Elti olayi

İyi de konunuzun başında genelde yapılırdı bu sefer yapılmadı sorulmadı dediniz.. Ona göri yorum yapıyoruz.. Ama her defasında balık.yapılan bir eve de eli boş gidilmez bu da ayıptır. Balık çünkü bu normal bir menü değil ki. Pişirmesi ayrı dert kokusu ayrı dert birde balıktan sonra oralaranı temizlenmesi balığın kokusunin evden çıkması ayrı dert.. Ben tekrar diyorum bu zamana kadar yapıldıysa ve bugün yapılmadıysa kendinizi de biraz sorgulayın.

Belki de yeyip geldiğini zannettiler ? Ben demiyorum ki elti haksız ama bu zamana kadan yapılıp bugün yapılmadıysa ortada bir neden vardr diyorum..

Götürmeli tabiki .her seferinde eli boş gidilmez.ama ben ev sahibi olarak da bişey getirmiyor eli boş geliyor o zaman sallamam onu diyemem.ona sormadan da sofraya oturamam.
Dusuncesiz biri deilim bisiler alıp gideriz hep ama evde yapıp goturmek aklima gelmedi hic ki bizde çok cagiririz oda yapmamış böyle bisi

Evet oyle ywzmisim şunu demek istedim ya ben yerdim yada bisi soylerlerdi eşim soylerdi genelde onlar sorardi sadece aciklayamamisim kendimi konuda ona çok yardim ederim o konuda işi ona tek bırakmam ben ha bisi yapıp goturmeyi düşünmedim aklıma gelmedi akıl vermeniz iyi bisi

Eltiniz de artık ailenin balık pişiricisi olmaktan sıkılmış ,bunalmıştır. Siz de balık pişirmediğiniz /yemediğiniz için bu yüce görevi ettisine devredemediğinden dolayı hoşnutsuzdur . Ben kimsenin 10 kişilik balık pişirip herkesi yedirip içirip kış günü balık kokusundan evi arındırmak için sonrasında tüm gün temizlik yapmaya can attığını sanmıyorum. Her seferinde o kadar kişiye ben balık pişirmek zorunda bırakılsam balıktan bile soğurdum. Yani eltiniz sizi ve eşinin tüm ailesini çok istediğinden değil "eşi tarafından mecbur bırakıldığı için" balık yemeye davet ediyor büyük olasılıkla..dolayısıyla nezaketen kimseye ayrı yemek seçeneği düşünmemiş çünkü onun da yaşadığı şey (sizden bağımsız olarak ) tüm ailenin balık pişiricisi konumuna sokulması çok can sıkıcı

Salata vardi sadece de yemek onemli deil sormalari yeterli olur du

Bakın ilk sefer olsaydı sorarlardı ki geçmişte sormuşlar

Bir sormuşlar iki sormuşlar

Ya tokum demişsin ya eşin yemek söylemiş artık o nezaketen ayyy sen yemiyor musun aşaması geçmiş açsa hallederler boyutu gelmiş

Balık yemeye çağırılmışsın yemeyeceğin biliniyor demek ki karnı tok diye düşünülmüş

Lakin eşin ortamda sormayınca iyi adam oluyor da kv kp sormayınca nezaketsiz mi oluyor

Yani ev eltinin evi mutfakta da yardım ettim diyorsun onlar da konuştunuz diye düşünmüştür

Lakin sofra varsa balık yemesen de oturup salata yiyebilirdin balık olan sofraya oturmam dersen de çözüm hiç gitmemek zira cidden herkes balık yerken kenarda dürüm kemirmek de beni rahatsız eder

Peki bu dışarıdan söylemek hangi aşamada oluyor

Yani mutfakta balık kızarıyor sen de salata yapıyorsun o aşamada söylenmeli yemek ki sana da sofraya yetişsin

Bu da eşinin görevi gelip Hande sen ne yiyeceksin demeli

Kv kp en fazla sofraya oturunca sen ne yiyeceksin dediğinde cevap verilir ben evde yemiştim ya da söyledik şimdi gelir diye

Herkes sofraya oturunca aaaasen ne yiyeceksin diye sorulup yemek söylenmez ki

Sormamalari ayıp ama acaba zorla fln mi balık yaptırdılar kadına bu defa bilemedim ki

balık demişken, dün eltim aradı. tatlım gönderdiğim balıkları yapabildin mi yapamazsın diye düşündüm sonra netten bakacağın aklıma geldi dedi....

ay içimde kalmış kimseye anlatmadım.
böyle lafları takacağım bir hayat istemediğim için unutmaya çalıştım ama konuyu görünce tutamadım kendimi

Artık alışmışlardır. O balık yapmış sende bişey yapıp götürüver birdahakine

evet okuyunca çok mantıklı geldi zeytinyağlı bir yemek yapabilirdi konu sahibi balığın yanına. Portakallı ayvalı kereviz mmm şahane olurdu şimdi
En kötü kalkar kendime göre bir şeyler hazırlarım orda önüme bir tabak yapıp allah ne verdiyse kahvaltılık yanına salata tamam. Yabancı yer değil ki eltnin evi sonuçta bebek gibi sormak çok saçma.
Ay bu kız aç kaldı sana ne yapayım mı deseydi elti mesela?
Ben aç kalıcam ne yiyebilirim diyip eltiye sen mi gitmeliydin yoksa?

