ELOSSA MERHABA ve merhaba diğer hanımlar
zaman zaman bakınıyorum bende çok severim yemek yapmayı yeni şeyler denemeyi
03/12/ evlilik yıldönümümdü pasta ve kurabiye yapmıştım bende sizlerle onu paylaşmak istedim
Eki Görüntüle 596037 Eki Görüntüle 596038
pastayı şeker hamuru denemesi ile yaptım ilk kez denedim ama düzgün açmayı beceremedim parça parça ekledim bu yüzdende üstünü hindistan cevizi ve çikolata harflerle süsledim. ama kurabiyelerim tarcınlı limonlu şeker hamurunuda kurabiyelere uygulayabildim..
Elossa tariflerinize bayıldım, bundan böyle ben de takipçinizim. Yemek yapmayı ve paylaşmayı çok seviyorum, sizin tariflerinizden denediğimde mutlaka fotoğrafını çekip ekleyeceğim.
canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
herbiri harika görünüyor canım ellerine kollaına sağlık,paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim.
devamını beklerim olurmu:)
bu arada evlilik yıldönümünüz kutlu olsun daha nice seneler bir ömrü huzur içinde paylaşın inşallah canım
canım çok teşekkür ederimm hoşgeldin mutfağıma
paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım canımcım
teşekkürederim canımmm seve seve paylaşırım tabi tarfileri ile
Eki Görüntüle 596040 Eki Görüntüle 596041
ellossacım nihayet yaptım hamsi pilavını, eşim sevindi özlemiş baya aç da gelmişti. Fark edersen pişmiş hali yok çiğ halini koydum o yüzden. Eşim çok acıkmış halde geldi hem fırından çıktığı gibi sofraya... Aklıma foto çekmek geldiğinde iş işten geçmişti
ay canım benim harika olmuşlarrr,güveç kasesi dimi onlar bende öyle yapıyorum tek porsiyonluk yaparken:)
ellerine sağlık canım benim süper görünüyor,eminim tadıda süperdir....
kocişler balık delisi 2. dk beklese olmaz:))
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım benim
Sağol cnm benim asıl senin bizle paylaştıklarının yanında lafı bile edilmez ama maksat muhabbet olsun
Eki Görüntüle 596040 Eki Görüntüle 596041
ellossacım nihayet yaptım hamsi pilavını, eşim sevindi özlemiş baya aç da gelmişti. Fark edersen pişmiş hali yok çiğ halini koydum o yüzden. Eşim çok acıkmış halde geldi hem fırından çıktığı gibi sofraya... Aklıma foto çekmek geldiğinde iş işten geçmişti
Eki Görüntüle 596042
malzemeler
· 3 yumurta
· 1,5 su bardağı şeker
· 1 su bardağı sıvıyağ
· 1 su bardağı süt
· 2,5 su bardağı un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 2 çorba kaşığı kakao
· beyaz damla çikolata bitter damla çikolata
Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ, sütü ekleyin. Un, kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu beraber eleyerek ekleyin. Son olarak damla çikolataları ilave edip margarinle yağlanan kalıba, kek karışımını döküp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 40 dk pişirin.
Afiyet Olsun.
Elosacım şuan resimleri olan bir kaç tarifimi paylaşayım istedim yenilerini yaptıkça eklerim bende sizlerden tarfi alıp haftasobnu değişik bişeyler yapmak istiyorum bu yüzden birazdan en bastan tarfi sececeğim
ellerine sağlık cnm ben balık özürlüyüm ne yemesini nede yapmasını biliyorum
ve çok özeniyorum ilk ve tek defa gecen pazar günü iki çupra temizlettim içine soğan doğradım fırıntepsisine folyoya sardım pişirdim güzel oldu ama şu balık fobimi yenmem lazım
Eki Görüntüle 596042
malzemeler
· 3 yumurta
· 1,5 su bardağı şeker
· 1 su bardağı sıvıyağ
· 1 su bardağı süt
· 2,5 su bardağı un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 2 çorba kaşığı kakao
· beyaz damla çikolata – bitter damla çikolata
Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ, sütü ekleyin. Un, kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu beraber eleyerek ekleyin. Son olarak damla çikolataları ilave edip margarinle yağlanan kalıba, kek karışımını döküp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 40 dk pişirin.
Afiyet Olsun.
Elosacım şuan resimleri olan bir kaç tarifimi paylaşayım istedim yenilerini yaptıkça eklerim bende sizlerden tarfi alıp haftasobnu değişik bişeyler yapmak istiyorum bu yüzden birazdan en bastan tarfi sececeğim
süper olur cnm hiç elini korkak alıştırma en kolay pişirilen şey balıktır inan ki. yalnız folyo sağlıksız yağlı kağıt tavsiye ederim bir de defne yaprağı ekle çok lezzetli olmuştur eminim ben bu sene hep fırında yaptım sağlıklı olsun diye
Elossa da hamsi pilavının tarifi var tavsiye ederim pişman olmazsın
ellerine sağlık cnm ben balık özürlüyüm ne yemesini nede yapmasını biliyorum
ve çok özeniyorum ilk ve tek defa gecen pazar günü iki çupra temizlettim içine soğan doğradım fırıntepsisine folyoya sardım pişirdim güzel oldu ama şu balık fobimi yenmem lazım
Evet cnm güveç kasesi. İlk evlendiğimizde eşim üsküdarda bir pilavcı abla var orda yemiş hamsi pilavını bana nasıl anlatıyor ama ballandıra ballandıra. Hatta götürdü beni mutlaka yemelisin diye. Yedim hoşuma gitti, dedim ki ben bunu yaparım sana abartma yahuuuEşim de yapamazsın diye takılıyor bana. Zaten yerken anlamıştım içine neler koymuş nasıl yapmış belli. Aldım malzemeleri yaptım o gazla Tabi eşim şok oldu evde yapılan daha lezzetliymiş dedi bayıla bayıla yedi ve olmazsa olmazı oldu illa yapılacak yani
Dün akşam da çok sevindi garibim, bu sene fırında balık yedik hep benim diyetten dolayı hamsiye yaklaşmadık içime ukde oldu dayanamadım kıydım diyete
Eki Görüntüle 596043
malzemeler
3 orta boy kabak (kişi sayısına göre değişebilir)
kabakların üstü kazınır, boyuna iki ye kesilip ortasından kaçık yardımı ile içi açılır bu şekilde gondol gibi hazırladığımız kabaklarımızı hafif haşlıyoruz suda kırmadan ve süzerek çıkartıyoruz
iç malzemesi için
ben tvuk göğsünden küçük kuşbası parçaları kullandım bezelye patates havuş ve bol baharatlı bir harç hazırladım (arzuya göre değişebilir) hazırladığım bu harçları haşladığım kabakların içlerine doldurdum üzerinede bolca kasar peyniri rendeledim. ve fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirdim ..
umarım yardımcı olabilmişimdir. tam ölçülerim evde olduğu için yapılısını anlattım direk
canım ya süpersinnn,7/24 açık bu mutfak istediğiniz zaman istediğiniz şekilde paylaşım yapabilirsiniz hepiniz...
ben bugün kek yapıcaktım belkide senin tarifini yaparım ne dersin? :)
valla nefis görünüyor ellerine sağlık canım
ooof cnm süpersin benim en sevdiğim kek ya tadına doyulmuyor ben de kakaosuz yapıyordum bunu bir de kakaosunu ekleyip yapayımmmTabi bu keki yapmam için misafir gözlemem lazım çünkü 2 kişiyiz ve eşim sıcakken 1-2 dilim yiyor en fazla:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?