Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossacım patlıcan sarmanı yaptım eşim domates sevmediği için az koydum bide tane sarımsak yerine toz sarımsak serpiştirdim seninki kadar güzel olmasada bu da benim patlıcan sarmam
Eki Görüntüle 569110
canımmm güzel olmaz olurmuu harika olmuşşş!
ellerine sağlık canım,ama sarımsak tozu değilde orjinal sarımsağın kendisini kullansan olmazmı?
inanılmaz bir besin bu sarımsak..öyle çok derde deva ki...
ayy ekmeği alıp banasım geldi o domateslere:)

en kısa sürede denemek istiyorum Cuma günü pazardan alırım bakalım nasıl olacak hafif olması beni ayrı cezbediyor zaten
Böreği de mutlaka dene beğeniceğinizi düşünüyorum.

görüntüsü ve tadı harika kabak aldığımda bir kısmı ile bende börek yapabilirim. 2 kişiye fazla gelecektir aldığım çünkü :125:

teşekkür ederim canım senin sayende
dogru söylüyosun aslında üşendim sarımsak soymaya bundan sonra söylediklerini dikkate alıcam

dogru söylüyosun aslında üşendim sarımsak soymaya bundan sonra söylediklerini dikkate alıcam

bir püf vereyim o zaman bayağı sarımsağı soy koy buzdolabı poşetine at buzluğa kullanamak istediğinde çıkar direk kullan

tamam canım merakla beleyeceğim bakim nasıl olucak beğenicekmisin:)
bende böreğini yapmaya karar verdim,hemde anneciğimin böreklik yufkalarıyla,miss gibi olacaktır misss:)

rica ederim hayatım,sarımsak tozu asla önermiyorum ben hiç kullanmadım,kullanmamda sende kullanma..doğalı varken tozu neden:)
üşeniyorum demişsin ama mesela yarım kg sarımsağı bir kaba boşalt ve üstüne sıcak su ekle,hemen soyulacaklardır..sonra onları bir kavanoza doldur canım,üzerini geçecek kadarda ister zeytinyağı,istersen normal sıvı yağ ekle..
hem ççookk uzun süre bozulmayacaklar hemde elinin altında çok protik olacak:)
yağını ise salatalarına,çorbalarına ekleyebilirsin harika oluyor:)

bir püf vereyim o zaman bayağı sarımsağı soy koy buzdolabı poşetine at buzluğa kullanamak istediğinde çıkar direk kullan

teşekkürler canımm evet buzluktada saklanabiliyor

süpersin canım ya böyle pratik bilgilere ihtiyacım var hiç aklıma gelmemişti hemen yapıcam iyiki varsın elossa senden ögreneceğimiz çok şey var

sana da afiyet olsun anne eli değmiş gibi

sağol canımm kesinlikle paylaşiicciimmm:))

süpersin canım ya böyle pratik bilgilere ihtiyacım var hiç aklıma gelmemişti hemen yapıcam iyiki varsın elossa senden ögreneceğimiz çok şey var

sende sağol canım beninn,bilgi paylaşılınca çoğalır..bende annemin karnında öğrenmedim:)

sağol canımm kesinlikle paylaşiicciimmm:))

sende sağol canım beninn,bilgi paylaşılınca çoğalır..bende annemin karnında öğrenmedim:)

ewet cnm haklısın bilmemek degl ögrenmemek ayıp 1 yıllık evliyim yemek yapmayı çok seviyorum senin tariflerinlede şenlendiriyorum mutfagımı işte

ewet cnm haklısın bilmemek degl ögrenmemek ayıp 1 yıllık evliyim yemek yapmayı çok seviyorum senin tariflerinlede şenlendiriyorum mutfagımı işte

Estağfurullah canım,birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var,el elden üstündür derler

valla ben de bu topikten bir sürü şey öğrendim yaaa

bi yaptığımı koyma kısmet olmadı ama neyse

elosacım hani sana misafirlerim gelecek kurabiye yağıcam koyarım demişt,m ya
o kurabiyeler yandı o yüzden koyamamıştım canım

ay canım ya olsun canın sağolsun,yine yaparsın nolcak:)))

kızlar bana şimdilik müsade:)
biliyorsunuz kurstayım ve geliştirme hocamız çocuğu rahatsız diye tahlillerini yaptırmaya gitmişti ve gelmiş:)
bugün iyi kaynattık valla en kötü günümüz böyle olsunn
saat 4 te çıkıyoruz ve dooğğruu eve,bu akşam Edirne tava ciğer yapacağım..
kocişin özel isteği üzerine:)
mesaj attı az önce ciğerler benden pişirmesi senden hatunum diye
eee banada yapmak düşer ve sonrasında paylaşmakk:)
Sevgiyle kalın Allaha emanet olun evden naklen bağlanırım

şu kabaklı böreği çok merak ettim ben,
eşime yedirmenin yollarından biri olabilir.. merakla bekliyorumm

hmm benimkinin de canı çoktandır çekiyo ciğer ama bi türlü güvendiğimiz kasaba gidemedik
inşallah alalım da ben de arnavuk ciğeri yapmayı düşünüyorum... ama bu edirne tava ciğeri de merak ettim, paylaşırsın değil mi canım

canım kısmetse yapıp ekleyeceğim böreğimi:)
Edirnenin ciğerinin üstüne tanımam ben,oy oy oyyy aslında yerinde yemek lazım Edirnede...ben Edirne Uzunköprü doğumluyum,göbeğinde yetiştim büyüdüm.
Edirne tava ciğerinin yanına kırmızı acı biberi,soğanı ve ayranı olmazsa olmaz..!
kısmetse birazdan yapacağım,kocişi bekliyorum saat 5 te geliyor çünkü..dipfrizimde ciğer var ama çözünmesini bekleyene kadar sabah olur,sabahtan söyleseydi çıkartırdım dışarı ama napalım beklicezzz kedinin ciğeri beklediği gibi:)

Elossa' ım merhaba karnıbahar tarifini gördüm de ben de çok seviyorum o yemeği ayıptır söylemesi ben de güzel yapıyorum. yalnız havuçları ben kıymayla beraber kavurmuyorum ayrı olarak kızartıyorum. bol da limon sıkıp yediğim zaman dünyalar benim oluyo :) valla heveslendim yarın ben de yapıcam karnıbahar ellerine sağlık bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…