mrb elossacım seni sürekli takip ediyorum tariflerinide yapmaya çaşıyorum ellerine saglık hepside lezzetli oluyoEvet kızlarr şimdide yeni bir lezzetle sizlerleyimm:)
hemen tarifime ve resimlerime geçiyorum bugün haftasonu olduğundan yine mutfakta geçiyor zamanım ve bu beni inanılmaz keyiflendiriyorr (beraberimde kocişimide)
PATLICAN SARMA (KÖFTELİ)
MALZEMELER (köftesi için)
yarım kg kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 sap maydanoz
7-8 sap dereotu
1 yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber
3-4 adet uzunca ve tombik patlıcan:)
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
arkadaşlar ilk önce patlıcanlarımızı resimlediğim gibi uzunca kesip tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz..sonra sudan çıkartıp temiz bir bez ile fazla suyundan arındırıyoruz..derin bir tavada patlıcanlarımızı hafif kızarana kadar arkalı önlü kızartıyoruz ve soğumaları için beklemeye alıyoruz..
diğer yandan içinde kullanacağımız tüm köftelik malzemeleri minik minik doğruyor yoğuruyor ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
kızartmış olduğumuz patlıcanları tek tek masaya koyup hazırladığımız köfteyi rulo haline getirip parmak kalınlığında kesip,her bir patlıcanın ucuna köftemizden koyup rulo halinde sonuna kadar sarıyoruz..
bitiş kısımları alta gelecek şekilde devam edip fırın kabımıza diziyoruz..
üzerine 3-4 domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp 4-5 diş sarmısakta ekleyerek patlıcan sarmalarının üzerine döküyoruz ve eşit şekilde dağıtıyoruz.
200 derece fırında 35-40 dk pişiriyor ve afiyetle yiyoruz:)
Eki Görüntüle 536680 Eki Görüntüle 536682 Eki Görüntüle 536681 Eki Görüntüle 536691 Eki Görüntüle 536692 Eki Görüntüle 536693 Eki Görüntüle 536694 Eki Görüntüle 536695 Eki Görüntüle 536696 Eki Görüntüle 536683 Eki Görüntüle 536684 Eki Görüntüle 536685 Eki Görüntüle 536686 Eki Görüntüle 536687 Eki Görüntüle 536688 Eki Görüntüle 536689 Eki Görüntüle 536690 Eki Görüntüle 536697 Eki Görüntüle 536698 Eki Görüntüle 536699 Eki Görüntüle 536700 Eki Görüntüle 536701 Eki Görüntüle 536702 Eki Görüntüle 536703 Eki Görüntüle 536704 Eki Görüntüle 536705 Eki Görüntüle 536706 Eki Görüntüle 536707 Eki Görüntüle 536708 Eki Görüntüle 536709 Eki Görüntüle 536710 Eki Görüntüle 536711 Eki Görüntüle 536712 Eki Görüntüle 536713 Eki Görüntüle 536714 Eki Görüntüle 536715 Eki Görüntüle 536716 Eki Görüntüle 536717
Not: bu arada ben kıymayı fazla kullandım yani 700 gr kadar,aklımda patates köfte kızartması vardı çünkü..ve fırın tpsimde 3 köftelik yer kaldığı içinboş kalmasın diye orayada 3 köfte iliştirdim:)
elossa facede çıkıyon yav artıkkk elossanın mutfağını görmedinizmi diyeee
