Eltim hamileliğini gizliyor.

İstediğim yorumu yapmakda özgürüm Burda hepbirlikde dertleşiyoruz amaçda bu zaten size ters geldiyse okumazsınız olur biter.

Evt canım aynen öyle karnını örttüğü zaman daha beter dikkat çekiyo resmen hamileyim diye bağırıyo haberi yok.

elbette yaranmak için,bu zamanda kimin özünde olur böyle şeyler diyecektim ki
yorumlara baktım özünde hamileliğinden utanabileceklerde varmış

haklısın ilerisi için seni zor durumda bırakmış oluyor ama

sen bildiğin gibi davran,eşin en büyük destekçin..gidip karnımızı gözlerine sokmayacağız tabi
ama hamilelikte hamile gibi yaşanmalı,ona göre kıyafetler giyilmeli..

hele tişörtler varya böyle resimli yumurtadan civciv çıkıyor falan,bence hamilelere çok yakışıyor:)

bu güzellikleride yaşa sen..eltin yaşayamadığına yansın

sizler her nekadar ailenin küçükleride olsanız,k.valide yada k.babanıza öğreteceğiniz şeyler olmalı..

sonuçta yeni nesil gelinlersiniz..bence sen onlara zamanın değiştiğini çok tatlı bir dille anlatabilirsin..

Tabiki canım bende seninle aynı düşünüyorum hamile kıyafetleri var zaten giy geç hanım hanım otur köşede. Ben şimdi hamile kalsam eğerki ben oraya gittiğimde beni yadırgarlarsa ben gitmek istemem açıkçası içimden gelmez çünkü gitsembile o şekilde kasarım kendimi rahat edemedikten sonra ne anlamı var öyle değil mi? Sonrada lafa gelince bizde senin annen babanız kendi evinde nasılsan burdada öyle ol diyorlar öyleyse madem o zaman yadırgamayacaksın yadırgıyosanda benden kendi evimde oldugum gibi olmamı bekleme diye düşünürüm haliyle.

Eltinizi bu şekilde eleştirmeniz ne kadar yanlış. Kayınvalidesine yaranmak için yapıyor olabilir. İçinden öyle geldiği için yapıyor olabilir. Gelenek diye yapıyor olabilir. Her ne ise. Bu şekilde yanlış bir davranış gibi görmek ve hatta böyle düşüneneleri yobazlıkla suçlamak çok yanlış. Asıl yobazlık bana göre başkalarının yaşayışını (size zararı yoksa eğer) yanlış diyip küçümsemektir. Bunun kötülüğü nerede anlamadım... Siz de hamile kaldığınızda istediğiniz gibi davranrsınız. Kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz. Sizin davranışınız da birilerine yanlış gelebilir. Önemli olan insanların düşüncelerine yaşayışına saygı duymak. Mesela ben babamın yanında bacak bacak üstüne atmam. Ama benim arkadaşım babasının kucağına bile oturur bu yaşta. Onun gibi bir durum buda. Bunda eleştirecek yada yadırganacak birşey yok yani.

hıımmmm burası buram burammm kıskançlık kokuyoherkez neresini açıp neresini kapatacağına kendisi karar verebilir bu kimseyi ilgilendirmez sen kapatmazsın zaten belirtmişsin bir güzel göğsümü gere gere gezerim felan diyeeminim sen karnını açıp dolaşsan bile eltini değil buraya konu açacak durup düşünecek kadar bile ilgilendirmez

çok haklısın ,madem kendini rahat hisset diyorlar,ee sende normalde nasılsan öyle hareket edicen..

bilmiyorum ya ..ben henüz anneliği tatmadım ama çok kutsal bir duygu olduğunu düşünüyorum..
hatta bu duyguyu yaşamadan gidersem gözüm açık giderim

bir insana can veriyorsunuz ve Allaha şükür onu taşıma ve büyütme şansı kadınlara verilmiş..

gururla taşımak lazım ki..doğduğunda da gurur duyalım eserimizle..

ya birde bi arkadaşın yorumu vardı koptum

hamileliiğini gizleyen çocuk doğunca onuda gizlesin diye..

süper bir yorumdu,tebriklerr...

arkadaşım eleştiririm bu konuyu zaten herkez fikrini söylesin diye açtım. O benim sorunum değil ama tuhafıma gitti dedim hoşuma gitmek zorundamı yani.

