Eltim ile Eşinin Değişik Hareketleri

Finrod Felagund

God protect you
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
2.411
5.471
108
Önceliklere herkese iyi geceler ve iyi bayramlar diliyorum. Konumda yanlış anlaşılmamak için biraz detaylı anlatacağım.

Kocamın kardeşi yaklaşık 2 yıllık evli. 2 aylık da bebekleri var. Eşimle ben her ne kadar mesafemizi korusak da özel günlerde bir araya elbet geliyoruz. Eltimi size şöyle anlatayım. Kendisi her zaman, her şeyi en iyi ben bilirim düşüncesine sahip biri. Hiç kimseden tavsiye almak istemez ve dediğim dedik biridir. Örnek vermek gerekirse yeni doğum yaptığında bebeği düzgün emmiyordu. Biz ona sürekli (30dk'da bir mesela) emzirmeyi denemesini söyledik ama kendisi 2-3 hatta 4 saat bile çocuğu emzirmeyi aklına getiremedi. Bebek açlıktan kıvrana kıvrana ağlardı. Sonuç olarak çocuk beslenemediğinden düzgünce sarılık tehlikesi atlattı. 2 hafta hastanede kaldılar.

Yani kısacası fazlasıyla bencil biri ve kendisinden bu konularda tecrübeli insanları dinlemekten aciz.

Bayramın 2. günü bize geldiklerinde kaynım, eşime bayramın 3. günü için arabayı istemiş. Bir yerlere gideceklermiş, otobüslerde, metrolarda çocuk sel sefil olurmuş vs. dedi. Eşime ben vermek istemiyorum desem de daha önceden ( daha önce 5-6 kere daha aldılar bu arada ) eşim kardeşine yine kıyamayıp verdi. Hatta arabayı vermeden önce çocuk rahat gitsin diye bizim bebek oto koltuğumuzu da arabaya taktı. Biraz tepki verdim eşime arabayı verme konusunda ama o da kardeşim ne yapayım yani vs. diyerek geçiştirdi.

Tamam buraya kadar her şey normal. Eşim bu akşam arabayı teslim almaya gitti. Oturup biraz konuşmuş kardeşiyle. 180 km yapmışlar ve kahvaltıya yemeğe gitmişler. Bütün İstanbul'u gezmişler Buraya kadar yine sıkıntı yok. Yol parasını, km'yi, gezmelerini dert edecek biri değilim, keza eşim de öyle. Ama tahmin edin ne yapmışlar?

2 aylık bebeği evde annesine bırakıp gitmişler. Bizden arabayı isteme sebepleri bebeğin rahat seyahat etmesi. Ama bebeği evde bırakıp kendi zevkleri için o kadar yol gidip geziyorlar. Eşim bunu duyduğunda bebeği neden götürmüyorsunuz, bir anne 2 aylık çocuğunu nasıl evde yaşlı kadına bırakır da o kadar yol gider diye kızmış. Bu arada eltimin annesi de hasta biraz. Artı olarak bebek çok küçük. Yuh artık dedim bunları duyduktan sonra.

Sonuç olarak diğer olaylar bizi pek alakadar etmez. Takıldığımız nokta ''bebeğin rahatlığı bahane edilerek araba istenmesi fakat gezmeye bebeğin katılmaması, evde bırakılması.'' O zaman arabayı biz ikimiz için istiyoruz deseydiniz değil mi?

Son düzenleme:
Eltiniz cok mu genc cahil. Cok üzüldüm.ben de çocuğa. Lohusa psikolojisi de vardir ustunde. Biri keske konuşsa onunla. Ona da iyi gelir belki. Siz haddime degil ama mesafeli durursaniz basınız agrimaz gibime geliyor. Allah akil fikir versin.

Evet simdi oyle diyecegim Size ne? .Yeni anneleri darlamayin soyle emiyor mu sutun var mi soyle yap boyle yap.Boyle yapmadin sarilik oldu bla bla.2Aylik bebek de yeri gelir birakilir ne var?Cok bunalmislar demek basbasa bigun gecirmisler .Cocugu bahane edip almalari ayip olmus onun disinda hic bir kabahatleri yok.

