- 15 Temmuz 2014
- 1.460
- 603
- 108
ANNEN ÇOOOK DOĞRU SÖYLEMİŞ..TECRÜBELİ İNSANLARA GÜVEN..KOCAYA AİLEN HAKKINDA KÖTÜ OLUMSUZ ŞEYLER ANLATIRSAN GÜN GELİR BAŞINA KAKAR..KENDİ ANLATIR AMA SENİN TEK KELİME KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEMENİ İSTEMEZ..DUVARLARLA DERTLEŞ ONDAN ÇOK ÇOK İYİ..Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu
Lafı ağzımdan aldınBir şarkı varya eller kadir kıymet bilmiyor annem diye..
İşte o şarkıyı önceden saçma bulurdum. Şimdi çook iyi anlıyorum ne niyetle söylendiğini..
O da olmuyor, kimseye güven yok ...ANNEN ÇOOOK DOĞRU SÖYLEMİŞ..TECRÜBELİ İNSANLARA GÜVEN..KOCAYA AİLEN HAKKINDA KÖTÜ OLUMSUZ ŞEYLER ANLATIRSAN GÜN GELİR BAŞINA KAKAR..KENDİ ANLATIR AMA SENİN TEK KELİME KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEMENİ İSTEMEZ..DUVARLARLA DERTLEŞ ONDAN ÇOK ÇOK İYİ..
Lafı ağzımdan aldın
KesinlikleO da olmuyor, kimseye güven yok ...
bu kk nın en güzel yönü senle aynı şeyleri yaşayan kadınlarla konuşmak..
İyi ama annem bana boşa da gel yada geri dön demiyor ki, benimde çok sıkıtılı zamanlarım annemle dertleştiğim zamanlarım oldu her zaman sabır et kızım, bak herkes te ne dertler var seninki de sıkıntımı dedi.. Yani kusura bakmayın ama konuyu bam başka bir yerden anlamışsınız...Sonuçta eğer annemin lafını doğrulayacak hareketleri olmasa ben zaten annem yanlış düşünüyor derdim
Ama yine de teşekkür ederim yorumun için.
teşekkür ederim bide sizin eşinizde öylemi bilmem kendi ailesiyle o kadr sorun yaşarız birşey dedilermi dedğimde hep hayır der daha hiç çekiştirdiğini bilmem ama biz saf gibi anlatıp sonrada geri iadesini alıyoruz.ben akıllandım şükür :)Ya hayret ediyorum nasıl unutmuyorlar bu kadar lafı sözü
Bu arada geçmiş olsun..
bende bunu sorduğumda seni kızları gibi seviyorlar derteşekkür ederim bide sizin eşinizde öylemi bilmem kendi ailesiyle o kadr sorun yaşarız birşey dedilermi dedğimde hep hayır der daha hiç çekiştirdiğini bilmem ama biz saf gibi anlatıp sonrada geri iadesini alıyoruz.ben akıllandım şükür :)
annesindeki kasıt kızım bizimle sorunların olur sen bizi affedersin ama eşin affedemez yada yarın bir gün karşına sunar sen onun ailesine karşı bir durumun olursa diye gerçekten evliliğin genelde ilk yıllarında bazende çevremizde görüyoruz hala senin ailen benim ailem çekişmesi yaşayan çiftler var annesi iyi niyetli bir nasihatte bulunmuş sizin açınızdan bakarsan anaya banayada güvenmemeli çocuğunu atan çok daha neler neler annesi bir atasözü gibi kullanmış bence art niyetli bulmadım.Ben sizin anneniz özelinde söylemedim, bence kızının eşini el oğlu olarak görmesi yanlış. ''El oğluna güven olmaz, bak sakın bizim iç meselelerimizi kocanla konuşma '' lafı, bence kocana güvenme ile eş anlamlı. Tabii bu benim bakış açım.
Senin durumun çok daha kötüymüş ya..Valla ben de tutamıyorum kendimi anlatıyorum.
Anneme babama dedim, ben ağzımda laf tutamıyorum eşime anlatıyorum o yüzden onun bilmemesi gereken bişeyi bana söylemeyin dedim.
arkadaşlarımın da sırlarını eşime söylüyorum.
ben olsam bana sır vermem. her şeyi anında eşime yetiştiriyorum.
hiç iyi bi özellik değil ama tutamıyorum kendimi.
eşim de hemen söylüyo ama baban sana böyle yapmıştı, halan da şöyle demişti, teyzen zaten kötü vs. gibi. o zaman da biraz alınıyordum önceden. ama sonra adam yanlış bişey söylemiyo ki. ben öyle derken iyi sonra o aynısını diyince bana kötü gibi geliyor sinirim geçtiği için. o yüzden söylerse de söylesin. ben huyumu değiştirmeyi denedim olmuyor. böyle gelmişim böyle giderim..
Senin durumun çok daha kötüymüş ya..
Ben o kadar değil söylemiyorum ağzımı tutabiliyorum bazen kaçırıyorum bir şeyler..
Ama bu özelliğin hiç iyi değilmiş, peki eşinde sana karşı bu kadar netmi?
Ama helal olsun söylemişsiniz ailenize..sorarsam o da öter :)
ama sormazsam bişey demez.
evet biraz tutamıyorum kendimi.
benim de eşim anlatır herşeyi
ben kesinlikle onun ailesiyle ilgili kötü birşeyi duymak istemiyorum
bunu ona defalarca söylememe rağmen elinde değil sanki, tutamıyor içinde
bu sefer O, doğal olarak annesine babasına kıyamayıp hemen unutuyor, ama ben unutamıyorum bi süre ve elimde olmadan kinleniyorum
Söylese de başa gelmeden anlaşılmıyor emin olun..Keske benim annem de soyleseymis bana bunu
Ben de bazi seylerin yüzüme vuruldugunu farkettim zaman zaman
Anlatmamaya calisiyorum, biraz zor oluyo ama
Su nokta da onemli"sana bisey anlatmiycam bi daha " filan gibi seyler de soylememeli, bu diyince de surekli bisey olmus da sakliyomussun gibi zan altinda kaliyo insan,
icinizden anlatmama karari alin ama esinize de herseyi anlatiyo gibi davranin
Alay etmedi henüz benim ki ama etse heral de affedemem kolay kolay..Ah ah bende anladım .Kocaya söylenecek şeyler var söylenmeyecek şeyler var.Gün geliyor anlatığın şeyler ailenle ilgili alay konusu bile oluyor.Zayıf tarafını belli etmeyecek misin eşin bile olsa
Ay canım üzülme..benim annemde aynı söylüyordu ben derdim diye paylaşıyordum hep çünkü eşim yanımda olur destek verir diye düşünürdüm ama malesef öyle olmuyormuş. bende abimin eşiyle anlaşamıyorum hatta konuşmuyoruz. geçenlerde bir tartışma yaşadık zaten sen kimseyle anlaşamıyorsun dedi banaşimdi hiç bişey anlatmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?