- 7 Ekim 2010
- 2.373
- 224
- 163
- 37
zencefilli kurabiyenin tarifi blogunda varmı?:44: resim istiyoruz bacım...
woooww canım çektiiiiElossa söz verdiğim gibi sultan lokumunu denedim şekilleri azıcık bozuk gibi ama resmini paylaşmak istedim. Yarım ölçüyle yaptım ben çok güzel oldu. Eşimin tepkisi netti: "Mükemmel"
Tarif için çok teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 547342
Eki Görüntüle 547341
Slm arkadaşlar tarfiler çok güzel, bugün kıyma çıkardım ve patlıcanım var dolapta ne önerirsiniz.
Krnıyarık demeyin eşim sevmiyor...
woooww canım çektiiii
1 tane aldım köşedeneline sağlık
canım pasta yenmezmi yaaaa,bizde ertesi güne asla kalmaz valla
ben haftasonu kahvaltı yaparken canım acaip pasta istedi dedim kardeşimde kocişimde ellerinde pasta ile geldiler birbirlerinden habersiz:))
ekliim bari yeri gelmişken,çok hoşlanmıştım jestlerinden hemen resimledim:)
beyaz çikolatalı ve muzlu pasta kardeşimden,uğur böcüşümde kocişimden:)
Eki Görüntüle 546931 Eki Görüntüle 546919 Eki Görüntüle 546921 Eki Görüntüle 546926 Eki Görüntüle 546927 Eki Görüntüle 546928 Eki Görüntüle 546929
bizde polatlıdayız bnde çok seviyorum ankarayı hep burda yaşamak isterdim nasip oldu geldik :)6 sene burdayız allahın izniyle
alt komşum sincanlı sık sık konuşulur sincan
pasta yapıcam elossa ne yapsam tarif arıyorum içime sinmedi bişy birde benim pamuğum kızım hasta olmulş grip ona zencefilli kurabiye yapayım diyorum totişimi kaldırsam neler yapcamda
içime sinen bi tarif yok
ekmek kattım tabi ama sivas köftesi başka yedinmi değişik bi sertliği varcanım köfte istedi beeiçine ekmek kat sert olur
sert yumşak orta ben her türlü köfteyi severim köfte olsun yeter bana
ama ızgarada pişeni bi şeye değişmem şöle mangalda doğaya karşı oooofff :26:
aaa gel gel kahveyecanım polatlının neresinden neresindenbende polatlılıyım kendimi bildim bileli burada yaşıyorumda :) asker eşimisiniz tanışalım ?
patates çorbasına bayılırımmmben bu akşam ıslak kurabiye ve peynirli, dereotlu poğaça yaptımmmm
akşam yemeğimde patates çorbası, pilav üstü tavuk, turşu vardı.
Elossa nerelere kayboldun yahu..? Garip bırakma topiğini...
sElossacığım dün patlıcan sarma yapacaktım ama dolaptan çıkardığım kızarmış patlıcan aslında közlenmiş patlıcanmışBununla sarma olur mu?
Büryan tarifini görünce acaba onu mu yapsam, hünkar beğendi mi yapsam, patlıcanı büryanın yanına salata mı yapsam bilemedim :44: Acil yardım
pastam hazır dolapta
nerdesiniz kızlar
ama beyaz haliule süslenmeyi bekliyor arasına muz koydum yanlarına hindistan cevizi üstünü nasıl süslesem bilemedim bu arada zencefilli kurabiyem süpper oldu pekmezli zencefilli tarçınlı yumurtalı mmmtam çoçuklar için çok besleyici resimçekeyim eklicem inşallah
Elossa söz verdiğim gibi sultan lokumunu denedim şekilleri azıcık bozuk gibi ama resmini paylaşmak istedim. Yarım ölçüyle yaptım ben çok güzel oldu. Eşimin tepkisi netti: "Mükemmel"
Tarif için çok teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 547342
Eki Görüntüle 547341
Slm arkadaşlar tarfiler çok güzel, bugün kıyma çıkardım ve patlıcanım var dolapta ne önerirsiniz.
Krnıyarık demeyin eşim sevmiyor...
Allahiiiiiiiiiimmmmm kriiiiiiizzzzzzzzz
Elossa bu beyazinin aynisindan evde yapamiyormuyuz ya.. Evdeki yaspastalar cok azkatli oluyor hic albenili gelmiyor bana bir cusssesi yokki..
Soyle yok mu evde yapabilecegimiz kelli felli bir yas oasta tarifi..
Elossa merhaba, ben sessiz takipçilerindenim herşey harika ellerine sağlık.
bir konu hakkında fikrini alacaktım, dondurucuya domates rendeleyip koydum kullanacağım zaman çözdürüp mü kullanacağım çözdürmeden mi?
elossa canım kasap köfteni yaptım ama biz sivaslıların damak tadına uymuyorr güzeldi ama biz sade sevariz vee sert köfte severiz kusura bakma nolursun böyle açık söyledim amaa eşim daha yapma dedi sana bizim köftenin resmini ekleyecem elinde bu köftenin tarifi varsa hemen alabilirmmEki Görüntüle 547553
Elossa nerelere kayboldun yahu..? Garip bırakma topiğini...
aaa gel gel kahveye
evet eşim asker
off hava nasıl soğudu bugün ya dün ne kadarda güzeldi içimiz karradı elektriklerde yoktu sabah sen nerde oturyosun gerçi bi yer bilmiyorum burda
patates çorbasına bayılırımmm
:26:
evet canım hava buuzzama seni tanıdığıma cok cok sevindim:)) polatlı memleketim olduğundan seviyorum vede önümüzdeki yıllar içinde cok kalabalıklaşıcak gelişicek malum etimesguttaki birliklerin buraya taşınması gibi olaylar var biz çarşıda oturuyoruz ama şehitliğe taşınıcaz canım siz ne taraftasınız allah sağlık huzur versin ailenle gerisi önemli değil aslında
Eki Görüntüle 547510 Eki Görüntüle 547511 Eki Görüntüle 547512 Eki Görüntüle 547513 Eki Görüntüle 547514 Eki Görüntüle 547515 Eki Görüntüle 547516
Malzemeler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil (dolu dolu)
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı pekmez
- aldığı kadar un
yapılışı:
bütün malzemelerimizi bir kaba koyalım ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim margarin oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz kıvamı yakalayamayız bu çok öenmli biz yuvarlak şekil verdik siz isterseniz kurabiye kalıplarıylada şekil verebilirsiniz. ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım hamurdan yuvarlayalım elimizle hafif bastırarak yassılaştıralım önce yumurta akına sonra toz şekere batırıp yağlanmış tepsimize dizelim.( evet yumurta akları işe yaradı :) hatta bizimkiler arttıda kızımla mikserin en fazla seviyesinde hızla çırpıp fırının en düşük seviyesinde pişirmek suretiyle bir tane bana bir tane kızıma tam 2 tane kar topu yapıp yedik resim çekmeye fırsatım olmadı onları )
ben 180 derecede pişirdim alttaları kızarana kadar.
pastam hala bekliyo garibim kaldı öyle Eki Görüntüle 547518nasıl süslesem hala düşünüyorum adam gelcek az kaldı
tokideyim ben evet dahad abüyüyecek gelişecek inşallah :)
ama çarşılar çok dar yaa arabayla çıkınca park sorunu yaşıyoruz çok fena valla ya püff
sizin eşinizdemi asker yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?