- Konu Sahibi xalocagerbera
-
dürst olmayan derken? biraz daha açsanız bu kavramları,gerçekten ben anlayamıyorum sizi? kimlerden bahsediyorsunuz? kirli olan dediğiniz kesim kimler?
mesek haline getirmiş kesim belli,ona bişey diyemem.zevk kısmını anlayamadım.
Estağfurullah,ne iftirası.
Şunu merak ediyorum.Temiz ruh ve temiz beden derken tam olarak ne demek istiyorsunuz ? :44:
Ee o adamdan ne farkı kaldı ki kızın ? Ne olur ise olsun kimse yalanı hak etmez bana göre herkes ile birlikte oluyorsan arkasında duracaksın severek yada zevk için artık kişinin tercihi o ama evlenince gidip diktirmek en büyük onursuzluk değil mi? Seni sen olduğün için kabul etmeyecek adam ile neden evlenmek isteyesin ki?
Ee adam peki eşi olacak kadının bu işlere ters olduğunu öğrenip, bakir diye tanıtması bu da mı ilahi adalet oluyor acaba ? Bence kandırmacadır ve kendini et parçası görmektir o adama kendini yamamaktır sahte karakterle ve ruhu temiz olan insan bunu yapmaz.
Erkeklere bu özgürlüğü rahatlığı zaten biz veriyoruz...
İmam nikahımda var, elimde mesleğimde var, her türlü imkanım da var, aşık olduğum adamla aynı evi paylaşıyorum, benim bu dünyadan gitmem gerek öyle değil mi
Yapmayın Allah aşkına yapmayın ....
Bence aynı şeyleri söylüyoruz.
Aslında bir örnekle açıklamaya çalışayım. Üniversitede ailemden ayrı bir şehirdeydim rahat bir yurtta kaldım herhangi bir yere bağlı değildi yani sıradan.
Türlü türlü arkadaşlarım oldu farklı kültürlerden, hepsini de severdim onlarda beni severdi. Aralarından bir kısmı gelir gelmez o bar senin bu bar benim gezmeye internetten tanıştıkları adamlarla peyderpey buluşmaya başladılar. Hatta işi ileri götürüp bu benim erkek arkadaşım diye birlikte arkadaşlarının evlerinde kalıyorlardı. Abartısız söylüyorum her hafta başka bir adamla.
Birisi akşam geç bir saatte yurda geldi kız içmiş 18 yaşında nasıl sarhoş bu arada ben hayatımda ilk defa sarhoş insan görüyorum. Son çıktığı çocukla birlikte olmak istiyormuş avaz avaz bağırıyor yurtta :2: inanın yalvardım yapma dedim dünyanın bin bir türlü hali var nasıl güvenirsin.
Cevabı ne oldu biliyor musunuz? Ne olacak diktiririz...
Bir diğerinin son buluştuğu adam kadına ihtiyacım var deyip yurdu basmıştı falan filan...
Bir gün bunlardan birisiyle sohbet ediyoruz bu arada bekaret falan kalmamış tabii... Temiz iyi bir ailenin çocuğunu ağına düşürmüş. Sahiden hakkettiğini düşünüyor musun dedim? Evet nedenmiş dedi...
Ya işte böyle...
Şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum ama yıllar sonra gördüm birisini uzaktan güzel kızdı ama sanki çökmüş gibiydi ne nur kalmış yüzünde ne bir şey o kadar üzüldüm ki...
Kastettiğim bu işte...
Bak şimdiböyle mi söyledim ben?
Sizin tercihiniz olabilir saygı duyarım ama ben tasvip etmiyorum. Peki siz nikahsız yaşamayı doğru buluyor musunuz gerçekten?
bende arkasında durma taraftarıyım, ancak toplumumuzda kadın ve erkeğe bu konuda eşit davranılmıyor. bi erkek çıkıp rahatça daha önce birileriyle birlikte oldum diyebilirken kadın imasında bile bulunamıyor.
zaten burda benim belirttiğim şey, her haltı yemiş birsürü kızla birlikte olmuş ama evleneceğim kız bakire olsun diyen bir erkeğe, kızlık zarını diktirip kandıran kadının denk gelmesini ilahi adalet olarak yorumluyorum ben. bu benim şahsi fikrim. eden bulur hesabı..
sen her haltı yiyip, onca kızın ahını alırsan Allah da hesabını böyle sorar sana.. etme bulma dünyası..
olabilir. herkesin seçimi kendine.nasıl yani resmi nikahın yok mu
ben mi yanlış anladım
bir tek şey soracağım. o terkeden erkek arkadaşın bakirmiydiHayır bunu olgun arkasında durabilecek kadınlar da söyleyebiliyor.
Ben yaşadım aynısını çok geç söyledim hatam orada kabul etmedi çekti gitti üzüldüm ama oda onun yapısı ve aynısını bana hakaret ederken söyledim sana seni kekleyecek kadın lazım git onu bul o zaman diye. Geri gelmedi mi geldi defol dedim hiç işim olmaz. Olmadığım biri gibi olmadım asla sırf evlenmek içinde olmam.
Biz arkasında durmadıkça bu olgu çürümez okul bitince yada evlilik zamanı diktirmeye koşuyor herkes burada bile akıl veriliyor adet düzenleyeci kullan son güne denk getir felan ? Karşında ki insan ne olur ise olsun bunu hak etmez ha eder diyorsan o insandan da farkın kalmaz.
Kişi önce kendisini değerli görecek kendisine saygı duyacak çevresi de bu yönde gelişir zaten.
bir tek şey soracağım. o terkeden erkek arkadaşın bakirmiydi
Hayır bunu olgun arkasında durabilecek kadınlar da söyleyebiliyor.