canım en bilindik marklarda aynı seyı yapıyor onlarıda tavsıye etmıyorumtavsiye sadece siz bilirsiniz kızlar sağlıktan cok sorun yaasadıgımızdan belkı bıktık artık ondandır. bırde yaş mayalar konusunda yas maya bayısı adam esımın tanıdıgı dedıkı ben satıyorum ama evıme sokmam sızde sokmayın dedıı bıze:)) ama ekmeklerde hep var ne kadar az ekmek o kadar ıyıdır o zaman dedık. renklendırıcıler falan et urunlerınde bocek mocek kullanılıyor ben ıcerıgını ıyce ıncelemeden genelde urun almam annem kanser olduktan sonra basladım bunu yapmaya ama artık cok gectı sızler erken bakın ınsallah e lerle dolu hayatımız.dolapta karnabaharım var bu sekılde deneyebılırım ama kıyma koymasam daha ıyı bu aralar cok et tukettık ben etlı yemek cok sevmıyorumda:) aama havuc guzel fıkır.az yağ ile kızartıyoruz ama yınede kızarıyor:26: bizim evde kızartmada cok az yapılır :) sadece cok canımız cekınce patates kızartırız bırde nadıren içli köftte geenelde haslama fırınlama buharda kısık ateste pısırme yontemlerını kullanıyorum canım ben mucver yapınca genelde fırına atıyorum hafıf guzel oluyor ama bu aralar bende yemek yapma hevesı yok mutfaga gıresım gelmıyor kı normalde bayılırım eneteresaann
ilk sayfada elossa arkadasımız lısteyı yapmıs ordan faydalşanabılırsın kk da gelenektır alıntıyla yanıtlarız, bence sorun yok yani. yemek blogu degılkı burası topıc
Iyi geceler Elossa : ) oncelikle tebrik ederim bayagi hunerli ve yardim sever bir hanimsin. Arkadaslarin her birine cevap veriyorsun bu yuzden bende "derdimi" anlatayim dedim : )
Ben henuz 5 aydir evliyim. Bekarken mutfakla pek isim olmazdi. Sadece evlenmeden once ki ramazanda tum yemekleri (arkamda hep annem ve ablam olmak sartiyla) ben yapmistim. Bu yuzden evlenince hiiic sorun yasamiycam diye bi guvem varsi bende. Ama evlenince fooos diye sonu verdi o guven : )
Ramaznda girmisti hemen dugunden bir ayda 3 kez insan parmaklarini keser mi demeyin ben kestim : )
Simdi simdi biraz daha iyi yapabiliyorum. Ama tuz ayarini her zaman tutturamiyorum.
Bir de ramazandan sonra mutfaktan ve yemek yapmkatan sogudum yapamadigimi gorunce. Mutfakta gercekten severek ve bol vakit ayirarak yemek yapmak gerek.
Ama ne var ben ilk evlendigimden beri makarna ve yumurtayla doyurmadim esimi ve kendimi. Pilav sebze yemegi corbalar yapiyordum.
Bi cok yemegi denedim ama tam kivaminda olmadi diye hep hayal kiriigina ugradim.
Birde en buyuk sorunum aklima yemek cesidi gelmiyor : )
Haftada bir kez tavuk patates kizartmasiyla pilav salata yapiyorum. Pilav sebzeli patates yemegi yapiyorum. Ilk defa gecen hafta tavukta koydum. Makarna ispanak ve salata belli bi yemegimdir. Bazen farkli seyler deniyorum zaman olunca firinda makarna, firinda patates kofte, mantar yemegi gibi. Sebzeli bulgur pilavinida nadirde olsa yapiyorum. Ama daha fza cesit aklima gelmiyor.
Hamur isinde hic iyi degilim. Buna ragmen acma denedim. Pataesli peynili pogaca denesim. Hazir yufkadan henuz bisey yapmadim ama kolay gibi gorunuyor.
Tatli olarak revani puding kek vazgecilmezimiz surekli yaparim ama daha farkli tatlilarda ogrenmeyi isterim.
Kahvalti cok nador yapiyoruz esimin isinden dolayi. O zamanda krep patates kizartmasi peynir cok seviyor. Kahvaltikta cok cesit bilmiyorum. Menemen ve peynirli sucuk yada salamli yumurta. Artik sucuk salamda aldirmiyorum bi ara tiskindim etleri karistiriyorlar filan dediler.
Pirasayi coook severim ama kiymalisini henuz hic yemedim. Ama esim malesef ki pirasayi agzina bile surmedigi icin almiyorum cunku bana tek basina cok geliyor.
