- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Ne var ki yani yanağını öperken dudağını öperken normal elini öperken mi ilginç oluyor, eskiden varmış bu adet kocaya saygı gibi yani, komik oluyor evet gulusuyoruz eğleniyoruzAllah askina nasil el öperken egleniyorsunuz?
Sevgilinse öpme canım ne alaka yani nikahı bas öyle öperim deHayır gayette normal bir konu
Kocam değil sevgilim :)
Hahah evet dicektim bir el opme 1.000 TL
Onun kastı da bayram iste
aynen bizde de öpen sıraya girer,gayet de keyifli geçer.bende öperim...32 senelik evliyim..biz sıraya giriyoruz...önce ben öperim... sonra kızım önce babasının ve benim elimi öper yanımda sıraya girer...sonra oğlum önce babasının sonra benim en sonda ablasının elini öper....son 3 bayramdır damat ta katıldı bu seramoniye....en yakın zamanda torunda girer inşallah bu sıraya....ben çok seviyorum...hee bu arada gayette modern bir aileyiz aslında:)))herkese iyi bayramlar...
Öyle yarım yamalak adet olmaz. Harçlık hakkınız söke söke alınız.Ay bende öpüyorum valla
Harclık yok ama
Ne var ki yani yanağını öperken dudağını öperken normal elini öperken mi ilginç oluyor, eskiden varmış bu adet kocaya saygı gibi yani, komik oluyor evet gulusuyoruz eğleniyoruz
Ben sizin yorumlarınızı çok severek okurum aslında egem ama şaşırdım şimdi biraz. Sizin için aile içi sevimli bi geyik bu anladığım kadarıyla.aynen bizde de öpen sıraya girer,gayet de keyifli geçer.
burada ayyy bilmem kaç senesindeyiz,böyle şeyler mi kaldı diyenler düğün zamanı olmadık adetler çıkarıyorlar
bizim adetimizdir ve üstünlük olarak görmedik hiç.kahvaltımızı yaparız.güzel güzel giyiniriz.önce büyüklerimizin ellerini öperiz yaş sırasıyla.öpen sıraya geçer.gerçekten hoş bir durumdur.hiç başka anlam yüklememiştim,buradaki yorumları okuyana kadar.ayrıca ben de el öptürmeyi severimBen sizin yorumlarınızı çok severek okurum aslında egem ama şaşırdım şimdi biraz. Sizin için aile içi sevimli bi geyik bu anladığım kadarıyla.
Yani modernlik/demodelik ekseninde yaklaşmak başlı başına saçma. Adı üstünde "gelenek" zaten, geçmişten günümüze yapıgelen şeylere verilen bi isim. Bu kısma kadar katılıyorum.
Ama gel gelelim felaket halde ataerkil, erkeğe üstünlük tanıyan bi adet değil mi bu şimdi?
Ustanın eli öpülür çünkü çıraktan üstündür.
"Bükemediğin bileği öp" denir. Başa çıkamadıysan karşındakinin üstünlüğünü usulünce kabul et demektir.
Yaşlı insan tecrübesiyle, ailendeki/çevrendeki konumuyla senden üsttedir eli öpülür.
Kocanın niye eli öpülüyo bu durumda? Karısına olan üstünlüğü nedir yani?
Evlilikte kadının kocadan büyük olduğu durumlarda erkek kadının elini öper mi mesela? Ben hiç sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?