Allahım sana geliyorum... manzaraya bak.. ellerinize sağlık. muhteşem görünüyor...bir arkadaşım yapacaktı bana.. aklıma geldi,bu aralar başının etini yiyeyim ben..:)
canım merhabaa hoşgeldin mutfağıma:)))
arkadaşın yapmazsa bana gel emi
hoşbuldum. çok güzel bir topik olmuş. ellerinize sağlık.
tamamdır yapmazsa isterim valla:)
ne güzel resimli resimli,pratik tarifler..
KIYMALI KARNIBAHAR....
1 orta boy karnıbahar
2 havuç
2 kuru soğan
150-200 gr kadar kıyma
domates salçası
biber salçası
sarımsak
tuz
tencere
arkadaşlar resimlerde oldukça açık ama yinede sormak istedikleriniz olursa ben burdayım biliyorsunuz
Nöbetçi mutfak
Eki Görüntüle 568436 Eki Görüntüle 568437 Eki Görüntüle 568438 Eki Görüntüle 568442 Eki Görüntüle 568441 Eki Görüntüle 568439 Eki Görüntüle 568440 Eki Görüntüle 568443 Eki Görüntüle 568444 Eki Görüntüle 568445 Eki Görüntüle 568449 Eki Görüntüle 568446 Eki Görüntüle 568447 Eki Görüntüle 568451 Eki Görüntüle 568452 Eki Görüntüle 568450 Eki Görüntüle 568453 Eki Görüntüle 568454
tek birseyden cok rahatsız oldum ve istediğim seyleri bulmakta zorlandım..o da su ki, her yorum yapanın durmadan alıntı yapması resimlerden.. tabi bence
ben senin alıntı yapmana degil, senin resimli paylasımlarının durmadan alıntı yapılarak yorumlar yapılmasını diyorum.. misal kac tane profiterol resmi var biliyomusun,aradıgımı bulamadım en sonunda sıkıldım, kapattım
canım teşekkür ederim,ama bilindik markalar kullanıyoruz ve açık asla almıyoruz...yinede dahada dikkatli olmak şart çok haklısın canım
KIYMALI KARNIBAHAR....
1 orta boy karnıbahar
2 havuç
2 kuru soğan
150-200 gr kadar kıyma
domates salçası
biber salçası
sarımsak
tuz
tencere
arkadaşlar resimlerde oldukça açık ama yinede sormak istedikleriniz olursa ben burdayım biliyorsunuz
Nöbetçi mutfak
SEBZELİ MÜCVER
yapım aşamasını çekemedim kociş başımda bekliyordu aceleden yaptım mücveri:)
hemen içindekileri yazayım çok basit çokta lezzetli arkadaşlar...diğer yapışımda(kociş evde yokken) :)))) mutlaka aşamalı çekeceğim
yanına sarmısaklı yoğurtla yemede yanında yat
1 patlıcan
1 kabak
1 patates
1 kuru soğan
1 köy biberi
2 diş sarmısak
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
2 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
pul biber
karabiber
kuru nane
tuz
patlıcan,kabak,patates ve kuru soğanı rondonun biraz irice kısmıyla çekiyoruz..yani sulandırmayacağız,vıcık vıcık olmayacaklar:)
sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz..katı olmayacak akışkan bir karışım olacak..ve teflon tavaya çok az yağ ekleyip çevirerek pişiriyoruz..
afiyet olsunn:))
tek birseyden cok rahatsız oldum ve istediğim seyleri bulmakta zorlandım..o da su ki, her yorum yapanın durmadan alıntı yapması resimlerden.. tabi bence
Iyi geceler Elossa : ) oncelikle tebrik ederim bayagi hunerli ve yardim sever bir hanimsin. Arkadaslarin her birine cevap veriyorsun bu yuzden bende "derdimi" anlatayim dedim : )
Ben henuz 5 aydir evliyim. Bekarken mutfakla pek isim olmazdi. Sadece evlenmeden once ki ramazanda tum yemekleri (arkamda hep annem ve ablam olmak sartiyla) ben yapmistim. Bu yuzden evlenince hiiic sorun yasamiycam diye bi guvem varsi bende. Ama evlenince fooos diye sonu verdi o guven : )
Ramaznda girmisti hemen dugunden bir ayda 3 kez insan parmaklarini keser mi demeyin ben kestim : )
Simdi simdi biraz daha iyi yapabiliyorum. Ama tuz ayarini her zaman tutturamiyorum.
