- 18 Temmuz 2016
- 341
- 1.041
- 113
- 37
- Konu Sahibi olive_bluto
-
1000 yaşına gelmiş aile akraba tayfasını değiştiremezsin canim benim. Boşver gez toz kimsenin de haberi olmasin,sen dilediğince yaşa,bir yerden öğrenirlerse de tasarruf onlara kalmış ya çenelerini kapatır otururlar ya da senin gezi anılarını dinlerler.
Anne baba değil sevgiliAynen.. sozum meclisten disari.. ite dalascana caliyi dolas demisler. Ne gerek varki adami zor durumda birakinca zaten tum hevesiniz kacacak. Adamin anasi babasi yani
İşte böyle durumlarda insan fedakarlık yapınca kendinden taviz veriyor gibi hissediyor, anlıyorum sizi. Ama eşinizin yapısı da belli. Çok feci bir anda eminim onun da sesi çıkar, sizi savunur. Ama eğer saklamak bunları önleyecekse, ilk tercihi bu oluyor demek ki. Aslında çok fedakar bir insan değilim ve müdahale sevmem, baskı hissedince sinirlenirim. Ama insanın sevdiği, değer verdiği biri için bazı fedakarlıklar yapabileceğini düşünüyorum. Bunun da bir dozu var elbette. Mesela eşim dese ki ailemin yanına giderken şöyle giyin, onlara böyle de, ya da herhangi bir emrivaki yapsa canına okurum. Ama sizin durumunuzda kalsam, tatilden bahsetmeyelim filan dese, mutsuz olacağını bilsem, tamam sorun değil derim.Tartışmaya hiç gelemez eşim :) Beni haklı bulur ama onlara da bunlar nasıl sözler neden konuşup duruyorsunuz diyemiyor. Bunu mu bekliyorum acaba? :) Evet ben istediğim gibi yaşıyorum,karışmıyor ancak böyle yaşadığımın bilinmesini istemiyor. Uyumlu biridir eşim evet. Orada erkek egemenlik var biraz. Biri bir şey söylese aslında X'in karısı da şöyle derler.
:) Değişmezler diye kabul ediyorum zaten de merak ettiğim acaba bir gün onlar da beni o da öyle değişmez diye kabul edebilecekler mi?
Son yorumumda yazmistim zaten kp kv bise demiyosa cok takmaman gerektigini.. akraba yani kan bagi var coguyla.. esinde bole istiyosa.. ya huzurun kacacak.. cunku sen tersi davransan esinle aran acilir belki. Bunu goze aliyosan deneyebilirsin tabiiAnne baba değil sevgilitontriko :) annesi biz gezdikçe mutlu oluyor. Aile çok geniş,eşimi oğlu gibi gördüğünü söyleyen kişiler yapıyor bunu. Bizim bayramlaşma merasimimizde bile en az 50 kişi var. Her şeyimiz oğul uşak hep beraber :)) Ama onlar konuştukça eşim ve kayınvalidemin canı sıkılıyor tabii ki. Çok da şikayet ediyorlar beni kayınvalideme. Ona yazık oluyor cidden
Iyi de boyle hayat mi gecer?
Bana cok ters bir dusunce , ozgurluk kavramim icine bu tarz seyler de giriyor , kimseye laf anlatmak zorunda degilim , baskasi yuzunden kendi hayatimi kisitlayamam , instada foto paylasamamak da kisitlanmak bana gore
Hah sagol valla anlatamadigimiz bu.. ya huzursuz olcan. Kirip dokmeyi esinde bilir yani.. demekki adam bunu istemiyo.Ediyorlar ama işte seni olduğun gibi kabul etseler dahi eşini darlamaktan vazgeçmiyorlar. Sana söylemedikleri her şeyi ona yansıtıyorlar.
Bizde durum boyle mesela.
Bana diyemiyorlar çünkü bir seferinde iş bana beddua etmeye kadar varınca tüm cirkefligi elime alip agzima geleni saydim en son kv ağlıyordu.
Ama eşime hala sayıp döküyorlar ben de sirf evimin huzuru bozulmasin diye kimseyle paylaşmıyorum
Fotoğraf konu değil aslında sadece bir örnekti :) Eşimin parasına annesi babası bir şey demez ama çok gezdiğimizi gördükçe ne kadar maaş aldığımıza kadar sorgulanıyor akrabalar arasında. İyi kadın parayı tutan kadındır mantığı var. Sanki mezara götüreceğiz. İyi yaşamadıktan sonra para sadece bir kağıt parçası.
