EL öpme

bende öperim...32 senelik evliyim..biz sıraya giriyoruz...önce ben öperim... sonra kızım önce babasının ve benim elimi öper yanımda sıraya girer...sonra oğlum önce babasının sonra benim en sonda ablasının elini öper....son 3 bayramdır damat ta katıldı bu seramoniye....en yakın zamanda torunda girer inşallah bu sıraya....ben çok seviyorum...hee bu arada gayette modern bir aileyiz aslında:)))herkese iyi bayramlar...

Benimki beklemez benden öpmemi ama ben her bayram şakayla karışık öperim oda alnımdan öper:)

Kocam yaş olarak büyük. Bende öperim. Gelenekler sürsün. Saygı devam etsin. Nişanlıyken opmedim ama..

aynen bizde de öpen sıraya girer,gayet de keyifli geçer.
burada ayyy bilmem kaç senesindeyiz,böyle şeyler mi kaldı diyenler düğün zamanı olmadık adetler çıkarıyorlar

Ben de bayramda eşimin elini öpmem ama bunun modern olmakla ya da demode olmakla ilgisi nedir?bizde bu gelenek yok ve benim için el opmek saygı göstergesi değil.

yoksa ayy çok garip denecek bir durum yok yüzünü dudagini vs...optugunuz bir adamın yılda iki kez eli de opulebilir bence.iğrenç ya da garip bir durum gibi gelmiyor bana.

kendisinin böyle bi talebi hiç olmadı ama ben elini öper harclığımı alırım.. :) Cocuklarım öperken bende arada kaynatıyorum kendimi :) hatta bayram yaklaşırken bu sene ki bayram harclıklarına zam yaptın mı cnm diye soruyorum kendisine :)

Ne var ki yani yanağını öperken dudağını öperken normal elini öperken mi ilginç oluyor, eskiden varmış bu adet kocaya saygı gibi yani, komik oluyor evet gulusuyoruz eğleniyoruz

"Benden üstünsün" demekten baska birsey degil ... Saygi ile hic alakasi yok. Esiniz sizin elinizi öpmüyor, saygisiz mi sayiliyor? Yoo :))

Iyi eglenceler diliyorum :)))

benim annemde babamin elini öperdi. Evlendim 2.5 yıl oldu Bende eşimin elini öpüyorum sadece bayramlarda gocunmamda espri oluyo :)))

konu ilk açıldığında şaka zannettim ne kadar çok öpen varmış meğer.. saygı duyuyorum ama hiçbir güç bana o eli öptüremez birde çocuk gibi harçlık almak hayretle okudum..

aynen bizde de öpen sıraya girer,gayet de keyifli geçer.
burada ayyy bilmem kaç senesindeyiz,böyle şeyler mi kaldı diyenler düğün zamanı olmadık adetler çıkarıyorlar
Ben sizin yorumlarınızı çok severek okurum aslında egem ama şaşırdım şimdi biraz. Sizin için aile içi sevimli bi geyik bu anladığım kadarıyla.

Yani modernlik/demodelik ekseninde yaklaşmak başlı başına saçma. Adı üstünde "gelenek" zaten, geçmişten günümüze yapıgelen şeylere verilen bi isim. Bu kısma kadar katılıyorum.

Ama gel gelelim felaket halde ataerkil, erkeğe üstünlük tanıyan bi adet değil mi bu şimdi?

Ustanın eli öpülür çünkü çıraktan üstündür.

"Bükemediğin bileği öp" denir. Başa çıkamadıysan karşındakinin üstünlüğünü usulünce kabul et demektir.

Yaşlı insan tecrübesiyle, ailendeki/çevrendeki konumuyla senden üsttedir eli öpülür.

Kocanın niye eli öpülüyo bu durumda? Karısına olan üstünlüğü nedir yani?
Evlilikte kadının kocadan büyük olduğu durumlarda erkek kadının elini öper mi mesela? Ben hiç sanmıyorum.

Bayramlarda annemde babamın elini öper. Dededen öyle gördük biz. Bayram namazından sonra sülalecek dedemde toplanılır. Kısa bir dua okunur. Sonra babannem dedemin elini öper bayramını kutlar ardından maaile öpe koklaşa bayramlaşırdık. Bu yüzden bana garip gelmiyor. O ortamda herkes eşinin elini öperdi çünkü

Ammaa bugüne gelirsekk sevgilimin elini öpmem ben.. O da öptürmez herhalde "dedemiyim ben be" der. Dur yarın bii yelteneyim bakıyım. Nabız yokliyim.

bizim adetimizdir ve üstünlük olarak görmedik hiç.kahvaltımızı yaparız.güzel güzel giyiniriz.önce büyüklerimizin ellerini öperiz yaş sırasıyla.öpen sıraya geçer.gerçekten hoş bir durumdur.hiç başka anlam yüklememiştim,buradaki yorumları okuyana kadar.ayrıca ben de el öptürmeyi severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…