- Konu Sahibi olive_bluto
-
doğru neyzıkki öyleBiz yapamıyosak kimse yapamasın mantığı hep.
Yok artik saka gibiSiz bi de benim devam ettirmemi istedikleri gelenekleri duysanız aklınız şaşırır :)) Bir şey yapmamı isterler mesela bu bana uymaz yapamayacağımı söylerim,küçüksün sen sus,özür dile derler. :)
İşte böyle durumlarda insan fedakarlık yapınca kendinden taviz veriyor gibi hissediyor, anlıyorum sizi. Ama eşinizin yapısı da belli. Çok feci bir anda eminim onun da sesi çıkar, sizi savunur. Ama eğer saklamak bunları önleyecekse, ilk tercihi bu oluyor demek ki. Aslında çok fedakar bir insan değilim ve müdahale sevmem, baskı hissedince sinirlenirim. Ama insanın sevdiği, değer verdiği biri için bazı fedakarlıklar yapabileceğini düşünüyorum. Bunun da bir dozu var elbette. Mesela eşim dese ki ailemin yanına giderken şöyle giyin, onlara böyle de, ya da herhangi bir emrivaki yapsa canına okurum. Ama sizin durumunuzda kalsam, tatilden bahsetmeyelim filan dese, mutsuz olacağını bilsem, tamam sorun değil derim.
Ediyorlar ama işte seni olduğun gibi kabul etseler dahi eşini darlamaktan vazgeçmiyorlar. Sana söylemedikleri her şeyi ona yansıtıyorlar.
Bizde durum boyle mesela.
Bana diyemiyorlar çünkü bir seferinde iş bana beddua etmeye kadar varınca tüm cirkefligi elime alip agzima geleni saydim en son kv ağlıyordu.
Ama eşime hala sayıp döküyorlar ben de sirf evimin huzuru bozulmasin diye kimseyle paylaşmıyorum
Aynı düşünüyoruz sizinle, ben de hep derim istediğim şeyi alıp giyemeyeceksem,istediğimi yiyemeyeceksem,istediğim yerde gezemeyeceksem niye çalışayım yani.
Amaaaan onlar konuşsun dursun ben de tatil beldesinde biramı yudumlayıp keyif çatayım
hikayeleri göremeyecek şekilde engelleyin. profilde paylaşacaklarınız da heralde tek tük olur zaten.
Yani esin napsin akrabalarinin oyle olmasinda ne kabahati var?Eşinle aran iyiyse neden 3. 5. Kisiler için evinin huzuruni bozasın ki ?
Eşim anneci bir adam olsa belki daha keskin olurdum ama o bana hak verdigi için ve beni ezdirmedigi icin ben de onun huzursuz olmasini istemiyorum
Valla bu durumda iş eşinizde ve kvnizde bitiyor, eğer kv size birşey demiyor ve bu insanlar diyorsa üzgünüm ama kvnizden yüz buluyorlar. Eşiniz zaten ses etme hoşgörüver modunda anladığım kadarıyla.
Konu sadece habersiz tatile çıkmak değilse size tavsiyem verin milletin ağzının payını gitsin. Kadın sizi arayıp beni niye aramadın demeye hiç üşenmiyor yani ha hem de yersiz şekilde? O zaman sizi de kendi gelininiz arasın deyin tıkın ağzına lafı, bizde adet bu derse iyi o zaman siz öyle yaparsınız bizim adetler başka deyin. Yoksa bu hayat geçmez.
İdare edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var, üçüncü şahıslar dıdısının dıdıları evinizi karıştırabiliyorsa o zaman sesinizi çıkartacaksınız. Eşiniz de tarafını seçecek.
Dediğim gb kvniz sandığınız kadar masum değil muhtemelen. Hatta aslında kendi isteklerini çevresindekilerle paylaşıp milleti üstünüze salıyor bile olabilir buna da hazır olun.Aynen öyle söyledim,o da cevaben bebekken eşimi az bakmadığını,eşimi oğlu beni de gelini olarak gördüğünü,aramam gerektiğini söyledi :))
Hiç üşenmezler hatta ağlaya ağlaya kayınvalideme anlatırlar gerekirse. Bir kez yapmışlığına şahit oldum.
Laf söyleye söyleye yıldırabilir miyim acaba bilemiyorum :) Güya beni beğenmezler ama kendi gelinini bana benzeterek övüyor bir de senin kadar güzel,akıllı,konuşması düzgün diye
Ben yıldım onlar yılmadı :) Kimden yüz buluyorlar bilemiyorum da benden bulmadıkları kesin. Lafımı esirgemeyi düşünmüyorum ben de.
Yok artik saka gibi
Esiniz nasil bir insan ? Ben mesela bu kadar farkli aile yapisi olan biriyle de evlenemezdim
Soylemek dogru olan aslinda, ama eminim annesine kiyamaz o yuzden soylemiyodur.aslında bu tatil meselesi değil.
bir tarafta yaşam tarzları birbirine benzer ufak farklılıklar olan bir kesim var.
bir tarafta siz tamamen farklı bir yaşam tarzındasınız.
bir araya gelip ortak bir şey etrafında buluşamayınca da bir taraf sanki o da onlardanmış gibi davranmak zorunda hissediyor kendini.
biz de eşimin ailesi konusunda benzer sıkıntılar yaşadık yaşıyoruz.
biz de saklamayı tercih ediyoruz, ama bir yandan da çok da huzurlu olamıyoruz bu şekilde davranarak.
doğrusu kesinlikle ben böyleyip deyip olduğun gibi davranmak diye düşünüyorum.
Ama özel bazı meseleleri düşündükçe de e bilseler üzülecekler, bilmeseler daha iyi diyorum.
Örneğim eşim alkol alır ama ailesinden kimse bilmez. Kardeşleri bilse eleştirirler, tamam o önemli değil de annesi bilse gerçekten çok üzülür ve hatta hastalanabilir bile. bu durumda söylemek mi doğrudur?
Ailesi dedigin kisiler sulalesi aslinda.. kv pk sknti degil dedin cunku.Eşim bir tanedir :) Çok seviyorum onu. Kısıtlamaz öyle.Haftasonları gider eğleniriz , yeri gelir içeriz,başbaşayken çocuk gibi muzurluk yaparız. Yanındayken istediğim gibi giyinirim de,sadece tek başıma dışarı çıkarken daha temkinli giyinirim :) Kendimi onunlayken asla kısıtlanmış hissetmem.
Ailesi tamamen farklı. O nasıl yaşadığımızı çaktırmama taraftarı. :)
Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.
Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.
Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ama bizimkiler bilmesin (sülaleden bahsediyor anne babadan değil).
Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?
Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.
Eşimin beklentisi-
söyleme
Söylemediğin halde öğrenir ve konuşurlarsa takma
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.
Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da
Yani esin napsin akrabalarinin oyle olmasinda ne kabahati var?
Herkes kendi hayatına baksa keşke. İnsanlar can sıkıntısından başkalarının hayatına burnunu sokup, kendilerinde sürekli bir laf söyleme hakkı buluyorlar. Bosverin, eşiniz yaninizdaymis, onun tavsiyesini dinleyin, onun da huzuru kaçmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?