İlk defa gidiyor olsanız haklı olurdunuz ama ilk değil sık sık oluyor anladığım kadarıyla.

Öncekilerde de eşiniz birşey söylermiş genelde, yine aynısı olmuş eşiniz sormuş. Onlar niye sormadılar diye alınmaniz anlamsız geldi bana. Çocuk değilsiniz, canınız birşey istiyorsa, söyleyip yeseydiniz.

Ay çok merak ettim neymiş bu yapılamayan balık

Yani yapamayacağınız ne olabilir ki

Hani dese hamilesin kokusu rahatsız eder vs amenna da balık nasıl yapılamaz

Balık yaptıklarında gitmeyin madem sizde. Eşinize dışardan söylersiniz eve kızartıp pişirip getiriyorlar. Sizde kendiniz ne yaptıysanız onu yersiniz.

Annem de kayınvalde. Kardeşimin eşi kıvırcık, ıspanak, maydonoz gibi yeşillikleri yemıyor. Çocukken annesı mutfakta kıvırcık mı ıspanak mı neyse farketmeden yere düşürmüş, bu da görmeden basınca o gün bugündür huylanmıs, yıyemıyor. Aksıne bız de yeşillik her gün tuketırız, kahvaltı dahil. Yalnız annem bildiği için ne zaman aksam yemegını birlikte yıyecek olsak, kendımıze kıvırcık salatası yapıyorsa Ona havuc, turp vs salatası yapar. Patates salatası yapacaksa Ona ayrı yeşilliksiz ayırır. Bu bıraz da insanlıkla alakalı, herkes kendı yemegını götürseydin, yok eşin sormuş bosver dese de sonucta O da dıger eltı gıbı o aılenin bir bireyi artık, elbette kendi aşını yapabilir götürebilir ama bır corba bır pılav cok zor gelmezdi kımseye, kım olsa gücenir. İlişkiler böyle olmaz. Ben de acı yiyemiyorum ama ne zaman kayınvalidemlere gitsem kalmaya, tencere tencere yaptıgı yemeklerın ıcınde bütün bütün acı kırmızı biberler olurdu, agzım burnum yana yana yerdim. Diğer günler elletmezdim yemeğe, acı biberleri sofraya ayrı koyardım. Yanlarında taşırlardı biberleri o derece. O yuzden konu sahıbı arkadasta bellı kı bıraz da olsa ilgi beklemiş, eşinin hatırına gitmiş, hassasıyetıne saygı beklemiş suç değil bu. Şu saatten sonra balık günleri kendı tedbirinizi alın, eşinizle de bu yuzden kötü olmayın ama incindiğinizi uygun bır zamanda nabzına göre anlatın, bilsin

Siz de orada balık olduğunu bile bile gittiniz. Kendiniz için bir şeyler götürebilirsiniz ya da sipariş edersiniz. Her zaman insanlar sizi düşünemez ki. Arada siz de tatlı vs. götürebilirsiniz. Misafir değilsiniz sonuçta.

Sizde ailenin içindesiniz. Eltiniz Onun temizliğini pisirmesini sofrasını kuruyor her seferinde belki yoruldu Başka bir şey yapmadı. Siz de bir şey yapıp gidebilirsiniz Hem eliniz boş gitmemiş olursunuz Hem çeşit olur. Sizde mutlu olursunuz.

Sofrada sadece balik mi vardi? Bir salata bir ekmek bir sogan birsey yok muydu onlardan yeseydiniz? Ya da insan acsa peynir zeytin ister gene doyurur karnini. Yabanci ev degil,siz de abartmissiniz biraz.
Balik yemeye gittiginizi biliyorsunuz,insan evden bir kap yemek goturur madem. Ne goturdunuz giderken eli bos mu gittiniz? Bir tatli bir meyve bile almadiniz mi?

bakın anneniz salatayı farklı yapıyor

ama konu sahibinin elti tüm aileyi balık yemeye çağırıyor ana yemek balık ve bunun için çağırıyor

belki sizin gelin de şikayetçidir

yani o gün sofrada hiç kıvırcık olmasa mesela

herkese havuçlu turpu salata olsa o da kıvırcık görmek zorunda kalmasa

birisinin bir şey sevmediğini bilsem onu yapmam inatla, sana da bunu ayırdık demek esasen o kişiyi kötü hissettirir "olması gereken bu" şeklinde bir dayatma hissi verebilir

görümcem ve nişanlısı bize geldi salata yapacaktım yemediği bir şey var mı dedim

sorarsan maydanoz der ama salataya katarsan da yer dedi

dedim katmam yani adam sevmiyorsa neden zorla maydanoz katayım maydanozsuz yerim bu gün

Her zaman soruyolar mı peki eltin falan aç mısın sen ne yiceksin diye , yani daha önceden tok geldiğin için toksun sanmış olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…