- 20 Ocak 2010
- 49.103
- 190.964
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi olive_bluto
-
Yazık onlar konuşuyor ben konuşuyorum olan eşime oluyor zaten :) Ben de doğrusu nedir onu öğrenmeye çalışıyorum. Bana sanki ikiyüzlüce davranıyormuşum hissi geliyor,asileşiyorum.
Aynen.. sozum meclisten disari.. ite dalascana caliyi dolas demisler. Ne gerek varki adami zor durumda birakinca zaten tum hevesiniz kacacak. Adamin anasi babasi yaniBenim ailem gezip tozmamizdan ne kadar mutlu oluyorsa kv kp de aksine deliriyor para gidiyor diye. Halbuki para bizim paramiz,ortak bütçemiz yok onlara borcumuz yok ve tabiri caizse it gibi çalışıyorum ben sene içinde. 2 gün bir yere gitmek için kimseden izin almam ama iste kv bunu hazmedemiyor,eşim de nefret ediyor bu durumdan ama anne babası atamıyor satamıyor ,ben de yapacağımı yapıyorum nasılsa.
Napalım fotoğrafımız eksik oluversin.
Iyi de boyle hayat mi gecer?Bence de öyle, onlara ne? :) Ama eşim öyle düşünmüyor. Onlar anlamazlarmış,hayatları boyunca böyle yaşamışlar,görmemişler ki diyor.
Konunuz tatil üzerine olduğu için bu şekilde cvp verdim, zaten uzakta yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla, gidince üzerinizde baskı kuruyorlarsa ben bilmem ben anlamam deyin he hı tamam deyip geçin. Bizim geleneklerimiz bambaşka bu yaştan sonra değişemem deyin geçiştirin yani uzakta oturuyorsanız zaten gelenek görenek falan kaç gün muhatap oluyorsunuz bunlarla toplamda? Eşiniz kendiniz gb olmanızı destekleseydi dik durun karşı çıkın derdim ama eşiniz de kendine güvenmiyor gizlemeyi uygun görüyorsa eşe tabi olmak daha uygun gbSadece fotoğraf değil ki :) Farklı beklentileri de var. Onların geleneklerine tamamen adapte olmamı da istiyorlar. Uymayan ise kötü.
Bayramda bence bir araya gelmek onemli.. buyukler akrabalar. Silai Rahim cok onemli. Esinle anlasiyosaniz gerisini niye bu kadar dert ediyosun? Sorun bi foto paylasmamakta mi?
İnadına gözlerine sokarım :) ben de böyleyim :)
Ne derlerse desinler senin tatile gitmeni engelliyor mu ya da alacağın çantanı ?
Seyma Subaşı moduna geç bence :)
Ee sen bilmiyomuydun nasil biriyle evlendigini? Ailesini vs?Sorun kesinlikle bir foto paylaşmak değil :) Onların kalıbına uymayan şeyleri eleştirmeleri ve benim o kalıba uymayan hiç bir davranışı görmemelerini sağlayacak şekilde yaşamaya mecburmuş gibi hissettirilmem. Neysem oyum,ben onları eleştiririm belki ama ayıplamam benim gibi olmaları için ısrarcı da olmam. "Gelin dediğin" le başlayan pek çok kalıpları bana dar geliyor,içine sığamıyorum :)
ben olsam tatile gittiğimi, gözlerine soka soka ilan ederim tüm sosyal medyada, birşey diyen olursada kazanıyoruz çıkıyoruz size ne der geçerim..
evim ailem hayatım beni bağlar kimse söz söyleyemez söyleyende alır cevabını oturur
eşin seni sülalenin içine sokmaktansa tatil yapmayı tercih ediyo. sende resimleri daha sonra tbt olarak paylaşıverirsin
Dogru taktik bu.. ya hic biriyle gorusmiyceksin.. ee kocan olan adam kestirip atmak istese zaten yapardi bunu. Demekki konu sahibinin kocasina uygun olan bu.
Bence önceden bayramlaşın ve göstere göstere tatilinize gidin.
Farklı zamanlarda farklı yerlerde, üstüne cuk diye oturacak konular açıldığında hayatın sizin hayatınız olduğunu kimsenin ne dediğini umursamadığınızı, kimsenin sizin hayatınız üzerinde hakimiyyeti olmadığını ifade edin.
Önce kv kp derden başlayın. Onlar alışırsa akrabaların çenesi daha çabuk kapanır.
Kv kp konusu sknti degilse digerleride duymayiversin bu kadar sknti yapmana gerek yok benceBen bir kaç kişiyle mesafe koydum anneme şikayet ettiler beni :)) Görüşülmese görüşülmez tabiki daha önce hoş olmayan tartışmalar da yaşandı ama "aile birliği" çok önemli ,kalabalık bir aileler. Kayınvalidemi üzerler laflarıyla baya o zaman da
Kendi açımdan bakınca, istediğimi yaşarım, kimseye ne yaptığımın hesabını vermek zorunda değilim, beni sevmelerine de gerek yok olduğum gibi sevmeyeceklerse diye düşünüyorum. Ancak eşim açısından baktığımda, ailesinin lafına göre hareket etmeyen, benimle ortak hareket eden, beni anlayan bir insansa, ama ailesinin laflarından çok etkilenip mutsuz oluyorsa, onun için bazı şeyleri ortaya dökmemeyi, gizli yapmayı göze alırdım. Buna rağmen saklanan şeyler ortaya çıkar da, laf edilirse, eşinizin dediği gibi ağızlarının payını da verirdim. Aslında eşiniz sizin karakterinizi, isteklerinizi hiçe sayıyor değil. Öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan. Ama kavgacı bir yapısı da yok, hemen huzursuz oluyor demek, uğraşmak istemiyor. Eh içinde kötü niyet yoksa, böyle biri için biraz fedakarlık yapmaktan zarar gelmez.
Benim ailem gezip tozmamizdan ne kadar mutlu oluyorsa kv kp de aksine deliriyor para gidiyor diye. Halbuki para bizim paramiz,ortak bütçemiz yok onlara borcumuz yok ve tabiri caizse it gibi çalışıyorum ben sene içinde. 2 gün bir yere gitmek için kimseden izin almam ama iste kv bunu hazmedemiyor,eşim de nefret ediyor bu durumdan ama anne babası atamıyor satamıyor ,ben de yapacağımı yapıyorum nasılsa.
Napalım fotoğrafımız eksik oluversin.
Neden böyle biriyle evlendiniz peki rahat yaşayanlarda genelde muhafazakar ailelere gelin oluyor
Bana gelicek olursak kimseye için saklanmiyorum kimseyide takmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?