Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elosa ben geldimmmmm işte bu pembiş mozaik pastam
karbonatlı poaçalarım mısır gevrekli kurabişlerim bu da pek bilinmeyen bi çeşit erişteli yeşil mercimekli cevizli patates kızartmalı pilavım tarifini isteyen olursa veririm

Cok tsk ederim
Mesela siz nerelisiniz?
Doğu yemeklerine bu aralar çok ilgi duyuyorum. .

Iyi yuvka yapmasınıda çok öğrenmek istiyorum

rica ederim canım
babam Kayseri annem Antalyalı...
bense Edirne doğumluyum:)
Eşim Adanalı.
Eğer gözüne kestirdiğin doğu mutfağından yemekler varsa paylaş emi,bizlerde yapalım

Canım hoşgeldiinnnnnn
harikasınnnn,o pastaya bittim bittimmm,rengi çok güzel eminim tadıda öyledir
valla eğer hepsinin tarifini yazmaya imkanın ve zamanın varsa lütfen paylaş emi canımcım,vallahi herbirine bayıldımm.ellerin kolların dert görmesin ellerine sağlık canım,paylaştığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim

Canım,birşey soracagım sana..Ben kek yapıyorum,bazen fırında iken harika kabarıyor.Pişince,fırının kapagını açınca bazen çok fıslıyor ve ben üzülüyorum ( Bunu önlemek için ne yapmalıyım :26:
Fikri olan herkes yazabilir tabi..Şİmdiden teşekkürler..

Olsun elossacım sen iyi ol yeter,bir süre uğramadın konuna inşallah her şey yolundadır.
Müsait olduğun bi zaman paylaşırsan ,elbet denerim ben sonra.

canım ilk önce sorayım nasıl fırın kullanıyorsun

yarın yazarım inş.canım tarifleri

tamam canım bekliyorum

Olsun elossacım sen iyi ol yeter,bir süre uğramadın konuna inşallah her şey yolundadır.
Müsait olduğun bi zaman paylaşırsan ,elbet denerim ben sonra.

hayatım gezmelerden misafirden fırsat kalmıyorki uzun uzun kalayım:)
canım kesinlikle gvenerekyaptığım ve kayıt altında tuttuğum tarifimi sana direk alıntılıyorum.
beğeneceğine çok eminim
Malzemeler;

• 6 adet dana biftek
  • 1 yemek kaşığı salça+1 su bardağı ılık su
  • Tuz, karabiber

Üzerine sos olarak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ+tercihe göre 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Bifteklerin marinesi için;
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağ
  • Yarım çay bardağına yakın sirke
  • 3 diş sarımsak
Patates Püresi için:
  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yaklaşık yarım su bardağı süt
  • Tuz

Bifteklerin marinesi için:
---- Biftekleri ,yayvan bir saklama kabına alın..3 diş sarımsağı 2-3 parçaya bölerek, zeytinyağ ve sirkeyle karıştırarak, biftekleri bu karışıma iyice bulayın ve 1 gece kadar buzdolabında bekletin..Zamanınız yoksa en az 4-5 saat bekletin..Yapılışı;
---Marine edilmiş biftekleri yıkamadan, kendi yağı ile, kızgın bir teflon tavada 2-3 dakikadan fazla olmamak üzere arkalı önlü kızartın ve hemen fırın tepsisine alın..
---1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile sulandırarak fırın tepsisine aldığınız bifteklerin üzerine gezdirin, fırın tepsisinin kapağını kapayın, tepsiniz kapaklı değilse, alimünyum folyo ile ağzını kapayın..Yeterli miktarda tuz ve karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında yaklaşık olarak 1,5 saat pişirin..Arada kontrol ederek pişip pişmediği test edin, gerekirse biraz daha pişirin..
---Servis edeceğiniz zaman, bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağını ve tercih edilirse 1 yemek kaşığı tereyağını alın, kısık ateşte, kalın şeritler halinde doğranan 2 diş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı kekiği yakmadan 3-5 dakika çevirerek, bifteklerin üzerine gezdirin, patates püresi ve pilavla servis yapın..
Patates Püresinin Yapılışı;---Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve yeterli suda haşlayın..Püre yapacağınız tencereye alarak, püre aleti ile iyice ezin, tereyağı ve tuz da ekleyin, sütü de ekleyerek son kez püre aleti ile iyice karıştırın.Kıvamını kendinize göre ayarlamak için süt miktarı ile oynayabilirsiniz.

