EL öpme

Bayramda el öpme töreni olur bizde
Herkes yaş sırasına göre en büyüğün önünde sıraya girer. El öpen öptüğünün sağına sıraya geçer. En sonda çocuklar olur. En küçüğün eli öpülmez sadece.

Kandillerde de aynısı olur.
Harçlık verilir.

Kızlarımın 7,5 ve 4,5 yaşlarında iken bankada biriken harçlıkları (bayram, kandil, karne parası) ve doğumda takılanların toplamı 25 bin TL idi. Ev alırken peşinata koydum.

Önemli iştir yani el öpme merasimleri

Yapı meselesi.
Burada el öpmeyi normal gören eğlenceli bulanlar fln var, yada gelenk göreneklere önem verenler de var. Saygı duyarım ama ben öpmem. Hiç bir güçte öptüremez yani.
Hoş eşim de beni tanır öpmeyeceğimi de bilir teklif de etmez.
Bu tip konularda benim kadar katıysanız öpmeyin zaten, niye taviz veriyorsunuz. Hassas alanlarını bilip üstüne gelmemesi gerekir yani. Taviz tavizi doğurur.
Ne münasebet öpecekmişim. Anasının babasının elini öperim yeter işte.

Cevap verenler için tesekkur ederim arkadaşlar . polemik yaratmak isteyenler olduğu için yazmiyorum artık. Herkese şimdiden iyi bayramlar

Kardeşimle aramızda 3,5 yaş var. Normalde birbirimize sarılıp yanaktan öpüşürüz. Ama bayramda o benim elimi öper.

Ben de kızlarıma öğretiyorum. Küçük büyüğün elini öpüyor

Herkes için her şeyin farklı önem derecesi var.
Nasıl ki ben bohça yapılsın istedim, kurbanda altın takılmış koç hediye gelsin istediysem eşimin de bunu istemeye hakkı var bence. Sonuçta hepsi adet.

Ama Allah'ın emri değil. Büyütüp huzur kaçırmaya değecek konular değil

Öpülür ne olacak sanki, eşim istese bende öperim. Bazen ben söylerim ver elini öpeyim diye.. Küçük şeyler bunlar uzatmaya değmez..

Şu garip karşılayanlar bu zamanda bu mu kalmış diyenlerde bi alem yani :) evet böyle birsey var hala.. sen öpersin öpmezsin orası tercih meselesi kimse de kimseyi zorlayamaz ama her iki tarafa da saygı duyulmalı.. bende òperdim muhtemelen hiç de gocunmam :)

Yok artık ya.ne münasebet.
Bizim anne babalarimiz zamaniyla şimdi ki kadın erkek ilişkileri aynı mı ?
Mesela Nasıl 1950 yılı gibi giyinmiyor isek eee 1950 li yıllardaki kadın erkek ilişkilerini yaşamaya gerek yok.
saygıyla saygı eşime saygım var ama bu demek deil ki elini bayram da öpeyim

Bunun giyim örneğiyle alakası yok. Sadece gelenek olmuş bir durum,nesilden nesile de aktarılır. Yapana da yapmayana da saygı duyulur.

Tabiki öperim hemde seve seve canım eşim o benim eziklik göstergesi asla değil bence eşim düşüncelerime ve isteklerime önem verir asla büyüklenmez hatta o bana hiç böyle bişey teklif etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…