kızlar bende yapıyorum bu buzdolap böreğini.. ben sıvı yağla yapıyorum ama karabiber çok yakışıyo patatese bi tutamcık nane atıyorum.
beyaz peynir hiç kullanmıyorum :):) yumurtanında sadece sarısını üstüne sürmek için .. benimki baya farklı bi tarif :):)
ama ne yazıkki işte eşimin rahatsızlığı sebebiyle artık yapmıyorumbenim bitanem bayılır hamur işine e tabiki bende :):) ama Allah ın izniyle sağlığına kavuşsun arada sırada yapıcaz çok özledik burnumuzda tütüyo :):) şimdi ben sizin eklediğiniz fotolarla idare ediyorum
bizdede öyle elossa yapıyorum dursun dolapta diye nerdee aklımızdan çıkmadığı için hemen bitiyor bn sadece kaşar koyuyorum beyaz peynir değil üzerine yumurta falan sürmüyorum ay ay çok istedim şimdi bak çook
mükemmel olmuştur şimdi o canımm geçmez mi hiç ellerine sağlık :) valla ben doya doya yiyemedim kalmadı çünkü ertesi güne 5 tane kalmıştı onuda eşim seviyor diye ona ayırdm.içimde kaldı ama :)) tekrar yapacağım bu hafta :)))
oyy müthiş bi topic
Elossa ellerine emeklerine sağlık, özellikle resimli anlatman çok güzel gerçekten,
takipçinimm
canım hoşgeldin mutfağımaa,teşekkür ederimm
beni izlemeye devam ettt:)
etmemmiii iştahım açıldı resmen zaten dombili olma yolundayım son hamilelik ayımda iyi oldu burayıda bulmam
Teşekkürler hayırlı olsun mutfağın
Yemeklerin güzel tariflerinde anlaşılır şekilde güzel olmuş topiğin
Benim de bu mamaları sevdiceğime yapacağım bir evimiz olur değil mi Elossam ?
Meşhur Kasap Köftem...
ben hep 1 kg kıyma kullanıyorum,kalırsa dondurucuya atıyorum,pişmiş halde bile olsa mikrodalgada ısıtıyorum yeni yapmışcasına güzel oluyor aklınızda bulunsun.
ben kendi tarifim şaşmadan yazayım ,ama yarım kg kıymayada aşağıdaki diğer tüm malzemeleri kullanabilirsiniz sadece soğanı 2 adet kullanırsınız.
1 kg dana kıyma
3-4 adet küçük kuru soğan
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon(mutlaka olmalı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acı-tatlı isteğe göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yumurta
1-2 dilim ekmek içi (benim evde bayat ekmek yoktu 2 ince dilim ekmeğin içini ufaladım)
yarım çay bardağı dolapta bekletilmiş soğuk su
tüm malzemeler minik minik kıyılıp kıymaya eklenir..baharat miktarları arzuya göre arttırılıp azaltılabilir..ama kimyon ve yenibahar mutlaka konmalı...acı sevenler acıyı bassın yani benim gibi:)
sonrada köfteler şekillendirilip teflon tavada çok az yağ kullanarak pişirilir..
bu kadar:)
Eki Görüntüle 523550 Eki Görüntüle 523551 Eki Görüntüle 523552 Eki Görüntüle 523553 Eki Görüntüle 523554 Eki Görüntüle 523555 Eki Görüntüle 523557 Eki Görüntüle 523556 Eki Görüntüle 523558 Eki Görüntüle 523559
Bugün deneyeceğimama bende maydanoz ve yenibahar yok malesef
işte benim içli köftelerim...
evet biraz kalın olmuş. ama ilk denemem için fena sayılmaz.
eşim de geliyormuş bu akşam. dondurucuya atmama gerek kalmadı.
ben irmik koymadım evde irmik yokmuş, çıkıp almak zor geldi.
kıymayı da az koydum dışına.
Eki Görüntüle 535126 Eki Görüntüle 535127
vayy vayy vayyyy harikasın canımm,ilk deneme için süpersin..ellerine sağlık kocişin kokuyu almış bak nasıl geliyorr:))
yanına buz gibi ayran ohhh misss
işte benim içli köftelerim...
evet biraz kalın olmuş. ama ilk denemem için fena sayılmaz.
eşim de geliyormuş bu akşam. dondurucuya atmama gerek kalmadı.
ben irmik koymadım evde irmik yokmuş, çıkıp almak zor geldi.
kıymayı da az koydum dışına.
Eki Görüntüle 535126 Eki Görüntüle 535127
ona söylemedim daha 11 gibi evde olur. süpriz olacak.
saol canım tarifin için. paylaşmayı seven insanları hep takdir etmişimdir.
ay evet çok güzel bir süpriz olucak canımm,rica ederim azıcık katkım oluyorsa ne mutlu bana! :)
tadı nasıl beğendinmii,kaç tane götürdün doğru söyle:)))
iyisin hoşsunda yarama bastın be elossa
benim yemek borusunda yara var. bulgur,baharat, kola gibi şeyler yasak.
sadece 1 tane yiyebildim. hatta ilk yarım yedim. diğer yarısı çok fena bakıyodu kıyamadım
onu da yedim. dua ede ede tabi. inşallah rahatsız etmez beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?