Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

canım çok tşekkür ederiimmm hoşgeldinn:))
benimde senelerim okulla tahsille geçti,Okulöncesi öğretmeniyim ben aynı zamanda da Elsanatları okudum 2 yıl yani bi yandan da desinatörüm ama hiç yapmadım desinatörlük:)
şimdiye dek özel kolejlerin kreşlerinde sözleşmeli okulöncesi öğretmeni olarak çalıştım ama bu sezon ara verdim artık evimdeyim çok mutluyumm kendi bebişimi doğurup ona bakıcam inşallahh:))

teşekkürler hayatımmm:)))
hoşgeldin sendeee; afiyet bal şeker olsun tariflerim zor gibi görünebilir ama inan kolay anlatımlı yazıyorum sırf herkes yapmayanlar yapsın diyee:))

Ellosa ,harika hepsi. ellerine sağlık. ..

birşey sorcam içli köfteyle ilgili.

ben bugüne kadar hiç içli köfte yapmadım. eşim de aksine çok sever. şimdi iş için uzakta biraz.

aramız 4 saat.

şimdi diyorum ki : ben içli köfteyi haşlasam yada kızartsam sonra bi poşete koyup benimle 4 saat yol gitse tadında değişme olur mu yani bozulma filan?

soğuk da yenilebilir mi?

canım hoşgeldin teşekkür ederimmm:))
hiç bişey olmaz canım,benim dondurucumda şu anda hiç yoksa 50-60 tane içli köfte var hazır halde,pişirilmemiş..çıkarttığım gibi haşlıyorum miss gibi oluyor ilk yapmış gibi..sen ise hazırlayıp pişirip götürücekmişsin 4 saatte hiç bişey olmaz garanti verebilirim..tek tavsiyem şu,onu da annemden biliyorum:)
annemde bize gelirken hazırlar pişirir ve teker teker aliminyum folyoya sarar içli köfteleri canım
çünkü birbirlerine değince yapışma ihtimalleri fazla..özellikle haşlayarak pişirirsen..ama kızartırsan eğer yan yana olsalar bile yapışmazlar..
eşine güzel bi süpriz olucak eminim:) yanına da acılı şalgam suyu al offf yemede yanında yat:))

evet sevinicek baya :) şalgam suyuyla iyi gittiğini ilk senden duyuyorum.giderken onu da alayım .

çok teşekkür ederim

evet sevinicek baya :) şalgam suyuyla iyi gittiğini ilk senden duyuyorum.giderken onu da alayım .

çok teşekkür ederim

evet canım harika gider:)))
ayranda olur şöyylee buz gibi tuzlu ayran ve üstüne künefe:))

Elossa hiç nohutlu içli köfteyi denedin mi.Eşim içli köfteyi kıymalıdan çok nohutlu sever.Yaptığım zaman nohutlu da yaparım ben tabi becerdiğim sürece :)))

Elossa hiç nohutlu içli köfteyi denedin mi.Eşim içli köfteyi kıymalıdan çok nohutlu sever.Yaptığım zaman nohutlu da yaparım ben tabi becerdiğim sürece :)))

Canım hiç denemedim ve yeni duydum inan,nasıl güzel oluyormu peki...
ama benim kociş etsiz kıymasız asla yemez içli köfteyi,Adana'nın bağrından geliyor hem içli köfte hem kociş:)

Canım hiç denemedim ve yeni duydum inan,nasıl güzel oluyormu peki...
ama benim kociş etsiz kıymasız asla yemez içli köfteyi,Adana'nın bağrından geliyor hem içli köfte hem kociş:)
Benim kocam et türünü çok sevmediği için nohutluyu çok yer.Nohutu haşlıyorum eziyorum bol karabniber koyuyorum iç olarak bunu koyuyorum.Eşim böyle çok seviyor farklı bir tat oluyor.Ama benimde vazgeçilmezim kıyma :)))

ay süpersinnn,belki kendim için deniyebilirim aklımda olsun..patateslisini yapıyorlarmış içli köfteninbak onu yemiştim bir arkadaşım yapmıştı o da güzeldi ama kıymalının yerini hiç bişeye değişemem:))
benim kociş et delisi...sabah öğle akşam yer ve asla sesini çıkarmaz:)

Bende öyleyim sabah akşam et yesem genede gık demem.Benimde eşim çok sevmem halbuki biz Erzurumlular etsiz yemek yemeyiz o derece :))

Bende öyleyim sabah akşam et yesem genede gık demem.Benimde eşim çok sevmez eti halbuki biz Erzurumlular etsiz yemek yemeyiz o derece :))

Bende öyleyim sabah akşam et yesem genede gık demem.Benimde eşim çok sevmem halbuki biz Erzurumlular etsiz yemek yemeyiz o derece :))

ooo Anadolunun insanı ete düşkündür haklısın canım..bende çok severim hiç ayırmam sakatat dahi yerim yeriz:)..
ciğer,dalak,böbrek,işkembe,kelle,kalp,uykuluk,kokoreç,mumbar falan..ilk aklıma bunlar geldi ve ağzım sulandı:))))

Son düzenleme:

Aynen bende ayırt etmem :))
Kurban bayramı yaklaşıyor.Güzel kavurma tariflerin falan varsa paylaşırsan sevinirim.Ben eti yumuşak tutupta kavurma bir türlü yapamıyorum.

Hepsi öyle güzel ki tariflerin, şu saatte canım hepsinden çekti ya
Ama tariflerini denicem, hepsi süper görünüyor teşekkürler

Aynen bende ayırt etmem :))
Kurban bayramı yaklaşıyor.Güzel kavurma tariflerin falan varsa paylaşırsan sevinirim.Ben eti yumuşak tutupta kavurma bir türlü yapamıyorum.

evet canım yaa,Kurbanın eti o kadar güzel kii iple çekiyorum zaten bayramın gelmesini:))
mübarek dualarla kesiliyor sanıyorum o yüzden o kadar lezzetli ve bereketli...
tariflerim var canım ama kavurma kocişimin genelde,inanılmaz lezzetli yapıyor ve asla kurutmuyor eti,,,pamuk pamukkk
ben en iyisi yaparken resimliyim burayada ekliyim

Hepsi öyle güzel ki tariflerin, şu saatte canım hepsinden çekti ya
Ama tariflerini denicem, hepsi süper görünüyor teşekkürler

Canım hoşgeldin mutfağımaa,çok teşekkür ederimm:)
denemelisinnn ve bizlede tariflerini paylaşmalısın olurmuu? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…