teşekkür ederim bebişimmmmellerine sağlık canım bayılırımmmmÇok güzel görünüyooooo..
Eki Görüntüle 747744 Eki Görüntüle 747748 Eki Görüntüle 747756 Eki Görüntüle 747760
kızlar dün internetten bi tarif bulup elmalı kurabiye yaptım umarım beğenirsiniz...
Eki Görüntüle 747744 Eki Görüntüle 747748 Eki Görüntüle 747756 Eki Görüntüle 747760
kızlar dün internetten bi tarif bulup elmalı kurabiye yaptım umarım beğenirsiniz...
annendemisin hala çağrılmadımm:)))
saol sara'm sana layık olmaya çalışıyrum işte:))))))ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo:56.
hemen veriyorum şekerim daha doğrusu kopyalıyorum:)tarif alabilirmiyim
Eline sağlık.Gerçekten pastane kurabiyesi gibi duruyor.
Elossa abla birsey sorucam ben sana
yarın arkadaşım gelecek
bugunden patatesli börek yapsam yufkayla
buzluga atsam yarn pisirsem olur mu
Bugün geldim anneme elosacım, hadi gel bekliyoruz
saol sara'm sana layık olmaya çalışıyrum işte:))))))
hemen veriyorum şekerim daha doğrusu kopyalıyorum:)
Malzemeler
İÇ MALZEMESİ
- 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
- yarım paket k. tozu
- vanilya
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
- Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
- çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
- Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı içden koyup sarın. Hafifçe büküp ay şekli verin.
- Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
şekli de şöyle cnm
Eki Görüntüle 748129
bencede yapmalısın,bende çok seviyorumCanımm nefis görünüyorr çok canım çekti vallahi,ellerine kollarına sağlık
hayatım geç kaldım dimi
hemen kuzumm:)))
canım tarif içinde ayrıca teşekkür ederim ben bunu yaparım arkadaşş,öpüyorum:)
offff ne yaptın hayatım sen böylee,ellerine sağlıkk çokta severim ben un kurabiyesini..kesinlikle yapacağım
hayatımda hiç yemek yapmadım ancak nedendir bilinmez elossanın mutfağını görünce gaza gelmiş bulunmaktayımbu yaz tatilinde damak tadıma uygun olan tariflerden başlayarak yemek yapacağım. yemek yapmayı öğrenirsem elossanın sayesinde olacak beş yüz küsür sayfayı okumak zaman alacak tabi :26:
elossa acaba farklı farklı topicler açsan et yemekleri, tatlılar, zeytin yağlılar gibi. böyle topiclerin olduğunu biliyorum ama ben senin tariflerini istiyorum
tariflerin olduğu sayfalar ilk sayfada mevcut zaten.. hani ihtiyacına göre seçebilirsin
Kıbrıs TatlısıMalzemeler ;
Keki için ;
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz ( ne çok dövülmüş olacak ne de çok iri orta karar)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi ;
1 kg. süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı şeker
1 paket hazır toz kremşanti
Şerbeti ;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YapılışıÖncelik olarak şerbeti yapıyoruz.Su ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha kaynatıp söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış dikdörtgen ve büyük borcam tepsiye düküyoruz( yuvarlak büyük borcamda olabilir.ben dikdötgende yapıyorum).180 derecede aynı kek gibi pişiriyoruz kürdan temiz çıkana dek pişecek.Dk veremiyorum size su an çünkü tutmamışım dakika :) ama 25-30 dakikada oluyor tahminimce.
Muhallebi içinse krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.ılınınca toz kremşantiyi muhallebiye iyice karştırıyoruz.
Kekimiz pişti. kekimiz sıcaken delikler açıp hemen soğuk şerbeti döküyoruz üzerine.şerbeti iyice çekecek ve daha sonra tenceredeki muhallebiyi tatlımızın üstüne boşaltıp kaplıyoruz.en üste servis ederken ben tercihen hindistan cevizi serpiyorum siz cevizde serpebilirsiniz.
Malzeme kalabalık gelebilir ama aslında çok basit bir tatlı denemenizi tavsiye ederim önümüz bayram.
Afiyet olsun Hanımlar :)
Not: kek mutlaka sıcak şerbetse soğuk olmalı yoksa çok dağılır tatlı.
bencede yapmalısın,bende çok seviyorum
hayatımda hiç yemek yapmadım ancak nedendir bilinmez elossanın mutfağını görünce gaza gelmiş bulunmaktayımbu yaz tatilinde damak tadıma uygun olan tariflerden başlayarak yemek yapacağım. yemek yapmayı öğrenirsem elossanın sayesinde olacak beş yüz küsür sayfayı okumak zaman alacak tabi :26:
elossa acaba farklı farklı topicler açsan et yemekleri, tatlılar, zeytin yağlılar gibi. böyle topiclerin olduğunu biliyorum ama ben senin tariflerini istiyorum
tariflerin olduğu sayfalar ilk sayfada mevcut zaten.. hani ihtiyacına göre seçebilirsin
Bence de harekete geçsen fena olmaz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?