Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa abla birsey sorucam ben sana
yarın arkadaşım gelecek
bugunden patatesli börek yapsam yufkayla
buzluga atsam yarn pisirsem olur mu

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo :56.
saol sara'm sana layık olmaya çalışıyrum işte:))))))
tarif alabilirmiyim
hemen veriyorum şekerim daha doğrusu kopyalıyorum:)

Malzemeler

• 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
  • yarım paket k. tozu
  • vanilya
İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?

• Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
  • çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
  • Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı içden koyup sarın. Hafifçe büküp ay şekli verin.
  • Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
  • Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.

şekli de şöyle cnm

Çok teşekkur ederim aldm tarifi :):)
O dugme gibi olan şekilde harikaymış denicem mutlaka :)

merhaba elossa un kurabiyesi yaptım tarifi paylaşmak istedim ve herkese tavsiye ederim kesinlikle pastanelerdekilerden daha güzel oldu
un kurabiyesi:250 gr vita yağı(yaklaşık 9- 10 yemek kaşığı kadar ekledim)
bir su bardağı pudra şekeri
un ve yarım paket kabartma tozu
kurabiye hamuru sert olmayacak

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 747744 Eki Görüntüle 747748 Eki Görüntüle 747756 Eki Görüntüle 747760

kızlar dün internetten bi tarif bulup elmalı kurabiye yaptım umarım beğenirsiniz...

Canımm nefis görünüyorr çok canım çekti vallahi,ellerine kollarına sağlık

Elossa abla birsey sorucam ben sana
yarın arkadaşım gelecek
bugunden patatesli börek yapsam yufkayla
buzluga atsam yarn pisirsem olur mu

hayatım geç kaldım dimi

Bugün geldim anneme elosacım, hadi gel bekliyoruz

hemen kuzumm:)))

canım tarif içinde ayrıca teşekkür ederim ben bunu yaparım arkadaşş,öpüyorum:)

offff ne yaptın hayatım sen böylee,ellerine sağlıkk çokta severim ben un kurabiyesini..kesinlikle yapacağım

Helalinden kazanan huzurla yaşar.Ramazanınız bereketli,lokmanız helal olsun arkadaşlar.
Bu gece ailem ile birlikte ilk teravih ilk sahuru yaşayacağız yaşatacağız evimde,Allah'a çok şükür!
Bir an önce sahur vakti gelsinde heyecanla davulcularımızı dinliyelim

Son düzenleme:
bencede yapmalısın,bende çok seviyorum

hayatımda hiç yemek yapmadım ancak nedendir bilinmez elossanın mutfağını görünce gaza gelmiş bulunmaktayım bu yaz tatilinde damak tadıma uygun olan tariflerden başlayarak yemek yapacağım. yemek yapmayı öğrenirsem elossanın sayesinde olacak beş yüz küsür sayfayı okumak zaman alacak tabi :26:
elossa acaba farklı farklı topicler açsan et yemekleri, tatlılar, zeytin yağlılar gibi. böyle topiclerin olduğunu biliyorum ama ben senin tariflerini istiyorum

tariflerin olduğu sayfalar ilk sayfada mevcut zaten.. hani ihtiyacına göre seçebilirsin

balayında rum restoranında buna benzer birşey yemiştim..

ama o tarçınlı havuçluydu ay harika birşeydi tadı damağımda kaldı

acaba bu kekin içine havuç koyarsak olur mu?

bencede yapmalısın,bende çok seviyorum

yapınca çağırsam gelirsin o zaamaaannn

Canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
Beğenmene çok sevindim,umarım yardımcı olabilirim tariflerimle sana,epeydir boşladım gibi sanki burayı bende harekete geçsem fena olmaz hani

tariflerin olduğu sayfalar ilk sayfada mevcut zaten.. hani ihtiyacına göre seçebilirsin

Teşekkür ederim yardımın için canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…