KURU PATLICAN & BİBER DOLMA...:)
MALZEMELER;
kuru patlıcan
kuru biber
yarım kg yağlı kıyma
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 kuru soğan
1 baş sarımsak
doğranmış domates
sıvı yağ
karabiber
pul biber
kimyon
kuru nane
kekik
tuz
1 çay bardağı pirinç
YAPILIŞI;
kuru patlıcan ve kuru biberler 1 gece önceden sıcak suda bekletilir,bikaç kez siyah suyu dökülür suyu tazelenir..
tüm malzemeler dolma harcı olacak şekilde doğranır ve yoğrulur..patlıcan ve biberlerimize harcımızdan doldurulur ve borcama dizilir..
bir kaseye doğranmış domates,5-6 diş sarımsak ve bir miktar sıvı yağ tuz eklenerek karıştırılır ve hazırladığımız dolmaların üzerine dökülür...
200 derece fırında 1 saat pişirilir..
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 596371 Eki Görüntüle 596374 Eki Görüntüle 596375 Eki Görüntüle 596376 Eki Görüntüle 596372 Eki Görüntüle 596373 Eki Görüntüle 596377 Eki Görüntüle 596378 Eki Görüntüle 596379 Eki Görüntüle 596380 Eki Görüntüle 596383 Eki Görüntüle 596382 Eki Görüntüle 596384 Eki Görüntüle 596385 Eki Görüntüle 596386 Eki Görüntüle 596387 Eki Görüntüle 596388 Eki Görüntüle 596389 Eki Görüntüle 596390 Eki Görüntüle 596391 Eki Görüntüle 596392 Eki Görüntüle 596393 Eki Görüntüle 596394
En basit Pizza hamuru, mesela 1/2 kg un, iki firin tepsisine yetiyor.
1/2 kg und, 1 yk seker, 2 tk tuz, arzua göre 1 yumurta ama sart degil, 1 maya bunu unutmusum yazmaya, lütfen unutmayin koymaya ,ilik süt/ su karisimi ile yogur. Biraz kitir isterseniz su orani daha cok olsun yumusak olmasini isterseniz süt orani daha fazla olsun.
Sos icinde : Salca falan güzelolmuyor kutu domates soslari oluyor ondan kullanin, icine bir dis samrisak ve kekis atin veya pizza baharati o ypksa kekik de olur, bol karabiber.
Dösemede görüntü acisinda söyle cok güzeloluyor , sos, peynir, mantar sucuk vs, ben en üstüne bazen paparika dogruyorum biber istiyorsa canim
Ve tonbalik sogan li yapiyorum
veya kirmizi paprika ve misir
veya sirf degisik peynirler ile ve mantar....
Affiyet olsun.
çok güzel tarifleerrr..elinize sağlıkkk...
ben de susamlı keki yaptım pişiyooooorrrr...
ve şahane olduuu....tekrar teşekkürler...ben şekeri 1,5 yaptım pek şekerli sevmiyoruz..
ellerine sağlık..bu gerçekten dehşey bir şey ..ne zamandır yapmak istiyorum ben de ama hiç kısmet olmuyor..:26:
aşka gelip yapmama vesile olacak kadar güzel görünüyor
o dolma ne öyle yaaa müthiş bişey ellerine sağlıkk
En basit Pizza hamuru, mesela 1/2 kg un, iki firin tepsisine yetiyor.
1/2 kg und, 1 yk seker, 2 tk tuz, arzua göre 1 yumurta ama sart degil, 1 maya bunu unutmusum yazmaya, lütfen unutmayin koymaya ,ilik süt/ su karisimi ile yogur. Biraz kitir isterseniz su orani daha cok olsun yumusak olmasini isterseniz süt orani daha fazla olsun.
Sos icinde : Salca falan güzelolmuyor kutu domates soslari oluyor ondan kullanin, icine bir dis samrisak ve kekis atin veya pizza baharati o ypksa kekik de olur, bol karabiber.
Dösemede görüntü acisinda söyle cok güzeloluyor , sos, peynir, mantar sucuk vs, ben en üstüne bazen paparika dogruyorum biber istiyorsa canim
Ve tonbalik sogan li yapiyorum
veya kirmizi paprika ve misir
veya sirf degisik peynirler ile ve mantar....
Affiyet olsun.
çok teşekkür ederim canımm
Günaydın Elossa; İki gündür hepsini okudum, çok çok beğendim.Hele aşama aşama göstermen, bizlere kolaylık sağladı. Eline koluna emeğine sağlık.
günaydın hayatım,evet seni gördüm ama bişi yazmayınca ses etmedim:)
çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma,senden de paylaşım bekliyorum:)
Tahinli kek
Eki Görüntüle 597526
Sosu sürülünce
Eki Görüntüle 597527
Buzdolabı böreği, kuskus salatası, lahana sarması, tahinli kek
Eki Görüntüle 597528 Eki Görüntüle 597529
ay ay ayyyyyyyyy hatun döktürmüşsünnn
ellerine sağlık canım enfes görünüyor bayıldımm..paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim,harikasınn
Elossa,
Gene döktürmüşsün canımı istetyorsun
Birşey sormak istyorum. Haftasonu pizzadan yaptım ama ben onun hamurunu bir türlü tutturamıyorum. Piştiği halde hep ıslak kalıyor hamurumsu neden olabilir.
canım çok teşekkür ederim,aslında öyle olmaması lazım hamurun,acaba üstteki malzemelermi çok su bırakıyor hamura ve hamur halinde kalmasını sağlıyor
canım su koymuyorum çünkü en üste doğranmış domates ekliyorum epeyce onun suyuyla pişiyor..birde domateslere bolca sarımsak doğruyorum..biraz yağ ve tuz ile karıştırıp o karışımı dolmaların üzerlerine gezdiriyorumElossa kuru patlıcan dolmasını pişirirken hiç su koymuyormusun?Dolmaların içi nasıl pişiyor.:44:
ASlında
evet üsttekiler bırakıyor diye düşünüyorum bende ama çözüm bulamadım ne yapayım sence??
canım domatesleri suyuyla koyma,mantarlarıda iyice kurula öyle koy o zaman bi sorun olacağını düşünmüyorum
Ok birde öle deneyeyim.
Birde hamurun kalınlığını ayarlayamıyorum diye düşündüm olabilir mi???
canım hamur hafif cıvık olucak ve fırın tepsisinde yarım cm i geçmeyecek kalınlığı
canım su koymuyorum çünkü en üste doğranmış domates ekliyorum epeyce onun suyuyla pişiyor..birde domateslere bolca sarımsak doğruyorum..biraz yağ ve tuz ile karıştırıp o karışımı dolmaların üzerlerine gezdiriyorum
Hııı domatesin suyu yeterli oluyor demek.Gerçi bunu anneme anlatmakta zorlanacağım ama olsun.Çünkü susuz pişmez diyip beni deli edecek.
Elossa;Susamlı kek tarifini yapmak istedim, rica etsem hangi sayfada söyleyebilirmisin? Bende geçen sene Aşçılık kursuna gittim, değişik gelen tarifleri sizlerle paylaşmak isterim.
Öğle yemeği için ıspanaklı tava böreği yapmıştım tek resim çekebildim aceleden azıcık da karanlık çıkmış ama paylaşmak istedim.
Eki Görüntüle 598004
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?