Eltim bebeğime hitap şekli

O benim kızım mis kokulu bebeğim aynen sen bana çok takılmışsin istersen sende bı görün doktora
Ay kanım dondu. Tedavi olun gerçekten. Okula da yollamayın mazallah öğretmenlerimizden biri yavrum kızım der, psikopat bir veliyle uğraşmak istemeyiz.
 
Yahu çok başka anlıyorsunuz ya..
Ne anliyormusuz? Kizima kizim diyor beni mi sinir etmek istiyor demissiniz? Kadinin niye boyle bir amaci olsun ki? Sozumun de arkasindayim iyi ki kadinin kizlari varmis olmasaydi beni kiskaniyor bebegime kizim diyor derdiniz.
 
Oğlum desin.
 
Biz de çöpten buluyoruz işte evlatlarımızı .Şöyle bir tek siz çocuk doğuruyormuş gibi davranıyorsunuz ya,bu hiç sağlıklı bir düşünce yapısı değil.Yazık o ileride gelininiz olacak kıza.
 

Benimde 6 aylık oğlum var kv, annem, eltim onlar da oğlum der. Ben oğlum demiyorum aslancık diyorum gerçi ama yani sorun olacağı hiç aklıma gelmemişti. Onun annesi sizsiniz niye onu daha çok sevsin. İyi ki oğlunuz yok valla oğluna aşık anneler gibi olurdunuz ilerde. Normalde de bu kadar kıskanç birimisiniz?

Ayrıca burdaki yorumlardan anlıyorum ki anneler çok kıskanç. Çok sağlıksız bea. Sonra ilerde anneci diye sorun çıkartan tiplere dönüşüyorlar. Bende tam tersi oğlumu şimdiden nasıl özgür hissettirm diye düşünüyorum. Göbek bağını eve saklayın da gitmesin tövbe yaaa.
 
Millet gerçekten dert arıyor kendine. Başlığı görünce çirkiinn falan diye seviyor sandım. Ben de arkadaşlarımın çocuğuna kızım-oğlum derim sevdiğim için ne var yani bunda? Çocuklarını ellerinden mi alcam
 
Böyle bir şeyden dolayı kendinizi yetersiz hissediyorsanız psikolojik destek alın.
 
kizim söylemesinde ne gibi sakinca olabilirki seviyorki söylüyor annesi olarak sevinmen lazim diye düsünüyorum su dünyada kizim diye bir sevenim olsa ben cok sevinirdim mesela
 
bende yeğenime bazen kızımm diye seslenirim bu tamamen sevgiden ,kızımda halasını deli gibi seviyor kıskanmakmı aksine mutlu oluyorum çokk rahatsızsan tatlı bi dille söyle
 
merak etmeyin bir tek sizin çocuğunuz yok.
çalmazlar yani, korkmayın.
sadece siz doğurmadınız bu dünyada.
arada bir bunu hatırlamaya mı çalışsanız.
 
Bende yeğenlerimi kızım, bebeğim, aşkım diye severim ne var ki bunda.Kızımıda öyle sevseler cok ta mutlu olurum seviyorlar diye.Sizinki hiç normal değil bence lohusa degilseniz bi psikologla görüşün derim.
 
Olamazmi fikir alamazmiyim ben mi çok abartiyorum sorun bende mi diye sorayım dedim

Evime dahi kalkıp gelmiyor bile . bana samimi gelmiyor anliyomusunuz ama kızıma çok samimi insan sorguluyor

Seni sevmek zorunda değil ama çocukla bağ kurabilir. Kanı kaynamıştır üstelik bebek ve çocuklar her zaman sevilirler çünkü sevimlidirler. Sorun sende yani. Çocuk annesi kim zaten biliyor bu yaşa geldik hala bize kızım evladım güzel kızım vs diyorlar büyüklerimiz çok normal. Ağız alışkanlığı bir kelimedir ayrıca.
Eskiden bir arkadaşım anısını anlatıyor sevimli bir bebek olduğu için ya bu kızı bana verin ben buyuteyim benim kizim ol diyormuş akrabası oda ağlamış herkes gülmüş falan.
Bizim halk çocuk severken abartmayı sever şaka yapmayı sever seni oğluma -kizima alıcam vs gibi falan büyütülecek şeyler bile değil doğrusu.
 
Kendinize dert mi arıyorsunuz?
Oğlum 5 yaşında geçen sabah öğretmeni oğlum saçların ne güzel olmuş dedi yanımda,iki gün öncede okula bırakırken hadi iyi dersler tatlim dedim,kadında hadi tatlım gel dedi aldı götürdu oğlanı içeri.
Buna bozulunur mu bilemiyorum cidden.
Kızım dese ne olacak ki?
Bende bazen kızımın arkadaşlarına(isimlerini hatırlayamadığımda özellikle)kızım diyorum mesela içimde art bir niyet yok,ben kızım dedim diye benim kızım da olmuyorlar zaten.
 
O benim kızım mis kokulu bebeğim aynen sen bana çok takılmışsin istersen sende bı görün doktora

En son çocuklarını böyle sadece kendisine bağımlı büyüten asosyal yapan anne ölünce çocuklar reşit ve okumuş oldukları halde intihar ettiler 4 kişi gündeme oturmuştu o dönem öyle sağlıksız büyütmüş ki asosyal kişiliklermiş. Bence senin sağlıklı bakış açın yok kusura bakma.
Ayrıca gercek ve içten seven insanlar olması iyi birşey gencecik yaşta ölen yakınımız vardı kadın, beyin kanamasından kızı orta da kaldı daha bebek herkes sevgi gösteriyor babaannesi bakıyor suan. Bu kadar üstten ve yarınımızı bilmeden konuşmamalıyız bence. Hayatının her doneminde olacağının garantisi mi var kızının tabi ki en değerlisi sensin ama ailede sevilmesi güzel birşey değil mi kızının düşünülmesi vs..?
 
Son düzenleme:


Kelimesi kelimesine katılıyorum. Benim de en yakın arkadaşımın oğlu var kuzum da derim oğlum da derim. Çocuğum yok. Takılıyorlar bana annesi babası, 40a kadar doğurdun doğurdun yoksa xi siz okutacaksınız diye. Hiç rahatsız da olmadılar böyle konuyu okuyunca çok garip geldi.
 
Bebeğim 5 aylık geline bişey yapacak değilim ama bi başkası da oğlumm annecimm diyerek sevmesin nolmuş yani ben kimsenin çocuğunu öyle sevmiyorum
 
Bebeğim 5 aylık geline bişey yapacak değilim ama bi başkası da oğlumm annecimm diyerek sevmesin nolmuş yani ben kimsenin çocuğunu öyle sevmiyorum
Annecim mi?Kızım,oğlum diye severler genelde, hiç annem diye seveni görmedim ama anneye bağımlı olarak yetişen erkek çocukları ileride evlendikleri zaman çok büyük sıkıntılar çıkıyor.Burada açılan konularda da sıkça şahit oluyoruz buna.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…