Bir de ramazandan sonra mutfaktan ve yemek yapmkatan sogudum yapamadigimi gorunce. Mutfakta gercekten severek ve bol vakit ayirarak yemek yapmak gerek.
Ama ne var ben ilk evlendigimden beri makarna ve yumurtayla doyurmadim esimi ve kendimi. Pilav sebze yemegi corbalar yapiyordum.
Bi cok yemegi denedim ama tam kivaminda olmadi diye hep hayal kiriigina ugradim.
Birde en buyuk sorunum aklima yemek cesidi gelmiyor : )
Haftada bir kez tavuk patates kizartmasiyla pilav salata yapiyorum. Pilav sebzeli patates yemegi yapiyorum. Ilk defa gecen hafta tavukta koydum. Makarna ispanak ve salata belli bi yemegimdir. Bazen farkli seyler deniyorum zaman olunca firinda makarna, firinda patates kofte, mantar yemegi gibi. Sebzeli bulgur pilavinida nadirde olsa yapiyorum. Ama daha fza cesit aklima gelmiyor.
Hamur isinde hic iyi degilim. Buna ragmen acma denedim. Pataesli peynili pogaca denesim. Hazir yufkadan henuz bisey yapmadim ama kolay gibi gorunuyor.
Tatli olarak revani puding kek vazgecilmezimiz surekli yaparim ama daha farkli tatlilarda ogrenmeyi isterim.
Kahvalti cok nador yapiyoruz esimin isinden dolayi. O zamanda krep patates kizartmasi peynir cok seviyor. Kahvaltikta cok cesit bilmiyorum. Menemen ve peynirli sucuk yada salamli yumurta. Artik sucuk salamda aldirmiyorum bi ara tiskindim etleri karistiriyorlar filan dediler.
Pirasayi coook severim ama kiymalisini henuz hic yemedim. Ama esim malesef ki pirasayi agzina bile surmedigi icin almiyorum cunku bana tek basina cok geliyor.
Ben oglene kadar kursa gidiyorum ogleden sonra esimin vardiyasina gore yemek hazirlama saatlerim bi hafta uzun oluyir bi hafta kisa oluyor.
Benim gibi hem acemi hem kisitli zamabi olanlar icin pratik ev yemekleri paylasabilirsen cok sevinirim.
Ayrica bunca uzun yaziyi okuduysanda cok cok tesekkur ederim : ))
Kolay gelsin mutfaginda : )
ben senin alıntı yapmana degil, senin resimli paylasımlarının durmadan alıntı yapılarak yorumlar yapılmasını diyorum.. misal kac tane profiterol resmi var biliyomusun,aradıgımı bulamadım en sonunda sıkıldım, kapattım
ben okudum:)
evet Elossa bize yardım et,ben de 5 aylık evliyim,az yemek pişirmeyi mi beceremiyorum yoksa biz mi yemek yemiyoruz anlamadım,pişirdiklerim nerdeyse 1 hafta gidiyor,tabi bi yandan canıma minnet çalışıyorum hergün yemek derdim olmaması güzel ama bir yandan yeni şeyler denemek isteyip yapamıyorum,misafirim gelse önüne çıkarabileceğim,şöyle güveneceğim fazla tarifim yok..
bak gene gecenin bi vakti girdim,şimdi uyumam gerek ama geniş bi zamanda bakacağım tüm tariflere inşaallah,gelinim seni de öpüyorum canım Allah'a emanet ol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?