Çok güzel görünüyor, tarif alabilirmiyim?
Tabi canım .
Ben normal revani tarifini azaltıp yaptım . Az olsun diye , evde az kişiyiz diğer tarif çok geliyor.
Bu yaptığım ölçüyü vereyim canım .
2 yumurta.
1 çay bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yogurt.
1 çaybardağı irmik.
1 su bardağı un.
1 paket kabartma tozu.
Şerbet:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı limon.
Üzeri için:
Krem Şanti.
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti yaptım . O soğuk döküleceği için , onu hazırladım kenarda soğudu.
Yumurtaları çırptım önce. Daha sonra şekeri koyup biraz daha çırptım . Yogurtu ilave edip , onu da karıştırdıktan sonra irmiği koydum . En son unla kabartma tozunu koyup biraz daha karıştırdım . Kare borcamı yağlayıp , bu karışımı döktüm. 180 derece de 40dk kadar pişti. Fırından çıkartıp şerbeti döktüm .
Şerbeti çekip , soğuduktan sonra yuvarlak kalıplarla kestim . Bardakla da olur . Benimkinden 8 tane çıktı. Kenarlarda kalan parçaları da elimde ufaladım , göz kararı kakao kattım , biraz da çekilmiş ceviz vardı onu koyup iyice birbirine karıştırdım . Her birinin üstüne köfte gibi yapıp koydum . En son da krem şanti ile süsledim. :)
Bizde evde 2 kişiyiz zaten az olması benim içinde çok iyi, resmi görünce beğenmiştim, sen yapılışını yazıncada nasıl canım çekti anlatamam, hemen yapmam lazım, çok teşekkür ederim tarif için
hanımlar bu haftasonu annemlerdeydik ve tabiki annecim bize yine döktürdü:)
bikaç resim paylaşmak istiyorum,tarif isterseniz anlatırım ama genelde bilinen şeyler olduğundan sadece resim ekliyorum.
Annecimin kendisinide eklemek isterdim ama bakarız artıkkk
Bunlar sabah kahvaltısı için hazırladığı patatesli ve kıymalı poğaçalar
kete ve tahinli çörekler;
Eki Görüntüle 668983
bunlar oklavadan çekme baklava tatlısı,cevizli fındıklı;
Eki Görüntüle 668991 Eki Görüntüle 668990
babacımın önderliğinde mangal keyfimiz;
etlerin marinesi tamamen bana ait
Eki Görüntüle 668984 Eki Görüntüle 668985
Eki Görüntüle 668986 Eki Görüntüle 668992
anneciğimin zeytinyağlı meşhur yaprak sarmaları,damadına özel
Eki Görüntüle 668987 Eki Görüntüle 668988 Eki Görüntüle 668989
rica ederim canımm,denersen eğer paylaşmanı çok isterim
Uzun sabah kahvaltıları için yaptığım biberli,sucuklu ve kaşarlı domates.Mükemmel oluyor tavsiye ederim.Önce sıvıyağda sivri biberler harmanlanır.Sonra domates,sucuk ve baharatlar eklenir.En son kaşar koyulup ağzı örtülür.Bir dakika sonra enfes bir görüntüyle karşılaşıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 673383
Bu da hazır muzlu pudingle yaptığımız büsküvili pastamız.
Eki Görüntüle 673385
elosa ben geldimmmmm işte bu pembiş mozaik pastam Eki Görüntüle 671768 Eki Görüntüle 671771
karbonatlı poaçalarım Eki Görüntüle 671773 mısır gevrekli kurabişlerim Eki Görüntüle 671776 bu da pek bilinmeyen bi çeşit erişteli yeşil mercimekli cevizli patates kızartmalı pilavım tarifini isteyen olursa veririm Eki Görüntüle 671778
Canım hoşgeldiinnnnnn
harikasınnnn,o pastaya bittim bittimmm,rengi çok güzel eminim tadıda öyledir
valla eğer hepsinin tarifini yazmaya imkanın ve zamanın varsa lütfen paylaş emi canımcım,vallahi herbirine bayıldımm.ellerin kolların dert görmesin ellerine sağlık canım,paylaştığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim
Onun o kınalı ellerını yerım bennn
Cok guzel gorunuyorr
Tarifinin hakkını verip görselini güzel hazırlayabilirsem zevkle paylaşırım .
elossa buralardamisin canim bisey sorucamda
Uzun sabah kahvaltıları için yaptığım biberli,sucuklu ve kaşarlı domates.Mükemmel oluyor tavsiye ederim.Önce sıvıyağda sivri biberler harmanlanır.Sonra domates,sucuk ve baharatlar eklenir.En son kaşar koyulup ağzı örtülür.Bir dakika sonra enfes bir görüntüyle karşılaşıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 673383
Bu da hazır muzlu pudingle yaptığımız büsküvili pastamız.
