Adamina gore degisir bence.
Mesela bu adam yarin obur gun basiniza kakacak biriyse soylemeyin tabi.
Ben evli degilim, ama sevdigim bir adam vardi,o bana her seyi soylerdi ben de ona. Birbirimizin yaninda tamamiyle rahattik. Babasi annesini aldatmis, metresiyle yasiyormus, cocuklugunda aile sevgisi gormemis gibi en rezil olaylari bile anlatirdi, bence dogrusu da bu. Ben boyle seyleri yarin obur gun basina kakacak bir insan degilim, bunu bildigi icin anlatti zaten.
Karsimdaki beni gunahimla, sevabimla, dogrumla , yanlisimla, ailemle, geldigim yerle oldugum gibi kabul etmeli, ask boyle bir sey bence.
Standartlar dahilinde bir kocaya sahipsin canım tebrik ederim.
Hepsi öyle.
Benim eşim de yengesinin gözle görünür şeylerinde bile iyimser yorum yapar.
evet canım tek yaşıyan ben değilmişim bu durumu demekki..
bu arada sen kaç yıllık evlisin
sonra psikolojik rahatsızlıklarbaşlıyor o şekilde de ben zaten çok duygusal bir kadınımdır..
ne güzel lafmış bu ya..
Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu
Çok açık ve güzel bir örnek işte!( halam dedemle yaşıyodu bi yemeği 2-3 gün yediriyodu adama, kendisi çok yoğun çalışıyo aslında yemek yapması bile mucize )
Bende anlatırdım ta kii bigün eski konulardan kavga çıkarınca "halan gibi ısıtıp ısıtıp önüme sunuyosun" diyene kadar.
Artık hiçbişey anlatmıyorum alakasız yerden patlak verebiliyo.
ben evli değilim ki
Aslında eşimle dertleşen biriyim, hem eş, hem arkadaş, hem iki iyi dost gibiyiz. Ama buna rağmen annenize hak veriyorum bende. Eşimle her ne kadar dertleşsemde aileme kızgın olduğum zamanlarda bile eşimin yanında ailemi kötülemem. Canımın sıkkın olduğunu söylerim üstün körü anlatırım ama detaya inmem.
Doğru demiş anneniz. Eşim için kısmen geçerli olsa da, benim için geçerli değil. Mesela ben hiç çekinmeden kendi yengesinin daha kötü olduğunu öyle bir söylerdim ki, benim yengeme melek gözüyle bakardıYa da erkek olarak böyle bir örnek vermesinden rahatsızlığımı öyle bir dile getirirdim ki, utanırdı. Hayır yani insan eşiyle konuşmayacakta kiminle konuşacak? Ben hem konuşurum, bana karşı koz olarak kullanacağı zamanda sustururum
Annemde hep anlatma bak eşin anlatıyo mu der. Haklı kadın. Bende anlatmamaya çalışıyorum. Eşim hiç anlatmaz zaten. Öyle ki bazen telefonda uzun uzun konuşur da ne konuştuğunu anlatmaz. Tabi benim bilmemi istemiyor para meselesi söz konusu olunca.
Hani demişsiniz ya eşimle aramda gizli birşey kalmasın, dedikodu, geçmiş sıkıntılı şeyler, geçmişte olmuş can sıkan şeyler sizin eşinizle aranızda MUHAKKAK paylaşmanz gereken şeyler değildir. Hele de ailenizle aranızda olan, arkadaşlarınızla paylaşımlarınzı, iş yerinde olan herşey, yaşadığınız şeyler EŞİNZİLE PAYLAŞILMAK DURUMUNDA OLDUĞUNUZ ŞEYLER DEĞİLDİR.Evet el oğludur ağzına laf vermeyeceksin, ezik yanını göstermeyeceksin yoksa en ufak ama en ufak şeyde seni suçlar. bu cidden adaletsizce bir tutum ama erkekler böyledir. Ama aynı zamanda biz kadınlara da karşımzdaki erkekle ne konuşacağımzı BİLMİYORUZ, VERİYORUZ UCUZ MEVZULARIN GÖZÜNE .... aslında kendimizi küçük düşürmekten başka bişey değil.
Tam da benim kafama takılanı yazmışssın.
Annem de her şeyi anlatma sakın der hep. Yarın bir gün başına kakabilir der.
Ama ben şaka gibiyim ne olsa anlatırım, bazen çözüm üretir falan, yani dertleşmek çok hoşuma gidiyor onunla.
Aynen senin gibi düşünüyorum, düşmanım değil ki o benim!
Yanlış ama bu, herşeyden bahsetmemek gerek, eşim bana bahsetmez hiç ailesinden falan.
Bende bir gün dedim o bana hiç bir şey anlatmıyor, ben niye anlatıyorum, ağzımı sıkı tutmaya çalışıyorum işte becerebildiğim kadar.
geçiyor bile yenice sözlendik bakalım beklemedeyizEvlenme zamanın gelmiş o zaman
Bence annenizin söylediğinin tam tersini yapın, senin şu an asıl çekirdek ailen eşinizle kurduğunuz aile, asıl eşinizle yaşadığınız şeyleri annenize ya da ailenize yansıtmamanız lazım. Eşiniz sizin can yoldaşınız, bu şekilde düşünen ve davranan kız annelerine de kızıyorum. Kızını yeni ailesine ısındıracağına el oğlu filan deyip daha en başından soğuk tutuyor. Annem hep der, babanla tartıştığımızda eğer annem gel kızım dese hemen giderdim, ama annem hep dur kızım o senin eşin, zamanla alışacaksınız dedi, şimdi çok şükür kaç yıllık evliler gül gibi geçinip giderler...
aa hayırlı olsun arkadaşım, yaş kaç?(zipzip gibi sorayım bende)geçiyor bile yenice sözlendik bakalım beklemedeyiz
zipzip yaaa hayırlı olsun arkadaşım, yaş kaç?(zipzip gibi sorayım bende)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?