Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa bir şey soracağım;daha önceden soran oldumu bilmiyorum.Sultan lokumunu kakolu puding ya da çilekli pudingle denedinmi merak ettim:)kakolu pudingli fıstığa,fındığa da bulanabılır gibi geldi ama yakısırmı bilemedım..

kocişime aşkla yaptığım profiterollerim
tarif için teşekkürler elossa harikasın

Son düzenleme:

benim muzlu pudingle pek aram olmadığı için, vanilyalı puding aldım, içine de damla sakızı attım, yiyenler bayıldı, bence diğerlerini de denemek lazım

yaptığım sultan lokumları ama henüz tadına bakmadım akşama artık

canım ellerine sağlıkk nefis görünüyor amaa bende isterimmm:)

elossa ay sultan lokumuna bayıldım ya ellerine saglık:)))))))))))

sağol canımm,denemeni tavsiye ederiimm

canım yaa veririm tabisi seve seve hemde,keşke her birinizle yakın olsakk

günaydınlar...
elossa canım sultan lokumunu 1 gün önceden yapsak olurmu
yarın akşam misafirim gelecekte
bu akşam muhallebisini pişirip dolaba koysam sabaha yuvarlasam..
cuma akşamki misafir için

canım merhabaa,olur canım hem daha güzel olur biliyormusun..

burda sultan lokumunu çok methettiler cuma marketten malzemeleri aldım ama hala fırsat bulup yapamadım

canım mutlaka yapmalısın amaaaa

bende yapmaya karar verdim sultan lokumunu bakınca bile canım istedı

canım yaptığında paylaş emii

profiterollerim fırında pişiyor
birazdan kremasını ve sosunu yapıcam son halini paylaşcam

canım ellerine sağlık merakla bekliyorummm

bir sorum olacak bilen var ve cevap verirse çok sevinirim..
tavuklu garnitürlü böreği buzluk böreği tarzında pişirebilirmiyiz....
olur canım neden olmasın

canım çilekli denedim yakın zamanda ama rsim çekmedim,arkadaşımda yapmıştık misafiri için..ve inanılmaz güzel oldu çok sevdik biz

Eki Görüntüle 554106

kocişime aşkla yaptığım profiterollerim
tarif için teşekkürler elossa harikasın

ohohohohoyyttttt bayılddımm,ellerine sağlık hayatım yaa canım çektiiiiii:)
aşkla yapılan herşeyin tadıda başka duruşuda di mii,aşkı seviyoruzzzz,profiterollerideee

yaptığım sultan lokumları ama henüz tadına bakmadım akşama artık
Eki Görüntüle 554502 Eki Görüntüle 554503

owww nefis görünüyorlar canım yaa ellerine sağlık,neden tadına bakmadın ben olsam çoktan götürürdüm bikaçtane:))

Sen denediysen ben kesin denerim hem de risksiz:)gerçi eşim sevmez çilekli ama ben seviyorum,ona muzlu bana cilekli

tatar olmama rağmen bak bunu bilmiyordum denicem çok leziz görünüyor

KIYMALI LAHANA DOLMA (BENİM USUL)

MALZEMELER;

1 orta boy beyaz lahana
2-3 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
yarım kg kadar 1 kez çekilmiş yağlı kıyma
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı biber salçası
kuru nane
pul biber
karabiber

YAPILIŞI;

arkadaşlar resimlerdede gördüğünüz üzere detaylı çektim yapım aşamalarını..yinede sormak istediğiniz bişi olursa seve seve
afiyet olsunn biz bayılırız bu tip lahana dolmasına,daha kişisel oluyor çok hoşumuza gidiyor
bu arada lahananın kalan yarısından da etli kapuska yaptım atmadım yani:)

Son düzenleme:

anamm çok güzel görünüyor ve çok yaratıcısın ellerine sağlık kızz

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı zeytinyağ
2 kuru soğan
4-5 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
4-5 yaprak marul(içine)
2 limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
pul biber
karabiber
kuru nane
tuz

YAPILIŞI

arkadaşlar mercimekleri 4 su bardağı su ile iyice pişiriyoruz ve tencerenin kapağını açık tutarak..çok az sulu haldeyken ocağın altını kapatıp içerisine 1,5 su bardağı ince bulgurumuzu ekliyoruz ve biraz karıştırıp ağzını kapatıp yaklaşık 30-40 dk bulgurun ve mercimğin şişmesini bekliyoruz..
diğer yandan zeytinyağımızı tenceremize ekleyip kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirip salçalarımızı tuzumuzu ilave ediyoruz ve karışımı soğumaya bırakıyoruz.tüm yeşilliklerimizi minik minik doğrayıp kullanacağımız tüm baharatlarımızı üzerine ekleyip hazırladığımız ve soğutuğumuz mercimekli bulgurumuzu salçalı soğanımızı,2 adet sıktığımız limonun suyunu ve nar ekşimizi iyice karıştırıp yoğuruyoruz.
köftelerimizi tabanına marul yaprakları döşediğimiz servis tabağımıza yerleştiriyoruz...
afiyetle yiyoruzz:)

Beyaz lahana sarması yapamıyorum fazla mı haşlıyorum ne hep parçalanıyor. Bu yöntem süpermiş böyle deniycem. Ellerine sağlık

Beyaz lahana sarması yapamıyorum fazla mı haşlıyorum ne hep parçalanıyor. Bu yöntem süpermiş böyle deniycem. Ellerine sağlık

canım evet çok haşlıyorsan dağılır kırılır toparlanmaz..kaynar suda 1 dk yetiyor normal sarma yapabilmek için.
denediğinde paylaşmanı bekliyorum canımm

ayy lahana dolman çok güzel görünüyor ,ben lahanayı pek sevmem ama bunu yerim doğrusu..

ellerine saglik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…