Eki Görüntüle 673385
kızlar koşun koşun pastacıklarımın tariflerini veriyorumelosacım kusura bakma hafta sonu yyogunluktan yazamadım kpss belasıda başımda olunca ne fırsat ne de akıl kalıyo :2:
PEMBİŞ PASTA için :1pk çilekli puding üzerinde yazdıgı miktar kadar süt ve 1 pk petibör büsküvi.üzeri içinde 1 paket kremşanti 1 sb süt. fotodaki yarım ölçü ile yapıldı az misafirler için. pudingi pişirip içine petibörleri kırıyorım karıştırıp streç film ve folyo ile sarıp buzluga atıyorum misafir gelmeden 1 gece önce çıkartıyorum ikram edicegim günde kremşanti sürüp süslüyorum tavsiye ederim çok pratik oluyor
ERİŞTELİ PİLAV İÇİN : erişteyi önce tavada hafif kahveleşinceye kadar kavuruyorum sonra su ilave edip haşlıyorum.ayrı bi tencerede yeşil mercimegide haşlıyorum 1 sb kadar,ikiside pişince süzüp aynı tencereye alıyorum tereyagında küp küp dogranarak kızartılmış patateside tereyagı ile birlikte aynı tencereye ekliyorum iri ceviz parçaları ile süslüyorum
KARBONATLI POAÇA:bunuda yapıp buzluga koyorum kapaklı teflon tencerede ya da fırında ısıtıyorum tadı hiç değişmiyo
125 gr margarin ,yarım sb zeytinyag , 1 sb yogurt,1 yumurta +1 yumurta sarısı 2 çay kaşıgı karbonat yarım limon suyu karbonatın üstüne 1tatlı kaşıgı tuz 1çay kaşıgı şeker 4-4buçuk sb un içi için beynirli harç (1 yumurta sarısı üzeri için ,hamur yogrulunca 15 dk dinlendirilmeli mayalıymış gibi oluyor )
MISIR GEVREKLİ KURABİYE :300-400 GR kadar nişasta 2 yumurta 1çay b. toz şeker yarım pk margarin kabartma tozu 1 paket (bu bana verilen tarif ama zaman zaman tutturamıyorum o nedenle ben 200 gr nişasta geri kalanını kıvam alana kadar un koyorum bi sorun olmuyo ) hamur kıvamına getirip kalem kalınlıgında rulo yap kes küçük küçük üstü tam kızarmadan fırından çıkarıyoruz bu ölçüye bir pakete yakın çokokremi 2 yemek kaşıgı sıvıyag ile inceltiyoruz kurabiyelerin ön yüzünü soguyunca önce çikolataya sonra elimizle ufaladıgımız mısır gevreğine batirıp buz dolabında dinlendiriyoruz (ben kurabiyeleri pişirip küçük saklama kabı yada peynir kabına koyup buzluga atıyorum misafirim gelecekkende çıkarıp çikolata ve mısır gevregine buluyorum mis gibim oluyo tavsiye ederim)
KAFANIZA TAKILAN Bİ YER OLURSA SORABİLİRSİNİZ YARDIMCI OLURUM
Hanımlar dün 3 yakışıklı ile evimizde harika bir pazar kahvaltısının ardından,Gölbaşına gittik mangal yapmaya...
Babacım,eşim ve kardeşim...
Annecimi Ankara'ya gönderdik başbaşa kaldık:)
bir sürüüü resim çektim ama hepsini paylaşamasamda bazılarını paylaşmak istedim:)
Not; o zeytinlerin mangal sofrasında ne işi var demeyin sakın,belki bilmiyorsunuz ama ben zeytinsiz asla sofraya oturmam 1 kg zeytin 10 günde bitiriyorum o derece psikopatım zeytin konusunda
Bu yakışıklı benim babam,ölürüm onun yollarına ben hayatımın anlamı,gözümden sakındığım biriciğim;
Rabbim ömrünü uzun etsin,benim ömrümden alsın ona versin,o derece tutkuyla aşkla bağlıyım Rabbim ayırmasın,acılarını göstermesin yaşatmasın inşlh...
Eki Görüntüle 673928
Yandan görünen selvi boylum,esmer bombam eşim,
hava acaip sıcaktı ve neredeyse 2 saat mangal başındaydı,bir Adanalı olarak mangalda üstüne yok diyorum!:)
Eki Görüntüle 673932 Eki Görüntüle 673934 Eki Görüntüle 673935 Eki Görüntüle 673936 Eki Görüntüle 673939 Eki Görüntüle 673933 Eki Görüntüle 673937 Eki Görüntüle 673938
bende geçen bir blogda gördüm bu tatlıyı
tadı nasıl oldu bende denemek istiyorum en kısa zamanda
Güzel oldu .
Tavsiye ederim .
Revani seviyorsan eğer zaten , mutlaka beğenirsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?