Ben oglene kadar kursa gidiyorum ogleden sonra esimin vardiyasina gore yemek hazirlama saatlerim bi hafta uzun oluyir bi hafta kisa oluyor.
Benim gibi hem acemi hem kisitli zamabi olanlar icin pratik ev yemekleri paylasabilirsen cok sevinirim.
Ayrica bunca uzun yaziyi okuduysanda cok cok tesekkur ederim : ))
Kolay gelsin mutfaginda : )
İlk sayfaya Elossa bütün tariflerin bulunduğu sayfaları yazıyor
Oradan daha kolay takip edebilirsiniz.
ben okudum:)
evet Elossa bize yardım et,ben de 5 aylık evliyim,az yemek pişirmeyi mi beceremiyorum yoksa biz mi yemek yemiyoruz anlamadım,pişirdiklerim nerdeyse 1 hafta gidiyor,tabi bi yandan canıma minnet çalışıyorum hergün yemek derdim olmaması güzel ama bir yandan yeni şeyler denemek isteyip yapamıyorum,misafirim gelse önüne çıkarabileceğim,şöyle güveneceğim fazla tarifim yok..
bak gene gecenin bi vakti girdim,şimdi uyumam gerek ama geniş bi zamanda bakacağım tüm tariflere inşaallah,gelinim seni de öpüyorum canım Allah'a emanet ol..
Gunaydim canim : ) bizim yemekler.3 gune en gec bitiyor ama ayni senin gibi bense farkli seyler yapabilmeyi istersim. Bende kursa gidiyorum simdi sana hayirli isler. Konusalim yine bi ara : ) sende Allaha emanetsin canim.
elossa merhaba
sayfanı dün keşfettim
çok açıklayıcı anlatmış güzel tarifler vermiş yorumlarla birebir ilgilenmişsin
çok hoş emeğine sağlık
ama sayfayı takip etmekte çok zorlandım tarifler dağınık halde hangi sayfada karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz
tüm tariflerini incelemek istiyorum ama tek tek tüm sayfaları okumam da pek mümkün değil
bunun bi çözümü olabilir mi nasıl olabilir
Çok başarılı dün de söylediğim gibi KABAK TATLISI konusunda her türlü kapışırım....
Kabak tatlısına ceviz yerine her zaman fındığı yakıştırmışımdır. Damak tadına göre de kaymak önerilebilir.
Buda benim dün yaptığım kabak tatlısı :)
Eki Görüntüle 568913
Topiğin hayırlı olsun canım geçmişteki tüm tariflerine baktım ( özellikle etsiz olanlarına )
Kabak tatlısını geçen gün kayınvalidem getirmişti ama yoğun şerbet sevmeyen ben bayıla bayıla yedim normalde sırf şerbeti yüzünden ağzına sokmam
Bunda da sanırım şerbetli olmadığı ve fırında olduğu için aynı tadı alacağıma inanıyorum en kısa sürede denemek istiyorum.
ayrıca KABAKLI BÖREK deneyebilirsin mükemmel oluyor rendelemesi falan zahmetli ama sonuç harika :125: :125:
Merhaba Elossa,
Aşağıda sık sık görülen misafir benim. İlk açtığından beri aşağıdan gizli gizli takip ediyorum :))
Geçen gün yeğenlerime meşhur lokumunu yaptım. off bayıldılar.
Eşimi zor ayırdım tatlıdan.
Hatta yeğenlerim çilekli ve kakolu pudinglerle deneyeceklerini söylediler.
Yarın da fırında lahana sarmasını deneyeceğim.
Ama ben bulgur ve kıyma koyuyorum. Eşimle karataycıyız da.
