canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma
mutfağı sevmen ilgi duyman çok hoş,buradaki tüm arkadaşlarımda tıpkı senin gibi çok ilgililer,becerikliler maşallah
senden de paylaşım beklerim canım olurmu:)
bu arada sara çok teşekkür ederim sayende bir arkadaşım daha oldu:)
ikinizide öpüyorum
canm valla bende paylaşım yapmak isterim tabi resimlerle ama iş yerinde giriyorum sadece burdada pek vaktim olmaz herhalde canm ama yinede paylaşmaya çalışısırım tabi..
wowwww harika görünüyor canımm,ellerine sağlık nefis nefissss
ellerin kolların dert görmesin paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım
paylaşımlarını bekliyorum
benim fırın buyuk, benimki de kabardı cıktı tepsiden.. malzemeyi azaltıcam ben , tek çözüm bu..evet canim aslinda yaparken dusundumde benim firin kucuktu cok olur diye bile bile hata yaptim neyse bi daha denerim bu sefer yari yariya indiririm olculeri akillandim artik
evet canim aslinda yaparken dusundumde benim firin kucuktu cok olur diye bile bile hata yaptim neyse bi daha denerim bu sefer yari yariya indiririm olculeri akillandim artik
canm valla bende paylaşım yapmak isterim tabi resimlerle ama iş yerinde giriyorum sadece burdada pek vaktim olmaz herhalde canm ama yinede paylaşmaya çalışısırım tabi..
Teşekkür ederim
Tamam inşallah arada yaptıkça eklerim
Senin kadar hamarat değilim benhergün olmuyo arada eserse yapıyorum
Günaydın
Elossa pizzayı yaptım teşekkür ederim. NEfisti
Hemencecik mideye girdiği için fotoğraf çekme şansım olmadı. Ama bayıldık bayıldık.
merhaba hamarat hatunlar bi sorum var size marketlerde falan görüyorum her meyvanın kurusunu yapmışlar çok hoş duruyor renkleri falan canlı parlak duruyor ,tekniğini bilen varmı acaba ?
elossacım merhaba
ben düdüklü tencere kullanmaktan çok korkuyotum o yüzden almadım
rica etsem senden tencerede yapılan kırmızı mercimek çorbası tarifi vereblilr misin?
merhaba tatlım,çok sevindim beğenmenize..evet dediğin gibi çok şeker bişi bu lokumlar:)))Merhaba elosa sultan lokumunu denedim mükemmel oldu çikolata sosu eşliğinde birgüzel yedik evdekilerde bayıldı bir tatlı bukadar hafif olur muhteşem lezzet bırakır damakta teşekkürler tarifler için
canım emrhaba,çok sevindim beğenmenizee ama keşke resimlerde olsaydııı:)))
bi dahakine artık bekliyorum olurmu hayatım
kızlar mutfaktayım:)))
yeni paylaşımlar ile geleceğim bu akşam kısmetse
Bir dahakine söz resim ekleyeceğim. Sırada krema ile yaptığın patates tarifi var. Kremaları aldım ama haftasonu anca yapabiliyorum.
Ama pizza okadar güzeldiki pişmesi ve bitmesi bir oldu dolaysı ile fotoğraf çekemedim. Ama sözüm söz.
Birde birşey soracağım. Ben tam pişim pişmediğini ayarlayamadım galiba. HAfif lapamsi oldu benimki. Sanırım iyi pişiremedim. Nasıl anlyabiliri pişp pişmdiğini.
