ya varya kaç gündür aklımda un kurabiyesi vardıUN KURABİYESİ
MALZEMELER;
1 paket margarin(ben yarım kullandım,yarım çay bardağıda sıvı yağ ile tamamladım)
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
arzuya göre karanfil
YAPILIŞI;
Margarin,Pudra şekeri,sıvı yağ,Un ve şekerli vanilini iyice yoğurucaksın.. Hamururdan ceviz iriliğinde parçalar alıp mantarımsı yuvarlayacaksın..üzerlerine istersen 1 er tane karanfil koyabilirsin...Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutup üzerlerine 1 çay bardağı pudra şekeri serperek servis yaypıp bana hemen bi telefon ediceksin..
Eki Görüntüle 586725 Eki Görüntüle 586726 Eki Görüntüle 586727 Eki Görüntüle 586728 Eki Görüntüle 586729 Eki Görüntüle 586730 Eki Görüntüle 586731 Eki Görüntüle 586732 Eki Görüntüle 586733 Eki Görüntüle 586734 Eki Görüntüle 586735 Eki Görüntüle 586736 Eki Görüntüle 586740 Eki Görüntüle 586741 Eki Görüntüle 586738 Eki Görüntüle 586742 Eki Görüntüle 586743 Eki Görüntüle 586744 Eki Görüntüle 586739 Eki Görüntüle 586745 Eki Görüntüle 586746 Eki Görüntüle 586747 Eki Görüntüle 586749 Eki Görüntüle 586750 Eki Görüntüle 586751 Eki Görüntüle 586753
pizza hamuru için :yag su tuz yarım tatlı kaşıgı şeker+ tatlı kaşıgıtoz maya+1 yumurta yeterli oluyor.elossa'nın tarifndeki gibi yapıp memnun kalmayanlar deneye bilir 3.kez yaptım hiçte bi şikayetim olmadı.
ama bugun bi ıslak kek yaptım.herşey iyi güzel ama şekersiz olmuş.beni dinlemediler biraz daha seker ekletmediler şimdi yemiolarbi çözüm var mıdır çöplüge gitmesi dışnda
Çoook çook
Bende bu kilo problemi ve şekerli bir koçiş olunca ye kısmı bizde pek olmuyor bende çözüm buldum. Yapıp azıcık yapıp ucundan tadıp dağıtıyorum konu komşu. Pizza da ise oyle olmadı bir koca tepsi pizza hoop afiyetle midede. Tabi koçişin şekerini sen düşün
Ben çok çeşit bilmezdim burası sayesinde neredeyse her hafta sonuna menülerim hazır. Takipçinim
Ne kadar tok olursam olayım
Şu topiğe girince acıkıyorum arkadaş
paylaşmaya çalışırım canm ama iş yerinde onu yapamaya bilirim evde de yok ama 4-12 filan çalıışıyorum belki ozaman paylaşabilirm canm ama yinede tam bişey diyemem ben yaptıklarımı foto arşivi yapayım sonra hepsini bi anda paylaşayım o iyi olur bak
günaydın elossacımyine döktürmüşsün maşallah
canm bide bende pizzayı denemk isterim herkes çok övüyor eminim güzeldir ama mantar pek sevmiyoruz biz onun dısında neler koyabilirm??
sen mi ben miçoğunu denedim ve yaptım ama hala kedinin ciğere bakması gibi bakıyorum burdaki yemeklere
Elossacım en muhteşem üye seçiyorum seni,hakkındır arkadaşım
hmmm çok güzel duruyor...yapsam mı acaba? Ellerine sağlık Elossa
ELossa patlican sarmasini o gun yapmadim baska bir gune sakladim yapinca paylasicam,pizzayi yapmayi dusunuyorum insallah..
