Ellerinize sağlık ama biz evimize belli bir marka dışında tavuk almıyoruz,
Hiç içime sinmiyor tavuk benim,
Oysa ki ne kadar severimmm :18:
tabiki hemen yazayım canım
hamuru için:
2 yumurta(1 tanesinin akı iç malzemesi için ayrılacak)
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un
hamur yumuşak olacak...
iç malzemesi:
1 su bardağı hindistan cevizi1,5- 2 ye yakın koyulursa daha iyi olurmuş sanki)
yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(hamur malzemesinden ayırmıştık)
ben içine birzda fındık içi koydum
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elle azıcık yuvarlak şekilde açılır.ortasına iç malzemesi konulur ve kapatılıp yuvarlak şekil verilir...
160-170 derecede 15-20 dk pişirilir...ben üzerine benmari usulü çikolata eritip döktüm..isterseniz beyaz çikolata veya daha farklı şeylerle süsleyebilirsiniz...denemenizi tavsiye ederim..
afiyet olsun!!!!
elossacığım şekerim bişi sorucam mesela içli köfteyi nasıl deefrize koyuyorsun harcını koyup sonra pişiriceğin zaman mı şekillendiriyorsun yoksa şekilli yapıp dondurucuya atıp yiyeceğiniz zaman hopp kızartıyor musun bunları öğreneyim şekerümm dimii evlenince işime yarar
benim sevgilimde et oburdur ona birden yapıp azar azar kızartabilirim diye düşündüm canı istedikce
ayy aman kocamıda ne çok düşünür müşüm ya beni alan yaşadı kızzz
Ne kadar güzel bir konuymuş bu. <3
Elossa kurabiyeyi çok seviyormuşsun sen de. :)))
Daha bütün sayfalara bakmadım ama bakacağım tek tek.
İlk sayfadaki tarifler arasında kurabiye göremedim.
Paylaştığın tariflerin var mı bu topikte kurabiye için?
En son sayfadaki kurabiye tarifini aldım ama. Kokostar kurabiye olanı.
Onu deneyeceğim mutlaka.
İşte budur diyebileceğim bir tat bulamadım henüz, o yüzden sürekli yeni bir şeyler deniyorum. :/
elossa patates mantısı yaptım canımm hafif ve cok lezzetliydi eline sağlık
günaydın kızlar yarın iki günlüğüne eşimin kardeşi gelecek çok deger verdiğim bi insan sizden bi tavuklu bi etli 2 özel menü istiyorum mezelerde dahil misafirlerinizden begeni alanlardan şimdiden teşekürler
hoşbulduk elossa birkaç dediğini yapıyordum ama yumurtayı direkt dolaptan çıkarıp yapıyordum dediklerini uygulucam kek tarifide paylaşırsan çok memnun olurumdamla çikolatayı nasıl kullanmamı önerirsin hep dibine çöküyor
canım susam mantolu kekimi gördünmü,onu tavsiye ederim kesinlikle.birde damla çikolataları ben heryerine değilde daha çok kek harcının yarısını kek kalıbına boşaltıp öyle çikolataları ekliyorum bolca..sonra kalan karışımı üstlerine döküyorum,piştikten sonra ortada oluyor çok hoş görünüyor..ama diğer türlü senin gibi unluyorum ve fazla ununu silkeliyorum cnm.
Ben de dün yaptığım küçük mozaik pastamı çektim heveslenip,
Ben çekene kadar küçük kızım üstten parmaklamış bile
Bkz. sol uç bölge
[/IMG]
oy oy oyyy,ellerine sağlık canımm.epeydir yapmıyorum ben aklıma düşürdün:)
çocukluğumun pastasıdır kendileri,annem çok yapar:)
küçük kızının ellerini parmaklarını yerim ama benn
merhaba kızlar ve hayırlı cumalar :)
tavuk köftesi tarifimi paylaşmak istedim. geçenlerde Elossa nugget tarifi istiyordu açıkçası ben bunları nuggettan daha çok seviyorum. aşama aşama çektim inşallah yapar beğenirsiniz siz de :)
malzemeler,
köfte harcı için,
600 gr tavuk kıyması(göğüsten çektiriyorum)
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
1,5 çay k. tuz, isteğe bağlı olarak değişen miktarda, nane, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve benim tavuğa çok yakıştırdığım köri... yaklaşık 1 çay k. yetiyor.
içine koymak üzere 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
kızartmak için,
1 yumurta, galeta unu.
