Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

Yazık onlar konuşuyor ben konuşuyorum olan eşime oluyor zaten :) Ben de doğrusu nedir onu öğrenmeye çalışıyorum. Bana sanki ikiyüzlüce davranıyormuşum hissi geliyor,asileşiyorum.

1000 yaşına gelmiş aile akraba tayfasını değiştiremezsin canim benim. Boşver gez toz kimsenin de haberi olmasin,sen dilediğince yaşa,bir yerden öğrenirlerse de tasarruf onlara kalmış ya çenelerini kapatır otururlar ya da senin gezi anılarını dinlerler.

Aynen.. sozum meclisten disari.. ite dalascana caliyi dolas demisler. Ne gerek varki adami zor durumda birakinca zaten tum hevesiniz kacacak. Adamin anasi babasi yani

Bence de öyle, onlara ne? :) Ama eşim öyle düşünmüyor. Onlar anlamazlarmış,hayatları boyunca böyle yaşamışlar,görmemişler ki diyor.
Iyi de boyle hayat mi gecer?
Bana cok ters bir dusunce , ozgurluk kavramim icine bu tarz seyler de giriyor , kimseye laf anlatmak zorunda degilim , baskasi yuzunden kendi hayatimi kisitlayamam , instada foto paylasamamak da kisitlanmak bana gore

Sadece fotoğraf değil ki :) Farklı beklentileri de var. Onların geleneklerine tamamen adapte olmamı da istiyorlar. Uymayan ise kötü.
Konunuz tatil üzerine olduğu için bu şekilde cvp verdim, zaten uzakta yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla, gidince üzerinizde baskı kuruyorlarsa ben bilmem ben anlamam deyin he hı tamam deyip geçin. Bizim geleneklerimiz bambaşka bu yaştan sonra değişemem deyin geçiştirin yani uzakta oturuyorsanız zaten gelenek görenek falan kaç gün muhatap oluyorsunuz bunlarla toplamda? Eşiniz kendiniz gb olmanızı destekleseydi dik durun karşı çıkın derdim ama eşiniz de kendine güvenmiyor gizlemeyi uygun görüyorsa eşe tabi olmak daha uygun gb

Bayramda bence bir araya gelmek onemli.. buyukler akrabalar. Silai Rahim cok onemli. Esinle anlasiyosaniz gerisini niye bu kadar dert ediyosun? Sorun bi foto paylasmamakta mi?

Sorun kesinlikle bir foto paylaşmak değil :) Onların kalıbına uymayan şeyleri eleştirmeleri ve benim o kalıba uymayan hiç bir davranışı görmemelerini sağlayacak şekilde yaşamaya mecburmuş gibi hissettirilmem. Neysem oyum,ben onları eleştiririm belki ama ayıplamam benim gibi olmaları için ısrarcı da olmam. "Gelin dediğin" le başlayan pek çok kalıpları bana dar geliyor,içine sığamıyorum :)

Ee sen bilmiyomuydun nasil biriyle evlendigini? Ailesini vs?

Onlara göre zinharrr eşin parası harcanmamalı tiz birüktürülmelidir Siz beni tefe mi koyduracaksınız Şaka bir tarafa Allahtan canımm kayınvalidem arkamda. Yoksa gezdiğimiz çok insana batıyor

eşin seni sülalenin içine sokmaktansa tatil yapmayı tercih ediyo. sende resimleri daha sonra tbt olarak paylaşıverirsin

:) Hiç paylaşmasam da olur farketmez sorun sadece bazen yalan söylemek pahasına onlar tarafından ayıplanacak şeyleri gizlemek zorunda kalmam.

Dogru taktik bu.. ya hic biriyle gorusmiyceksin.. ee kocan olan adam kestirip atmak istese zaten yapardi bunu. Demekki konu sahibinin kocasina uygun olan bu.

Ben bir kaç kişiyle mesafe koydum anneme şikayet ettiler beni :)) Görüşülmese görüşülmez tabiki daha önce hoş olmayan tartışmalar da yaşandı ama "aile birliği" çok önemli ,kalabalık bir aileler. Kayınvalidemi üzerler laflarıyla baya o zaman da

Benim kayınvalidem oğlu beni gezdirdikçe keyif alır o konuda çok tatlıdır. Bazen çok konuşur azıcık da karışır ama kızdığımı anladığı an hiçbir şey söylemez çok sever beni :) kayınbabam zaten etliye sütlüye karışmaz. Sülale sorunsalı var :)

Kv kp konusu sknti degilse digerleride duymayiversin bu kadar sknti yapmana gerek yok bence

Tartışmaya hiç gelemez eşim :) Beni haklı bulur ama onlara da bunlar nasıl sözler neden konuşup duruyorsunuz diyemiyor. Bunu mu bekliyorum acaba? :) Evet ben istediğim gibi yaşıyorum,karışmıyor ancak böyle yaşadığımın bilinmesini istemiyor. Uyumlu biridir eşim evet. Orada erkek egemenlik var biraz. Biri bir şey söylese aslında X'in karısı da şöyle derler.

Bütçeyi uzaklığı bahane etmek bana saçma geliyor sonuçta bayram sülaleyle bir araya gelmektense tatile gidelim düşüncesi çokta hoş değil size bir zararları yok bir yol parası vereceksiniz tatile de daha uygun bir yere sonra giderdiniz ne olursa olsun sizin aileniz öyle olmayabilir ama çoğu aile bayramda ziyarete gelmeyip tatile gidilmesine alınır uzaksa eşinizde çalışıyor zaten ha dediğine gidilmiyordur paylaşmayıverin gittiğiniz yeri de nispet yapar gibi

Fotoğraf konu değil aslında sadece bir örnekti :) Eşimin parasına annesi babası bir şey demez ama çok gezdiğimizi gördükçe ne kadar maaş aldığımıza kadar sorgulanıyor akrabalar arasında. İyi kadın parayı tutan kadındır mantığı var. Sanki mezara götüreceğiz. İyi yaşamadıktan sonra para sadece bir kağıt parçası.

Neden böyle biriyle evlendiniz peki rahat yaşayanlarda genelde muhafazakar ailelere gelin oluyor
Bana gelicek olursak kimseye için saklanmiyorum kimseyide takmıyorum

Çünkü eşim rahat ve çok müdahil değil bana :) Çok da aşık olarak evlendim. Ben sanıyordum ki kapıyı kapatırız dışarıda kalırlar,ama o işler öyle değilmiş hahah

Şu hayalet misali herkesin dilinde olan ama bir türlü görünmeyen elalemi allah bildiği gibi yapsın ne geliyorsa başımıza onların yüzünden geliyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…