Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Tamam bende senin kekten alayım

]
siz benden daha şanslısınız canım
canınız çekince bugün olmasa da yarın yaparsınız hemen ama ben 3 ay bunlara sadece uzaktan bakıcam malesefsağlık olsun oğluşum iyi olsunda şimdilik bakmakla yetinirim ben ben sizin güzel tariflerinizi not alıp doğumdan sonra sırayla denicem artık
hatta şu meşhur sultan lokumunu bir ara mukafaat olara denicem mutlaka
herkes çok metetmiş bende çok meğenirsem oğlumun mevlütünde ikramlık yapmayı düşünüyorumnazar boncuklu kürdanla loş bir görüntü olur

keki çok güzel görünüyorellerine sağlık arkadaşımızın

ne güzel şeyler hulyammm eline sağlık diyetim bitince yapıcam kesin..

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK...:)

MALZEMELER;

3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı tahin
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
bir yemek kaşığı kadar margarin (ben tereyağ kullandım)
1 çay bardağı susam

YAPILIŞI;

yumurtalar ve şekeri derin bir kapda iyice çırpıyoruz.ardından sıvı yağ,süt,tahin ilave edilip un ve kabartma tozunuda ekliyoruz ve düşük derecede mikserimizle çırpıyoruz..
karışım boza kıvamını alınca kek kalıbımızın içini bir parça margarin veya tereyağ ile iyice yağlayıp ardından susamlarımızı kalıbımıza iyice serpiyoruz..kek karışımımızı kalıba döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz:)

ne güzel şeyler hulyammm eline sağlık diyetim bitince yapıcam kesin..
canım mükafaat olarak yapabilirisn kendine bi ara sütlü tatlı olduğu için çok hafif oluyorrr

harika görünüyor canım ellerine sağlık kekte çok severim susamııııı

Süper görünüyor vazgeçtim 3-4 dilim istiyorum

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim canım
seve seve takas yapardım ama hiç kalmadı kayınvalidem ve kayınpederim vardı yemekte silip süpürdük hepsini

ay olsun afiyt bal şeker olsun bi dahakine artık canım benimm

Tamam bende senin kekten alayım

yetişen alırrrrrrrrr:))
kociş yarısını götürdü uyus oldum:)))

canım olsun sağlıkla huzurla kucağına alda,sen yine yaparsın güzel güzel mamalar inşallah...
beğenirsen mutlaka yap canım dediğin gibi maviş kürdanlarla çok şık olur

canım mükafaat olarak yapabilirisn kendine bi ara sütlü tatlı olduğu için çok hafif oluyorrr

harika görünüyor canım ellerine sağlık kekte çok severim susamııııı

sağol canımm buyur gel yarısı duruyor:))))

Süper görünüyor vazgeçtim 3-4 dilim istiyorum

ehehehehe
tamam hepsi feda olsun arkadaşımaaa

BALKABAKLI BÖREK...:)

MALZEMELER;

3-4 büyük dilim balkabağı
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
üzerini için pudra şekeri

YAPILIŞI;

balkabakları rondodan geçirilir veya rendelenir...süt,yumurta,sıvıyağ bir kasede çırpılır..yufkalarımızın üzerlerine sütlü karışımdan iyice sürülür ve rendelemiş olduğumuz balkabaklarımızdan iyice heryerine gelecek şekilde serpilir.sonra balkabaklarımızın üzerine avucumuzla her yufkaya yarım su bardağından biraz fazla toz şeker gezdirilir ve rulo şeklinde sarılıp yağlamış olduğumuz fırın tepsimize istediğimiz şekilde dizilir..en son üzerine sütlü yumurtalı karışımdan sürülüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir..pişen böreğimizin üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir..
afiyet olsun:)

ISPANAKLI BÖREK...:)

MALZEMELER;

yarım kg ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
bir tutam tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yufka

YAPILIŞI;

yoğurt,yumurta,yağ ve tuz bir kasede çırpılır..yağlamış olduğumuz tepsimize yufkamızı bir tanesi serilir ve bu karışımdan dökülür..üzerine ıspanaklarımızın bir kısmı eklenerek diğer yufkamıza geçilir ve aynı işlemler tekrarlanır..yufka miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz..
ardından en üste kalan yoğurtlu karışımdan sürülerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk böreğimizi pişiriyoruz.

KURU PATLICAN & BİBER DOLMA...:)

MALZEMELER;

kuru patlıcan
kuru biber
yarım kg yağlı kıyma
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 kuru soğan
1 baş sarımsak
doğranmış domates
sıvı yağ
karabiber
pul biber
kimyon
kuru nane
kekik
tuz
1 çay bardağı pirinç

YAPILIŞI;

kuru patlıcan ve kuru biberler 1 gece önceden sıcak suda bekletilir,bikaç kez siyah suyu dökülür suyu tazelenir..
tüm malzemeler dolma harcı olacak şekilde doğranır ve yoğrulur..patlıcan ve biberlerimize harcımızdan doldurulur ve borcama dizilir..
bir kaseye doğranmış domates,5-6 diş sarımsak ve bir miktar sıvı yağ tuz eklenerek karıştırılır ve hazırladığımız dolmaların üzerine dökülür...
200 derece fırında 1 saat pişirilir..

of of bu ne yaaa...canım çekti ...pekte severim kuru patlıcanı...paylaşım için teşekkürler..

ıspanaklı böreğin ıspanaklarını öncede kavurdun mu...resimli paylaşımlarında harika ....

Elossaaaaaaaaaaaaaa yine döktürmüşsün kııııız

yaptım bişiler canım:))
öğleden sonra mutfağa bi giriş yaptım akşamüzerine kadar herşey tamam:)

of of bu ne yaaa...canım çekti ...pekte severim kuru patlıcanı...paylaşım için teşekkürler..

ıspanaklı böreğin ıspanaklarını öncede kavurdun mu...resimli paylaşımlarında harika ....

canım buyur gel hepsinden fazla fazla var...:)
bu arada yazmayı unutmuşum ıspanakları 1 yemek kaşığı yağ ile teflon tenceremde çevirdim,suyunu bırakmalarına izin vermeden yani..5- dk felan..
ama bazende direk çiğ ıspanaktan yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…