elossa resim ve tarif paylaşcan diye herkes senin topikte geziyooo
bu topiği bende beğendim..artık buraya takılayım bari..bişeyler öğrenelim ..ayrıca ellosa tebrik ederim seni..on parmağında 25 marifet ...
canım eline sağlık ben bunun hamurunu kendim yapıyorum yağlı kağıtla külah yapıyorum öyle yapıyorum nefiss oluyorr
teşekkür ederim canım,evet öylede oluyor ama ben külahları içerisinden çıkarmıyorum..
muhallebi ile birleşince kıyır kıyır bir tat geliyor ağıza ona bayılıyoruz bizz:))
bu külahların çelik kalıplarıda var ama ben burda bulamadım,bayram için Edirneye ve İzmire gideceğiz ya orada arayıp bulucam inşallah..
evettt dünden beridir ekleyemediğim ama anında tozu dumana katıp tükettiğimiz külah pastama sıra geldii...
hanımlar kesinlikle ve şiddetle öneriyorum..
hiç yapmamış olanlar varsa en kısa zamanda denemelii
hem eğlenceli hem zevkle çalışıyorsunuz bu pastacıkları yaparken benden söylemesii:))
DONDURMA KÜLAHINDAN PALYAÇOLARIMMM:))
MALZEMELER;
10 adet dondurma külahı
milföy hamuru
pudra şekeri
pasta süsleri (renkli ve çikolatalı pasta süsü)
MUHALLEBİSİ;
1 kg süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI;
hanımlar milföy hamurları 2-3 saat önce dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına gelmelerini bekliyoruz..ardından her bir milföy parçasını merdane ile çok hafif inceltiyoruz ve 1 cm lik şeritler kesiyoruz..
sonra o şeritleri dondurma külahlarımızın etrafına muntazam bi şekilde sarıyoruz(resimlerde çok açık belirttim)
tüm külah işlemleri bittiğinde pişirme kağıdımızı fırın tepsimize koyup üzerine külahlarımızı yerleştiriyoruz ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz..
ardından tenceremize sütümüzü ekleyip,nişasta,şeker,un ilave edip muhallebimizi hazırlıyoruz ve piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ardından vanilyamızı ekleyip iyice karıştırıyoruz..biraz ılındıktan sonra fırındn çıkarttığımız külahları şekilleri bozulmasın ezilmesin diye her birini 1 çay bardağına dik şekilde koyuyoruz ve içlerini hazırladığımız muhallebimizle dolduruyoruz..daha sonra her bir külahın üstünü pasta süslerimizle süslüyoruz..arzu eden dövülmüş fındık,ceviz,damla çikolata veya hindistan cevizi ile süsleyebilir...
süslemiş olduğumuz külahlarımızı sevis tabağımıza dizip üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz...sonrada doğğruu buzdolabına,bikaç saat sonra harika bir pasta ile karşı karşıya kalıcaksınız benden söylemesi:)))
Afiyt olsunnn:)))
Eki Görüntüle 538824 Eki Görüntüle 538826 Eki Görüntüle 538825 Eki Görüntüle 538827 Eki Görüntüle 538828 Eki Görüntüle 538829 Eki Görüntüle 538830 Eki Görüntüle 538831 Eki Görüntüle 538832 Eki Görüntüle 538833 Eki Görüntüle 538834 Eki Görüntüle 538835 Eki Görüntüle 538836 Eki Görüntüle 538839 Eki Görüntüle 538840 Eki Görüntüle 538838 Eki Görüntüle 538841 Eki Görüntüle 538842 Eki Görüntüle 538843 Eki Görüntüle 538844 Eki Görüntüle 538846 Eki Görüntüle 538845 Eki Görüntüle 538847 Eki Görüntüle 538849 Eki Görüntüle 538848 Eki Görüntüle 538850 Eki Görüntüle 538852 Eki Görüntüle 538855 Eki Görüntüle 538856 Eki Görüntüle 538853 Eki Görüntüle 538854 Eki Görüntüle 538857 Eki Görüntüle 538858 Eki Görüntüle 538862 Eki Görüntüle 538860 Eki Görüntüle 538859 Eki Görüntüle 538863 Eki Görüntüle 538867 Eki Görüntüle 538866 Eki Görüntüle 538864
Bunlar çok güzel duruyor ama yaaa..Ellerine sağlık hayatımmm beklediğimize değmiş doğrusu ama ben böyle şeyler yapmak istemiyorum artık.. sultan lokumundan sonra kocama çok kızdım.. yaptığım lokumlara resmen sultan lokumu değil sultan topu olmuş dedi..
Ellerinize sağlık konuyu yeni farkettim en kısa zamanda tüm sayfaları okuyacagım çok güzel görünüyorlar
benimkide bunlari biraz daha pisirseydin ya dedi
elossa canim hazir yufkayla yapilan borek tarifin varmiydi varsa sayfa kacta
ee canım madem öylee dışına hiç hamur yapmadan külahlara konulsa nasıl olur
Bunlar çok güzel duruyor ama yaaa..Ellerine sağlık hayatımmm beklediğimize değmiş doğrusu ama ben böyle şeyler yapmak istemiyorum artık.. sultan lokumundan sonra kocama çok kızdım.. yaptığım lokumlara resmen sultan lokumu değil sultan topu olmuş dedi..
Ellerinize sağlık konuyu yeni farkettim en kısa zamanda tüm sayfaları okuyacagım çok güzel görünüyorlar
canım Elossa'nın paylaştığı bütün tarifler 1. sayfada mevcut ordan bakabilirsin
canım ben öyle denedim 1 tane ama beğenmedim,tabiki zevk meselesi damak zevkine hitap ederse neden olmasın ki
sağol canımm teşekkür ederimm gerçekten ççookk güzellerr:)) kocişini dövmek istiyorum,ya sana gıcıklık yapıyor mahsus,ya da hiç ağzının tadını bilmiyor
teşekkür ederim canım hoşgeldin mutfağıma,beğendiklerinden yaparsan paylaşırsın olurmu:)
benimkide bunlari biraz daha pisirseydin ya dedi
yakaladım seni yandındirek baycana ileteceğim bunu
elossa canim hazir yufkayla yapilan borek tarifin varmiydi varsa sayfa kacta
bacım bunlar alışık oldukları tatlıları yemeğe alışmışlar..farklı tatlara alışık değiller
canım Elossa'nın paylaştığı bütün tarifler 1. sayfada mevcut ordan bakabilirsin
canım ben öyle denedim 1 tane ama beğenmedim,tabiki zevk meselesi damak zevkine hitap ederse neden olmasın ki
sağol canımm teşekkür ederimm gerçekten ççookk güzellerr:)) kocişini dövmek istiyorum,ya sana gıcıklık yapıyor mahsus,ya da hiç ağzının tadını bilmiyor
teşekkür ederim canım hoşgeldin mutfağıma,beğendiklerinden yaparsan paylaşırsın olurmu:)
Hoşbulduk :)Tabiki paylaşırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?