Sayende dişarda pizzza masrafından kurtulduk teşekkürler.
elossa nisan oldumu eve geldinmi
kızlar mutfaktayım:)))
yeni paylaşımlar ile geleceğim bu akşam kısmetse
sabırsızlıkla bekliyorum
elossaaaaa mamişleri bekliyorum neler yapıyorsun mutfaktaa
Ben de yeşil mercimek çorbası ve havuç tarator yaptım demincek(malum diyetteyiz kısıtlı çeşit o yüzden). Fotolayıp koyarım bir ara ama seninkilerin yanında esamesi okunmaz
GÜLLÜ TATLI
MARGARİN ERİTİLİP, SOĞUTULUR
150 GR MARGARİN
1 YUMURTA 1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBET İÇİN:
3,5 SU BARDAĞI SU
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2-3 DAMLA LİMON
Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Sonra açıyoruz. çay bardağıyla yuvarlaklar elde ediyoruz. Bu yuvarlakları üçer üçer üst üste aralık lı bi şekilde diziyoruz . Tersten kıvırıp ortadan kesiyoruz . Kestiğimiz taraf altta kalıcak . Yaplı tessiye diziyoruz. 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlının ilk sıcaklığı gidinde 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı şekerle yaptığız şerbeti döküyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak:)))
Eki Görüntüle 586499 Eki Görüntüle 586500
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/347603-hakseverin-gul-tatlisi.htmlDİĞER RESİMLERDE BURDAAFİYET OLSUN
ekmalar randeleneçek başka bi hazırlık yokkkkk
hamuru için:
1paket margarin
1yumurta
4çorba kaşığı şeker
800gr un(3;5 su bardağı falan)
içi için:
5_6 elma
4yemek kaşığı şeker
tarçın
hamurun malzemelerini koyup yoğuruyoruz iki parçaya ayırıyoruz ,yarısını buzluğa koyuyoruz .
yarısını açıp yağlı tepsiye koyuyoruz.
elmaları rendeliyoruz şekerinide koyup ovuyoruz. suyunu sıkarak tepsimize hamurumuzun üstüne yayıyoruz.
buzluktaki hamurumuzun diğer yarısını alıp elmalı harcın üzerine rendeliyoruz. harika bi görüntü oluyo:)
180 derecede üzeri kzarıncaya kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun ilk yapışımdı ve tadı süper oldu şiddetle tavsiye ederim.....
RESİM BURDA VAR http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/336879-elmali-turtammmmm-resimli.html:56:
oy oy oyyy hayatım ellerine sağlıkk nefis görünüyolarr,bende yapıyorum bu tatlıdan hatta annemin gününde de yapmıştım ta Edirne'ye götürmüştüm süpriz:)
paylaşımın ve tarif için çok teşekkür ederim canım
ay buda eşimin favorilerinden:)))
ellerine kollarına sağlık canım,tarif ve paylaşım için çok teşekkür ederim devamnı bkliyorum paylaşımlarının
UN KURABİYESİ
MALZEMELER;
1 paket margarin(ben yarım kullandım,yarım çay bardağıda sıvı yağ ile tamamladım)
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
arzuya göre karanfil
YAPILIŞI;
Margarin,Pudra şekeri,sıvı yağ,Un ve şekerli vanilini iyice yoğurucaksın.. Hamururdan ceviz iriliğinde parçalar alıp mantarımsı yuvarlayacaksın..üzerlerine istersen 1 er tane karanfil koyabilirsin...Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutup üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serperek servis yaypıp bana hemen bi telefon ediceksin..
Eki Görüntüle 586725 Eki Görüntüle 586726 Eki Görüntüle 586727 Eki Görüntüle 586728 Eki Görüntüle 586729 Eki Görüntüle 586730 Eki Görüntüle 586731 Eki Görüntüle 586732 Eki Görüntüle 586733 Eki Görüntüle 586734 Eki Görüntüle 586735 Eki Görüntüle 586736 Eki Görüntüle 586740 Eki Görüntüle 586741 Eki Görüntüle 586738 Eki Görüntüle 586742 Eki Görüntüle 586743 Eki Görüntüle 586744 Eki Görüntüle 586739 Eki Görüntüle 586745 Eki Görüntüle 586746 Eki Görüntüle 586747 Eki Görüntüle 586749 Eki Görüntüle 586750 Eki Görüntüle 586751 Eki Görüntüle 586753
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?