Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa söz verdiğim gibi sultan lokumunu denedim şekilleri azıcık bozuk gibi ama resmini paylaşmak istedim. Yarım ölçüyle yaptım ben çok güzel oldu. Eşimin tepkisi netti: "Mükemmel"
Tarif için çok teşekkür ederim.

Slm arkadaşlar tarfiler çok güzel, bugün kıyma çıkardım ve patlıcanım var dolapta ne önerirsiniz.
Krnıyarık demeyin eşim sevmiyor...

zencefilli kurabiyenin tarifi blogunda varmı?
:44: resim istiyoruz bacım...

yok blogumda şimdi eklicem ama yazıyorum
eklicem eklicem çok güzel oldu hemde tam kışlık zencefil tarçın pekmez mmm

woooww canım çektiiii
1 tane aldım köşeden eline sağlık

Slm arkadaşlar tarfiler çok güzel, bugün kıyma çıkardım ve patlıcanım var dolapta ne önerirsiniz.

karnı yarık dicektim valla yazını okuyunca gülesim geldi neden se patlıcan kıyma diyince insanın aklına tek karnıyarık geliyor
benim eşimin çok sevdiği bir yemek var adı ne bilmem ama patlıcanları közlüyorum sarımsaklı yoğurtla karıştırıp birazda tuz borcama döşüyorum üzerinede bazen tavuk eti bazen kırmızı et bazen kıyma ne denk gelirse işte soğan domates rendesi biraz salça baharatlar kavuruyorum borcamın üzerine yayıyorum en üstünede ince kıyılmış maydonoz serpiştiirorum benim eşim çok seviyor böyle biirde internette çok resimler var patlıcan dizme yapabilirsin bnm aklıma bunlar geldi sadece

Allahiiiiiiiiiimmmmm kriiiiiiizzzzzzzzz

Elossa bu beyazinin aynisindan evde yapamiyormuyuz ya.. Evdeki yaspastalar cok azkatli oluyor hic albenili gelmiyor bana bir cusssesi yokki..

Soyle yok mu evde yapabilecegimiz kelli felli bir yas oasta tarifi..

[h=3]Malzemeler:[/h]

• 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil (dolu dolu)
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • aldığı kadar un

[h=3]yapılışı:[/h] bütün malzemelerimizi bir kaba koyalım ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim margarin oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz kıvamı yakalayamayız bu çok öenmli biz yuvarlak şekil verdik siz isterseniz kurabiye kalıplarıylada şekil verebilirsiniz. ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım hamurdan yuvarlayalım elimizle hafif bastırarak yassılaştıralım önce yumurta akına sonra toz şekere batırıp yağlanmış tepsimize dizelim.( evet yumurta akları işe yaradı :) hatta bizimkiler arttıda kızımla mikserin en fazla seviyesinde hızla çırpıp fırının en düşük seviyesinde pişirmek suretiyle bir tane bana bir tane kızıma tam 2 tane kar topu yapıp yedik resim çekmeye fırsatım olmadı onları )
ben 180 derecede pişirdim alttaları kızarana kadar.

pastam hala bekliyo garibim kaldı öyle nasıl süslesem hala düşünüyorum adam gelcek az kaldı

Elossa merhaba, ben sessiz takipçilerindenim herşey harika ellerine sağlık.
bir konu hakkında fikrini alacaktım, dondurucuya domates rendeleyip koydum kullanacağım zaman çözdürüp mü kullanacağım çözdürmeden mi?

elossa canım kasap köfteni yaptım ama biz sivaslıların damak tadına uymuyorr güzeldi ama biz sade sevariz vee sert köfte severiz kusura bakma nolursun böyle açık söyledim amaa eşim daha yapma dedi sana bizim köftenin resmini ekleyecem elinde bu köftenin tarifi varsa hemen alabilirmm

sert yumşak orta ben her türlü köfteyi severim köfte olsun yeter bana
ama ızgarada pişeni bi şeye değişmem şöle mangalda doğaya karşı oooofff :26:

canım polatlının neresinden neresinden bende polatlılıyım kendimi bildim bileli burada yaşıyorumda :) asker eşimisiniz tanışalım ?