elossaa bu aralar pek biseyler paylasmaz oldun canim:26::26::26::26: yemek yapmiyormusun yoksa

elossaa bu aralar pek biseyler paylasmaz oldun canim:26::26::26::26: yemek yapmiyormusun yoksa

ahhh öyle bi şansım asla yok kuzum bu evde çorbasından yemeğine pilavına salatasına hepsi her akşam oluyor,yoksa kocişim zaafiyet geçirir neme lazım
birazdan havuçlu kek yapacağım mesela:)
pırasalı peynirli börekte yapmıştım onları paylaşayım iyi aklıma getirdin:)
birde geçenlerde yaptığım kremalı karnıbahar kızartmasını
genelde burada paylaştığım şeyleri paylaşmıyorum canım o yüzden öyle hissetmiş olabilirsin

Elektro turbo fırın canım..kek pişene kadar asla fırın kapağını acmıyorum,malzemeler oda sıcaklığında,önce seker ve yumurta çırpıliyor ...Yani ônemli detaylara önem veriyorum.Firin icinden çıkarmadan önce gayet kabarık oluyor,kek pişmiş oluyor..
Hemen fırından cikarmalimiyim kek tepsisini yoksa biraz içinde kalmalimi?? Fırın kapağını acıkmı tutmaliy yoksa kapalımı?? Falan filan..

Ohhhh ziyafete bakhepsi cok guzel gorunuyor canim..ben diyetteyim ve o mangaldakiler tam benlik ellerinize saglik canim seninde annecigininde.Kinali kinali ellerinden operim teyzemin

Lor ve soğanın buluşmasıyla meydana gelen harika bir börek

pırasalı kol böreği

fırında kremalı karnıbahar kızartması

bunlarda hazır hayrabolu tatlılarımız
burada marketlerde satılıyor biz çok severiz,2 paketten hazırladım:)
şerbetini hazırlayıp üzerine döküyoruz,bikaç saat bekleyip afiyetle yiyoruz....

Eklentiler

• $72788_470332653038386_1150053668_n.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 35
  • $Fotoğraf6528.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
paylas paylashazir bekliyorum

:)) yükledim ama nedense böyle bi sorun oldu,net gidip gelmişti ondan olabilirmi ki((

canım yapman gereken herşeyi yapmışsın neden acaba öyle sonuç alıyorsun,fırını açmamak gerek,sıcak fırına koymalısın keki,ama çok sıcak değil,mesela 150-160 derecede ısıtıp o şekilde fırına sürmen lazım.
birde kabartma tozunu direk malzemeye değilde unla karıştırarak eklemelisin.

Ohhhh ziyafete bakhepsi cok guzel gorunuyor canim..ben diyetteyim ve o mangaldakiler tam benlik ellerinize saglik canim seninde annecigininde.Kinali kinali ellerinden operim teyzemin

canımm çok sağol çok teşekkür ederim keşke yakın olsakta ikram etsem:)
annecimi yerim ben o benim balım kaymağım çok sağol senin için öpücem o kınalı ellerini
bu arada ailem ailem diye anlatıyorum ya hep,haftasonu ordayken çektiğim bir resmi paylaşayım
Benim herşeyim her biri,en kıymetlilerim en değerlilerim Rabbim başımdan eksik etmesin ömrümce,hepimizin ailesini inşallah
Babacım,annecim ve kardeşim

Son düzenleme:

bellimi olur belki birgun ikram edecek kadar yakinlasiriz :26::26:evet insanin ailesi gibi yok tabiki yaaAllah dedigin gibi onlarin yoklugunu,eksikligini gostermesin ..
bu arada var ya mutfaga bayildim insan oyle bir mutfakta yemek yapmayi ister tabikibenimki suan dolaplar falan beyaz ama tezgah siyah.ama degistirdigimde bu kez bende kirmizi dolap istiyorum

Sağol canım ❤ İnan hepsini eksiksiz yapıyorum ama oluyor bazen işte :44:

Acaba sevgimimi eksik ekliyorum o sırada,bilemedim neyse sağol canım benim

Elossacım tarif için çok teşekkürler,en koşa sürede deneyeceğim mutlaka.

Güzel tarifleriniz için teşekkùrler arkadaşlar
sağol canım,sendende beklerim paylaşım

inşallah canım çok isterim inan
aminn güzel dualarına canım benim
o mutfağın tamamını görsen daha çok bayılırsın eminim:)
30 metrekare çok büyük ve ferah,ben annemlere gittiğimde mutfaktan hiç çıkmıyorum desem yeridir
Rabim sanada kısmet etsin daha güzellerini inşallah canım benim

Sağol canım ❤ İnan hepsini eksiksiz yapıyorum ama oluyor bazen işte :44:

Acaba sevgimimi eksik ekliyorum o sırada,bilemedim neyse sağol canım benim

canım yumurta miktarıda kekin kabarmasını çok etkiliyor,aklımada başka bişey gelmiyor ki,tüm olasıklıkları söyledik
senin kek sana yaramazlık yapıyor benceeee

Elossacım tarif için çok teşekkürler,en koşa sürede deneyeceğim mutlaka.

rica ederim canımm,denersen eğer paylaşmanı çok isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…