Konuya ne kadar yanlış bakıyosunuz asla kıskanmıyorum neden kıskanayımki ne alakası var ben yaptıgı hareketi doğru bulmadıgımı söylüyorum kıskanmak gibi bir şey sözkonusu olamaz Allah hayırlısıyla sağlıklı bebeğini büyütmek nasip etsin. Ben yapılan davranışı konuşuyorum tespitiniz YANLIŞŞŞ !!!

Canım valla doğmadan karnını kapatan doğunca çocuguda göstermeyebilir :))

eski konularına şöyle bir gözattım canım
sanırım eltinle aran iyi değil, bu yüzden onun yaptığı çoğu şey sana terz yada yanlış gelebilir belki

sen yüzük konusunda bir konu açmışsın;
hani kendi nişan yüzüğünü bir arkadaşın öylesine bakmış takmış parmağına diye
uğursuzlukmudur felan gibi şeyler yazılmıştı çok okumadım
şöyle bir düşünsene sen bu yüzük olayı da herkese göre değişebilen bir durum canım,
belki birçok insana görede bu durum biraz saçma gelebilir.

senin eltinde ters gördüğün bir davranış olabilir...
belkide senin birçok davranışında ona göre yanlış olamazmı

hepimizin çeşitli alışkanlıkları, tuhaf davranışları, inançları,davranışları olabilir insanız hepimiz.
bence sende çok takılma böyle şeylere

tesbitim bana göre doğru cicim en azından sözlerinle bana hissettirdiğin bu yaaa anlamadığım karnını kapatıyomuş ya eltin sanane inşallah rabbim sanada hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder de böyle boş şeylerle uğraşmazsın öpüyoruuuuum seniiiiiiiiiiiiiii

Canım takılmak değil burda paylaşıp diğer arkadaşların görüşlerini merak ettim. Eltimle aramda bi sorun yok. Eski konulara bakılıpda değerlendirme olayına çok kızıyorum gerçekten eski konularımla bi ilgisi yok bunun. Buraya bi konu açtım sadece bu konuya yönelik cevaplar yazılması gerekir ve dogru olanda bu.

sevdemm boşver hayatım..sen kafana takılan birşeyi yazmışsın ama fikri olanda olmayanda yazıyor..
senin bilmem nezaman açtığın konuları açıp araştırmalar nekadar da boş işler..
eğer sen istesen zaten geçmişte yaşadıklarını burda özet geçerdin..

arkadaşımızın sadece bu konuyla ilgili yoruma ihtiyacı var,

sevdemm ,eltinin hamileliğini gizlemeye çalışması yobazlıktan ziyade ARTİSLİKTİR:)

ha bi insanın geçekten içinden hamileliğinden utanıp saklaması ise YOBAZLIKtan başka bişey değildir..
Yobazlık değil diyenler gidip bi yobazlığın kelime anlamını araştırsınlar..

illa dini boyutta düşünmeyin o bile yobazlıktır....

YOBAZLIK: bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).