Ben yaşadım aynısını çok geç söyledim hatam orada kabul etmedi çekti gitti üzüldüm ama oda onun yapısı ve aynısını bana hakaret ederken söyledim sana seni kekleyecek kadın lazım git onu bul o zaman diye. Geri gelmedi mi geldi defol dedim hiç işim olmaz. Olmadığım biri gibi olmadım asla sırf evlenmek içinde olmam.
Biz arkasında durmadıkça bu olgu çürümez okul bitince yada evlilik zamanı diktirmeye koşuyor herkes burada bile akıl veriliyor adet düzenleyeci kullan son güne denk getir felan ? Karşında ki insan ne olur ise olsun bunu hak etmez ha eder diyorsan o insandan da farkın kalmaz.
Kişi önce kendisini değerli görecek kendisine saygı duyacak çevresi de bu yönde gelişir zaten.
dürüstlüğüne layık olmayan bir adamı seçmişsin. yanlış seçim yapmışsın. kendini belli etmiş.Hayır değildi muhtemelen çünki bana hakaretler yağdırırken yüzüne vurdum sustu cevap veremedi ben de daha fazla saydırdım. Oda sinirlenip daha çok sonra defoldu gitti.
Aynen öyle dediniz =))
Ben nikahsız değilim, Allah indinde gerekli olan her şey yapılmıştır ve şunu da belirteyim, mihrim dahil her türlü hakkımı da baştan nikah kıyılırken helal ettim ve eşimden hiç bir maddi talebim yoktur. O sorumluluklarını bilecek kapasitededir, beni bir şeyin belgelemesi gerekmez. Nikah kararını verene kadar da, hayat arkadaşımı seçmek için nikahsız yaşadım. Şu an ki hayatımda kaçak göçek değildir, alenidir. Ben ayakları üzen basan bir bireyim. Kimse evlilik kisvesi altında bana ve yaşamak için gösterdiğim çabaya kelepçe vuramaz. Herkesin dünya görüşü başka, tabi ki günah işlememeli insan bunu kabul ediyorum ancak nikahın insanın garantisi olarak, korunması olarak görünmesine karşıyım. Herkesin hayat şartları farklı, ben var olmak için bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum. O benim hayat arkadaşım, soyadımızın aynı olmaması bizi yabancı yapmaz. Biz birbirimizi sevdik hepsi bu, birbirimizin hayatını ipotek altına almamız gerekmiyor. Günün birinde aynı soyadını taşımamız gerekliliğini görürsek onu da yaparız.
Özellikle mesajınızı alıntılayıp size cevap yazmam ifadenizi sert bulduğumdan, nikahsız yaşayanlar eksik, yarım ya da kötü değil. Gerçekten saygı duysaydınız bunun sürekli altını çizmezdiniz. Bir kınama, bir tepki gördüğüm için cevapladım mesajınızı. Hayatta aslolan insan olmaktır. Seçimler doğru yapılmalı, adımlar düşünerek atılmalı. Ancak evlilik için, takdir görmek için insanlıktan çıkıldığı zaman üzülüyorum ben kadınların haline. Diğer yandan özgür olucam diye de erkeklerin elinde oyuncak olan kadınlar da içimi yaralıyor, olmasa keşke.
Öyle bir devirdeyiz ki, kalbi temizlikle muhafaza çok zor. İyi insan olmak dışında artık hiç bir kriterim kalmadı yaşamak için. Uzun oldu, elimin ayarı kaçtı yine =)) Seviyeli fikir alış verişiniz için çok teşekkür ederim.
dürüstlüğüne layık olmayan bir adamı seçmişsin. yanlış seçim yapmışsın. kendini belli etmiş.
yinede şanslısınki baştan şerefsizliğini belli etmiş. boşver. seni sen olduğun için seven şerefli,onurlu biri bir gün çıkacaktır karşına.
hmm bilemiyorum. bu da senin bakış açın tabi.. ama dediğim gibi ben bunu yapan kızların eğer öyle bir erkeğe yapıyolarsa haklı olduklarını düşünüyorum. kendime gelecek olursam, benim vicdanım böyle birşeyi kabul etmez. yani bekar da kalacağımı bilsem yinede çıkar karşısına söylerim, ben buyum, bunu bunu da yaşadım diye.. ama dedim ya bu benim tercihim.
gel gelelim, bu tür haberleri duydukça, yani eşini bu şekilde aldatan kandıran, diyorum ki içimden; hmm ohh olmuş adama. kimbilir oda zamanında kimlerin ahını aldı, kimlerin canını yaktı. şimdi böyle namuslu ayaklarına yatarsa olacağı budur. iyi olmuş..
dedim ya bu benim düşüncem. hiç üzülmüyorum ben bu kandırılan erkeklere.
bana göre bi erkeğin ancak tek bir şartla bakire kız arama hakkı var. eğer diyosa ki; bak ben şu yaşıma kadar kimseyle birlikte olmadım. evleneceğim insanı bekledim. benim hayat görüşüm bu ve ben bu görüşe göre yaşadım hep. o yüzden evleneceğim kadının bakire olmasını istiyorum.
hah, işte böyle bir adamın önünde saygıyla eğilinir.. böyle mert bi adamın karşısına da kolay kolay kötü çıkarmaz Rabbim..
ama dedim ya, öbür türlüyse erkek; başına gelen herşey ilahi adaletten öte değildir şahsi fikrim..
olabilir. herkesin seçimi kendine.
mesela ben evlenmeden önce beraber yaşanması taraftarıyım. arkadaşlarımın bir kısmı öyle zaten.
yani bu tercih meselesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?