öncelikle köfte harcımızı hazırlayıp 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
sonra, streç film serili tezgaha ister elimizle ister merdane ile yarım cm kadar ceviz büyüklüğündeki harçtan yayıyoruz.
aynısından bir tane daha yapıyoruz yanına.
arasına rendelenmiş kaşar peynirinden bir tutam koyup 2.yaptığımızı üzerine koyuyoruz, kenarlarını hafif bastırıp su bardağı ile kesiyoruz böylece hem kenarları yapışıyor hem de düzgün bir görünüm elde ediyoruz.
bu aşamalarda hep elimizin altında bir kase su olsun, yapışmamasını kolay toplanmasını sağlıyor.
sonrasında, kızgın yağda, önce yumurtaya bandırıp sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
afiyet olsun :)
Eki Görüntüle 609156 Eki Görüntüle 609158 Eki Görüntüle 609159 Eki Görüntüle 609160 Eki Görüntüle 609162 Eki Görüntüle 609163 Eki Görüntüle 609166 Eki Görüntüle 609167
merhaba canım hayırlı cumalar sana da...
valla harika görünüyor canım ben tavuk çok severim ve dediğin gibi nugget delisiyim resmen:)
galeta unu süper olmuş kesinlikle nugget a benziyor olmalı tarifin,ben bunu denerim arkadaş
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım valla nefis görünüyor ben mayonezimi kapıp geliyorum bikaç tane aşırmaya
canım evet tavuktanda nem kaptırdılar bize sağolsunlarEllerinize sağlık ama biz evimize belli bir marka dışında tavuk almıyoruz,
Hiç içime sinmiyor tavuk benim,
Oysa ki ne kadar severimmm :18:
merhaba canım hayırlı cumalar sana da...
valla harika görünüyor canım ben tavuk çok severim ve dediğin gibi nugget delisiyim resmen:)
galeta unu süper olmuş kesinlikle nugget a benziyor olmalı tarifin,ben bunu denerim arkadaş
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım valla nefis görünüyor ben mayonezimi kapıp geliyorum bikaç tane aşırmaya
ayy bugün nasılda mantı istiyor canım.işten çıkar çıkmaz yapayım.ama benimkisi hazır.bu şekilde çok kolay olmuş.yapsam becerirmiyim acaba .hiç yapmadım daha önce
bu arada seninkiler süper görünüyor.
mayonezi özledim ben ama yasak hamilelere içindeki çiğ yumurta nedeniyle
hardal ve ketçapla yedim akşam ben de :)
denersen yorumunu yaz olur mu :)
canım susam mantolu kekimi gördünmü,onu tavsiye ederim kesinlikle.birde damla çikolataları ben heryerine değilde daha çok kek harcının yarısını kek kalıbına boşaltıp öyle çikolataları ekliyorum bolca..sonra kalan karışımı üstlerine döküyorum,piştikten sonra ortada oluyor çok hoş görünüyor..ama diğer türlü senin gibi unluyorum ve fazla ununu silkeliyorum cnm.
şimdi baktım çok teşekkür ederim
canım önce şekillendiriyorsun ve dipfrize koymadan önce ister tek tek alimunyum folyo veya buzdolabı poşetine koyuyorsun,istersende birbirine değmeyecek şekilde saklama kabına.
çok yapıp dipfrize koydunmu her daim elinin altında olur:)
tek tek koymak zor olur saklama kabıyla koysam olmaz mı
peki birbirlerine deyseler nolur şekercim?
birbirlerine yapışırlarsa ayırırken hemen dağılırlar canım,saklama kabında saklayacaksan aralarına buzdolabı poşeti koymalısın
aa bak bunu öğrendiğim iyi oldu canım sağol öyle yaparım en iyisi sanırım dedğin gibi tek tek buzdolabı poşetine koyup sonra hep beraber saklama kabına doldurmak
BA-YIL-DIM...süpersin elossaaaa. Yılmadan tek tek bakıyorum sayfalara. 200 lerdeyim dahadayanamadım yazdım takipteyim takdir ediyorum arkadaşım seni
sende sağol canım
merhaba canımm hoşgeldin mutfağımabiliyorum bikaç gündür sürekli onlinesın topiğimde,ama ses seda çıkmıyordu senden:)
paylaşımlarını bekliyorum seninde,yok öyle okuyup okuyup kaçmakkk:)
Tabikiii,yaparsam bir şeyler paylaşırım mutlaka...Mutfağı,yemek yapmayı,yemeyi yedirmeyi çok seviyorum...Senin kadar hamarat değilim ama kendimce yapıyorum bir şeyler. Düğünüm olsun eşimin yanına gideyim daha da adayacak gibiyim kendimi mutfağa. Şu an bekar evinde tek başımayım,açıkçası pek uğraşamıyorum. Ama 4-5 ay sonra dolu dolu geliyorum inşallah senin mutfağından da bolca esinlenerek
Eki Görüntüle 609726 Eki Görüntüle 609727
bunlarda benden olsun.susam mantolu kek.eşim hemencik 2 dilimi hopp mideye indirdi bile çok sevdi.babam için içine farklı olaraktan ceviz koydum.güzel oldu.eline ve yüreğine sağlık elossa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?