Ellerine sağlık ve emeklerin için teşekkürler.
mrb elossacım seni sürekli takip ediyorum tariflerinide yapmaya çaşıyorum ellerine saglık hepside lezzetli oluyobugün patlıcan sarmandan yapıcam acaba üstüne salçalı sos yapıp döksem tadında bi degişiklik olurmu renk verir diye düşünmüştüm:44:
ben de topiğin takipçilerinden oldum sanırım... ne zaman takipte görsem bakmadan edemiyorum.. cok seviyorum böyle denenmiş tarifleri resimlerle paylasanları
henüz mutfak konusunda acemi otesiyim... 6 ay sonra düğünüm var özellikle püf noktalarını kaydetmeye çalışıyorum.
mutfak korkulu rüyam.. hem calısıp hem ev hanımı nasıl olacagız bakalım
bu konuda senden ve topiğinden cok yardım bekliyorum sevgili Elossa
çalışan hanımlar için kurtartıcı olabilecek pratik, şipşak yapılan lezzetli ve saglıklı tariflere de bol bol yer verirsen çok sevinirim
elossa facede çıkıyon yav artıkkk elossanın mutfağını görmedinizmi diyeee
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık
Bende ufak tefek yeni denemeler yapıyorum kendi çapımda
Eki Görüntüle 569036 Eki Görüntüle 569037 Eki Görüntüle 569038 Eki Görüntüle 569039 Eki Görüntüle 569040 Eki Görüntüle 569041 Eki Görüntüle 569042 Eki Görüntüle 569043 Eki Görüntüle 569044 Eki Görüntüle 569045 Eki Görüntüle 569046
oy oy oyyy ne yaptın sen hayatımmmm,karnım çok aç şu anda ve ekrana giresim geldii:))))
ellerine kollarına sağlık eminim hepsi nefis olmuştur yaa nasıl canım çektiiii
canım bu arada hoşgeldin mutfağımaa,resimleri görünce unuttum hoşlamayı
kek gibi pişirilip üstüne şerbet dökünce enfes bi tatlıya dönüşen tariflerin var mı zahmetli tatlılarla uğraşamıyorum da
Yok yahu ben daha acemiyim
Bu konuda elinize su dökemem
Bunlar önceden paylaştığım için kayıtlıydı, ekledim birden
Hoş buldum teşekkür ederim
canım sen acemiysen ben daha bişi demiyorum:)
senden de paylaşım bekliyorum sık sık ona göree,yakaladım bırakmamm:)
Cidden acemiyim
Evlenmeden önce mutfağa girmezdim
Bunları da ilk yaptığımdan fotoğraflamıştımheyecan işte
Ben biraz kolay tarifleri seviyorum
1 yıllık evliyim henüz
Olur yeni şeyler olursa fotoğraflar paylaşırım burdan
canım Allah mesut etsin ,huzurla mutlulukla geçsin inşallah evliliğiniz..
sende kesinlikle ışık var,hissediyorum ve merakla bekliyorum:)
Amin çok teşekkürler , cümlemizi inşallah
Aslında bi ablam var sizden hamarat olmasın çok hamarattır, hemde her konuda.. Yemek, dantel , oya..
Ondan staj görmek isterdimama çalıştığım için ve farklı semtlerde olduğumuzdan bu mümkün olmuyor
Sizi takip ederek yeni şeyler öğrenmeyi deneyeceğim bende
Yiyecek değil ama yaptığım birşeyi daha paylaşmak istiyorum
Hazır kayıtlıyken
Eki Görüntüle 569093
canım harika olmuş ellerine sağlıkkk:))
bu arada takipte kalırsan belki ilgini çekebilecek tarifleride yakından izlemiş olursun inşallah:)
Teşekkür ederim
Evet takip edeceğim artık inşallah, teşekkür ederiz tariflerinizi birebir paylaştığınız için
Bizim eski işyerinde aşçı abla vardı, beğendiğimiz bir tarifi soruyorduk ım cım kem küm diyor söylemiyordusanki mesleğini elinden alacağız
rica ederim hayatımm
o ablaya benden selam söyleee:))
hayat paylaşınca güzel la la la la la la laaaaaaaaaaaa
O eski işyerinde kaldı, görmüyorum
Bu arada ben sizi hatırladım, siz şu 'fileli' muhabbetinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?