Arabanın yakıtını karşışamışlardır İnşaAllah. Bebeklerini düşünmüyorlarsa sizde dert etmeyin.bende olsam arabamı vermezdim galiba

Hangi kısmı dert? Eltinin dedikodusunu mu yapıcaz,anlamadım.
Bana göre dert, sana göre değil. Sana göre dert değilse konuya yorum yapmama özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilirsin. Teşekkürler.
Darlayan yok, bunları yapan da biz değiliz. Yakın çevre. Zaten insanların iyi niyetini dinlemedikleri için 2 hafta hastanede koşuşturdular..

Siz cevabı vermişsiniz zaten. Karşınıza alıp konuşun diyeceğim ama iki aylık bebegini düşünmeyen birine zorla düşündüremezsiniz.

Alt tarafı karı koca bir gezmeye gitmişler, ne var bu kadar kızacak anlamadım. 2 aylık bebekle çalışan kadınlar var ayrıca. O da insan sonuçta onun da nefes almaya hakkı var. Ayrıca arabanızla kaza yapmamışlar, hasar vermemişler neden bu kadar sorun ettiniz ki, eşiniz kardeşine 1 gün araba verdi diye mi bu öfke?

1 gün olsa eyvallah diyeceğim. Eşimin işe taksiyle gittiğini bilirim bunların keyfi araba ihtiyaçları için.

1 gün olsa eyvallah diyeceğim. Eşimin işe taksiyle gittiğini bilirim bunların keyfi araba ihtiyaçları için.
Ben öncesini bilemem ama anlattığınız konuda fazla abartmışsınız. Annesi bebeğini illa ki düşünür, yabancıya da değil annesine bırakmış kadın.

Ben öncesini bilemem ama anlattığınız konuda fazla abartmışsınız. Annesi bebeğini illa ki düşünür, yabancıya da değil annesine bırakmış kadın.
Evet, herkesin anneliği farklı olabilir. Ben mesela 2 aylık, anne sütüne muhtaç bebeğimi evde annemle 10 saat yalnız bırakmam. Saygı duyarım herkesin anneliğine.

Kızdığım asıl nokta bebeği götürücez diye araba isteyip götürmemeleri. Arabayı veya yaptıkları, gittikleri yer derdim değil.

onlarin yaptigi tek hata arabanin yakitini odememeleri.kusura bakmayin ama sizde herseyi ben bilirim tecrubeliyim havasi var.bende bir anneyim ve eltiniz hicte kotu bisey yapmamis.oncellikle anne mutlu olacka ki cocuguda mutlu etsin.belliki cok bunalmis hava almislar sanirsin 1 gun boyunca birakmislar.sizin niyetiniz arabayi almalari yoksa cocuk umrunuzda degil kendinizi kandirmayim.

Konu sizden arabanızı almaları yoksa bebek dert falan değil size. Bebeği yanlarına almamış olmalarını bahane ediyorsunuz araba konusunu ortaya koymak için aslında ama belki eltisiniz çok bunaldı onu yargılama hakkınız yok yeri geliyor hepimiz bunalıyoruz. Herkeste farklı seyreder lohusalık mesela ben bebeğim benden ayrı kalırsa başına bir şey gelir kimse bakamaz sanıyordum. Belki o kabul edemedi bebeği bilemezsiniz ne yaşıyor. Bu bunalım içinde otobüsle uğraşmak istemedi belki yani şunu anlamıyorum neden bu yargı neden bu sorgu. Ayrıca lütfen yeni anne olmuş birisine akıl vermeyin bırakın sarılık olacaksa olacak millete ne ya neden bunu yapıyorlar. Ayrıca bebeği emzirmedi iki hafta hastanede kalı sarılık oldu dşye yargılamakta hoş değil

Bence biraz fazla abartmışsınız... Kadın yeni doğum yapmış ve pekala lohusalık dönemi depresyonu geçiriyor olabilir... Ayrıca süt örneğinizi de doğru bulmadım ben... Tamam tecrübe tabii ki önemli ama bırakın da anne bebek arasındaki ilişkiyi kendileri ayarlasın. Bence eltinizi kıskanmışsınız ve sırf dedikodu yapmaya gelmişsiniz...

Buram buram kıskançlık kokuyor konunuz. Eşiniz sizi de alsa bir gün bebeği de annenize bırakıp karı koca baş başa gezseniz değil mi. Bi de yaşlı kadına bıraktılar diye iyice demogoji yapmışsınız sanki komşuya ya da yabancıya bırakmış annesine bırakmış yani bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…