canım ya geçmiş olsun acil şifalar,o yara için bol bol bal tüket,bol bol süt iç yoğurt ye faydası olur belki
teşekkür ederim canım. sütü de hiç sevmem yoğurt peynirle geçiştiriyorum.
balı duymamıştım. onu da deneyeyim. gerçi balı da sevmem emme olsun:)
bide simit yapayım diyorum şimdi. sabah kahvaltıya mı yapsam acaba sıcak sıcak :44:
sabah üşenir miyim acep:44:
canım bal ye pekmez iç bunlar çok iyi gelir benim bildiğim kadarıyla..
simit yap hemen bide beni çağır tam olsun:)))
aa ne demek kapım hep açık gelene :))
şimdi mi yapsam simidi, ne dersin elossa?
canım benim teşekkür ederimm,ama paylaş emi merak ederim ben şimdi:)
bence hazır eşin gelmemişken yap gitsin..o geldiğinde yalnız bırakmamış olursun kocişinle ilgilenirsin:)
haklısın. 15 gündür yoktu burda. yalnız bırakmayım.
birazdan yapmaya başlıyorum o zaman. burda da paylaşırım.
benim tel. kamerası çok iyi değil. makina eşimdeydi. resimler için onun gelmesini beklicem
ben işe koyulayım bari
ya ben bu beyaz lahana dolmasi yapiyorum hasliyorum simdi lahanayi oldugunu nasil anlicam
yardim et bana elossa kardes
simidi de yaptım geldim elossaa :))
daha çok tuzlu kurabiye tadında çok lezzetli bişey oldu. 2 tepsiyi de koydum fırına
şöyle birşey çıktı ortaya
Eki Görüntüle 535168
tabaği vereyim :))
sirke koymadım canım. margarinden sanırım. çııtır oldu biraz.
ilk kez yaptım bu tariften. artık sabitliyorum :)
tarif istiyorum bendee :))
yanına sıcacık çayla ne güzel gider o yarın sabah kocişinle :))
aslında şimdi tam zamanı yemenin ama hala gelmedi eşim. geç gelir. tarifi de şöyle..
1 paket margarin- 1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu aldığı kadar un
1. üzerlerine yumurta sarısı ve susam
önce un ve margarin dışındaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz.
2. margarini orta hararetli ocakta eritip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz. daha sonra unu ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. (hamur elinize yapışıp kalmasın yeter)
3. sonra halka şekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz. bu arada fırını 200C'ye getirmeyi ihmal etmeyin.
4. siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fırın iyice ısınmış olur. 5-10 dakika 200'de üzeri pembeleşene kadar da 175C'de pişiriyorsunuz.
çok teşekkür ederim tarifini uygulamak isterim benimkine çok benziyor,bende epeydir yapmamıştım aklıma düşürdün.)
aslında şimdi tam zamanı yemenin ama hala gelmedi eşim. geç gelir. tarifi de şöyle..
1 paket margarin- 1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu aldığı kadar un
1. üzerlerine yumurta sarısı ve susam
önce un ve margarin dışındaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz.
2. margarini orta hararetli ocakta eritip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz. daha sonra unu ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. (hamur elinize yapışıp kalmasın yeter)
3. sonra halka şekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz. bu arada fırını 200C'ye getirmeyi ihmal etmeyin.
4. siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fırın iyice ısınmış olur. 5-10 dakika 200'de üzeri pembeleşene kadar da 175C'de pişiriyorsunuz.
sayende bende mutfaktan çıkmıyorum artık. tombiş olursam yakandayım elossa
Patates mantısı!
Yapmayanlar denemeyenler mutlaka denemeli arkadaşlar....
7-8 adet patates haşlanır..kabukları soyulup soğumaya bırakılır.ayrı bir kapta bikaç dal taze soğan,yarım demet maydanoz,yarım demet dereotu,taze nane doğranır.patatesler soğuduktan sonra ezilir ve yeşillik karışım üzerine eklenir,isteğe göre tuz zeytinyağı pul biber karabiber eklenir ve hepsi güzelce harmanlanır...sonra resimde gördüğünüz gibi minik minik çanaklar yapılır ayrı bir tencerede 1 adet soğan doğranır istenilen bollukta kıymada ilave edilip iyice pişirilir..ve pişirilen kıyma harcı patates çanaklarına yerleştirilir...istenirse üzerine yoğurtta dökülebilir...inanılmaz güzel ve lezzetli oluyor kızlar...afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 523534 Eki Görüntüle 523536 Eki Görüntüle 523535 Eki Görüntüle 523537 Eki Görüntüle 523538 Eki Görüntüle 523539
Meşhur Kasap Köftem...
ben hep 1 kg kıyma kullanıyorum,kalırsa dondurucuya atıyorum,pişmiş halde bile olsa mikrodalgada ısıtıyorum yeni yapmışcasına güzel oluyor aklınızda bulunsun.
ben kendi tarifim şaşmadan yazayım ,ama yarım kg kıymayada aşağıdaki diğer tüm malzemeleri kullanabilirsiniz sadece soğanı 2 adet kullanırsınız.
1 kg dana kıyma
3-4 adet küçük kuru soğan
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon(mutlaka olmalı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acı-tatlı isteğe göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yumurta
1-2 dilim ekmek içi (benim evde bayat ekmek yoktu 2 ince dilim ekmeğin içini ufaladım)
yarım çay bardağı dolapta bekletilmiş soğuk su
tüm malzemeler minik minik kıyılıp kıymaya eklenir..baharat miktarları arzuya göre arttırılıp azaltılabilir..ama kimyon ve yenibahar mutlaka konmalı...acı sevenler acıyı bassın yani benim gibi:)
sonrada köfteler şekillendirilip teflon tavada çok az yağ kullanarak pişirilir..
bu kadar:)
Eki Görüntüle 523550 Eki Görüntüle 523551 Eki Görüntüle 523552 Eki Görüntüle 523553 Eki Görüntüle 523554 Eki Görüntüle 523555 Eki Görüntüle 523557 Eki Görüntüle 523556 Eki Görüntüle 523558 Eki Görüntüle 523559
Kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Sen bize kilomu aldırtcannnn nnnnnnnnnnn kış geldi toto buyudu hesabı olmasın anommmmmŞaka bi yana muthişlerr ya o mantıyı yapıcam çekip koycam yapabilirsieeem.
ehehehe yok ayol öyle düşünmüyorum,totolar büyümesinnnn:)))
canım harika oluyor istediğin gibi yapabilirsin sosunu;sarmısaklı yoğurt,sade yoğurt,mayonz-yoğurt karışımı v.s.
resim kesinlikle bekliyorum ona göreeee:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?