Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

Başkaları için hiçbir zaman yaşamadım yaşayamamda kimse kusura bakmasın. Beni sevecek olan ben olduğum için sevsin sevmiyeceklerse de sevmesin. Hayata bakış açım bu kadar net. Bizde çok gezen ve tatil yapan çiftiz benim ailem bundan memnun asla lafını yapmaz hatta teşvik ederler. Eşimin ailesi bu durumdan çok rahatsız ve mutsuzlar ama bu durum beni hiç ilgilendirmiyor. Ben çalışırken kimse laf etmiyor ama tatil söz konusu oldumu laf söz kimse kusura bakmasın. Hep yanlarında da söylüyorum köpek gb çalışır kral gb gezerim diye ses yok mesela bayramda hepsi bir arada eşimi aradılar eşimde biz tatile gidicez dedi kayınvalidem telefonu eşimin suratına kapadı yapacak birşey yok beni arayamıyor çünkü onların kalıbını girmeyeceğimi biliyor. Biraz sizin duruşunuz birazda kendinizi eşinize anlamanız lazım nereye kadar kendinizden ödün vereceksiniz mesala ben inadına foto atıyorum hep beraber kuduruyorlar ama eşim foto çekilmeyi çok sevdiğim için nasılsa bu foto seviyor hep atıyor normal gözüyle bakıyor.

:) Değişmezler diye kabul ediyorum zaten de merak ettiğim acaba bir gün onlar da beni o da öyle değişmez diye kabul edebilecekler mi?

Aynen.. sozum meclisten disari.. ite dalascana caliyi dolas demisler. Ne gerek varki adami zor durumda birakinca zaten tum hevesiniz kacacak. Adamin anasi babasi yani
Anne baba değil sevgili tontriko :) annesi biz gezdikçe mutlu oluyor. Aile çok geniş,eşimi oğlu gibi gördüğünü söyleyen kişiler yapıyor bunu. Bizim bayramlaşma merasimimizde bile en az 50 kişi var. Her şeyimiz oğul uşak hep beraber :)) Ama onlar konuştukça eşim ve kayınvalidemin canı sıkılıyor tabii ki. Çok da şikayet ediyorlar beni kayınvalideme. Ona yazık oluyor cidden

İşte böyle durumlarda insan fedakarlık yapınca kendinden taviz veriyor gibi hissediyor, anlıyorum sizi. Ama eşinizin yapısı da belli. Çok feci bir anda eminim onun da sesi çıkar, sizi savunur. Ama eğer saklamak bunları önleyecekse, ilk tercihi bu oluyor demek ki. Aslında çok fedakar bir insan değilim ve müdahale sevmem, baskı hissedince sinirlenirim. Ama insanın sevdiği, değer verdiği biri için bazı fedakarlıklar yapabileceğini düşünüyorum. Bunun da bir dozu var elbette. Mesela eşim dese ki ailemin yanına giderken şöyle giyin, onlara böyle de, ya da herhangi bir emrivaki yapsa canına okurum. Ama sizin durumunuzda kalsam, tatilden bahsetmeyelim filan dese, mutsuz olacağını bilsem, tamam sorun değil derim.

:) Değişmezler diye kabul ediyorum zaten de merak ettiğim acaba bir gün onlar da beni o da öyle değişmez diye kabul edebilecekler mi?

Ediyorlar ama işte seni olduğun gibi kabul etseler dahi eşini darlamaktan vazgeçmiyorlar. Sana söylemedikleri her şeyi ona yansıtıyorlar.
Bizde durum boyle mesela.
Bana diyemiyorlar çünkü bir seferinde iş bana beddua etmeye kadar varınca tüm cirkefligi elime alip agzima geleni saydim en son kv ağlıyordu.
Ama eşime hala sayıp döküyorlar ben de sirf evimin huzuru bozulmasin diye kimseyle paylaşmıyorum

Son yorumumda yazmistim zaten kp kv bise demiyosa cok takmaman gerektigini.. akraba yani kan bagi var coguyla.. esinde bole istiyosa.. ya huzurun kacacak.. cunku sen tersi davransan esinle aran acilir belki. Bunu goze aliyosan deneyebilirsin tabii

Iyi de boyle hayat mi gecer?
Bana cok ters bir dusunce , ozgurluk kavramim icine bu tarz seyler de giriyor , kimseye laf anlatmak zorunda degilim , baskasi yuzunden kendi hayatimi kisitlayamam , instada foto paylasamamak da kisitlanmak bana gore

Siz bi de benim devam ettirmemi istedikleri gelenekleri duysanız aklınız şaşırır :)) Bir şey yapmamı isterler mesela bu bana uymaz yapamayacağımı söylerim,küçüksün sen sus,özür dile derler. :)

Hah sagol valla anlatamadigimiz bu.. ya huzursuz olcan. Kirip dokmeyi esinde bilir yani.. demekki adam bunu istemiyo.

