Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

Siz bi de benim devam ettirmemi istedikleri gelenekleri duysanız aklınız şaşırır :)) Bir şey yapmamı isterler mesela bu bana uymaz yapamayacağımı söylerim,küçüksün sen sus,özür dile derler. :)
Yok artik saka gibi
Esiniz nasil bir insan ? Ben mesela bu kadar farkli aile yapisi olan biriyle de evlenemezdim

Eşim oraya giderken giyimime dikkat etmemi rica eder ederim :) Canına da okumadım ama onlar dikkat edip gitmeme rağmen kapalı olmayışımdan dolayı çok şaf söylediler bana. Uzak ve yaşlı bir akraba için eşim boşver çok yaşlı ne diyelim ki bence aklı bile yerinde değil dedi,yakın akrabalar konuşunca da ben öyle sevdim onu,karışmayın , sizinle yaşamıyor dedi :)

Kadınlar yapıyor dedikoduyu genelde,erkek egemenlik olduğu için eşime beni şikayet edemezler korkarlar tepkisinden diye düşünüyorum. Beni böyle kabul etseler eşimi değil de kayınvalidemi darlarlar en çok o da zaten onların içinde yaşadığı için üzülebilir. Bu bize nasıl yansır bundan emin olamıyorum :)

Hahahhahaha aynen bence de konuşup konuşup susarlar ama eşime göre saklayalım da konuşmasınlar. Ben babamla annem için bile hayatımın hiç bir döneminde böyle tedbirli davranmadım

Eşinle aran iyiyse neden 3. 5. Kisiler için evinin huzuruni bozasın ki ?
Eşim anneci bir adam olsa belki daha keskin olurdum ama o bana hak verdigi için ve beni ezdirmedigi icin ben de onun huzursuz olmasini istemiyorum
Yani esin napsin akrabalarinin oyle olmasinda ne kabahati var?

Herkes kendi hayatına baksa keşke. İnsanlar can sıkıntısından başkalarının hayatına burnunu sokup, kendilerinde sürekli bir laf söyleme hakkı buluyorlar. Bosverin, eşiniz yaninizdaymis, onun tavsiyesini dinleyin, onun da huzuru kaçmasın.

aslında bu tatil meselesi değil.
bir tarafta yaşam tarzları birbirine benzer ufak farklılıklar olan bir kesim var.
bir tarafta siz tamamen farklı bir yaşam tarzındasınız.
bir araya gelip ortak bir şey etrafında buluşamayınca da bir taraf sanki o da onlardanmış gibi davranmak zorunda hissediyor kendini.

biz de eşimin ailesi konusunda benzer sıkıntılar yaşadık yaşıyoruz.
biz de saklamayı tercih ediyoruz, ama bir yandan da çok da huzurlu olamıyoruz bu şekilde davranarak.
doğrusu kesinlikle ben böyleyip deyip olduğun gibi davranmak diye düşünüyorum.
Ama özel bazı meseleleri düşündükçe de e bilseler üzülecekler, bilmeseler daha iyi diyorum.
Örneğim eşim alkol alır ama ailesinden kimse bilmez. Kardeşleri bilse eleştirirler, tamam o önemli değil de annesi bilse gerçekten çok üzülür ve hatta hastalanabilir bile. bu durumda söylemek mi doğrudur?

Sosyal medyamda kendi dırdırcı akrabalarım engelli. Telefonda da engelli. Eşimin akrabaları benimkilerden çok iyi ve anlayışlı. Onlar niye gezdin niye yedin niye giydin demez ama benim akrabalarım der. O yüzden hepsi engelli bende. Kafam rahat paylaşıyorum istediğimi

Aynen öyle söyledim,o da cevaben bebekken eşimi az bakmadığını,eşimi oğlu beni de gelini olarak gördüğünü,aramam gerektiğini söyledi :))

Hiç üşenmezler hatta ağlaya ağlaya kayınvalideme anlatırlar gerekirse. Bir kez yapmışlığına şahit oldum.