Konunuz tatil üzerine olduğu için bu şekilde cvp verdim, zaten uzakta yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla, gidince üzerinizde baskı kuruyorlarsa ben bilmem ben anlamam deyin he hı tamam deyip geçin. Bizim geleneklerimiz bambaşka bu yaştan sonra değişemem deyin geçiştirin yani uzakta oturuyorsanız zaten gelenek görenek falan kaç gün muhatap oluyorsunuz bunlarla toplamda? Eşiniz kendiniz gb olmanızı destekleseydi dik durun karşı çıkın derdim ama eşiniz de kendine güvenmiyor gizlemeyi uygun görüyorsa eşe tabi olmak daha uygun gb
Ee sen bilmiyomuydun nasil biriyle evlendigini? Ailesini vs?
İnstagramdan seni huzursuZ edecekleri engelle görmelerini
Hah sagol valla anlatamadigimiz bu.. ya huzursuz olcan. Kirip dokmeyi esinde bilir yani.. demekki adam bunu istemiyo.
Bütçeyi uzaklığı bahane etmek bana saçma geliyor sonuçta bayram sülaleyle bir araya gelmektense tatile gidelim düşüncesi çokta hoş değil size bir zararları yok bir yol parası vereceksiniz tatile de daha uygun bir yere sonra giderdiniz ne olursa olsun sizin aileniz öyle olmayabilir ama çoğu aile bayramda ziyarete gelmeyip tatile gidilmesine alınır uzaksa eşinizde çalışıyor zaten ha dediğine gidilmiyordur paylaşmayıverin gittiğiniz yeri de nispet yapar gibi
Şu hayalet misali herkesin dilinde olan ama bir türlü görünmeyen elalemi allah bildiği gibi yapsınne geliyorsa başımıza onların yüzünden geliyor zaten
Başkaları için hiçbir zaman yaşamadım yaşayamamda kimse kusura bakmasın. Beni sevecek olan ben olduğum için sevsin sevmiyeceklerse de sevmesin. Hayata bakış açım bu kadar net. Bizde çok gezen ve tatil yapan çiftiz benim ailem bundan memnun asla lafını yapmaz hatta teşvik ederler. Eşimin ailesi bu durumdan çok rahatsız ve mutsuzlar ama bu durum beni hiç ilgilendirmiyor. Ben çalışırken kimse laf etmiyor ama tatil söz konusu oldumu laf söz kimse kusura bakmasın. Hep yanlarında da söylüyorum köpek gb çalışır kral gb gezerim diye ses yok mesela bayramda hepsi bir arada eşimi aradılar eşimde biz tatile gidicez dedi kayınvalidem telefonu eşimin suratına kapadı yapacak birşey yok beni arayamıyor çünkü onların kalıbını girmeyeceğimi biliyor. Biraz sizin duruşunuz birazda kendinizi eşinize anlamanız lazım nereye kadar kendinizden ödün vereceksiniz mesala ben inadına foto atıyorum hep beraber kuduruyorlar ama eşim foto çekilmeyi çok sevdiğim için nasılsa bu foto seviyor hep atıyor normal gözüyle bakıyor.
Valla bu durumda iş eşinizde ve kvnizde bitiyor, eğer kv size birşey demiyor ve bu insanlar diyorsa üzgünüm ama kvnizden yüz buluyorlar. Eşiniz zaten ses etme hoşgörüver modunda anladığım kadarıyla.Geçtiğimiz günlerde kandilde aramadığım bir akrabası kayınvalidemi neden aramışım da onu aramamışım diye gönül koydu.Kendisiyle tartışmıştık üstelik yani arayacağım yakınlıkta değil.Sizi de gelininiz arasın ben tabii ki annemi arayacağım dedim,hayır ben senin eşini oğlum gibi görüyorum beni de arayacaksın bunlar ayıp. Sen beni arayacaksın ki ben de kayınvalidene gelinimiz çok iyi diyeceğim. Bunu yapmadığın için özür dile diyor :) uzak ama yakın.. Ben buradaki yaşantımı yaşarken onlar ne kadar uzak olurlarsa olsun konuşuyorlar.
hep mahalle baskısı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?