- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.246
- 248
- Konu Sahibi olive_bluto
-
Ben de evlendim kısıtlandım karışan çokBenim ailem kısıtlayıcı, babannem ayyy onun diline düşmeyegör. Evlendim rahatladım karışan yok.
Aynı fikirdeyim ama öyle yapamadım şimdiye kadar :)Inadina foto paylasirim
Kizsinlar da bir daha gorusmesinler diye
3 gunluk dunyayi baskalarindan saklanarak geciremem!!
Herkes kendi geliniyle ilgilense keşke :)) Gizemli olunca da merak ediyorlar.Zamanla bence her şey rahına oturur siz de evlilikle yıllandıkça daha da rahatlatsınız onlar da sizi bilirler ilişmezler sizde olaya biraz gizem katın yer bildirimi yapmadan paylaşın ama fikirlerinizi söylemekten kaçınmayın.
Ben 9 yıldır ayrı yaşadığım eşime geri döndüm. Evliliğime kaldığım yerden devam ediyorum. Annelerin haberi yok. Olsa huzurunu kaçırır. Eşin ortamı idare ederek huzurunu koruyor. Demek ki sülale toksik.Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.
Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.
Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ama bizimkiler bilmesin (sülaleden bahsediyor anne babadan değil).
Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?
Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.
Eşimin beklentisi-
söyleme
Söylemediğin halde öğrenir ve konuşurlarsa takma
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.
Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da
Benim eşimin tarafida kapalıdır ben açığım ha Allah bana da nasip etsin ama hiç kendimi kısıtlamadım bi nisan elbisem vardı sırtım yakam acıktı kayinvalidem beni görünce donmustu. Ama alıştılar onlar için yaşayamam onlara ayak uyduramam om
Ben 9 yıldır ayrı yaşadığım eşime geri döndüm. Evliliğime kaldığım yerden devam ediyorum. Annelerin haberi yok. Olsa huzurunu kaçırır. Eşin ortamı idare ederek huzurunu koruyor. Demek ki sülale toksik.
Zaten sende böyle davranrsan eşin için yapmış olursun yani eşinle arandaki bağa bağlı bence. Sinir bozucu evet ama bazen bazı fedakarlıklarda yapılıyor böyle işte. Sen kendini öyle hisstme bence. Kendi dünyanda eşinle özgür ol. Onların alanına girince gayet resmi ol bence. Ben böyle yapıyrm. Bi şeklde biz girmesek de onlar bizim dünyamıza giriyor ama başka problemler yoksa idare edileblr diye düşünyrmMerhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.
Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.
Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?
Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.
Eşimin beklentisi-
söyleme
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.
Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da
Eşiniz sizden yana,o yüzden kafaya takmayın keyfinize bakın derim. İnsanları ve içinde yetiştiği kültürü değiştirmek mümkün değil. Eşiniz de sizin kafanız ağrımasın, size olumsuz bir laf gelmesin diye kendince önlem alıyor. Ben eşinizin tutumunu beğendim. Bence gerisi teferruat. Çevreyi unutun ,tatilinizin tadını çıkarın.
Esiniz de hakli siz de haklisiniz ama siz degil konuşanlar ikiyüzlü. Cok takmaya calisin asiri takip laf eden olursa agzinin payini verin. Tatil konusunda da çaktırmamaya calison hatta engelleyin sosyal medAdan kapattım deyin.Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Eşimin beklentisi-
söyleme
Zaten sende böyle davranrsan eşin için yapmış olursun yani eşinle arandaki bağa bağlı bence. Sinir bozucu evet ama bazen bazı fedakarlıklarda yapılıyor böyle işte. Sen kendini öyle hisstme bence. Kendi dünyanda eşinle özgür ol. Onların alanına girince gayet resmi ol bence. Ben böyle yapıyrm. Bi şeklde biz girmesek de onlar bizim dünyamıza giriyor ama başka problemler yoksa idare edileblr diye düşünyrm
Anlladigim kadariyla esiniz sizi kisitlamiyor. Sigara icme yada ne tatiliymis gitmezsek memlekete ayıp olur gibi konuşmalar geçmiyor. E esiniz size saygı gosteriyosa sizde biraz eşinize yardımcı olun. Esiniz ne yapsada aile yapısını değiştiremez. Ve iki tarafida hoşnut etmek istiyo sizi kirmayip sizinle tatile gitmeyi istiyosa sizde onu kirmayip ailesine birazcık istediği gibi davtlranirsaniz bu iki yuzluluk değil eşiniz için biseyler yapmak olur.Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Eşimin beklentisi-
söyleme
Esiniz de hakli siz de haklisiniz ama siz degil konuşanlar ikiyüzlü. Cok takmaya calisin asiri takip laf eden olursa agzinin payini verin. Tatil konusunda da çaktırmamaya calison hatta engelleyin sosyal medAdan kapattım deyin.
Haklısınız ama dediğim gibi eşi niz aile yapısını istede değiştiremez. Sizin bazı huylarinizi sevmiyor olabilirler ve esiniz iki tarafida idare etmek zorunda. Sizin aile yapinizla onun aile yapısı çok zıt. Ve bence eşinizle aranizds bi problem yoksa bu idare edilebilir bir durum.Eşimle aramdaki bağ çok kuvvetli.Ama ben benim için böyle bir fedakarlık yapmasını asla istemezdim. Kim eleştirirse eleştirsin sen böylesin,benim eşimsin ve herkes seni böyle kabul etmek zorunda derdim ve eleştirene de tavrımı koyardım. Bazen şakalaşırken dahi bu tarz şakalar güzel değil eşim alınır belki diye hemen savunmaya alıyorum çünkü onu çok seviyorum.
Bu zamana kadar hep eşimin istediği gibi davrandım ama niyeyse hep içime dert oldu böyle olması çünkü sanki olmadığım biri gibi davranıp eleştirecekleri yönlerimi saklıyor ve yapmacık bir cici kız rolü çiziyorum. Oysa ne onların onaylarına ne de sevgilerine ihtiyacım yok :)Eşimle özgürüm ama onlar özel alanımız hakkında çok meraklılar. Sorup sorup duruyorlar bir şey söylemesem bile. Merakları bitse beklentileri bitmiyor. Oysa ben onlara hiç bir şey vaadetmedim. Sadece ve sadece eşimle evlendim.
Anlladigim kadariyla esiniz sizi kisitlamiyor. Sigara icme yada ne tatiliymis gitmezsek memlekete ayıp olur gibi konuşmalar geçmiyor. E esiniz size saygı gosteriyosa sizde biraz eşinize yardımcı olun. Esiniz ne yapsada aile yapısını değiştiremez. Ve iki tarafida hoşnut etmek istiyo sizi kirmayip sizinle tatile gitmeyi istiyosa sizde onu kirmayip ailesine birazcık istediği gibi davtlranirsaniz bu iki yuzluluk değil eşiniz için biseyler yapmak olur.
Elalem ne mi der??
Çok da fifi..
Aynen canimBenim eşimin tarafida kapalıdır ben açığım ha Allah bana da nasip etsin ama hiç kendimi kısıtlamadım bi nisan elbisem vardı sırtım yakam acıktı kayinvalidem beni görünce donmustu. Ama alıştılar onlar için yaşayamam onlara ayak uyduramam om
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?