Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Mercimek köftesi

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • taze soğan
  • 1 küçük demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • kırmızı biber
  • kimyon

aslında risklidir mercimek köftesi yapmak tam kıvamını tutturmak zordur bazen kuru bazen cıvık bazen de renksiz olur ama kıvamını bulursa tadına doyum olmaz. çok fazla tarif var 2 mercimek 1 bulgur,1mercimek 1bulgur,1mercimek 2 bulgur gibi bizim ölçümüz ise 1e 1,5 pilav ölçüsü gibi 1 su bardağı mercimeğe 1,5 su bardağı bulgur önce bir tencereye 4 su bardağı suyu koyuyoruz yıkanmış 1 su bardağı mercimeği ekleyerek iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz tencerenin kapağı açık kalsın ve suyu iyice yedirin su fazla kalırsa eğer cıvık olur mercimekler iyice pişince suyu azalınca (katılaşsın biraz) 1,5 bardak bulguru ekleyip kapağı kapatın ocağı söndürün soğumaya bırakın. başka bir tencerede salçaları ve ince doğranmış kuru soğanları pembeleşene dek kavurun 1 çay bardağı zeytinyağıyla beraber (sıvıyağda kullanabilirsiniz) biz tarım fuarından aldığımız antep salçasıyla yaptık güzel bir aroma verdi acılı oldu :)Soğanlarımız soğurken ve bulgurlarımız şişerken biz yeşilliklerle ilgilenmeye başlayalım. Taze soğanı ve maydanozu güzelce yıkıyoruz ve ince ince kıyıyoruz. Bol yeşillik kullanmakta fayda var.Bir büyük kasede mercimek bulgur karışımını, salça karışımını birleştiriyoruz bazen salçamız az gelebiliyor rengini beğenmezseniz ekleyebilirsiniz. biraz yoğurun tam soğumuş olsun yoksa yeşillikler bozulabilir hepsini karıştırdıktan sonra köfte şekli verip servis tabağına diziyoruz kıvırcık marul ve limon eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun :) çok uğraştırıcı gibi görünsede aslında kolay oluyor

canım bnde hiç tuttaramzdım sonra bu tarifi kelfettim bierbir tutuyor denemek istersen die ekliyorum 1,1,5 yapıyorum ben 1e 1 cıvık oluyor 2ye 1 katı oluyor bnc en iyisi 1e 1,5

normalde ev mantısını sevmıyorum ancak bunu denemek ıstıyorum hep dısarıda lokantalarda ev mantısı yedım ancak tadlarını begenmemıstım

hepsi cok guzel tariflerin ellerine saglik. Suan calisiyorum ve resmen aserdim acayip canim cekti ama bakmadanda duramiyorum. Ne var sanki allah rizasi icin bana birer parca hepsinden versen Bende dusunup duruyordum ben hic asermiyorum diye meger resimlerini gormem lazimmis

günaydınlar...
elossa canım sultan lokumunu 1 gün önceden yapsak olurmu
yarın akşam misafirim gelecekte
bu akşam muhallebisini pişirip dolaba koysam sabaha yuvarlasam..
cuma akşamki misafir için

günaydınlar...
elossa canım sultan lokumunu 1 gün önceden yapsak olurmu
yarın akşam misafirim gelecekte
bu akşam muhallebisini pişirip dolaba koysam sabaha yuvarlasam..
cuma akşamki misafir için
herşeyini hazırlayıp şeklini verip buzdolabında öyle bekletebilirsin.. bir gün bekleyince daha güzel oluyor..

bu anlatım neyı soylemeye calısıyor tarıfı yazıyordum bı turlu dogrultamadım ne demek ıstemıs arkadas

off yanlıs okumusum 1 su bardakı mercımege 1ç5 su bardagı su dıye okuyıordum
tesekkurler aldım tarıfı

soru ; fırında dolma yaparken hıc ııcne su koymuyormuyuz bu bır

ikincisi patates mantısı lezzetlimidir?

ben gocmenım
cok samımıb ır komsumuz maraslı ve defalarca bıze ıclı kofte verdılerde ucundan bıle tatmadım
suanda acayıp kafaya koydum yapıcam ama kızartılarak yaptıgından

sultan lokumunu hıc yemedım hatta hafta sonu mısafırlıkte tabagımdada vardı ancak bı turlu ıcım almıyor neden acaba bılmıyorum
suanda herseydan yapasım var

burda sultan lokumunu çok methettiler cuma marketten malzemeleri aldım ama hala fırsat bulup yapamadım

profiterollerim fırında pişiyor
birazdan kremasını ve sosunu yapıcam son halini paylaşcam

herşeyini hazırlayıp şeklini verip buzdolabında öyle bekletebilirsin.. bir gün bekleyince daha güzel oluyor..

herşeyi derken hindistan cevizine buladıktan sonramı yani son haliylemi bekletiyoruz..
ilin için teşekkür ederim canım..

bir sorum olacak bilen var ve cevap verirse çok sevinirim..
tavuklu garnitürlü böreği buzluk böreği tarzında pişirebilirmiyiz....

herşeyi derken hindistan cevizine buladıktan sonramı yani son haliylemi bekletiyoruz..
ilin için teşekkür ederim canım..

Hındıstan cevızıne bulayıp o sekılde de muhafaza edebılırsıniz,tadında sıkıntı olmaz hemde sizin için pratik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…