- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
- Konu Sahibi Finrod Felagund
-
Bana göre dert, sana göre değil. Sana göre dert değilse konuya yorum yapmama özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilirsin. Teşekkürler.Hangi kısmı dert? Eltinin dedikodusunu mu yapıcaz,anlamadım.
Darlayan yok, bunları yapan da biz değiliz. Yakın çevre. Zaten insanların iyi niyetini dinlemedikleri için 2 hafta hastanede koşuşturdular..Evet simdi oyle diyecegim Size ne? .Yeni anneleri darlamayin soyle emiyor mu sutun var mi soyle yap boyle yap.Boyle yapmadin sarilik oldu bla bla.2Aylik bebek de yeri gelir birakilir ne var?Cok bunalmislar demek basbasa bigun gecirmisler .Cocugu bahane edip almalari ayip olmus onun disinda hic bir kabahatleri yok.
1 gün olsa eyvallah diyeceğim. Eşimin işe taksiyle gittiğini bilirim bunların keyfi araba ihtiyaçları için.Alt tarafı karı koca bir gezmeye gitmişler, ne var bu kadar kızacak anlamadım. 2 aylık bebekle çalışan kadınlar var ayrıca. O da indan sonuçta onun da nefes almaya hakkı var. Ayrıca arabanızla kaza yapmamışlar, hasar vermemişler neden bu kadar sorun ettiniz ki, eşiniz kardeşine 1 gün araba verdi diye mi bu öfke?
Ben öncesini bilemem ama anlattığınız konuda fazla abartmışsınız. Annesi bebeğini illa ki düşünür, yabancıya da değil annesine bırakmış kadın.1 gün olsa eyvallah diyeceğim. Eşimin işe taksiyle gittiğini bilirim bunların keyfi araba ihtiyaçları için.
Evet, herkesin anneliği farklı olabilir. Ben mesela 2 aylık, anne sütüne muhtaç bebeğimi evde annemle 10 saat yalnız bırakmam. Saygı duyarım herkesin anneliğine.Ben öncesini bilemem ama anlattığınız konuda fazla abartmışsınız. Annesi bebeğini illa ki düşünür, yabancıya da değil annesine bırakmış kadın.
Bence biraz fazla abartmışsınız... Kadın yeni doğum yapmış ve pekala lohusalık dönemi depresyonu geçiriyor olabilir... Ayrıca süt örneğinizi de doğru bulmadım ben... Tamam tecrübe tabii ki önemli ama bırakın da anne bebek arasındaki ilişkiyi kendileri ayarlasın. Bence eltinizi kıskanmışsınız ve sırf dedikodu yapmaya gelmişsiniz...Önceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.
Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.
Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.
Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.
Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişlerBuraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?
2 aylık bebeği evde yaşlı kadına bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.
Her neyse eve geldi, anlattı bunları bana. Şok oldum dediğim gibi. Önceden söylediğim laflar şu an eşime dank etti. Radikal kararlara dönüştü ve kendisi de bu saatten sonra vermem diye söylendi.
Şimdi diyeceksiniz size ne? Evet araba konusu dışında bizi ilgilendiren pek bir şey yok ama sonuçta ortada bebek var. Ben de bir anneyim ve bunları duyduktan sonra içim cız etmedi değil. Yoksa gerektiğince mesafeliyiz, 4-5 ayda bir görüyorum ya da görmüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?