ben bu akşam ıslak kurabiye ve peynirli, dereotlu poğaça yaptımmmm

akşam yemeğimde patates çorbası, pilav üstü tavuk, turşu vardı.

canım köfte istedi bee içine ekmek kat sert olur
ekmek kattım tabi ama sivas köftesi başka yedinmi değişik bi sertliği var
sert yumşak orta ben her türlü köfteyi severim köfte olsun yeter bana
ama ızgarada pişeni bi şeye değişmem şöle mangalda doğaya karşı oooofff :26:

aynen ızgarada bambaşka yaaa

canım polatlının neresinden neresinden bende polatlılıyım kendimi bildim bileli burada yaşıyorumda :) asker eşimisiniz tanışalım ?
aaa gel gel kahveye
evet eşim asker
off hava nasıl soğudu bugün ya dün ne kadarda güzeldi içimiz karradı elektriklerde yoktu sabah sen nerde oturyosun gerçi bi yer bilmiyorum burda
ben bu akşam ıslak kurabiye ve peynirli, dereotlu poğaça yaptımmmm

akşam yemeğimde patates çorbası, pilav üstü tavuk, turşu vardı.
patates çorbasına bayılırımmm
Elossa nerelere kayboldun yahu..? Garip bırakma topiğini...

:26:

s
anıyorum cevap vermeye geç kaldım dimii((

resim istiyorum m beeeennnnn

canımm süper görünüyor ellerine sağlıkk,kocişler beğeniyorlar yaa,yumuşucuk ya ondandırr:)

selam canım hoşgeldinnn,sana cvp vermeyede geç kaldım sanırım

krizzz hemde ne krrriizzz:))) tarif dolu bebeğim olmamı heeçç:))

canım merhabaa,hoşgeldinn
çözdürüp kullanmalısın bana kalırsa canım

bebişim ellerine sağlıkk,zevk meselesi tabisii asla darılmam hayatım..bnde köfte tarifi çkk inanamayacağın kadar deneme yapıyorum köfteler dünyasında:)
bn kasap köfteyi böyle yaptığım için paylaştım..sizin köftede süpermişş ellerine sağlı kuzum

Elossa nerelere kayboldun yahu..? Garip bırakma topiğini...

canım burdayımm geldimm

evet canım hava buuzz ama seni tanıdığıma cok cok sevindim:)) polatlı memleketim olduğundan seviyorum vede önümüzdeki yıllar içinde cok kalabalıklaşıcak gelişicek malum etimesguttaki birliklerin buraya taşınması gibi olaylar var biz çarşıda oturuyoruz ama şehitliğe taşınıcaz canım siz ne taraftasınız allah sağlık huzur versin ailenle gerisi önemli değil aslında

tokideyim ben evet dahad abüyüyecek gelişecek inşallah :)
ama çarşılar çok dar yaa arabayla çıkınca park sorunu yaşıyoruz çok fena valla ya püff
sizin eşinizdemi asker yoksa

elossa ekledim ya resimleri görmedinmi resim istiyorum yamzışsın

tokideyim ben evet dahad abüyüyecek gelişecek inşallah :)
ama çarşılar çok dar yaa arabayla çıkınca park sorunu yaşıyoruz çok fena valla ya püff
sizin eşinizdemi asker yoksa

yok canım evli bile değilim:) has polatlılıyım:) evet çarşı dar ama hemen hemen bütün ihtiyaçlarını giderebilirsin zaten ankaraya çok yakın 45 dk da gordion avm ye varırsınız bizimde taşınıcağımız ev toki yolunun oradan geçiyor :))polatlının minik bir askeri üs olacağı söyleniyor bakan açıklama yapmış 2013 bütçesini ayırdık diye inş bakalım 6 yılınız huzurla geçsin hertürlü sorunu ihtiyacını sorabilirsin keyifle yardımcı olurum allah tüm askerlerimizide korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…