Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

bizimkiler pek yapmayı bilmez canım pratik yemeklerde iyidirler fakat içli köfte,mantı filan hazır yerdik hep... ilk defa el yapımı yemiş oldular sayende

Sağol canım:))Sahiden mi ben görüntüyü pek beğenmedimBidaha yaptığımda kıymaları çok az koyacağım ozaman daha küçük olur diye düşünüyorum:44:
Yemek yapmayı çok ama çok seviyorumİlk yemek yapmaya 12 yaşında başladım öyle olunca herşey yapmayı öğreniyor insan

bizimkiler pek yapmayı bilmez canım pratik yemeklerde iyidirler fakat içli köfte,mantı filan hazır yerdik hep... ilk defa el yapımı yemiş oldular sayende

olsun hayatım,tarifi bendn emek vermesi senden oldu işte...senin sayende yani.devamını beklerim marifetli arkadaşım

bende mutfakla küçüklüğümden beri haşır neşirim canım.
biz küçükken müstakil bahçeli evimiz vardı annemin tavukları,hindileri bir sürüydü..babama bahçemizin bir bölümüne kocaman kocaman oda gibi kümesler yaptırıp orada bakardı onlara zevk alırdı bu işten annecim.
bende o zamanlar ortaokula yeni başlamıştım,liseyi kız meslek lisesinde okuduğumdan liseli ablalarıma özenirdim:)
ben çocuk gelişiminde okudum ama gözüm hep onların üstündeydi,ev idaresi diye bir bölüm vardı o ablaların peşine takılırdım tenefüslerde:)
o bölümde sürekli mutfak işleri oluyordu,çeşit çeşit yemekler,pastalar,börekler aman Allahımm...:)
atölyeleri bizim sınıfla aynı kattaydı,hergün mis gibi kokular birbirine karışırdı mest olurdum delirirdim gidipte göreyim acaba bugün ne yaptılar diye:)
sonra anneme babama söylemeye başladım bende öğrenicem banada öğret diye:)
sonra babam bana bir yemek kitabı aldı,o kitabı resmen bikaç günde hatmettim
sonra gaza bi geldim kii aman Allahımmmm:) Annemin dibinden hiç ayrılmadım yemek yaparken.tuzu bile bana attırırdı alıştırma yapıyorduk:)
artık babamla annemle anlaşmıştık her haftasonu 2 gün boyunca ben yapacaktım yemekleri(tabi babam bu arada tembihliyor gülerek,kızım yakmamaya çalış başında bekle emi diye)
(şimdi tavuklara hindilere geliyor konu)
o tavuklarımız,hindilerimiz bikaç haftada bomba gibi olmuşlardı
zaten tavuklar cins olarak et piliçlerindendi,daha bi şişti hayvancağızlar hindileri hiç anlatmıyım az daha zorlasak koyun kadar olucaklardı
diyceğim o ki,öyle öyle yakarak,bozarak,tuzsuzda oldu tuzluda,çok şekerlide oldu sıfır şekerde,yağda yüzen yemeklerim oldu,bazen yağ koymadığım....ama mutfakla acaip haşır neşir oldum.kümestekilerde ihya:)))
artık güzel güzel şeyler yapmaya başlayınca neredeyse haftalarca,belki (abartmıyorum) aylarca tüm mahalle pastaya,böreğe,tatlıya doydu
her yaptığımdan tabaklara doldurur kapı kapı dağıtırdım:)
biz evimize un,şeker,yağ v.s. yi kg ile hiç almayız çuvallarla tenekelerle alınırdı,halada öyledir annemler.
yani kadına 1 çuval şeker 1 yıla yakın gidiyorsa benim sayemde 4-5 ayda tükeniyordu,18 kg lık büyük yağ tenekelerini bilirsiniz,onu resmen yemeklere içiriyordum tutturana kadar:)
ama sağolsunlar hiç bir zaman hevesimi kırmadı annemde babamda.hep desteklediler,hep izlediler,hep yanımda oldular,kötüyse bile çok lezzetli olmuş kızımın ellerinden diye diye ballandırarak yediler her yaptığımı.
belkide bu yüzden mutfağa acaip ilgiliyim,günlerce çıkmasam yeri var:)
şimdide sefasını sürüyorlar annecimle babacım ve beraberinde eşimde:)

ne güzel anlatmısın canım yaa cok duygulandım yüreğine sağlıkkk

Canım ne güzel anlatmışsın:))
Benimde öyle ortaokuldayken yemek yapmaya heveslenirdim annem her dışarı çıktığında hemen hamur yapar ya mantı yapmaya yada tavada gözleme yapmaya çalışırdımAnnem gelirdi şok yine miSonra şu fellah köfte gibi olan köfteleri küçük küçük sıkamazdım ovalar tahtada keserdimSonra sonra lise zamanlarında yemek yapmayı tamamen öğrendim sonra annem ohhh geziyor akşam geliyor yemek hazırSonra evlendim ve hiç zorlanmadımBabam hep boynuz kulağı geçti hanım der anneme

