- Konu Sahibi xalocagerbera
-
Anlıyorum sizi.insanların evlenmeden önce birlikte yaşamaları kendi tercihleridir.
insanların evlenmeyip sevgili olarak kalmaları da kendi tercihleridir.
SAYGI DUYULMALI...
peki resmi nikah olmadan kaçak bi şekilde imam nikahı kıydırıp ben evliyim demek?
Allah aşkına buda mı saygı duyulacak bir iş?
kimse kusura bakmasın, ben buna saygı duymam. duyamam..
tepkimi de ne olursa olsun belli ederim!
Hayır değildi muhtemelen çünki bana hakaretler yağdırırken yüzüne vurdum sustu cevap veremedi ben de daha fazla saydırdım. Oda sinirlenip daha çok sonra defoldu gitti.
insanların evlenmeden önce birlikte yaşamaları kendi tercihleridir.
SAYGI DUYULMALI...
peki resmi nikah olmadan kaçak bi şekilde imam nikahı kıydırıp ben evliyim demek?
Ona bende saygı duyamam ama her koyun kendi bacağından asılır. Yarın öbürgün kucağında çocuğun ile sokakta kalırsan hiç bir hak talep edemezsin ki ayrıca resmi nkah olmadan imam nikahı kıyılabiliyormu acaba ?
Ben razıyım sonuçlarına diyen kişiye de bir şey diyemeyiz sonuçta.
hayır resmi nikahsız imam nikahı kıyılamıyor, ancak yasal olmayan herşeyde olduğu gibi bunda da kaçak göçek işler var malesef..
aynı merdiven altı kürtaj yerleri gibi, kaçak imalathaneler gibi.. ne diyim, Allah hidayet versin..
Anlıyorum sizi.
ben dini konunun dışındaki düşüncemi dile getirdim. ,diğer yorumunuza diğer arkadaş cevap verecektir.
insanların evlenmeden önce birlikte yaşamaları kendi tercihleridir.
SAYGI DUYULMALI...
Sorunuz bana sanırım =)))
Ben ilişkimi kaçak yaşamıyorum öncelikle onu belirteyim, kimseden gizli değildir, arkadaşlarımızdan, ailelerimizden,sosyal çevremizden. Evli tabir edilen insanlardan çok da farklı bir hayat yaşamıyorum. Forumda ve çevremde ondan söz ederken hayat arkadaşım tabirini kullanırım, kimse eşim dediğimi duymamıştır ki Allah katında eşimdir aslında. İmam nikahı bizim dini inançlarımızla ilgili bir konudur, sosyal statü olarak evli olmayı gerekli görmüyorum. Şu anda resmi nikahlı olmak ya da olmamak benim için çok şey ifade etmiyor, kanatlar altında korunması gereken bir kadın değilim, buna ihtiyaç duymuyorum. Belki de yaşadıklarımın getirdiği bir ürkekliktir bu. Şunu belirtmeliyim ki; saygı duymam demişsiniz, saygı duymadan saygı göremezsiniz. Ben hayatımı nasıl yaşayacağımı anneme bile sormadım, sizin tepkiniz beni hiiiiçççç bağlamaz. Birbirlerini aldatan, para için birbirlerine katlanan, yaptıkları çocuğa bile sahip çıkamayan, yalan dolanla evlenen, eşini sevmeyen ama sırf adeti göreneği için kahrını çeken milyonlarca evliden çok daha dürüst ve sadakat dolu bir hayatım var benim. Mecburiyetler olmadan sadece sevgiyle beraberiz ki ben bunu hayatım boyunca aradım. Allah'tan başka da hesap verecek bir varlık tanımıyorum.
Güzel evlilik yok mudur, vardır, forumda görüştüğümüz, hayatını eşiyle çok güzel idame ettiren arkadaşlarımız var, Allah hepsinin kini daim etsin ancak ben böyle yaşamayı tercih etmişsem, bu bana ait bir tercihtir. İnsanlar evlilik kurumunu onamış diye evlenmem ben, sırf bu kalıplara inadımdandır resmi nikahlı yaşamayaşım. Konu da sadece fikrimi belirttim, hayatımla ilgili akıl danışmak isteseydim yeni bir konu açardım. Konu bana ait olmadığına göre, sizinde beni hesap sorma, kınama, görüş belirtme vss.. haklarınız bulunduğuna inanmıyorum. Karşılıklı fikir alış-verişi her zaman olmalıdır düşünceme istinaden mesajınızı yanıtladım, kalın sağlıcakla
Kesinlikle katılıyorum size. Yalnız kişinin kendisiyle barışık ve dürüst olması çok önemli. Ben muhafazakar bir insanım değer yargılarımı buna göre şekillendiriyorum.
Başka bir insanın farklı değer yargıları var ve buna göre yaşıyor ama bir kısmı sonuçlarına katlanamıyor. Kendi isteğiyle defalarca başka kişilerle birlikte oluyor sonra gidip bakire görünmenin yollarını arıyor.
Bu çok yanlış. Her zaman söylerim verdiğin kararın arkasında duracaksın, en azından durmaya çalışacaksın. Onu da yapamıyorsan ki insanız bazen zayıf düşeriz; hata yaptım deyip efendi efendi kabul edeceksin.
Kılıfına uydurmayacaksın yani...
ben 31 yaşındayım 1 kere evlendim boşandım bekar bir erkek hayatıma girdi sayılır yeni daha ama ben kesin niyeti benimle yatıp kalkmak düşüncesindedir fikrini kafamdan atamıyorum aslında yaşadığımız tamamen toplumun bize dikte ettiği sadece kadının namusu olur erkeğin elinin kiridir laflarından ibaret ve ben öğretmenim cahil bi insan da değilim ama ya niyeti benimle evlenmek değilse ikileminden çıkamıyorum yıllarca çok baskı altında yetiştirilmekten kaynaklanıyor bu sorun ha ben açıkçası diktiren kızlara da çok kızamıyorum boşandıktan sonra öyle olaylar yaşadım ki hak ettiler ki bunlar da diktiriyor diye düşünüyorum artık önceden karşıydım ama inanın erkeklerin bir çoğu hak ediyor
bu güzel yorumu okuduktan sonra bizim konuya olan yorumlarını çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?