğlunu doldurup üzerime salardı. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
Valla helal olsun yapabilen yapıyormuş demekkiBenim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.
Valla helal olsun yapabilen yapıyormuş demekki
Konuya gelince çok acele ediyorsun
Her anne gibi o da çocuğu için hayırlısını ister ama önyargısını bozarsan senide kızı gibi bağrına basar
Bir akrabamda oğlunu dedikodusunu yapardı dul kadın alıyor Aslan gibi yetiştirdim ben kimleri kimleri istedim o ne istiyor bilmem ne sonuç can ciğer oldular
Kadının ilk evliliğinden olan çocuguna torunum diyor
Yani demem o ki bir tanışın
Üçüncüsü sizin yanınızda araması çok yanlış annesini tanımalıydı cevabıda az çok tahmin etmeliydi
Sizde yanlış yapmışsınız daha şimdiden telefon dinlemeler yanlış .
Mutluluklar dilerim her şey gönlünüzce olsun.
gazını alacak olan bu şekilde de alır. Ben bu konunun eksik görülmesine karşıyım. Kendi kızının eşi rahmetli olmuş.İşte sorun yok deseydi. Kendi anasının gazını kendi alsaydı, bunlardan habersiz mutlu mutlu yaşasaydınız. Zamanla kabullenir, belki normal bir ilişkiniz olurdu. Ama işte, bunu yapacak adam lazım. Eldekinin dizinin bağı çözülüveriyor. Allah vere de çok sorunlu olmasa ailesi, bu şekilde işiniz zor gibi.
E tamam ozaman iki yol var ya ayrılacaksı veya bir şans verip tanışacaksın .gazını alacak olan bu şekilde de alır. Ben bu konunun eksik görülmesine karşıyım. Kendi kızının eşi rahmetli olmuş.
Telefonla kızının eşi için konuşurken onu da istememiştim demişti. Şok oldum. Adam rahmetli sonuçta. Bazen detaylıca her şeyi bilmek lazım.
Keşke ilk evliliğimde de annesini konuşma tarzlarını yaşam tarzlarını bilseydim gözümü kulağımı kapamasaydım.
Erkek arkadaşımla 1.5 yıllık ilişkimizin sonunda evlenmeye karar verdik. Yani evlenme teklifi etti güzel bir organizasyonla.
Benim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.
Erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi anlaştık Allah var nazik anlayışlı saygılı biri. Çok iyi anlaşıyoruz. Günlerce yan yana olsak sıkılmadan eğlenebiliyoruz. Gülüyoruz. 1.5 yıldır en fazla 3-5 gün iş için ayrı kalmışızdır.
Kısa keseyim.. zaten hep bu boşanma durumumu anlatma taraftarıydım. Annesi ile tanıştırmak istedi hep. Ben de işler ciddiye binmeden bir karar almadan tanışmayı düşünmediğim için hep hayır derdim.
Evlenme kararı alınca tanışmadan önce annenlerle paylaş başkasından duymasınlar senden duysunlar gizli saklı tutulacak bişi değil. Ayıp değil günah değil sonuçta dedim. Bu hafta yaşadığımız şehire gelecekler erkek ark. Ziyarete benle de tanışmak istiyorlar dedim konuş.
İçime doğdu ya benim yanımda ara dedim aradı.
Neden beni seçmiş
Ne eksiği varmış onun
Evlenme teklif etmesi nişan demek değilmiş.
Ailelerin de rızası olması gerekirmiş
Anne babanın rızası olmadan olmazmış
İçine doğmuş bi sıkıntı varmış..
Bunun gibi cümleler. Öyle üzüldüm ki anlatamam anlatacak kelime bulamıyorum üzgünlüğümü
Ekleme:Benim erkek arkadaşımı kandırdığımı sandı hatta. Sana söyledi mi dedi. Evet söyledi en başından deyince şaşırdı. Neden ayrılmış dedi. “Sen napıcan neden ayrıldığını” deyince neden paylaşmıyor seninle dedi.
Ben biliyorum sebebini deyince de şaşırdı. Gelince konuşuruz dedi kapattı.
Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm
Hayır hayır haberleri olmadığını nereden çıkardınız. Konumda öyle bir şey yazmıyor . Teklifi hangi şehirde yapacağına kadar öncesinde biliyormuş anlatmış konuşmuşlar. Tam olarak teklif sonrası tanıstırıcam kısmındaydık.Ki teklif eden için teklif kısmının bir planlama süreci var, bu süreçte kadıncağıza kız arkadaşıma evlenme teklif edicem eğer kabul ederse getirip en kısa zamanda sizinle tanıştırıcam diye bir çıtlatmayıp direk anne ben evleniyorum diye telefonla aradıysa bozulmuştur kadın normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?