Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Allahım sana geliyorum... manzaraya bak.. ellerinize sağlık. muhteşem görünüyor...bir arkadaşım yapacaktı bana.. aklıma geldi,bu aralar başının etini yiyeyim ben..:)

canım merhabaa hoşgeldin mutfağıma:)))

arkadaşın yapmazsa bana gel emi

tek birseyden cok rahatsız oldum ve istediğim seyleri bulmakta zorlandım..o da su ki, her yorum yapanın durmadan alıntı yapması resimlerden.. tabi bence

tek birseyden cok rahatsız oldum ve istediğim seyleri bulmakta zorlandım..o da su ki, her yorum yapanın durmadan alıntı yapması resimlerden.. tabi bence

canım o şekilde mesajların takibini daha iyi yapabiliyoruz o yüzden:)
atıyorum ben bugün son mesajımı bulmak için epey uğraşmıştım geri geri giderek,ama kendi profilimden son yazdığımı bulup o şekilde alıntılıyarak mesajların her birine tek tek yanıt verebiliyorum..
aaayy ne uzun anlattım

ben senin alıntı yapmana degil, senin resimli paylasımlarının durmadan alıntı yapılarak yorumlar yapılmasını diyorum.. misal kac tane profiterol resmi var biliyomusun,aradıgımı bulamadım en sonunda sıkıldım, kapattım

canım tarifi ilk kez gören arkadaşlarım alıntı yapıyor,beğenenler v.s.
sıkılma öyle hemen pes etmek yokk,topiğim capcanlı çok enerjik hepiniz sayesinde

canım teşekkür ederim,ama bilindik markalar kullanıyoruz ve açık asla almıyoruz...yinede dahada dikkatli olmak şart çok haklısın canım

canım en bilindik marklarda aynı seyı yapıyor onlarıda tavsıye etmıyorum tavsiye sadece siz bilirsiniz kızlar sağlıktan cok sorun yaasadıgımızdan belkı bıktık artık ondandır. bırde yaş mayalar konusunda yas maya bayısı adam esımın tanıdıgı dedıkı ben satıyorum ama evıme sokmam sızde sokmayın dedıı bıze:)) ama ekmeklerde hep var ne kadar az ekmek o kadar ıyıdır o zaman dedık. renklendırıcıler falan et urunlerınde bocek mocek kullanılıyor ben ıcerıgını ıyce ıncelemeden genelde urun almam annem kanser olduktan sonra basladım bunu yapmaya ama artık cok gectı sızler erken bakın ınsallah e lerle dolu hayatımız.

dolapta karnabaharım var bu sekılde deneyebılırım ama kıyma koymasam daha ıyı bu aralar cok et tukettık ben etlı yemek cok sevmıyorumda:) aama havuc guzel fıkır.

az yağ ile kızartıyoruz ama yınede kızarıyor:26: bizim evde kızartmada cok az yapılır :) sadece cok canımız cekınce patates kızartırız bırde nadıren içli köftte geenelde haslama fırınlama buharda kısık ateste pısırme yontemlerını kullanıyorum canım ben mucver yapınca genelde fırına atıyorum hafıf guzel oluyor ama bu aralar bende yemek yapma hevesı yok mutfaga gıresım gelmıyor kı normalde bayılırım eneteresaann

ilk sayfada elossa arkadasımız lısteyı yapmıs ordan faydalşanabılırsın kk da gelenektır alıntıyla yanıtlarız, bence sorun yok yani. yemek blogu degılkı burası topıc

Iyi geceler Elossa : ) oncelikle tebrik ederim bayagi hunerli ve yardim sever bir hanimsin. Arkadaslarin her birine cevap veriyorsun bu yuzden bende "derdimi" anlatayim dedim : )

Ben henuz 5 aydir evliyim. Bekarken mutfakla pek isim olmazdi. Sadece evlenmeden once ki ramazanda tum yemekleri (arkamda hep annem ve ablam olmak sartiyla) ben yapmistim. Bu yuzden evlenince hiiic sorun yasamiycam diye bi guvem varsi bende. Ama evlenince fooos diye sonu verdi o guven : )

Ramaznda girmisti hemen dugunden bir ayda 3 kez insan parmaklarini keser mi demeyin ben kestim : )

Simdi simdi biraz daha iyi yapabiliyorum. Ama tuz ayarini her zaman tutturamiyorum.

Bir de ramazandan sonra mutfaktan ve yemek yapmkatan sogudum yapamadigimi gorunce. Mutfakta gercekten severek ve bol vakit ayirarak yemek yapmak gerek.

Ama ne var ben ilk evlendigimden beri makarna ve yumurtayla doyurmadim esimi ve kendimi. Pilav sebze yemegi corbalar yapiyordum.

Bi cok yemegi denedim ama tam kivaminda olmadi diye hep hayal kiriigina ugradim.

