Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

Sormayın bazen nasıl herşeye dayanıyorum aklım almıyor , o şahısların hepsiyle konuşmuyorum Çünki uzak yakın iprenç akrabalar , bir değil iki değil

Annem evliliğimi istememişti. Dinlemeyip evlendi. Burnunu çıkarmadı evimden. Eşimle sorunlarımızı çözmeye odaklanamıyordum annemle uğraşmaktan. Duyarsa aynısını yapar.

Siz hiç söylemeyin öyleyse sizin durum çok başkaymış ama yazık ya siz mutluysanız neden çomak sokuyorlar ki. Sevmeseniz 9 yıl aradan sonra dönmezdiniz herhalde.

Sormayın bazen nasıl herşeye dayanıyorum aklım almıyor , o şahısların hepsiyle konuşmuyorum Çünki uzak yakın iprenç akrabalar , bir değil iki değil

Allah böyle insanların şerrinden sakınsın hepimizi! Amin.
Görüşmeyin,zarardan başka karları olmaz size.

Eşim de ailesinden bazi seyleri saklıyor. Bu 30 yıllık ömrümün 16 yılında hep böyleydi, ben de kurcalamıyorum cunku yasayarak anladim ki esim hakli.Ama açıklama yapmak gerekiyorsa onu da kendisine bırakıyorum çünkü esim nasıl bir kılıf uydurmuş bilmiyor oluyorum Ayni soruyu birbirimizden habersiz sorup ikimizden de farklı cevap almisliklari var.

Sonra nasıl topladınız? :))) Ağız birliği çok önemli bu durumda hahah

Sonra nasıl topladınız? :))) Ağız birliği çok önemli bu durumda hahah
Eşimin abisi sürekli arabamızı istiyordu,biz de aylar once muayenesini yaptirmadik.Sonradan yaptırdık ama her sorduğunda inkar ettik. Ben annesi ablaları da bilmiyor saniyordum.Annesi bana sordu,yaptirmadik anne dedim.Sonra esime demişki 'ceyz parayi ödediğini bilmiyormu'. Eşim de yeni ödedim söylemeyi unutmusum diye kivirmis. Sonrasında bir kere de ablası sordu, valla bilmiyorum ki ödedi mi napti dedim. Hemen arkasından eşimi aradım 'sen ablana ne demistin ben böyle kivirdim' dedim. Meğersem esimi 'abine niye sürekli arabanizı veriyorsun,bir bahane bul verme.Cok lazimsa onlar da alsinlar' diye dolduran ablasiymis..
Bu tarz çok olay var ,en son yaşadığımız bu.Ne kadar hoşlanmasam da,kendi ailemden görmediğim şeyler yaşasam da uymaya,karismamaya çalışıyorum. Biz annemize babamıza akrabamiza karşı açık olup,hicbisey gizlemeyip gerektiğinde sesimizi yukseltip kendimizi savunabiliyoruz ama eşim kendi ailesine 'sözde' saygi gösteriyor.

sadece senin esinin sulalesi oyle degilki emin ol hepimizde var boyle sulaleler dedikodu bitmez arkadan konusmalar kesilmez
esinle bayramda tatile gitmen cok olagan bisey halbuki.ama esini ailesi doldurursa niye gelmiyosun bu bayram gel yoksa konusmam falan derse o zmn saklayin mecburen yoksa tatilin iptal olabilir.
cunku esin de ailesini sulalesini kirmak istemiyo topu sana atiyo. ama en azindan aileme gidicez diye diretmiyo.sulaleme soyle boyle diyemezsin demiyo bu da buyuk bi arti.
ama oyle sigara ictigini falan saklamana gerek yok kendi iclerinde yok mu icmeyen saniyosun emin ol gizliden gizliden icen vardir.ben kullanmiyorum sigara ama var oyleleri biliyorum.herkes de zaten aman canımı sıkmasinlar diye dusundukleri icin birbirinden sakliyo.
eger cok kafasina takan uzulebilen bi yapin varsa sakla derim onemli olan esinle senin mutlu olman.ama yok takmam banane ne derlerse desinler dersen bosveeeerr.sen onlar gibi olamazsin bunu onlar da biliyordur zaten.
sosyal medya anı biriktirmek icin cok guzel bi olanak.e insan haliyle geriye donup baktiginda suraya gittim de cekemedim surda sunu yapmistik atamadim falan hoş degil.
zaten hem siz her bayram esinizin ailesini ziyaret etseniz hurmette kusur etmeseniz de arkanizdan lafinizi yapan olacak illa ki
dedikodu cok yanlis biz de yapiyoruz yapmiyorum diyen yalan soyler o yuzden çok da takilmamak lazim milletin lafina relax olmak lazim yoksa yasanmaz cidden hep stres stres..

