Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
PATATESLİ KIYMALI BÖREK

MALZEMELER;

4 adet yufka
250-300 gr kıyma
5-6 haşlanmış patates
6-7 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz isteğe göre susam

YAPILIŞI;

yufkalar resimlerde görüldüğü üzere kesilir..geniş kısmına kıymalı patatesli harcımız konulur ve üzerine yoğurt,yağ,tuz veyumurta ile hazırladığımız karışımdan 1 yemek kaşığı eklenir..sigara böreği şeklinde sarılır ve yağlı kağıt ile kapladığımız tepsimize konur..üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35 dk pişirilir. ben diğer tepsimdeki böreklerimi susamlı yaptım..ve susamlı böreklerimin üzerine yumurta sarısı değil yoğurtlu karışımdan bolca sürdüm.. afiyet olsun:)

Son düzenleme:

ehehehee:)) kaynana boğan hee,iyiymiş
benimde nişastalı tariflerim var hayatım,ama bu defa bunu yapmak istedim,inanılmaz güzel bir tadı var,dediğin gibi yanında çay ile harika oluyor:)
çocuklarla ilgili tariflerini de sabırsızlıkla bekliyorum canım,uygun olduğun bi vakit yapıp paylaşırsan çok sevinirim:)

canm cok güzelmiş yeni tariflerin kivili pasta aslında süper duruyo ama onu pudiglerim arasına kek kırıntılarını koymadan pudingle kekleri karıştırıp koysakta olur herhalde dimi...

canm cok güzelmiş yeni tariflerin kivili pasta aslında süper duruyo ama onu pudiglerim arasına kek kırıntılarını koymadan pudingle kekleri karıştırıp koysakta olur herhalde dimi...

olur hayatım nasıl istersen..
ben bazen bisküvileri kırıp öyle pudingle karıştırıyorum içine bir miktarda dövülmüş fındık ekliyorum harika oluyor..ama bu defa böyle yapmak istedim..
bu arada beğenmene sevindim canım teşekkür ederim

elossa,yarın sabah kahvaltıya arkadaşlarım gelecek.kremalı patatesiakşam yapıp sabah isitsam nasıl olur:26:

valla beğendim canm bide ben kiviyi çok severim hem bunlar pratik oluyo accil msafirin gelince yapıverirsin ii olur perşembe misafirlerim gelecekti belki yaparım canm

fırsatım olursa çekerim canım

elossa günaydın canım

Maaşallah döktürmüşsün yine,ellerine sağlık

Elossa beni sen mahvedeceksin

Şaka bir yana hepsi çok güzel canım çekiyor ama yapmak yemek istemiyorum. Ama bu hafta sonu bunları da deneyeceğim.

Bu gidişle 100 kilo olurum artık.

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

ehehehe:))çok cadıyım dimi:))
hayatım yap ye yedir boşver valla,bi dahamı gelicez dünyaya..bu güzelliklerden faydalanmıcaksak neden yaşıyoruz
denersen paylaşımlarını beklerim bide sonuçlarını canım

Çoook çook

Bende bu kilo problemi ve şekerli bir koçiş olunca ye kısmı bizde pek olmuyor bende çözüm buldum. Yapıp azıcık yapıp ucundan tadıp dağıtıyorum konu komşu. Pizza da ise oyle olmadı bir koca tepsi pizza hoop afiyetle midede. Tabi koçişin şekerini sen düşün

Ben çok çeşit bilmezdim burası sayesinde neredeyse her hafta sonuna menülerim hazır. Takipçinim

Son düzenleme:

paylaşmaya çalışırım canm ama iş yerinde onu yapamaya bilirim evde de yok ama 4-12 filan çalıışıyorum belki ozaman paylaşabilirm canm ama yinede tam bişey diyemem ben yaptıklarımı foto arşivi yapayım sonra hepsini bi anda paylaşayım o iyi olur bak

canm bide bende pizzayı denemk isterim herkes çok övüyor eminim güzeldir ama mantar pek sevmiyoruz biz onun dısında neler koyabilirm??

Ne kadar tok olursam olayım
Şu topiğe girince acıkıyorum arkadaş

sen mi ben mi çoğunu denedim ve yaptım ama hala kedinin ciğere bakması gibi bakıyorum burdaki yemeklere

Elossacım en muhteşem üye seçiyorum seni,hakkındır arkadaşım

sen mi ben mi çoğunu denedim ve yaptım ama hala kedinin ciğere bakması gibi bakıyorum burdaki yemeklere

Elossacım en muhteşem üye seçiyorum seni,hakkındır arkadaşım

Bende öyle kendim de yapıyorum ama ne bileyim
Haızırı daha mı çok seviyorum yoksa gözüm mü doymuyo bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…