Laf söyleye söyleye yıldırabilir miyim acaba bilemiyorum :) Güya beni beğenmezler ama kendi gelinini bana benzeterek övüyor bir de senin kadar güzel,akıllı,konuşması düzgün diye

Ben yıldım onlar yılmadı :) Kimden yüz buluyorlar bilemiyorum da benden bulmadıkları kesin. Lafımı esirgemeyi düşünmüyorum ben de.

Dediğim gb kvniz sandığınız kadar masum değil muhtemelen. Hatta aslında kendi isteklerini çevresindekilerle paylaşıp milleti üstünüze salıyor bile olabilir buna da hazır olun.

Ayrıca o kadın eşinizi bakıp büyüttüysr eşiniz arasın size ne tee Allahım ya. Hep aynı muhabbetler aynı yöntemler. Allah bilir kendi gelini aramıyordur

Sizinki iyi cesaretmiş. Ben sanırım bu denli farklı olduğum aile ile aile olmak istemezdim.
Kayınvalide, kayınpeder, eşinizde sorun yokmuş diyeceğim ama dıdının dıdısı ile muhatap olma zorunluluğunuza bakınca çok da öyle görünmüyor.
Aile yapıları böyle, ve onlar da değişmesi yada çocukları rahat bırakmak yerine devamına katkı sağlamaktalar...
bilemedim.
Eşinizle bir probleminiz yoksa idare edilebilir... ikiyüzlülük olarak düşünmeyin, karşı taraftakiler aptal yerine konmak istiyor, siz de istediklerini veriyorsunuz diye düşünün...

Yok artik saka gibi
Esiniz nasil bir insan ? Ben mesela bu kadar farkli aile yapisi olan biriyle de evlenemezdim

Eşim bir tanedir :) Çok seviyorum onu. Kısıtlamaz öyle.Haftasonları gider eğleniriz , yeri gelir içeriz,başbaşayken çocuk gibi muzurluk yaparız. Yanındayken istediğim gibi giyinirim de,sadece tek başıma dışarı çıkarken daha temkinli giyinirim :) Kendimi onunlayken asla kısıtlanmış hissetmem.

Ailesi tamamen farklı. O nasıl yaşadığımızı çaktırmama taraftarı. :)

Soylemek dogru olan aslinda, ama eminim annesine kiyamaz o yuzden soylemiyodur.

Ailesi dedigin kisiler sulalesi aslinda.. kv pk sknti degil dedin cunku.

Bizde de böyle bir durum var, ben çözümü akrabalarının teklifini kabul etmemekte buldum, çok yakın bir iki kişi var, onlar içinde özellikle masa da alkol varsa, foto çekilirken alıyorum, çok dert etmiyorum yani bunu.

Yani esin napsin akrabalarinin oyle olmasinda ne kabahati var?

Tabii ki yok ama benim de bir kabahatim yok ki :) Başkalarının doğruları her zaman doğru gelmiyor işte. Bu güne kadar eşimin söylediğini yaptım ama bu bende bir iç huzursuzluğu yaratıyor. Doğrusu eşimin söylediği gibi de olabilir elbette ama bana iyi gelmiyor. Bir gidiyorum oraya günlerce kalıyoruz eşim beni evden kaçırsa,kimsenin göremeyeceği bir yere götürse de 1 tanecik sigara içsem diye gözlerine bakıyorum :)

Keşke öyle olsa,bu yüzden avare kalmış insanların konuşmalarından çok korkuyorum. Konu bitiyor sıra bana geliyor herhalde. Eşimi çok seviyorum,bu zamana kadar tavsiyesine göre davrandım ancak nedense içimde böyle olunca sanki riyakarmışım gibi bir huzursuzluk hissediyorum. Kendim olamamak beni yoruyor.

Eşinizi takdir ettim. Tatil teklifinizi kabul etmesi hos bir davranış. Evet bazen bazi seyleri saklayarak yapmak zorunda kaliyoruz. Lafini bilmez insanlara soz hakki vermektense biraz saklambac oynamak daha keyifli gelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…