Benim eşimde saklar hatta sürekli telefonumdan watsap durum kontrolü yapar acaba birşey paylaşmıştı diye ama abileri ablaları gezdiklerini aldıklarını uzun yazasıya anlatırlar gösterirler

Aynen,ben babama ve anneme hep açık oynadım bu zamana kadar.Ne yaparsam yapayım bildiler. Saygı kavramı kişiden kişiye ne kadar değişiyor yahu :) İstediğim tabii ki kimsenin kimseye sert çıkması değil ama sustukça bir şeyleri sakladığımız halde,saklamadığımız oldukça olağan kısma bile çok enteresan yorumlar yapıyorlar. Yapsınlar çok önemli değil,umrumda da değil ama öyle de böyle de konuşuyorlar nasılsa neden saklamak zorundayım ki o zaman diye düşünmüyor değilim.

Kendi kızlarından benden yaşça küçük olanların içtiğini duydum ben sigarayı gizleyerek dediğiniz gibi. Aynen gittiğimde cümbür cemaat bir ortama giriyorum biraz daha rahat davranacağım kasmayacağım öyle de böyle de konuşuyorlar zaten.

Benim eşimde saklar hatta sürekli telefonumdan watsap durum kontrolü yapar acaba birşey paylaşmıştı diye ama abileri ablaları gezdiklerini aldıklarını uzun yazasıya anlatırlar gösterirler

Onlar eleştirilmeyi göze alıyor,siz alamıyor musunuz?Yoksa sadece sizi mi eleştiriyorlar?

Esinin yaptigi seni kısıtlamak degil.. Laftan, halden anlamayacak insanlarla ugrasmamak adina biraz dikkatli davranip canınızı sıkmalarını önlemeye çalışıyor kendince.. Buna mutlu bile olmalısın, ne adamlar var ailesi yuzunden karisina neler neler yapan..

Onun ailesi ben oldum artık,bir ömür boyu biz birbirimizle aynı evin içinde yaşayacağız o yüzden öncelik birbirimize ait,bunun bilincine her ikimiz de vardık. O yüzden rahatız. Bu tabii ki evlilik kurmadan önceki ailelerimizi hiçe saymak anlamına gelmiyor. Sadece biz de kendi çekirdek ailemizi kurduk :) Bunun için de mutluyum tabii.

Beni kısıtlamıyor,yaptığı şeyin nedenlerini anlıyorum zaten de o laftan anlamayanların laflarını umursamayıp neden yolumuza bakamıyoruz diye sinirleniyorum işte bazen

ben eşini gayet makul ve mantıklı buldum. bende hayatımı o sekilde yaşarım. buna kısıtlamak denmez. İnsanların içerisinde kötü duygular vardır. kıskançlık gibi buda bazen fitneye sebep olur. bunlara sebebiyet vermemek gerekir. durup duruken huzurun kacar. ufak önlemlerden zarar çıkmaz. sosyal medya ve fotoğraf paylaşma konusu zaten ap ayrı bişey. insanın yediğini içtiğini gezdiğini yayınlamasını ben normal bulmuyorum. Amerikan psikiyatri derneğide bunun sürekli yapılmasının sağlıklı olmadığını açıklamış. bir sürü insanın bişeylere özenmesine tanıyıp tanımadığımız insanların kıskanmasına vesile oluyoruz. Ama bu şu an önlenemez boyutta ve herkes normal karşılıyor. Tabiki elden de birşey gelmiyor.

tam olarak bunu yazacaktım.

Sevgili H Hukumdarin kizi merhaba

Durup dururken huzurumu kaçırmayı istemiyorum tabii ki :) Sadece engellenmişlik hissi bende öfke yaratıyor. Mesela arkadaşlarımızla buluşup akşam çıkmışız,ortam çok güzel hadi bir fotoğraf çekelim oluyoruz. Fotoğraf çekiliyor,tam koyacağım bir bakıyorum sigara paketi :) Koymuyorum. Mutfakta eşim akrabasıyla konuşuyor sigarayı yakıcam çakmak ses çıkarıyor eşim el kol yapıyor anlaşılır diye :)
Oysa ne olacak ki? Konuşabilirler hoşlanmayabilirler. Hoşlanmıyorlarsa kendileri yapmasınlar,hadi beni de eleştirsinler inanın umrumda değil ama eleştirileceğim için geri durmak sinirlendiriyor beni bazen :)

Sosyal medyada çok aktif değilim,her saniyemi orada paylaşanlardan değilim muzdarip olduğum şey yukarıda anlattıklarım. çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sizin sayenizde eski açtığım konumda rahatlamış ve çözüm bulmuştum. Bu da ona benzer bir konu :) Sanırım biraz da uyum sorunu yaşıyorum eşimin ailesine(sülalesine) :)

:) tam olarak anladım sizi hahah
başka bir aileye uyum sağlamak çok zor.
sizi çok iyi anladığımı söylemeliyim. ama hayat böyle bir şey..
bazen diyorum ben de doğrusu, akıllı uslu kız rolünü niye benimsiyorum ki..
eleştirilmemek, takdir görmek bu kadar önemli mi? aslında değil..
hani "akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin" misali..
eşimin hatrı işte :) akıllı uslu yaşayıp gidiyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…