Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

wowwww harika görünüyor canımm,ellerine sağlık nefis nefissss
ellerin kolların dert görmesin paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım
paylaşımlarını bekliyorum

Teşekkür ederim
Tamam inşallah arada yaptıkça eklerim
Senin kadar hamarat değilim ben hergün olmuyo arada eserse yapıyorum

merhaba hamarat hatunlar bi sorum var size marketlerde falan görüyorum her meyvanın kurusunu yapmışlar çok hoş duruyor renkleri falan canlı parlak duruyor ,tekniğini bilen varmı acaba ?

elossacım merhaba
ben düdüklü tencere kullanmaktan çok korkuyotum o yüzden almadım
rica etsem senden tencerede yapılan kırmızı mercimek çorbası tarifi vereblilr misin?

Merhaba elosa sultan lokumunu denedim mükemmel oldu çikolata sosu eşliğinde birgüzel yedik evdekilerde bayıldı bir tatlı bukadar hafif olur muhteşem lezzet bırakır damakta teşekkürler tarifler için

evet canim aslinda yaparken dusundumde benim firin kucuktu cok olur diye bile bile hata yaptim neyse bi daha denerim bu sefer yari yariya indiririm olculeri akillandim artik

evet canım ben devasa tepside yaptım ondan malzeme hamur çok:)

canm valla bende paylaşım yapmak isterim tabi resimlerle ama iş yerinde giriyorum sadece burdada pek vaktim olmaz herhalde canm ama yinede paylaşmaya çalışısırım tabi..

merakla beklerim bende hayatım

Teşekkür ederim
Tamam inşallah arada yaptıkça eklerim
Senin kadar hamarat değilim ben hergün olmuyo arada eserse yapıyorum

aşkolsun canım ne hamaratlığı,hamarat değilim ben sadece mutfağı seviyorum:)

Günaydın

Elossa pizzayı yaptım teşekkür ederim. NEfisti

Hemencecik mideye girdiği için fotoğraf çekme şansım olmadı. Ama bayıldık bayıldık.

canım emrhaba,çok sevindim beğenmenizee ama keşke resimlerde olsaydııı:)))
bi dahakine artık bekliyorum olurmu hayatım

merhaba hamarat hatunlar bi sorum var size marketlerde falan görüyorum her meyvanın kurusunu yapmışlar çok hoş duruyor renkleri falan canlı parlak duruyor ,tekniğini bilen varmı acaba ?

merhaba canımm ben hiç yapmadım ama kullandım canım

elossacım merhaba
ben düdüklü tencere kullanmaktan çok korkuyotum o yüzden almadım
rica etsem senden tencerede yapılan kırmızı mercimek çorbası tarifi vereblilr misin?

merhaba canımm
korkma gerçekten acaip pratik bu düdüklü tencereler..hava almadan pişmesinden dolayıda yemekler ayrı bi lezzetli olur canım
tencerede yapılan mercimek çorbasını ben şöyle yapıyorum
1,5-2 su bardağı kırmızı mercimeği iyice yıkıyorum..tencereme alıyorum..1 patates,1 kuru soğanı minik minik doğruyor mercimekle birleştirip 4-5 su bardağı su ekliyorum ve hepsini bi güzel pişiriyorum..sonra blenderdan geçirip ayrı bir sos tenceremde 2 yemek kaşığı tereyağ,2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtıp eritip üzerine yarım yeek kaşığı domates salçası,yarım yemek kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kuru nane,bikaç diş sarımsak ezip ve 1 adet tavuk bulyon ekleyip baharatların o nefis kokusu yayılmaya başladığında mercimeklerin içine ekliyorum ve bikaç taşım kaynatıyorum..hepsi bu:)

Merhaba elosa sultan lokumunu denedim mükemmel oldu çikolata sosu eşliğinde birgüzel yedik evdekilerde bayıldı bir tatlı bukadar hafif olur muhteşem lezzet bırakır damakta teşekkürler tarifler için
merhaba tatlım,çok sevindim beğenmenize..evet dediğin gibi çok şeker bişi bu lokumlar:)))
bi dahaki sefere resim isteriimmmm:)

canım emrhaba,çok sevindim beğenmenizee ama keşke resimlerde olsaydııı:)))
bi dahakine artık bekliyorum olurmu hayatım

Bir dahakine söz resim ekleyeceğim. Sırada krema ile yaptığın patates tarifi var. Kremaları aldım ama haftasonu anca yapabiliyorum.

Ama pizza okadar güzeldiki pişmesi ve bitmesi bir oldu dolaysı ile fotoğraf çekemedim. Ama sözüm söz.

Birde birşey soracağım. Ben tam pişim pişmediğini ayarlayamadım galiba. HAfif lapamsi oldu benimki. Sanırım iyi pişiremedim. Nasıl anlyabiliri pişp pişmdiğini.

Sayende dişarda pizzza masrafından kurtulduk teşekkürler.

