Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Heyy nabersiniz ne pisirdiniz
Elossa cicim bi kumpir tarifi versene giiiii

Son düzenleme:
Heyy nabersiniz ne pisirdiniz
Elossa cicim bi kumpir tarifi versene giiiii

selam kuzumm hoşgeldinn:))
hemen yaptığım ve çok sevdiğim bi tanesini kopyalıyorum canım,çok kolay hemde...
malzemeleri damak zevkine göre çeşitlendirebilirsin

Malzemeler

5 adet büyük boy patates
Tereyağı
Kaşar rendesi
Sosis
Rus salatası (marketlerde hazır olarak satılan garnitürlerden kullanabilirsiniz)
Mısır
Ketçap
Mayonez
Tuz

Hazırlanışı

Önce patatesleri yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden şişle delin ve folyoya sarıp 200 derece fırında 1 saat pişirin. Rus salatasını hazırlayın, sosisleri haşlayıp doğrayın, kaşarı rendeleyin. Pişen patatesleri soğutmadan bıçakla ortadan yarın içini tatlı kaşığıyla çok az oyup tereyağı, tuz ve kaşarı ekleyip iyice karıştırın. Patateste oluşan çukura mısır, sosis, rendelenmiş kaşar ilave edin onların üzerine de Rus salatası koyun. Üzerini ketçap, mayonez ve kornişonla süsleyin.

Son düzenleme:

Saol şefim benim .
Fazla olmazsam ,fırın tarifinide merak ettim desem.

Cok tesekkurler canim,cok kolaymis ilk kez yapcam guzele benziyor

Bende yarın icin yaptıklarımi göstereceğim
Ispanaklı kekim herzaman güzel olurdu ama bugün nedense beyenmedim, olmadi hayin
Kurabiyerimde çok kötü olurdu, oda aksine bir lezzetli olduki ( risk alip, baldan oluşan bir tere yağ kullandım ve yarın üstüne biraz pudra şekeri dökeceğim..

Çikolatali muslu kekimi, aslında daha önce gösterip tarifde vermiştim, bu sever zadece ayvali reçelide ekledim ve süslemeyi farklı yaptim..
Tadini yarin keşfedecegiz, inşallah rezil olmam:))

Eklentiler

• $20130326_223039.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 35
  • $20130326_232542.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 30
  • $20130326_223354.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 34
  • $20130326_223232.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 42
  • $20130326_232551.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 46
Dün çok kolay bir lahmacun yaptım.Bim'de satılan hazır lavaştan.Hamur açmaya üşeniyorum diyorsanız tam size göre.Aynı dışarıda yediğimiz lahmacun tadındaydı.Gönül ferahlılığla çok kısa sürede temiz temiz yapıp yiyebilirsiniz.Kıymayı kendim hazırladım.İçinde küçük küçük doğranmış soğan,kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates,yeşil biber,maydanoz,domates salçası,biber salçası,kırmızı biber,kara biber,az zeytinyağı ve tuz var.Pişince ağzı kapaklı bir tencereye koyarsanız yumuşacık oluyor.

Eki Görüntüle 670474 Eki Görüntüle 670475
Eki Görüntüle 670476 Eki Görüntüle 670477

elosacım sana bissürü pasta fotosu yükleyecemde çok yoruldum misafirlerim yeni gitti sabaha geliyorum bekle beni

elosacım sana bissürü pasta fotosu yükleyecemde çok yoruldum misafirlerim yeni gitti sabaha geliyorum bekle beni

peki lavaş ince olduğundan kurudumu

Saol şefim benim .
Fazla olmazsam ,fırın tarifinide merak ettim desem.

sende sağol kuzum,geçmi kaldımmı tarif için(

Cok tesekkurler canim,cok kolaymis ilk kez yapcam guzele benziyor

afiyet olsun kuzucum:)

wowwww süpersin cnm yaa,ellerine sağlıkkk her biri harika görünüyorr
paylaştığın için çok teşekkür ederim,bilsem çaya gelirdim sanaa

ama bunlar çok güzellerrrr
çok severim ben lahmacunu,akşam yemek yapmayıp lahmacunmu söylesek ne,çok canım çekti vallahiii.)))
ellerine sağlık canımm nefis görünüyorlar çok teşekkür ederim paylaşımın için

canımcım hani nerdelerrrrrrrrr

Elossa orda misin ? :26:

evet kuşum geldim

Ozel mesaj atan sen misin bana :26:
Sen olmadigini dusunuyorum da :26::26:

wowwww süpersin cnm yaa,ellerine sağlıkkk her biri harika görünüyorr
paylaştığın için çok teşekkür ederim,bilsem çaya gelirdim sanaa

Bende teşekkür ederim
Canim gelseydin tabiki ikram ederdim ama ben bunları kendimize degil, ablalarimin doğum günleri icin yapmıştım
Elimden geldikçe her hafta öğrenip yapmaya çalışacağım
Senin komşunun 235'lik sayfasını bir günde bitirdim, dün senin topige başlamıştım bile

Kiz allah canini almasin senin

rica ederim tatlım gelmiş kadar oldumm
sen denedikçe paylaş emi çok mutlu olurum,benimkini herhalde epey uzun günler takip etmen lazım,oldukça sayfa var:)

rica ederim tatlım gelmiş kadar oldumm
sen denedikçe paylaş emi çok mutlu olurum,benimkini herhalde epey uzun günler takip etmen lazım,oldukça sayfa var:)

Yeni bir şeyler öğrenmek adına cekmeyecegim sıkıntı olmazbu yüzden tek tek göz atmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…