Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

canım teşekkür ederimm,ellerine sağlıkk yaa harika görünüyorlarrr...benim içinde ayrıca eklediğin için çok merci canımm ellerine sağlıkk nefiss nefisss

ELOSSA bu Büryan muhteşem gözüküyor,ilk defa görüyorum.
En kısa zamanda deniyeceğim,ellerine sağlık.

teşekkür ederim canımm,denediğinde paylaşırsan mutlu olurum biliyormusunn

canım teşekkür ederim,gerçektende harika bir lezzet.etin kendi haşlandığı suyu ile pişmesi zaten asıl sırrı..ben ekstradan normal su asla koymuyorum çünkü tadında değişiklik yaratıyor büryanın..herşey en orjinal haliyle:)
denersn eğer paylaşırmısın canım,ben meraktan çatlarımm

canım hoşgeldin mutfağıma,teşekkür ederimm:)

ellerine sağlık yine yapmışsın yapacağını
büryanı hiç yemedim ilk senin tarifinle deneyip yicem

teşekkür ederim canım,eh yapıyorum işte bişilerr:) yaptığında paylaşmayı unutma emii

ellerıne sağlık yıne harıkalar yaratmışsın en kısa zamanda ypıcam...

buda harıka görünüyo hem lezzetlı hem kolay yemek tarıfıme aldım bunuda ellerınızee sağlık...

teşekkürler canımm,yaptığında paylaşmalısınnn:)

gunaydın hamarat hanımlar iyi haftalar tarifler yine super olmuş resimleride tabiki hepinizin ellerine yureğine sağlık muck muckkkkk

muck muck hayatımm,teşekkürlerr

Ellerine sağlık. Benim eşimde çok sever bu çorbayı elimde bi pişirimlik kaldı.Yaza kadar gitme ihtimalim yok.netten satış yapılan yer var mı ki acaba :)))

ehehehe nette satarlar ama ben almam canım yaa,hijyen açısından..kayınvalidem kendi elleriyle yapıyor bu tarhanayı o yüzden ayıla bayıla içiyoruz.benimde eşim çok seviyor,annemde kendi yapar tarhanamızı kimseye elini sürdürmez:) o çorbada çookk güzel,çocukluğumdan beri tek favori çorbam anneciğimin tarhanası..o karda kışta ne güzel gider kiii oy oy oyyy:)

canım teşekkür ederim hem kolay hem lezzetli..kapamaya benziyor evet ama bu daha güzel bence:)

profiterol tarifi lazim bana elossa :) var mi elinde guzel bi tarif
var olmamı canımm,ilk sayfama bi göz at bak listeye orda var:)

elossa ilk sayfa da yapmış koymuş resimlerini bi bak istersen

yardımın için sağol canımm

elossa trhananın yapımını biliyomusunn

yapımını biliyorum canım ama ben kendim hiç yapmadım,annemler kendi yapıp veriyorlar bana:)

canım hoşgeldin mutfağıma:)
ellerine sağlık eminim harik olmuştur tarhanan,iyi günlerde yiyin inşallah..sağlıkla huzurla...
yapımı gerçektende uğraştırıcı bana yapılmışı geliyor o yüzden nasıl yorucu olduğu hakkında annemden dolayı fikrim var:)

harika bi konu olmuş..ellerinize sağlık..bayıldım :)))

teşekkür ederim canımm,hoşgeldin mutfağıma

elossa dün senden cesaret aldım ve bugün tavuklu kapama yaptım senin tarif ettiğin şekild eyaptım ve çok güzel oldu hemde tane tane :) resim çektim ama makineden eklerim bilgisayara atınca çok teşekkür ederim
birde kerevi zyaptım patates püreli garnitürlü oda çok güzel oldu :)

ay canımm çok teşekkür ederimm,böyle sonuçlar aldığınızı okuyunca nasıl mutlu oluyorum anlatamam ellerine sağlık canım benim...
tavuklusunu bende çok seviyorum,hatta ben tavuk etini çok seviyorum sabah öğle akşam yiyebilirim...tavuklu büryanının pilavının tane tane olmasına da ayrı bi mutlu oldum,sanıyorum pirinçli yaptın...
kerevizde çok severim ben ayyyy hepsinden istiyorummmm
fotoğrafı bekliyorum ekle mutlaka emi:)

Benim dedelerim göçmen yugoslavya makedonyadan. Bu arnavut işi büryandır.
Bayramlarda tepsi tepsi büryan yapılırdı. Şimdi ise artık halam ve annem yapıyor.
Bizimkinde bulgur hiç yoktur ve soğanı daha çoktur.
asıl dana etiyle yapılmaz. (kuzu etiyle yapılır)
nasıl canım çekti gece gece yaa..
inanılmaz güzel bir lezzet. en yakın zamanda yapalım biz de :)
Bir de nişanlımın dedeleri ise siirtten. onlarda da büryan vardır ama daha farklı bizimki gibi değil. o da çok güzeldir.
Ellerine sağlık elossacığımmm

kar yağdı kurabiyesi-patates püreli kereviz ama güvecte -kapama pilavı

kerevizin kaşarı hali daha güzeldi :S

nisam çekilişe bende katıldım ama ben çok şanssızımdır çıkmaz bi dünya çekilişe katıldım hiç bişey çıkmadıı yavv

sağolun kızlar :)
ne çekilişine katıldınız bnde bi sürü çekilişe katılıyorum ama bişy çıkmıyo valla bnde bahtsız bedeviyim zannımca

canım merhaba çok teşekkür ederimm
kuzu etindende yapıyorum,tavuk etindende,dana etindende yapıyorum belirttim zaten tarifi verirkende...ama genelde dana eti kullanıyorum büryanda..eşimde kırmızı et çok seviyor ilk tercihim kırmızı etten yana...
biz acaip etçil bir aileyiz topiğimden belli oluyordur zaten:)
soğanın miktarı ve pirinç bulguru tercihim öyle olduğundan kullanıyorum karışık olarak..ççoookkk güzel oluyor denemeni tavsiye ederim,kim yaptıysa sonuçlar çok olumlu dönüldü bana.
bazen sadece pirinçle yapıyorum,bazen sadece bulgurla..eti bol olunca zaten pirinci bulguru göz görmüyor,ee benim elimde oldukça bol
yaptığında paylaşımını beklerim canım