Son düzenleme:

ehehehe dimi canım haklısın:)))
afiyet bal şeker olsun paylaşımlarını bekleyeceğim..
kremalı patatesimede hayran olacağına eminim:)
bu arada pizza hamurunu çok ince sermelisin tepsiye canım..piştiğini anlamak içinse bi kürdan ile tepsinin kenar kısmındaki hamuruna kürdan batırıp anlaman çok kolay..zaten kürdan hamur olmazsa bil ki pişmiş:)

elossa nisan oldumu eve geldinmi

canım evett pazar sabah geldik:) ara ara açtık KK yı ama bişi yazmaya zamanım yoktu meraktan baktım baktım çıktım:)

elossaaaaa mamişleri bekliyorum neler yapıyorsun mutfaktaa

Ben de yeşil mercimek çorbası ve havuç tarator yaptım demincek(malum diyetteyiz kısıtlı çeşit o yüzden). Fotolayıp koyarım bir ara ama seninkilerin yanında esamesi okunmaz

GÜLLÜ TATLI

MARGARİN ERİTİLİP, SOĞUTULUR

150 GR MARGARİN
1 YUMURTA 1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBET İÇİN:
3,5 SU BARDAĞI SU
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2-3 DAMLA LİMON

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Sonra açıyoruz. çay bardağıyla yuvarlaklar elde ediyoruz. Bu yuvarlakları üçer üçer üst üste aralık lı bi şekilde diziyoruz . Tersten kıvırıp ortadan kesiyoruz . Kestiğimiz taraf altta kalıcak . Yaplı tessiye diziyoruz. 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlının ilk sıcaklığı gidinde 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı şekerle yaptığız şerbeti döküyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak:)))

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/347603-hakseverin-gul-tatlisi.htmlDİĞER RESİMLERDE BURDA AFİYET OLSUN

ekmalar randeleneçek başka bi hazırlık yokkkkk

hamuru için:
1paket margarin
1yumurta
4çorba kaşığı şeker
800gr un(3;5 su bardağı falan)

içi için:
5_6 elma
4yemek kaşığı şeker
tarçın

hamurun malzemelerini koyup yoğuruyoruz iki parçaya ayırıyoruz ,yarısını buzluğa koyuyoruz .
yarısını açıp yağlı tepsiye koyuyoruz.
elmaları rendeliyoruz şekerinide koyup ovuyoruz. suyunu sıkarak tepsimize hamurumuzun üstüne yayıyoruz.
buzluktaki hamurumuzun diğer yarısını alıp elmalı harcın üzerine rendeliyoruz. harika bi görüntü oluyo:)
180 derecede üzeri kzarıncaya kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun ilk yapışımdı ve tadı süper oldu şiddetle tavsiye ederim.....

RESİM BURDA VAR http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/336879-elmali-turtammmmm-resimli.html:56:

sabırsızlıkla bekliyorum

canımm bekliorum resimlerii:))

oy oy oyyy hayatım ellerine sağlıkk nefis görünüyolarr,bende yapıyorum bu tatlıdan hatta annemin gününde de yapmıştım ta Edirne'ye götürmüştüm süpriz:)
paylaşımın ve tarif için çok teşekkür ederim canım

ay buda eşimin favorilerinden:)))
ellerine kollarına sağlık canım,tarif ve paylaşım için çok teşekkür ederim devamnı bkliyorum paylaşımlarının

UN KURABİYESİ

MALZEMELER;
1 paket margarin(ben yarım kullandım,yarım çay bardağıda sıvı yağ ile tamamladım)
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
arzuya göre karanfil
YAPILIŞI;
Margarin,Pudra şekeri,sıvı yağ,Un ve şekerli vanilin’i iyice yoğurucaksın.. Hamururdan ceviz iriliğinde parçalar alıp mantarımsı yuvarlayacaksın..üzerlerine istersen 1 er tane karanfil koyabilirsin...Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC’ ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutup üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serperek servis yaypıp bana hemen bi telefon ediceksin..

saol canım çalışıyorum ama elimden geldiğince resim koymaya çalışırım bende yemek yapmayı bi ihtiyaç gb görsemde sunumu çok severim yani onca emek verip bişeyi tatammmmmmmmmmmmmmmmmdşye sunmayı severimmideye oldugu kadar gözede hitap etmeli bişey ben anaokulu öğretmeniyim çocuklar içinde sunuşla ilgili tarifler verebilirim birazdan okula gidicem artık vakit buldukça eklerim tarif ve resim byyyyyyyy

un kurabiyesinide cok severim hatta bitek onu severim un kurabiyesi bol nişastayla yapıyoruz biz görümcemle adınada ''KAYNANA BOĞAN '' diyoruz agızda dağılıyo caysız yersen boğulma tehlikesi var

KİVİLİ PASTA

MALZEMELER;

2 paket istediğiniz herhangi puding
4 su bardağı süt
13-14 adet kivi
isteğe göre ara katına kek veya bisküvi
streç folyo,derin büyük bir kase

YAPILIŞI;

pudingler 2'şer bardak süt ile usulünce pişirilir..2 bardak süt kullanmamızın sebebi normal yaptığımız pudingler gibi çok akıcı olmamasını sağlamak.
kivileri soyup yuvarlak dilimliyoruz...streç folyomuzla kullanacağımız kasemizi zemininden tavanına kadar kaplıyoruz.dilimlediğimiz kivileri dipten başlayıp yukarı doğru,resimdede görüldüğü üzere kaplıyoruz.ardından hazırladığımız puding karışımımızın bi tanesini tamamen kasemizin içine boşaltıyoruz düzgünce dağıtıyoruz...üzerine ise benim dipfrizimde önceden yapmış olduğum kakaolu çikolatalı kekim vardı (köstebek pastamın arta kalan bi kısmı) onu ekledim...pudingin üzerine güzelce dağıttım..sonra keklerin üzerine diğer hazırladığım puding çeşidini ekledim ve en son kalan kivilerimle pastamın en üstünü döşedim streç folyo ile sıkıca sarıp 5-6 saat dolapta bekledim..
sonra kasemi servis edeceğim tabak ile tert yüz edip folyomu çkardım.
servise hazır:)
Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…