Birde en buyuk sorunum aklima yemek cesidi gelmiyor : )

Haftada bir kez tavuk patates kizartmasiyla pilav salata yapiyorum. Pilav sebzeli patates yemegi yapiyorum. Ilk defa gecen hafta tavukta koydum. Makarna ispanak ve salata belli bi yemegimdir. Bazen farkli seyler deniyorum zaman olunca firinda makarna, firinda patates kofte, mantar yemegi gibi. Sebzeli bulgur pilavinida nadirde olsa yapiyorum. Ama daha fza cesit aklima gelmiyor.

Hamur isinde hic iyi degilim. Buna ragmen acma denedim. Pataesli peynili pogaca denesim. Hazir yufkadan henuz bisey yapmadim ama kolay gibi gorunuyor.

Tatli olarak revani puding kek vazgecilmezimiz surekli yaparim ama daha farkli tatlilarda ogrenmeyi isterim.

Kahvalti cok nador yapiyoruz esimin isinden dolayi. O zamanda krep patates kizartmasi peynir cok seviyor. Kahvaltikta cok cesit bilmiyorum. Menemen ve peynirli sucuk yada salamli yumurta. Artik sucuk salamda aldirmiyorum bi ara tiskindim etleri karistiriyorlar filan dediler.

Pirasayi coook severim ama kiymalisini henuz hic yemedim. Ama esim malesef ki pirasayi agzina bile surmedigi icin almiyorum cunku bana tek basina cok geliyor.

Ben oglene kadar kursa gidiyorum ogleden sonra esimin vardiyasina gore yemek hazirlama saatlerim bi hafta uzun oluyir bi hafta kisa oluyor.

Benim gibi hem acemi hem kisitli zamabi olanlar icin pratik ev yemekleri paylasabilirsen cok sevinirim.

Ayrica bunca uzun yaziyi okuduysanda cok cok tesekkur ederim : ))

Kolay gelsin mutfaginda : )

ben okudum:)
evet Elossa bize yardım et,ben de 5 aylık evliyim,az yemek pişirmeyi mi beceremiyorum yoksa biz mi yemek yemiyoruz anlamadım,pişirdiklerim nerdeyse 1 hafta gidiyor,tabi bi yandan canıma minnet çalışıyorum hergün yemek derdim olmaması güzel ama bir yandan yeni şeyler denemek isteyip yapamıyorum,misafirim gelse önüne çıkarabileceğim,şöyle güveneceğim fazla tarifim yok..
bak gene gecenin bi vakti girdim,şimdi uyumam gerek ama geniş bi zamanda bakacağım tüm tariflere inşaallah,gelinim seni de öpüyorum canım Allah'a emanet ol..

İlk sayfaya Elossa bütün tariflerin bulunduğu sayfaları yazıyor
Oradan daha kolay takip edebilirsiniz.

Gunaydim canim : ) bizim yemekler.3 gune en gec bitiyor ama ayni senin gibi bense farkli seyler yapabilmeyi istersim. Bende kursa gidiyorum simdi sana hayirli isler. Konusalim yine bi ara : ) sende Allaha emanetsin canim.

elossa merhaba
sayfanı dün keşfettim
çok açıklayıcı anlatmış güzel tarifler vermiş yorumlarla birebir ilgilenmişsin
çok hoş emeğine sağlık
ama sayfayı takip etmekte çok zorlandım tarifler dağınık halde hangi sayfada karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz
tüm tariflerini incelemek istiyorum ama tek tek tüm sayfaları okumam da pek mümkün değil
bunun bi çözümü olabilir mi nasıl olabilir

Çok başarılı dün de söylediğim gibi KABAK TATLISI konusunda her türlü kapışırım....

Kabak tatlısına ceviz yerine her zaman fındığı yakıştırmışımdır. Damak tadına göre de kaymak önerilebilir.

Buda benim dün yaptığım kabak tatlısı :)

Topiğin hayırlı olsun canım geçmişteki tüm tariflerine baktım ( özellikle etsiz olanlarına )

Kabak tatlısını geçen gün kayınvalidem getirmişti ama yoğun şerbet sevmeyen ben bayıla bayıla yedim normalde sırf şerbeti yüzünden ağzına sokmam

Bunda da sanırım şerbetli olmadığı ve fırında olduğu için aynı tadı alacağıma inanıyorum en kısa sürede denemek istiyorum.

ayrıca KABAKLI BÖREK deneyebilirsin mükemmel oluyor rendelemesi falan zahmetli ama sonuç harika :125: :125:

Merhaba Elossa,
Aşağıda sık sık görülen misafir benim. İlk açtığından beri aşağıdan gizli gizli takip ediyorum :))
Geçen gün yeğenlerime meşhur lokumunu yaptım. off bayıldılar.
Eşimi zor ayırdım tatlıdan.
Hatta yeğenlerim çilekli ve kakolu pudinglerle deneyeceklerini söylediler.
Yarın da fırında lahana sarmasını deneyeceğim.
Ama ben bulgur ve kıyma koyuyorum. Eşimle karataycıyız da.
Ellerine sağlık ve emeklerin için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…