Aynı düşünüyoruz sizinle, ben de hep derim istediğim şeyi alıp giyemeyeceksem,istediğimi yiyemeyeceksem,istediğim yerde gezemeyeceksem niye çalışayım yani.
Amaaaan onlar konuşsun dursun ben de tatil beldesinde biramı yudumlayıp keyif çatayım

Geçtiğimiz günlerde kandilde aramadığım bir akrabası kayınvalidemi neden aramışım da onu aramamışım diye gönül koydu.Kendisiyle tartışmıştık üstelik yani arayacağım yakınlıkta değil.Sizi de gelininiz arasın ben tabii ki annemi arayacağım dedim,hayır ben senin eşini oğlum gibi görüyorum beni de arayacaksın bunlar ayıp. Sen beni arayacaksın ki ben de kayınvalidene gelinimiz çok iyi diyeceğim. Bunu yapmadığın için özür dile diyor :) uzak ama yakın.. Ben buradaki yaşantımı yaşarken onlar ne kadar uzak olurlarsa olsun konuşuyorlar.

Ee sen bilmiyomuydun nasil biriyle evlendigini? Ailesini vs?

Ben eşimi biliyordum. O zaten çok katı kuralları olan birisi değil :) Sadece onlara bir tavır koymak yerine göstermeden yaşamamı teklif edeceğini tahmin edemedim. Annesi de çok tatlıdır bu konularda. Akrabalar da karışamaz sandım,böyle olmadığını düğün alışverişi sırasında öğrenmiş bulundum :) kapıyı kapatırız sonra da daha müdahale edemezler diye düşündüm ama orada yanılmışım işte.

Hah sagol valla anlatamadigimiz bu.. ya huzursuz olcan. Kirip dokmeyi esinde bilir yani.. demekki adam bunu istemiyo.

Eşinle aran iyiyse neden 3. 5. Kisiler için evinin huzuruni bozasın ki ?
Eşim anneci bir adam olsa belki daha keskin olurdum ama o bana hak verdigi için ve beni ezdirmedigi icin ben de onun huzursuz olmasini istemiyorum

:) Haklısınız ama eşimin annesi ve kardeşleri daha yeni bendeydi,benim ailemle de görüştük çok yakın zamanda o yüzden böyle istedim. Sülale yi zaten çok sevmiyorum. Ayrıca tüm sene tatili bekledik. Yıllık izni hemen alamayabilir eşim bu nedenle çok güzel bir fırsat bizim için. Sadece yol masrafı değil malesef bayram ziyareti bizim için. O nedenle hem bayram ziyareti hem tatil bütçemizi zorlayacaktı.

İşte tam da merak ettiğim konu "o bizim kalıbımıza girmez" diye düşünmelerini nasıl sağladınız?

Valla bu durumda iş eşinizde ve kvnizde bitiyor, eğer kv size birşey demiyor ve bu insanlar diyorsa üzgünüm ama kvnizden yüz buluyorlar. Eşiniz zaten ses etme hoşgörüver modunda anladığım kadarıyla.

Konu sadece habersiz tatile çıkmak değilse size tavsiyem verin milletin ağzının payını gitsin. Kadın sizi arayıp beni niye aramadın demeye hiç üşenmiyor yani ha hem de yersiz şekilde? O zaman sizi de kendi gelininiz arasın deyin tıkın ağzına lafı, bizde adet bu derse iyi o zaman siz öyle yaparsınız bizim adetler başka deyin. Yoksa bu hayat geçmez.

İdare edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var, üçüncü şahıslar dıdısının dıdıları evinizi karıştırabiliyorsa o zaman sesinizi çıkartacaksınız. Eşiniz de tarafını seçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…