Son düzenleme:
bende kokostar kurabiye yaptım bugün kurabiye çok severim ilk defa denedim bu tarifi ama çok beğendim...resimlerini yüklemeyi becerebilirim inşallah...

ne güzel anlatmısın canım yaa cok duygulandım yüreğine sağlıkkk

sağol canım benim,içimden gelenleri yazdım ve çok özledim o günleri

canımm sağolasınn:)
anneciğini bilmiyorum ama eminim ondaki marifet sende de var fazlasıyla,babacığın çok haklı canım

oyyy ellerine sağlık canımm,ben tam bir kurabiye canavarıyım,hele eşimm:)))
seninkilerde nefis görünüyor paylaştığın için çok teşekkür ederim
bide tarif alsak:)

tabiki hemen yazayım canım

hamuru için:
2 yumurta(1 tanesinin akı iç malzemesi için ayrılacak)
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un

hamur yumuşak olacak...

iç malzemesi:

1 su bardağı hindistan cevizi1,5- 2 ye yakın koyulursa daha iyi olurmuş sanki)
yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(hamur malzemesinden ayırmıştık)
ben içine birzda fındık içi koydum

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elle azıcık yuvarlak şekilde açılır.ortasına iç malzemesi konulur ve kapatılıp yuvarlak şekil verilir...
160-170 derecede 15-20 dk pişirilir...ben üzerine benmari usulü çikolata eritip döktüm..isterseniz beyaz çikolata veya daha farklı şeylerle süsleyebilirsiniz...denemenizi tavsiye ederim..

afiyet olsun!!!!

elossacığım şekerim bişi sorucam mesela içli köfteyi nasıl deefrize koyuyorsun harcını koyup sonra pişiriceğin zaman mı şekillendiriyorsun yoksa şekilli yapıp dondurucuya atıp yiyeceğiniz zaman hopp kızartıyor musun bunları öğreneyim şekerümm dimii evlenince işime yarar
benim sevgilimde et oburdur ona birden yapıp azar azar kızartabilirim diye düşündüm canı istedikce
ayy aman kocamıda ne çok düşünür müşüm ya beni alan yaşadı kızzz

Ne kadar güzel bir konuymuş bu. <3
Elossa kurabiyeyi çok seviyormuşsun sen de. :)))
Daha bütün sayfalara bakmadım ama bakacağım tek tek.
İlk sayfadaki tarifler arasında kurabiye göremedim.
Paylaştığın tariflerin var mı bu topikte kurabiye için?
En son sayfadaki kurabiye tarifini aldım ama. Kokostar kurabiye olanı.
Onu deneyeceğim mutlaka.

İşte budur diyebileceğim bir tat bulamadım henüz, o yüzden sürekli yeni bir şeyler deniyorum. :/

Son düzenleme:
günaydın kızlar yarın iki günlüğüne eşimin kardeşi gelecek çok deger verdiğim bi insan sizden bi tavuklu bi etli 2 özel menü istiyorum mezelerde dahil misafirlerinizden begeni alanlardan şimdiden teşekürler

ayy bugün nasılda mantı istiyor canım.işten çıkar çıkmaz yapayım.ama benimkisi hazır.bu şekilde çok kolay olmuş.yapsam becerirmiyim acaba .hiç yapmadım daha önce
bu arada seninkiler süper görünüyor.

Ben de dün yaptığım küçük mozaik pastamı çektim heveslenip,
Ben çekene kadar küçük kızım üstten parmaklamış bile

Bkz. sol uç bölge

[/IMG]

merhaba kızlar ve hayırlı cumalar :)
tavuk köftesi tarifimi paylaşmak istedim. geçenlerde Elossa nugget tarifi istiyordu açıkçası ben bunları nuggettan daha çok seviyorum. aşama aşama çektim inşallah yapar beğenirsiniz siz de :)

malzemeler,
köfte harcı için,
600 gr tavuk kıyması(göğüsten çektiriyorum)
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
1,5 çay k. tuz, isteğe bağlı olarak değişen miktarda, nane, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve benim tavuğa çok yakıştırdığım köri... yaklaşık 1 çay k. yetiyor.
içine koymak üzere 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

kızartmak için,
1 yumurta, galeta unu.

öncelikle köfte harcımızı hazırlayıp 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
sonra, streç film serili tezgaha ister elimizle ister merdane ile yarım cm kadar ceviz büyüklüğündeki harçtan yayıyoruz.
aynısından bir tane daha yapıyoruz yanına.
arasına rendelenmiş kaşar peynirinden bir tutam koyup 2.yaptığımızı üzerine koyuyoruz, kenarlarını hafif bastırıp su bardağı ile kesiyoruz böylece hem kenarları yapışıyor hem de düzgün bir görünüm elde ediyoruz.
bu aşamalarda hep elimizin altında bir kase su olsun, yapışmamasını kolay toplanmasını sağlıyor.
sonrasında, kızgın yağda, önce yumurtaya bandırıp sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
afiyet olsun :)

Çok güzelmiş ya ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…