Elim mi dağınık benim ya ?

Evde pek aksesuar kullanmıyorum, bir şeyi bir yerden aldımsa işim bitince aynı yerine koyuyorum. Her yemekten sonra masanın altıni gırgırlıyorum. Belki gırgır artık pek kullanilmıyor ama hemen taneleri topluyorum. Çocuğum yok, haftada 1 süpür sil yapıyorum o da genelde hafta sonu misafir geldiigi için cuma gunü oluyor, evi sabah bir kez havalandırıyorum, akşam da yemekten sonra havalandırırım ev toz olmasın diye. Çamaşır günüm cumadır. Cuma akşam 2-3 makina çamaşır yıkarım. Bitmezse cumartesi sabah yıkanır. Pazar akşam 1 saat ütü yaparım.

Mutfagi ve banyomu asla ihmal etmem. Her daim topludur ve temizdir.
Dusakabin camim duz cam oldugu icin
Banyodan sonra akitmassam leke kaldigi icin çikmadan bi sabunlayip su tutarim.
Arkasini yapmaya gerek kalmiyor.

Wc yide oglum ve kuzim ilk tuvaletine ciktiktan sonra siler hertarafini temizlerim ve gecede yatmadan domestos dokup bekletirim

Mutfagimi gece kac olursa olsun 1 bardak birakmadan tertemiz birakirim. Dun gece yemege ve caya kalabalik misafirim vardi. Gece 1.5 a kadar makineye sigmayanlari yikadim.

Gece yatmadan koltuklarin yadtiklarini duzeltirim. Oyuncsklari vs toplarim , kirli falan cocuklarin biseyi varsa etrafta onlari makineye hazir ederim. Ben sabah kalktigimda evi toplu gormek istiyorum yoksa pisikolim kaldirmiyor. Geceden yazdigim rutin isleri yapincada gunduz islerimi kolaylastiriyor.
Gunduzleride evi supurup siliyorum, camasir yemekle dalan geciyor. Benimde dolaplarim yetersiz o yuzden cok dagilir ama her utuden sonra elden gecirip yerlestirince duzen oturuyor.

Buyuk supurgem haricinde dikey supurge kurtaricim. Sulu oldugu icin buyugu gunde 1 kere supuruyorum. Gun icindede dokulenleri dikey supurgemle hallediyorum

Bende takinti bu temizlik. Daginikliga tahammulum yok. 2 cocuk oluncada cok zor oluyor. Oyuncak daginikligini takmiyorum cocuk bapsin butun gun. Ama asla ellerine bisey verip birakmam. Kahvalyimiz ve aksam yemegini masada beraber yiyoruz. Ara ogunlerini ortu serip ustunde yiyorlar. 3 yasinda kucugum o bile ortu ister bisey yerken.

Asla bi isi aman sonra yaparim deme. Asil bu kural olmali. O anda yapmadigin 5 dk is artilariyla birikiyor.

Hiz konusuna gelirsek ben hiperaktifim. Kendimi parcaliyorum is yapcam diye

Sunuda unutmamak lazim ev isi nankordur:)

Cnm bende bir saatte evi ışıl ışıl yaparım bütün evim tertemiz olur rahat otururum kolay kolayda dağılmaz..

Gereksiz eşyaları kaldırarak dolapları düzenli tutarak banyoya girdikten sonra şöyle bir elden geçirerek kirlenen mutfağı anında toplayarak dağınıklığı kaldırabilirsiniz. . .

Kesinlikle size katılıyorum asla işleri erteleme hemen o an yap ve ev işi gerçekten çok nankör

Pardon koltukları neden fırçalıyosunuz anlamadım...Ben de çok özenirim günün her saatinde tertemiz jilet gibi düzenli evlere.Ben de maalesef öyle değilim,olamıyorum.

Öncelikle işlerimi sıralıyorum yatak odamdan temizliğe başlıyorum en son mutfağımı topluyorum bunlar bende takıntı haline geldi bütün evi eşyaları deyim yerindeyse kalem gibi dümzüz yapıyorum evin düzenini asla değiştirmem bütün ev toplandıkdan sonra süpürme işlemi başlıyor süpürmede bittikden sonra toz alıyorum en son yerleri siliyorum ve ev işim bitiyor sonra yemeğe falan geçiyorum tabi yemek falan yaparken mutfağım asla dağılmaz bir kaşık bile çıksa yıkar yerine koyarım

Ama siz gayet titiz kategorisindensiniz
Konu sahibine ilk etapta minik hareketler lazım

aynı ben
bende yavaşım
temizliğe vakit çok ayırıyorum (her hafta muhakkak koltuk arkalarını siler süpürürüm evde herkes çalışıyor akşamları yatmaya geçiyoruz o yüzden hafta içi temizlik yapılmıyor) ama hop sonraki gün yine aynı
aylık olarak vitrinleri falan boşaltırım (bunu yaptığım gün sabahtan temizliğe başlarım akşama belim sızlar)
arkadaşım anlatıyor 3 saat temizlik yaptım mutfak dolaplarını falan sildim diye ben mümkün değil 3 saat vitrini boşaltıp (ne zaman bayram-yaz temizliği yaparsam içindekileri de yıkarım ) hele artı mutfak dolapları 3 saate yetişmez

yavaş bir insan olarak ben çözüm bulamadım

Ama siz gayet titiz kategorisindensiniz
Konu sahibine ilk etapta minik hareketler lazım
Oylemiyim..
Siz yine kibarsiniz esim hasta oldugumu dusunuyor bense duzenliyim ve şart şurtum var diyorum.

Aslinda icine nasil siniyorsa insanin oyle olmali. Sinmiyen bi durumda varsa titizlik var demektir konu sahibesinin gibi..
Ilk evlendigimde bende beceremezdim ama zaman gectikce ogreniyor insan

Bana göre titizsiniz yani
Bende çok dağınık değilim ( artık, eskiden dağınıktım ) ama şunu bitirmeden uzanamam da demem hani uzanırım içimden gelmezse

Eşiniz şanslı sizin sayenizde temizlikten yırtıyor, bi de laf mı ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…