Eki Görüntüle 546523 Eki Görüntüle 546524 Eki Görüntüle 546525
kar yağdı kurabiyesi-patates püreli kereviz ama güvecte -kapama pilavı

kerevizin kaşarı hali daha güzeldi :S

ama sen ççokkk kötüsüünnnnnnnn
hemen ev adresi istiyorummmmm:))
canım ya ellerine sağlık ne güzel olmuşlarrrrr

gel uyur beklerim ankara başkentteyim hatta çorluda arkadaşım oturuyor onuda al da gel
sadece ortadaki güveçten bir tabak kaldı onuda akşam bn yicem kocişim çalışıyo bugün

gel uyur beklerim ankara başkentteyim hatta çorluda arkadaşım oturuyor onuda al da gel
sadece ortadaki güveçten bir tabak kaldı onuda akşam bn yicem kocişim çalışıyo bugün
alırım tabisii,birlikte gelirizzz:))
Ankarayı çok severim,2 teyzem var orada yaşayan Sincan da:)

alırım tabisii,birlikte gelirizzz:))
Ankarayı çok severim,2 teyzem var orada yaşayan Sincan da:)

bizde polatlıdayız bnde çok seviyorum ankarayı hep burda yaşamak isterdim nasip oldu geldik :)6 sene burdayız allahın izniyle
alt komşum sincanlı sık sık konuşulur sincan

pasta yapıcam elossa ne yapsam tarif arıyorum içime sinmedi bişy birde benim pamuğum kızım hasta olmulş grip ona zencefilli kurabiye yapayım diyorum totişimi kaldırsam neler yapcamda
içime sinen bi tarif yok

ehehehe:))
canım bu arada geçmiş olsun acil şifalar prensesine,umarım çar çabuk iyileşir...
kurabiye yaparsan paylaş emiiii:)
pasta olarak hazır kek ilemi kendinmi yapacaksın canım

hazır kek hiç almadım ben kendim yapıyorum pandispanyayı aslında bir pasta görüdm eklersem sizde bayılırsınız emimnim onda gözüm kaldı ama çok büyük 2,5 kişiyiz biz nasıl yicez

hazır kek hiç almadım ben kendim yapıyorum pandispanyayı aslında bir pasta görüdm eklersem sizde bayılırsınız emimnim onda gözüm kaldı ama çok büyük 2,5 kişiyiz biz nasıl yicez

canım pasta yenmezmi yaaaa,bizde ertesi güne asla kalmaz valla
ben haftasonu kahvaltı yaparken canım acaip pasta istedi dedim kardeşimde kocişimde ellerinde pasta ile geldiler birbirlerinden habersiz:))
ekliim bari yeri gelmişken,çok hoşlanmıştım jestlerinden hemen resimledim:)
beyaz çikolatalı ve muzlu pasta kardeşimden,uğur böcüşümde kocişimden:)

wAaaaooww diyorum başkada bişy demiyorum çifte şanslısın
benm böyle baton kalıbım var aslında onda yapsam pandispanyamı nasıl olurki böyle bol meyveli bişy istiyorum
uğur böcüğüde pek şekermiş güzel jest yapmış eniştemiz

sağol canımm evet ççookk şanslıyım Bin Şükür!
enişteni yerim ben yerr hiç kıyamaz o banaa
baton kalıbın varsa onda yap güzel olur dilimlemekte daha kolay olur..muzlu damla çikolatalı yapabilirsin canım..benim babam için yaptığım pastayı gördünmü,onun batonunu yap sende istersen.üzerinede çikolata rendeleyebilirsin süslü püslü bişi olur,sütlü çikolata veta bitter rendeliyorum ben rendemin iri kısmı ile..çok tatlı oluyor,kardeşimin aldığı pasta gibi oluyor dışı..
üzerine istediğin meyveyi kullan veya sade çikolatada olur.

- DİLEK MUTFAKTA: GAZOZLU-MEYVELI PASTA
bak bunda kaldı gözüm rengarenk
bizim doğum günümüz 5 ve 8 kasım eşimle biz ortada kıutlarız bu gece çalışıyor o yüzden yarın kutlıcaz yada hafta sonu eşim meyveli pasta sever o yüzden meyveli yapayım diyorum ben yuvarlak kelepçeli kalıpta yapıyordum hep batonda pandispanya hiç pişirmedim daha bu pastanın pandispanyası nasıl olurki çok mu gelir sence

canım çok güzelmiş ama bu malzeme senin kalıba çok fazla gelir..bence yuvarlak kelepçelide yapmalısın onun çapı geniştir.
bu arada doğum günleriniz kutlu mutlu olsun canım,Rabbim sağlıklı huzur dolu bir hayat sunsun size ömrünüzce beraber....
yaparsan paylaş amaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…