Ayrica son eklediklerinde cok guzell
Mutfak askim dahada artti senin sayende
Hamarat hatunn seniii
Bunuda ben yapmistimresim kalitesi guzel olmamis ama neyse
saol canım evet kakaolu pudingellerinize sağlık içindeki kakaolu pudingmi
hanımlar merhaba
ben evde kestane pişirmek istiyorum nerden estiyse canım acayip kestane istiyor
nasıl yapsam haşlasam mı yada fırındamı yapsam bizim fırınında altı bozuk altı pişirmiyor kestaneler çiğ mi kalır acaba önerilerinizi bekliyorum
Elossa yine çok güzel tarifler vermişsin. Armut kurabiyeyi en kısa zamanda deneyeceğim
un kurabiyesine bayılırım ama kendim bir türlü kıvamını tutturamıyorum ya çok sert oluyo yada dağılıyo bu seferde senin tarifini deneyecem inşallah bu sefer yapabilirim
bu arada nişan nasıl geçti nasılsın evine döndün dimi
elossa nefissssssssss hepsiiiiiiiiiii un kurabiyesini ben krem şantiyle yapıyorum yalancı un kurabiyesi tembel işi yaniiiiiiii
elossa yine döktürmüşsüün cnm ellerine sağlıkk
ben pizzanın hamurunu bugunde yarım malzemeden yaptım yine kötü oldu, ıslak oluyor .. pişir pişir anam agladı, pes ettim .. bu son denememdi, demek ben beceremiyorum baska acıklaması yok
Elossacim bugün misafirlerim geldi ve söz verdigim üzere yaptiklarimi resimledim ama sultan lokumunu yapamadim oglum hastalandi sadece auktan lokumu degil kurabiyede yapacaktim ama oglumla ilgilenmek zorundaydim bunlari ancak yetistirebildim... Ispanakli gül böregim, peynirli pogacam, mercimek köftem, patates salatam ve hashasli tatlim. Umarim resimleri yükleyebilmisimdir
Mercimek köftem patates salatam ve tatlim
ya varya kaç gündür aklımda un kurabiyesi vardı
sana soracaktım
sen benden önce davrandın tarif koymuşun
ellerine saglık canımçok güzel olmuş
pizza hamuru için :yag su tuz yarım tatlı kaşıgı şeker+ tatlı kaşıgıtoz maya+1 yumurta yeterli oluyor.elossa'nın tarifndeki gibi yapıp memnun kalmayanlar deneye bilir 3.kez yaptım hiçte bi şikayetim olmadı.
ama bugun bi ıslak kek yaptım.herşey iyi güzel ama şekersiz olmuş.beni dinlemediler biraz daha seker ekletmediler şimdi yemiolarbi çözüm var mıdır çöplüge gitmesi dışnda
Canım kivili pastanın görüntüsüne bayıldım yahu...
Ama benim kiviye alerjim var
kestaneleri üstünden biraz çiz bıçakla, sonra varsa ılık yoksa soğuk suda yarım saat kadar beklet, sonra teflon tavada kapat kapağını 30-40 dk pişir şahane oluyor :) pişerken arada tavayı biraz salla ters yüz olup iyice pişer...
hafta sonu oğlumun doğum günü vardı yaptıklarımdan bi kaç kare paylaşmak isterim sizleree
Eki Görüntüle 588228 bu benim sürpriz muffinlerim
Eki Görüntüle 588232 muffin ve havuç toplarım
Eki Görüntüle 588235 un kurabiyem
Eki Görüntüle 588239 masam komple
Eki Görüntüle 588253 buda pastamız
Eki Görüntüle 588255 buda bana ogün o ttatlı telaşları heyecanları yaşatan yüzüne baktıkça binlerce kez şükürler ettiğim bu duyguyu bana tattıran dünyalar güzeli yavrum
elossammm ya o ne tarifler yahuMutfağa girdim diyince zaten heyecanlandım neler geliyor diye. Hepiciği çoook güzellllllllll diyetim bitsin ilk işim tariflerini tek tek denemekkk
Allahımmmm sana geliyorummmmm:)))
canım döktürmüşsün maşallah her biri ayrı ayrı süperler..ellerine kollarına sağlık,paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim..nefiss görünüyorlar ayyyy o kurabiyeler benim tarifmi,beğendinmi peki merak ettim cnm..
bu arada yeni yaşı kutlu olsun yakışıklımın,ailece sağlıklı huzur dolu ömrünüz olsun Rabbim ayırmasın inşallah canımm
Allah oğluna hayırlı ömürler versin. Masa da çok güzel olmuş
kekleri ufala içine elma rendesi fındık birazcıkta pudra şekeri ekle.
top top yap ya hindistan cevizine bula yada çikolatalı sos yap üstüne dök biraz dolapta beklet mis gibi olur.
çok yumuşak olursa içine bisküvi kırığıda ekleyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?