Son düzenleme:
Bu konuyu okurken minik bebişimin kalp atışlarını duyduğumuz ilk doktor kontrolü geldi aklıma. Eşimle muaynehaneden çıkıp eve gidene kadar birbirimize bakıp bakıp sırıtmıştık. Eve gitmeyi beklemeden ikimiz birden telefona sarılıp tüm sevdiklerimize müjde vermiştik. Anne baba oluyoruz diye . Neredeyse sokakta insanları çevirip söyleyecektik. Bu duygu bizi o denli mutlu etmiştiki değil saklamayı neredeyse tüm dünyaya ilan etmeyi istemiştik. Sonrasında da tüm hamişliğim boyunca o hep özenerek baktığım komik, üzerinde resim ve çeşitli mesajlar olan hamile tisörtleri giydim. Hatta toplantılardsa bile üzerinde minik ayak izlerinin olduğu şık bluzlar tercih ettim. Saklamak akılımın ucundan bile geçmemişti. Bu nedenle bu yazılanları okuyunca tuhafıma giden durumlar olmadı değil. Ama tabiki herkesin içinden gelen bişey başkası istiyor diye yapmadığı sürece kesinlikle saygı duyarım.

Sanane diye birşey yok. Bana ters gelen bi durumu paylaştım sadece benim hoşuma gitmek zorundamı hayret bişey bunu eltim değil başkasıda yapsa yine tuhaflardım çünkü ben çevremde hiç kimsenin böyle yaptıgını görmedim.

yaa canım çok afedersin tartışmak polemiğe girmek huyum değildir,zaten son mesajım olacak buda
eski konularına bakmak seni daha iyi tanıyabilmek adınadır ki bunda kesinlikle yanlış bişey yoktur istersen sor herkese
sonuçta eltinle hakkında bir şeyi anlatıyorsun ve eskidende birkaç konu açmışsın zaten eltinle ilgili
olaya daha objektif bakabilmek için eski konulara ve aranızdaki ilişkiye bakmak istedim
bir olay hakkın da yorum yapabilmek için olaydaki kişileri iyi tanımamız lazım bana göre
neyse özür dilerim konuna dahil olduğum için

sağlıcakla kal

yaa canım çok afedersin tartışmak polemiğe girmek huyum değildir,zaten son mesajım olacak buda
eski konularına bakmak seni daha iyi tanıyabilmek adınadır ki bunda kesinlikle yanlış bişey yoktur istersen sor herkese
sonuçta eltinle hakkında bir şeyi anlatıyorsun ve eskidende birkaç konu açmışsın zaten eltinle ilgili
olaya daha objektif bakabilmek için eski konulara ve aranızdaki ilişkiye bakmak istedim
bir olay hakkın da yorum yapabilmek için olaydaki kişileri iyi tanımamız lazım bana göre
neyse özür dilerim konuna dahil olduğum için

sağlıcakla kal

Canım evt bende bunları anlatmaya çalışıyorum ama malesefki aksini düşünen çok insan oldugunu görüyorum. Elbetteki herkez kendi istediğini yapmakda özgürdür. Ama özünü bırakıpda sırf insanların hoşuna gitmez diye insanın kendini değiştirmeye çalışması çok büyğk yanlıştır. Sen beni çok iyi anladın canım sağol amacım sadece dertleşmekdi insanların görüşlerini merak ettim.

İnsanları eleşitirmek istersek milyonlarca sebep bulabiliriz..Bence boşverip kendimize bakmalıyız...Kimisi nişanlanınca babasından utanır kimisi rahat davranır..Bu kişiden kişiye değişir arkadaşlar kimseyi değerleriyle suçlamayın ta ki sizin özgürlüğünüzü kıstlamaya kalkana kadar...Size zararı yoksa herkes istediğini yapar..Ama senden de karnını kapatmanı gizlemeni isterlerse umursamazsın olur biter....Bir de şu var ki hamilelik kutsal bi olay olarak algılanıyor ya onla alakalı olabilir mesela hülya avşar doğumuna yakın karnı açıkta kıyafetler giymişti benim midem falan bulanmıştı çok alışıldık bi görüntü değil ya hamilelik ,küçüktüm de o zamanlar...Böyle bi bakış açısı da olabilir yani insanlarda hoş görmek anlamak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…