Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
TEREYAĞLI SEBZELİ MENEMEN (HARİKA Bİ LEZZET)

MALZEMELER

2 adet kabukları soyulmuş domates
2 adet sivri biber
3-4 sap taze soğan
2 adet küçük patates
bikaç yaprak taze nane
2-3 yemek kaşığı tereyağ
3 yumurta
tuz

YAPILIŞI
tüm malzemelerimizi küçük küçük doğruyor tereyağımızıda ilave edip iyice pişmelerini sağlıyoruz.yumurtalarımızı bir kasede tuz il iyice çırpıp sebzeli menemenimizin üzerine döküyor karıştırmadan tavamızın kapağını kapatıyoruz ve ocağımızı kısık konuma getiriyoruz..bikaç dakika içinde sebzeli menemenimiz hazır,afiyet olsun:)

MANTAR KAVURMASI

arkadaşlar mantarın adını bilmiyorum ama ne zaman nerede görsem tezgaha koşuyorum:)
etten çok çok daha kıymetli inanılmaz lezzetli bir mantar.diğer bildiğimiz mantarın 2 katı fiyatı,ismini hiç sorma gereği duymadım ama bi dahaki alışımda sorayım bende merak ettim....:)
benim annemden kalma bir alışkanlık bu mantar kavurması,çocukluğumuzdan beri hep yapar,hala da öyle...bu resimleri annem hazırlarken çektim ama başını kaçırdım:)
sadece bikaç kurusoğan ve yarım bardağı zeytinyağı ile pişiriliyor.mantarlar suyunu bırakıp çekince işlem tamamdır.
dediğim gibi harika bir lezzet,yemeyenler mutlaka azda olsa almalı denemeli yemeli

KAYSERİ MANTISI (SIKMA VEYA KELEBEKTE DERİZ)

bu mantı bildiğimiz içli kıymalı mantının kelebek hali:) benim babam Kayserili mantının hasıyla büyüdük büyütüldük:)
ani zamanların kurtarıcısı olarakta bilinir ama yinede oldukça el oyalayıcı bir mantı türüdür...hamurun hazırlık ve kesim aşamasında biz evde yoktuk annem çarçabuk halletmiş ama yetişebildiklerimi çektim:)

sert bir mantı hamuru hazırlanıp oklava yardımı ile incecik açılıp kare kare kesiliyor ve karşılıklı zıt uçlar birleştiriliyor kelebek gibi bişi çıkıyor ortaya..sonra tüm bu hazırlanan mantılar kaynar suda iyice pişirilip fazla suyu süzülüyor...
iç harcına oldukça bol et,bikaç patates,kuru soğan,domates biber salçası ve 4-5 yemek kaşığı tereyağ gerekiyor...
büyükçe bir kase sarmısaklı yoğurt ile yemede yanında yat misali

Canım istiridye mantarı diyorlar buna.Diğer mantarı lezzet olarak sollar geçer gerçekten et gibi dolu bir tadı var.Pazarlarda nadir görüyorum bende buldum mu hemen koşup alıyorum.Bu arada bayağıdır sitene girmemiştim.Tariflerine bakamıyorum çünkü diyetteyim.Bu lezzetleri dayanamam yaparım diye korkuyorum.

canım lahana dolmasını nasıl pişirdin ben anlayamadım? fırında mı?

Çok hoş görünüyor...Ellerine sağlık canımKolayda galibaDeneyeceğim çok sağol

ellerine sağlık hepside çok güzel olmuşşş eee kaç gündür yoksun yeni mamalarla şenlendir topiğiii

evet canım tadı et gibi biz çok seviyoruz kahvaltıda bile yapıyoruz kavurmasını:) evet her pazarda olmuyor marketlerde de olmuyor..benim komşum geçenlerde ben yaparken gelmişti,mantarı görünce ayyy ben yiyemem saçaklı mantarmı o felan dedi..iyi dedim ben yapayımda sen yeme:))
baktım 2 tabağı istedi kocişine götürmek için

canım lahana dolmasını nasıl pişirdin ben anlayamadım? fırında mı?

canımcım fırında pişirdim..fırına sürmeden önce 1 er tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçasını biraz yağ ve su ile kıvamlandırdım üzerinde gezdirdim..o şekilde fırına sürdüm canım

Merhabalar ellerinize sağlık tarifleriniz nefis görünüyor

merhabalar,hoşgeldin mutfağıma hayatım çok teşekkür ederim
paylaşım beklerim ona göree

Çok hoş görünüyor...Ellerine sağlık canımKolayda galibaDeneyeceğim çok sağol

teşekkürler canımcımm,inanılmaz lezzetli kesinlikle normal sarma şeklinde olanı aratmıyor ve sarma yapmaktan çok daha kolay gibi..emek tabisi var ama uğraşı az sıfır risk

ellerine sağlık hepside çok güzel olmuşşş eee kaç gündür yoksun yeni mamalarla şenlendir topiğiii

teşekkür ederim hayatımm:) aslında hergün buradayımda resim yükleyemedim pc'mdeki bir programdanmış hallettik onu:)

eee tatlı yapmadın mı hiçç özel günümdeyim canım tatlı istiyordaa

Son düzenleme:
aman aman pc ne gözün gibi bakk o senle bizim aramızdaki bir mabeett

ehehe valla haklısın canım,pc mi kursa yanıma götürüyorum valla aralarda da hemen KK ya:)
sırf takibi kaçırmıyım diye vodafon vodem aldım

Son düzenleme:
eee tatlı yapmadın mı hiçç özel günümdeyim canım tatlı istiyordaa

canım tatlı yaptım ama sadece puding o da hazır:)
bol bol çikolata ve hazır tatlı alıyor eşim o yüzden evde yapmaya pek ihtiyaç duymadım nedense
benim özel gün yeni bitti beraberinde evdeki nutella kavanozu dibini gördü
sütlü tatlı yapayım bari bugün ben akşam lale devri izlerken iyi gider

işte ben o çikolataları yesem bile krizim geçmiyo illa evde yapılmış bişiler olcakk he ya sen sütlü tatlı yap benide çağır en iisi beraber yer izlerizz

işte ben o çikolataları yesem bile krizim geçmiyo illa evde yapılmış bişiler olcakk he ya sen sütlü tatlı yap benide çağır en iisi beraber yer izlerizz

olur hayatım sen iste yeterkii:))
akşamüzerine doğru yaparım muhtemelen çünkü çok yorgunum tüm evi sildik süpürdük,toz aldık,banyo wc temizlendi v.s.
ikimizde pc leri aldık dinleniyoruz kocişle
sende akşam mutlaka gel tatlı yemeyeee

hımm bende işteyim canım anca akşama gelebilirimmm

peki hayatım beklerim ben:))

kızlar ben bi kremalı patates patlatayım,kocişe söyledim gözlerini faltaşı gibi açtı süpersinn aşkımmmm diyee
o da yanına kavurma yapıcakmış KK ya eklersin artık kocişim yaptı diye diyor
o zaman bana mutfağa gitmek düşer hepinizi öpüyorum resimleri eklerim yaptıktan yedikten sonra kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…